Doorgaan naar hoofdcontent

Ook minister Verlinden is van de partij: “Fan van Bazart”

HLN
Ook minister Verlinden is van de partij: "Fan van Bazart"
Geen festival zonder bekend volk. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden maakte vrijdag haar opwachting op Rock Werchter. Met één specifieke reden: het concert van Bazart bijwonen.
Lees verder

Antwerp krijgt betFIRST als hoofdsponsor, ondanks nakend verbod op gokreclame: "Dit gaat in tegen de geest van de wet"
De prijs van de politieke correctheid zal Antwerp dit seizoen niet winnen. Minder dan een maand nadat justitieminister Van Quickenborne aankondigde gokreclame aan banden te zullen leggen, haalt de Great Old doodleuk gokkantoor betFIRST binnen als hoofdsponsor. "Deze deal werd al eerder afgerond."
Lees verder

Lewis Capaldi bezong de liefde tussen de metalheads: "Wel, dit is ongebruikelijk"
Vreemde eend in de bijt was vandaag zonder twijfel, Lewis Capaldi. Tussen headliners als Sum 41, Greta Van Fleet en Metallica was hij vandaag zowaar de enige 'niet-rocker' op het hoofdpodium van Werchter. Geen erg, zo dacht hij. "Jullie zien mij normaal niet spelen. Als je deze set goed vond, vertel het dan aan iedereen die je kent. Zo niet, hou het dan fucking voor jezelf."
Lees verder

Bron van dodelijke 'Blob' ontdekt: gigantisch warmtebad verantwoordelijk voor mariene hittegolven
Onderzoekers hebben eindelijk ontdekt waar de "Blob" of "Klodder" - een onderwaterhittegolf in de Stille Oceaan - vandaan komt. Deze klodder was al enkele keren verantwoordelijk voor de massale sterfte van vissen en andere zeedieren. In het vaktijdschrift Communications Earth and Environment omschrijven wetenschappers een 'warmtebad' in het noordoosten van de Stille Oceaan, dat vermoedelijk voor nog meer mariene hittegolven zal zorgen.
Lees verder

'Mocromode': waarom Antwerpse drugscriminelen verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton
Bij een Antwerpse drugsbende, die deze week tot celstraffen van 10 jaar werd veroordeeld, heeft de politie niet alleen cash maar ook stápels T-shirts, schoenen en tassen in beslag genomen. De bende verdiende 17 miljoen euro aan cocaïnesmokkel. Met die opbrengst kochten de bendeleiders, Antwerpenaars van Marokkaanse afkomst, kleerkasten vol merkspullen. Nederland heeft een naam voor dit fenomeen: 'Mocromode'.
Lees verder

Patrick Lefevere na tijdritwinst Lampaert: "Onze Tour is nu al geslaagd"
Een verbluffende Yves Lampaert pakte verrassend geel in de openingstijdrit in de Tour. Teambaas Patrick Lefevere was dan ook dolblij na de overwinning van de West-Vlaming.
Lees verder

Staking zet streep door 1 op 5 vluchten op Parijse luchthaven Charles de Gaulle
Eén op de vijf vluchten op de grootste luchthaven van Frankrijk gaat zaterdag niet door. Het personeel van Paris Charles de Gaulle Airport staakt die dag opnieuw voor een hoger loon. Volgens de Franse luchtvaartautoriteit zal dat tussen 7 en 14 uur uur zowat 20 procent van alle geplande vluchten raken.
Lees verder

LIVE. Antwerp blijft Nederlandse toer opgaan: Great Old wil Oranje-middenvelder Guus Til
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Trebel en Ashimeru trainen opnieuw mee bij Anderlecht - Gent wint vlot van Hajduk Split
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Mathieu Terryn van Bazart reageert op legendarische mainstage-optreden: "50.000 man die alles meezingt, ik ben een paar keer week geworden"
Iedereen kwam voor Metallica, maar werd weggeblazen door Bazart. 100 procent Belgisch, hét hoogtepunt van de dag. "Dat durf ik zelf niet zeggen", lacht Mathieu Terryn (28) bescheiden weg. "Maar het voelde juist. In alle vormen en formaten. Het was memorabel voor ons. En nu even bekomen van deze turbulente vlucht."
Lees verder

Britse Channel 5 kondigt uitzenddatum van laatste aflevering 'Neighbours' aan
Het einde was al langer in zicht, maar ondertussen is het ook officieel. Op vrijdag 29 juli wordt de allerlaatste aflevering van 'Neighbours' uitgezonden op televisie. Dat heeft het Britse Channel 5 op vrijdag zelf bekendgemaakt.
Lees verder

Dat is toch niet...? Jawel hoor, Prins Laurent bestelt drankjes op Paradise City
Het was al één van de groenste festivals, en nu ook één van de meest koninklijke. Wie vrijdagavond naar Paradise City in het Vlaams-Brabantse Perk trok, kon daar zo maar even Prins Laurent tegen het lijf lopen. Of hij hier even een milieuvriendelijk biertje stond te bestellen, is niet geweten. Voor een selfie met voorbijgangers bedankte hij alleszins wel. Of hoe royals ook wel eens gewoon een festivalletje willen meepikken.
Lees verder

Prins Laurent gespot op dancefestival Paradise City
Koninklijke dansbeentjes? Het zou zomaar eens kunnen. Prins Laurent werd vandaag gespot op het dancefestival Paradise City, in Perk.
Lees verder

Vriendin Yves Lampaert emotioneel: "Wieske zal later toch maar kunnen zeggen: mijn papa heeft ooit geel gepakt"
"Wij zagen die seconden in het groen en dachten 'Dat is hier een misse, zeker?'" Maar Astrid Demeulemeester mag helemaal zeker zijn: het is wel degelijk de naam van haar wederhelft die boven Van Aert en Ganna prijkt. "Ik denk dat we die uitslag gaan inkaderen."
Lees verder

Supporters uitzinnig nadat Lampaert geel pakt in de Tour: "Yves in Ingelmunster verwelkomen in een gele Cadillac!"
"Yves is erin geslaagd om een man van 1.90 meter een traantje te doen laten." In Ingelmunster vierden de emoties hoogtij kort na de knalprestatie van Yves Lampaert in de eerste rit van de Tour de France. Onmiddellijk na zijn indrukwekkende tijdrit sijpelden z'n fans binnen in supporterslokaal Den Bockor. Onder hen ook broer Jens Lampaert. "Dat Yves geel zou pakken, had ik nooit verwacht en hijzelf al zeker niet", zegt hij.
Lees verder

Kiev beticht Russen van gooien fosforbommen op Slangeneiland
Het Oekraïense leger heeft de Russen er vanavond van beschuldigd fosforbommen te hebben gegooid op Slangeneiland in de Zwarte Zee. Daar hadden de Russische troepen zich gisteravond teruggetrokken, na te zijn verjaagd door de Oekraïners.
Lees verder

Onze chef wielrennen vraagt zich af of Quick.Step plan niet moet herzien: "Lampaert kan een memorabele week tegemoet gaan"
Yves Lampaert greep het geel na zijn verrassende tijdritzege in de Tour de France. In de komende etappes rekent Quick.Step-Alpha Vinyl op snelle man Fabio Jakobsen, maar onze chef wielrennen vraagt zich af of dat plan niet moet herzien worden. "Ritwinst voor Jakobsen? De gele trui voor Lampaert? Of beide? Wat wordt het?"
Lees verder

Nieuw seksschandaal bij Britse Conservatieven: 'whip' legt ambt neer na betasten van twee mannen in exclusieve club
De serie seksschandalen bij de Conservatieve partij van de Britse premier Boris Johnson houdt niet op. Topman Chris Pincher heeft zijn ambt als "whip" van de Tories in het Lagerhuis neergelegd na berichten over grensoverschrijdend gedrag.
Lees verder

"Is dit nog normaal?": Française reageert in tranen nadat haar verkrachter als vrij man rechtszaal verlaat
"Is dit nog normaal? Op deze manier krijgen misbruikte vrouwen nooit gerechtigheid." In een filmpje op sociale media klaagt Karine (25) de veel te lichte straf aan die haar verkrachter Bamdad Amin gekregen heeft. Haar reactie - in tranen - heeft diepe indruk gemaakt in Frankrijk.
Lees verder

Nog twee Britse huursoldaten aangeklaagd in Oost-Oekraïne
De autoriteiten in de afvallige Oost-Oekraïense regio Donetsk hebben nog eens twee Britse 'huurlingen' aangeklaagd, nadat twee andere Britten en een Marokkaan eerder voor dezelfde aanklacht de doodstraf kregen opgelegd.
Lees verder