Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 juli 2022

Onze watcher na EK-opener: “Old Trafford zat vol, de sfeer was geweldig en Engeland is favoriet”

HLN
Onze watcher na EK-opener: "Old Trafford zat vol, de sfeer was geweldig en Engeland is favoriet"
Engeland haalde het in de openingsmatch van het EK voor vrouwen met 1-0. De fans waren uitbundig, het toeschouwersrecord voor een EK-match moest eraan geloven. Old Trafford zat vol, de sfeer was geweldig en Engeland is favoriet. Wie erbij was, zag dat het allemaal goed was.
Lees verder

Huis wordt iets goedkoper: check hier de gemiddelde prijs per provincie. Komt er nu echt afkoeling op vastgoedmarkt?
De vastgoedmarkt koelt af. Er werden het voorbije kwartaal minder woningen verkocht. De huizenprijzen daalde de voorbije drie maanden ook, weliswaar zéér beperkt. Dat blijkt uit de jongste Notarisbarometer. "Vooral jongeren kopen nog, uit schrik voor een nog duurdere woonlening."
Lees verder

Huis wordt iets goedkoper: check hier de gemiddelde prijs in jouw provincie. Komt er nu echt afkoeling op vastgoedmarkt?
De vastgoedmarkt koelt af. Er werden het voorbije kwartaal minder woningen verkocht. De huizenprijzen daalde de voorbije drie maanden ook, weliswaar zéér beperkt. Dat blijkt uit de jongste Notarisbarometer. "Vooral jongeren kopen nog, uit schrik voor een nog duurdere woonlening."
Lees verder

Onze loonkosten liggen straks 16 procent hoger
Het VBO waarschuwt voor een forse verslechtering van de concurrentiepositie. Als er niets wordt gedaan om de gevolgen van de automatische loonindexering in ons land te stoppen, liggen de loonkosten in 2023 16% hoger dan in onze buurlanden. Dat wordt nefast voor de werkgelegenheid, zegt gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans.
Lees verder

Levenslange straffen voor oud-militairen dictatuur Argentinië
Tien verdachten zijn in een megaproces in Argentinië veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen vanwege misdaden tegen de menselijkheid tijdens de militaire dictatuur (1976-1983) in het land. Nog eens negen ex-leden van het leger en andere veiligheidstroepen hebben celstraffen van tussen de vier en 22 jaar opgelegd gekregen. Dat meldt het Argentijnse persbureau Télam woensdag (lokale tijd).
Lees verder

Vlaamse boeren over verschil van actievoeren in Nederland: "Agressiever optreden leidt tot spoedoverleg, braaf op de brug staan tot niks"
Het boerenprotest in Nederland gaat gevaarlijke kanten op. Zo loste de Nederlandse politie schoten op een tractor, die volgens hen op agenten en combi's wilde inrijden. De noodkreten rond het stikstofakkoord zijn hetzelfde bij de Vlaamse en Nederlandse boeren, maar de manier van actievoeren erg verschillend. Twee Vlaamse boeren, die al de Nederlandse grens overstaken, getuigen.
Lees verder

COLUMN. Je zult maar Georges van Aert heten en opgroeien als zoon van de ultieme vader. Alleen Axel Merckx weet hoe dat voelt
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Georges van Aert.
Lees verder

Een eerste (emotioneel) interview met Ferran Jutglà, van FCB naar FCB: "Toen ik 10 was, hadden we niets. Nu kan ik mijn familie voorzien"
"Vandaag kan ik mijn familie voorzien, maar luxe hebben we nooit gekend. Hard werken en positief zijn, zo ben ik opgevoed. Net om die redenen interesseren grote auto's, dure kledij of het nachtleven mij helemaal niet" Maak kennis met Ferran Jutglà (23), de bakkerszoon uit 'Catalunya' die vanuit een moeilijke jeugd via FC Barcelona bij Club Brugge belandde.
Lees verder

Great Salt Lake in Utah op laagste niveau ooit
Het Great Salt Lake in de Amerikaanse staat Utah heeft deze week zijn laagste peil ooit bereikt. Het zoutmeer lijdt net als de rest van het westen van de Verenigde Staten onder een chronische droogte die nog wordt verergerd door de klimaatverandering. De plaatselijke autoriteiten zijn bezorgd over de gevolgen voor de economie en het milieu.
Lees verder

Vlaanderen gaf vorig jaar 7 miljard uit aan subsidies, Open Vld pleit voor subsidiestop
De Vlaamse regering gaf vorig jaar 7,24 miljard euro subsidies aan bedrijven en verenigingen. Dat blijkt uit cijfers die Maurits Vande Reyde (Open Vld) opvroeg. Hij pleit voor een subsidiestop.
Lees verder

88 miljoen euro op spaarboekje, 16 miljoen verkochte platen en miljoenenlief: Harry Styles is recordhouder op alle vlakken
Wereldwijde recordhouder in harten en streams veroveren, miljonair op z'n bankrekening. En vanavond strijkt hij, na twee keer uitstel, neer in ons Sportpaleis. Harry Styles (28) beroert 20.000 man met zijn 'Love on Tour', en ook zijn eigen portemonnee. Een overzicht van de man die goochelt met zeven nullen, en met nog meer dan 70 shows te gaan weldra flirt met acht.
Lees verder

88 miljoen op spaarboekje, 16 miljoen verkochte platen en een miljoenenlief: Harry Styles is recordhouder op alle vlakken
Wereldwijde recordhouder in harten en streams veroveren, miljonair op z'n bankrekening. En vanavond strijkt hij, na twee keer uitstel, neer in ons Sportpaleis. Harry Styles (28) beroert 20.000 man met zijn 'Love on Tour', en ook zijn eigen portemonnee. Een overzicht van de man die goochelt met zeven nullen, en met nog meer dan 70 shows te gaan weldra flirt met acht. En dat allemaal dankzij een zetje van z'n moeder.
Lees verder

WEERBERICHT. Vandaag nog dipje, maar voor volgende week staat eerste 30 graden van zomervakantie op weerkaarten
We moeten het vandaag even met wat minder mooi weer doen, maar vanaf morgen herpakken de weergoden zich. De komende dagen gaat het kwik beetje bij beetje omhoog en voor volgende week is de eerste 30 graden van de zomervakantie op de kaart verschenen. Weerman David Dehenauw gaf eerder deze week al aan dat we op verschillende dagen richting 30 graden zullen gaan.
Lees verder

WEERBERICHT. Vandaag nog dipje, maar voor volgende week staat eerste 30 graden op weerkaarten
We moeten het vandaag even met wat minder mooi weer doen, maar vanaf morgen herpakken de weergoden zich. De komende dagen gaat het kwik beetje bij beetje omhoog en voor volgende week is de eerste 30 graden op de kaart verschenen. Onze weerman David Dehenauw gaf eerder deze week al aan dat we op verschillende dagen richting 30 graden zullen gaan.
Lees verder

VN: "Voedsel- en energiecrisis heeft grotere impact op armoede dan coronapandemie"
De huidige globale crisis, versterkt door de oorlog in Oekraïne, heeft een veel grotere impact op de wereldwijde armoede dan de coronapandemie. Zo waarschuwt het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) vandaag op basis van een nieuw onderzoeksrapport. De effecten van de stijgende voedsel- en energieprijzen zijn vooral voelbaar in ontwikkelingslanden, waar het aantal personen in armoede de afgelopen drie maanden steeg met 71 miljoen.
Lees verder

Birgit Van Mol bezoekt vakantiehuizen van BV's in nieuwe webreeks: "Bij Marc Coucke heb je vingerscan nodig"
"Een vakantiehuis vertelt iets over hoe je in het leven staat", vindt Birgit Van Mol (54). En daarom kijkt de VTM-jubilaris in een nieuwe webreeks binnen in de vrijetijdsstulpjes van bekende collega's.
Lees verder

Birgit Van Mol bezoekt vakantiehuizen van bekende Vlamingen in nieuwe webreeks: "Bij Marc Coucke ga je binnen met een vingerscan"
"Een vakantiehuis vertelt iets over hoe je in het leven staat", vindt Birgit Van Mol (54). En daarom kijkt de VTM-jubilaris in een nieuwe webreeks binnen in de vrijetijdsstulpjes van bekende collega's.
Lees verder

Drie op tien Nederlanders tanken in buitenland vanwege de prijs
Nederlanders in de grensprovincies hebben de afgelopen maand in groten getale in het buitenland getankt om goedkoper uit te zijn. Dat blijkt uit enquête-onderzoek van ANP/LocalFocus in samenwerking met Kieskompas. Vooral in Limburg tankten mensen massaal over de grens vanwege de prijs.
Lees verder

Onze chef wielrennen: "Kasseien? En waarom niet? Wielrennen is niet voor gevoelige zielen"
Horen kasseien nu thuis in de Tour of niet? Het is een vraag die al vele malen gesteld is. Onze chef wielrennen oordeelt alvast van wel. "Als de Tour de France drie weken moet duren, dan mag er wat te beleven zijn ook. De kasseienrit van gisteren was nu ook geen Parijs-Roubaix."
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Moet Rafael Nadal door buikspierblessure passen voor halve finale? "Nu enkele tests, gezondheid blijft het belangrijkste"
Rafael Nadal (ATP 4) heeft zich woensdag naar een plaats in de halve finales op Wimbledon geknokt. De 36-jarige Spanjaard haalde het in zijn kwartfinale na vier uur en twintig minuten tennis in vijf sets (3-6, 7-5, 3-6, 7-5 en 7-6 (10/4)) van de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 14). Volg alle actua vanop het Londense gras in onderstaande liveblog.
Lees verder