Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 juli 2022

Netwerk tegen Armoede: "Vlaams woonbeleid moet dringend omgegooid worden"

HLN
Netwerk tegen Armoede: "Vlaams woonbeleid moet dringend omgegooid worden"
Het Netwerk tegen Armoede uit kritiek op het Vlaamse woonbeleid, nadat vandaag is bekend geraakt dat in 2021 meer dan 182.000 Vlaamse gezinnen op de wachtlijsten stonden. Heidi Degerickx, algemeen coördinator van het netwerk, pleit voor een hoger bouwritme, een bindend sociaal objectief en een socialere private huurmarkt.
Lees verder

Waarom willen jonge mannen oudere vrouwen daten? Relatietherapeut: "Op seksueel vlak vaak zijn ze vaak ongeremder"
Het is een opvallende trend in datingland: steeds meer koppels waarbij de man jonger is. Kijk naar Britney Spears (40) die recent Sam Asghari (28) huwde, of Olivia Wilde en Harry Styles die tien jaar verschillen. Waarom zouden twenty-something mannen voor een oudere vrouw gaan? En heeft zo'n relatie wel slaagkans? Een relatietherapeute licht toe. "Een man die een oudere vrouw datet, is net niet op zoek naar een nieuwe moederfiguur."
Lees verder

Netflix leert u nu een sekskamer bouwen: dit zijn de meest bizarre realityprogramma's ooit
Bent u ook al lange tijd hopeloos op zoek naar tips om een sekskamer te bouwen? Netflix helpt u uit de brand met een nieuwe tv-reeks die simpelweg 'How To Build A Sex Room' werd gedoopt. Een ietwat bizar realityconcept, en zo kregen we er de voorbije jaren al veel op ons bord. Van de zoektocht naar de beste spermadonor tot 'The Hunger Games' voor kinderen: wij zetten de meest merkwaardige programma's op een rijtje.
Lees verder

BINNENKIJKER. Saskia (28) en Brecht (29) bouwden hun woning in de hoogte, met een minimum aan meubels: "Alles staat in het teken van contact met de omgeving"
Als een van de bomen in het bos, zo ziet het huis van Saskia Horions en Brecht Veulemans er een beetje uit. Op een beperkte oppervlakte bouwden ze hun woning in de hoogte, om zo meer ruimte vrij te houden voor de natuur. Slimme inbouwkasten zorgen voor nog meer ruimtebesparing. "De schrijnwerker heeft op die kasten gezweet, maar je moet niet altijd voor de makkelijkste oplossing kiezen", zegt Saskia, die onze woonexpert Björn Cocquyt uitlegt hoe ze te werk ging.
Lees verder

Prins Harry jongleert met rechtszaken, waarvan hij al eentje kon winnen: "Hij is woest over zijn beveiliging"
Prins Harry (37) had er naar eigen zeggen geen idee van dat hij minder beveiliging kreeg tijdens zijn laatste bezoek aan het VK. Zijn advocaat deelde dat donderdag mee in de rechtbank. Harry klaagt de Britse overheid namelijk aan voor het afpakken van zijn politiebeveiliging. Vandaag raakte ook bekend dat hij een andere rechtszaak, die liep tegen de krant de Daily Mail, heeft gewonnen.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Relatief beperkte belasting ziekenhuizen, maar stijging uitbraken en overlijdens in wzc's"
De besmettingen en ziekenhuisopnames door het coronavirus blijven stijgen aan ongeveer hetzelfde tempo, zegt viroloog Steven Van Gucht vrijdag in het Bulletin Volksgezondheid. "De belasting van de ziekenhuizen blijft relatief beperkt, maar ondertussen zien we wel een stijging van het aantal uitbraken en overlijdens in de woonzorgcentra, vooral in Wallonië en Brussel."
Lees verder

Personeel luchthavens Parijs blaast staking af
De werknemers van de Parijse luchthavens hebben vandaag hun stakingsaanzegging ingetrokken. Voorstellen van de directie voor een betere verloning trokken het personeel tijdens een stemming over de streep.
Lees verder

Europese luchtvaartmaatschappijen betalen meer dan half miljoen vouchers terug
Zestien grote Europese luchtvaartmaatschappijen hebben intussen meer dan 500.000 vouchers terugbetaald die ze aan het begin van de coronacrisis aan reizigers hadden opgedrongen. Dat heeft eurocommissaris voor Justitie en Consumentenbescherming Didier Reynders gemeld. Hij vraagt de maatschappijen de consumentenrechten te blijven respecteren nu de sector opnieuw kampt met tal van vertragingen en annuleringen.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Teuns, die in 2019 won op La Planche des Belles Filles, trekt met sterk groepje op avontuur
Tadej Pogacar pronkt sinds gisteren al in het geel, maar de eerste échte test bergop volgt pas vandaag. Het peloton trekt van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles, een aankomst die de laatste jaren wel vaker in het parcours opgenomen werd. Zet Pogacar op de steile stroken andermaal de puntjes op de i? Op deze pagina volgt u de zevende etappe vanaf 13u15 op de voet.
Lees verder

23 Vlammen voorgesteld (3). De Laura's van Anderlecht, een ex-analiste, een Club-supportster en Chacha: "Mijn voetbalschoenen? Die betaal ik zelf"
De Red Flames zijn inmiddels gesetteld in Engeland voor het tweede EK in hun geschiedenis. Zondag openen onze voetbalvrouwen tegen IJsland. De Flames spelen vervolgens op 14 juli tegen Frankrijk en op 18 juli tegen Italië. Wij stellen de komende dagen onze 23 Rode Vlammen aan u voor. Vandaag: Laura De Neve, Laura Deloose, Justine Vanhaevermaet, Davinia Vanmechelen en Charlotte Tison.
Lees verder

Kim Kardashian verbaast: "Ik heb nooit fillers in mijn lippen en wangen gebruikt"
Het lijken wel porseleinen poppetjes, die Kardashians. Bij geen enkele zus is er een rimpeltje te bespeuren, al tikken ze stilletjes aan allemaal de 40 aan. Kim Kardashian (41) is naar eigen zeggen een natuurlijke schoonheid. Want fillers in haar lippen en wangen? Daar is geen sprake van.
Lees verder

Zeven jaar gevangenisstraf voor Moskous gemeenteraadslid dat oorlog Oekraïne bekritiseerde
Aleksej Gorinov, een gemeenteraadslid uit de Russische hoofdstad Moskou, is vandaag veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf in een strafkolonie voor het bekritiseren van de Russische inval in Oekraïne.
Lees verder

BMW voelt Chinese lockdowns in verkoop
Autoproducent BMW heeft in het tweede kwartaal aanzienlijk minder auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in China liepen de verkopen terug. Dat was grotendeels te wijten aan de lockdowns in miljoenensteden als Shanghai, Peking en Shenzhen. Daardoor konden klanten geen auto's kopen, maar kon BMW ook geen auto's afleveren.
Lees verder

Onbekende stof ontdekt in de Maas zorgt voor problemen bij drinkwaterwinning: "We kunnen er nog niet vanuit gaan dat de stof giftig is"
In Nederlands Limburg is een onbekende stof ontdekt in het water van de Maas. Dit vormt een probleem aangezien een groot deel van ons drinkwater uit de Maas wordt gehaald. In totaal gaat het om 7 miljoen mensen in België en Nederland die drinkwater krijgen met deze oorsprong. "Het drinkwater van zo'n 40% van alle Vlamingen is afkomstig uit de Maas", zegt directeur Maarten van der Ploeg die met zijn organisatie Riwa-Maas toeziet op de kwaliteit van het water.
Lees verder

Scoren op de festivalweide: 15 partyproof handtassen
Eindelijk kunnen we weer onbezorgd de festivalsfeer opsnuiven. Dit weekend vinden onder meer Les Ardentes en Cactusfestival plaats, daarna is het de beurt aan Dour Festival, Tomorrowland en nog zo veel meer. Pak op de festivalweide uit met een tas die net zo cool als praktisch is. Een exemplaar met franjes, stoere blingbling of een hippe belt bag? Deze vijftien toppers liften jouw festivaloutfit naar een hoger niveau.
Lees verder

Labour-leider Keir Starmer heeft volgens politie geen coronamaatregelen geschonden
In het Verenigd Koninkrijk heeft de politie geconcludeerd dat Labour-leider Keir Starmer en zijn partijgenoot en parlementariër Angela Rayner de coronamaatregelen niet hebben overtreden, nadat ze daarvan waren beschuldigd. Dat meldt de BBC vrijdag. In een mededeling laat de politie weten dat ze geen boetes zal uitschrijven of andere acties zal ondernemen.
Lees verder

Van Vleuten verliest controle over fiets terwijl ze met 85 km/u naar beneden vliegt en valt, maar ze wint wel nog rit in Giro Donne: "Sorry mam"
Rozetruidraagster Annemiek van Vleuten heeft ondanks een stevige val haar kansen op de eindzege in de Ronde van Italië voor vrouwen nog vergroot. De Nederlandse van Movistar won de achtste etappe en breidt de voorsprong op haar achtervolgsters in het klassement flink uit.
Lees verder

Hoe gaat het nog met Sarah-Lynn Clerckx uit 'Familie'? "Na mijn studies wil ik me weer op het acteren storten"
In de nieuwe Vlaamse horrorfilm 'FOMO' duikt een oude bekende op. We hebben het over Sarah-Lynn Clerckx (22), die veertien jaar lang Louise was in 'Familie'. 'FOMO' gaat over influencers én een gemaskerde moordenaar. Sarah-Lynn speelt Billie. "Een echte bitch", zegt de actrice. In TV Familie vertelt ze over haar toekomstplannen, waar ze geweest is, en geeft ze haar mening over de ontslagen bij 'Familie': "Waarom zou je zo'n icoon laten gaan?"
Lees verder

Pascale (50) woont tussen de olijfgaarden in Spanje: "helemaal stressvrij zijn we niet, we blijven hardwerkende West-Vlamingen"
Velen mijmeren erover, maar weinigen durven het: hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Pascale droomde ervan om na haar pensioen naar Spanje te verhuizen, maar op een dag - in Andalusië - maakte ze zich de bedenking: waarom wachten? Niet alleen vond ze een nieuwe thuis, ze maakte er ook van haar hobby haar beroep.
Lees verder

Van Poetin tot Macron: wereldleiders roemen "wereldwijde leiderschap" van Shinzo Abe
Verschillende wereldleiders, waaronder Ursula von der Leyen, Vladimir Poetin en Emmanuel Macron, hebben met verbijstering gereageerd op het overlijden van de Japanse oud-premier Shinzo Abe. Ze roemen zijn "wereldwijde leiderschap".
Lees verder