Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 juli 2022

Nachtburgemeester start nachtwinkel in buskot tijdens Gentse Feesten: “Het mag niet, maar we doen het toch. We kunn...

HLN
Nachtburgemeester start nachtwinkel in buskot tijdens Gentse Feesten: "Het mag niet, maar we doen het toch. We kunnen niet anders"
"We zijn onze eigen concurrentie, maar het kan ons niet schelen." Nachtburgemeester Edmond Cocquyt heeft het buskot op Sint-Jacobs weer omgebouwd tot nachtwinkel. Hij verkoopt er - jawel - bier in blik, wat velen 'de plaag van de Gentse Feesten' noemen. "Iedereen koopt hier maar bier in de nachtwinkels, wij willen ons deel daarvan."
Lees verder

Hoe ga je als startende belegger om met bubbels? Onze jonge belegger geeft 5 tips. "Er zijn enkele grote winnaars, maar veel meer verliezers"
Beleggingshypes zijn lastig te voorspellen, maar lopen bijna altijd volgens hetzelfde patroon: veel beleggers investeren in één beleggingsproduct, waardoor de koerst zeer sterk stijgt. Tot de bubbel plots knapt en veel verliezers met lege handen overblijven. Hoe kan je als startende belegger een hype herkennen? En moet je er altijd van wegblijven? We vragen het aan onze jonge belegger Cédric Proost :"Een bubbel is niet duurzaam, maar het kan wel even renderen."
Lees verder

Blauw van de kou en een 'vervloekte set': dit zijn de filmgeheimen van 'Dirty Dancing'
Films... ze laten ons lachen, huilen en huiveren. Ze ontspannen ons of laten ons op het randje van onze stoel zitten. Ze nemen ons mee naar een wereld die niet de onze is of die net heel herkenbaar is. Deze zomer proberen we achter de geheimen van de beste filmklassiekers te komen. Wat krijgen we niet te zien op het grote scherm? Deze week: 'Dirty Dancing'.
Lees verder

Omdat het niet altijd ravioli uit blik moet zijn: 5 tips voor festival food op camping DreamVille van Tomorrowland
Dit weekend is het tijd voor de tweede festivaldriedaagse van Tomorrowland. In onze eetgids lees je al waar je kan eten én wat je dat kost, maar wat kan je allemaal zelf nog meenemen naar DreamVille, de camping van het festival? En kan dat iets anders zijn dan de typische snel-klaar-opties? HLN Eten stelde een checklist samen ter inspiratie voor je naar de winkel gaat en chef Gilles Draps deelt 4 snelle campingrecepten.
Lees verder

Vrachtwagenchauffeur overleden nadat hij onwel wordt achter het stuur op knooppunt Sint-Anna Linkeroever
Het knooppunt Sint-Anna Linkeroever, dat de aansluiting vormt van de E17 en de E34, is momenteel afgesloten voor het verkeer richting Zelzate. Een vrachtwagen is er donderdagochtend in de schaar gegaan. Voor de chauffeur kon geen hulp meer baten. Hij werd vermoedelijk onwel achter het stuur.
Lees verder

443 euro voor een portie frietjes? Deze handtas is perfect om de Nationale Feestdag te vieren
Op de Nationale Feestdag zetten we al eens graag een Belgisch merk in de kijker. Zeker als dat merk in kwestie een ode brengt aan iets wat alle Belgen verbindt: lekkere frietjes met een kwak mayonaise erop. Awardt bracht namelijk een handtas op de markt met deze lekkernij erop geprint. Van een smakelijke (fr)it-bag gesproken.
Lees verder

Prinses Delphine is nu al klant: ex-K3'tje Josje vertelt over lancering van eigen hoedenmerk
Josje Huisman (36) pronkte al langer met zelfgemaakte hoeden op foto's, maar vanaf het najaar kan iedereen één van haar eigen creaties op het hoofd zetten. In september lanceert ze haar eigen hoedenmerk Cornelia, zo vertelt ze tegen Birgit Van Mol in 'Het Vakantiehuis'. De voormalige K3-zangeres heeft alvast een beroemde klant: Josje mocht de hoed ontwerpen die prinses Delphine (54) draagt tijdens de nationale feestdag.
Lees verder

Delitraiteur roept verschillende producten terug wegens niet-vermelde allergenen
In samenspraak met het FAVV haalt Delitraiteur verschillende producten uit de handel en roept ze terug van bij de consument. Na een controle zijn verschillende allergenen of stoffen aangetroffen die niet op het etiket vermeld stonden.
Lees verder

KOERS KORT. Kopecky kent ploegmaats voor Tour de France Femmes - Plantur-Pura neemt De Baat, Cant en De Wilde mee
Philippe Gilbert heeft bekendgemaakt op 15 oktober officieel afscheid te nemen als actief renner. De veertigjarige oud-wereldkampioen zal dat doen op de Cauberg.
Lees verder

"Jullie hebben het recht niet om over mijn zoon te oordelen": ouders van doodgeschoten kind gaan confrontatie aan met moeder van dader
In Uvalde (Texas) zijn nabestaanden van een slachtoffer van de dodelijke schietpartij de confrontatie aangegaan met de moeder van de dader. "Ik weet dat mijn zoon een lafaard was, maar jullie hebben niet het recht om over hem te oordelen", klonk het uit de mond van Adriana Martinez. Op 24 mei schoot Salvador Ramos (18) negentien kinderen en twee leerkrachten dood in een school.
Lees verder

Last van een opgeblazen buik? Diëtiste en maag-darmspecialist delen praktische voedingstips als oplossing: "Drink geen bruiswater tijdens het eten"
's Ochtends staan we op met een platte buik, en tegen de avond is die soms opgeblazen. Veel mensen voelen zich onzeker door die opgezwollen buik, terwijl de juiste voeding al een oplossing kan zijn. "En zelfs hoe je kauwt en slikt maakt een verschil", licht diëtiste Sanne Mouha toe. Samen met maag-darmspecialist Danny De Looze (UZ Gent) licht ze toe hoe die opgeblazen buik ontstaat en vooral: welke oplossingen er zijn om het tegen te gaan. En wat doe je als die niet werken?
Lees verder

Bosbranden aan Atlantische kust van Frankrijk bijna onder controle, ook Spaanse brandweer krijgt bosbranden onder controle
De hevige bosbranden aan de Franse Atlantische kust ten zuiden van Bordeaux zijn bijna onder controle. Dat heeft de verantwoordelijke prefectuur aangekondigd op Twitter. Ook de Spaanse brandweer krijgt de tientallen bosbranden in het land onder controle op een moment waarop de temperaturen weer stijgen. Het gaat onder meer om de brand bij Ateca, een gemeente in de noordoostelijke provincie Zaragoza.
Lees verder

Bosbranden aan Atlantische kust van Frankrijk bijna onder controle
De hevige bosbranden aan de Franse Atlantische kust ten zuiden van Bordeaux zijn bijna onder controle. Dat heeft de verantwoordelijke prefectuur aangekondigd op Twitter.
Lees verder

Kan je moeilijk loslaten? 6 lessen van experts om je verleden achter je te laten
Een negatieve werkervaring, ontgoocheling in de liefde, het verlies van een dierbare. Soms weegt het verleden zwaarder dan je lief is. Wanneer helen de littekens en hoe krijg je dat gewicht van je schouders? Psychologe Elke Smeets en trauma-expert Marc Van Steenkiste delen hun inzichten en bundelen zes belangrijke lessen om liefde te tonen voor je littekens. "Zelfcompassie wordt weleens foutief gelinkt aan egoïsme."
Lees verder

QUIZ. Word je verkouden van airco? En hoeveel kost een haartransplantatie? Test hier je kennis over gezondheid
"Zolang we maar gezond zijn..." Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over verstopte darmen, haartransplantaties en oedeem? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden.
Lees verder

LIVE TOUR. Houdt gele trui Vingegaard stand in laatste en pittige bergetappe? - Merijn Zeeman: "Als je vandaag sterker bent, kan je een slag slaan"
Nog een laatste keer klimmen. Als afsluiter van de Pyreneeën krijgt het peloton drie kanjers van cols voorgeschoteld. Nadat de Col d'Aubisque (BC) en Col de Spandelles (eerste categorie) zijn bedwongen, ligt de aankomst op Hautacam (BC, 1.520 m hoog en 13,6 km aan 7,8 %). Welke troeven gooit Tadej Pogacar nog op tafel in het hooggebergte? En houdt gele trui Jonas Vingegaard ook vandaag stand? Volg de 18de etappe hier LIVE!
Lees verder

Football Talk. RC Genk mist Onuachu in competitie-opener tegen Club Brugge - De Bruyne wijst City de weg in eerste oefenmatch - Zirkzee trefzeker voor Bayern
Slecht nieuws voor Racing Genk. De ploeg van Wouter Vrancken kan zondag op Club Brugge geen beroep doen op Paul Onuachu. De 28-jarige Gouden Schoen hervatte eerder deze week de training nadat hij zich op stage blesseerde aan de adductoren, maar is nu toch weer in behandeling. Hij is out voor het treffen van dit weekend tegen de landskampioen, waardoor Cyriel Dessers naar alle waarschijnlijkheid zal starten. Genk kan verder geen beroep doen op Mujaid Sadick. De Spaanse verdediger kampt met een kneuzing aan de dij. (BFA)
Lees verder

Football Talk. RC Genk mist Onuachu in competitie-opener tegen Club Brugge - De Bruyne wijst City de weg in eerste oefenmatch
Slecht nieuws voor Racing Genk. De ploeg van Wouter Vrancken kan zondag op Club Brugge geen beroep doen op Paul Onuachu. De 28-jarige Gouden Schoen hervatte eerder deze week de training nadat hij zich op stage blesseerde aan de adductoren, maar is nu toch weer in behandeling. Hij is out voor het treffen van dit weekend tegen de landskampioen, waardoor Cyriel Dessers naar alle waarschijnlijkheid zal starten. Genk kan verder geen beroep doen op Mujaid Sadick. De Spaanse verdediger kampt met een kneuzing aan de dij. (BFA)
Lees verder

Fabio Jakobsen daags na waanzinnige strijd met tijdslimiet: "Zal ook vandaag weer vechten worden"
Fabio Jakobsen moest in de zeventiende etappe van deze Tour de France héél diep gaan om de tijdslimiet te halen. De Nederlander, aan de finish aangemoedigd door teamgenoten Florian Sénéchal en Yves Lampaert, had uiteindelijk nog zeventien seconden over. Jakobsen kon zich na aankomst niet rechthouden en belandde in de hekken. Compleet uitgeteld.
Lees verder

Mallorca maakt einde aan zuiptoerisme: eerste bars gesloten
Het uiterst populaire Spaanse vakantie-eiland Mallorca wil een einde maken aan het zogenoemde zuiptoerisme. De autoriteiten sloten de eerste bars en binnenkort gaan er meer dicht. De maatregelen zijn vooral gericht tegen horecagelegenheden die in trek zijn bij Duitsers en Britten. Volgens Spaanse media is er nog nooit zo streng opgetreden.
Lees verder