Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 juli 2022

Minister geeft goed voorbeeld: “Mensen zijn in zomer minder bezig met bloed doneren”

HLN
Minister geeft goed voorbeeld: "Mensen zijn in zomer minder bezig met bloed doneren"
Rode Kruis-Vlaanderen ziet elke zomer een terugval van het aantal bloeddonoren. Om een goede voorbeeld te geven, deed minister Annelies Verlinden dinsdag haar duit in het zakje.
Lees verder

Charles Michel: "EU-toetredingsgesprekken met Noord-Macedonië kunnen snel van start gaan"
De toetredingsonderhandelingen met Noord-Macedonië kunnen onmiddellijk van start gaan indien het land het licht op groen zet. Dat heeft de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel dinsdag aangegeven op een persconferentie met de Noord-Macedonische premier Dimitar Kovacevski in Skopje.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Goffin wint derde set, nog eentje te gaan en halve finale tegen Djokovic is een feit
Staat David Goffin (ATP-58) straks in de halve finales van Wimbledon? Alleen thuisspeler Cameron Norrie (ATP-12) staat tussen hem en zijn beste resultaat ooit op een Grand Slam. Volg de kwartfinale van onze landgenoot hier LIVE.
Lees verder

"Dader van schietpartij tijdens 4 juli-parade trok vrouwenkleren aan om te kunnen vluchten"
De man die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij in Highland Park (nabij Chicago) zou zijn daad al weken voorbereid hebben. Dat meldt de politie. Robert Crimo III zou zich ook vermomd hebben in vrouwenkleren om te kunnen vluchten.
Lees verder

Klacht van Duits farmabedrijf CureVac tegen concurrent BioNTech omwille van innovatieve messenger-RNA-technologie in coronavaccins
Het Duitse biotechnologiebedrijf CureVac heeft dinsdag aangekondigd dat het klacht indient tegen zijn concurrent BioNTech, dat samen met farmabedrijf Pfizer een van de succesvolste coronavaccins ontwikkelde. Volgens CureVac heeft BioNTech met de innovatieve messenger-RNA-technologie (in het Nederlands ook "boodschapper-RNA") een inbreuk gepleegd op CureVacs intellectuele eigendom. In een reactie zegt BioNTech dat zijn werk "origineel" is en dat het bedrijf "zich krachtig zal verdedigen tegen alle beschuldigingen".
Lees verder

Rafael (44) stond in publiek toen schutter vuur opende: "Brachten de kinderen naar de kelder, en wachtten bang af"
Vlaming Rafael (43) stond maandag samen met zijn vrouw en twee kinderen naar de parade te kijken in Highland Park in Chicago. Hij woont al bijna twintig jaar in de Verenigde Staten en was ooggetuige van hoe een dolle schutter zes mensen doodschoot. "Plots sta je middenin zo'n schietpartij. In het rustige stadje waar je al heel lang woont." Het verhaal van een emotionele vader die met zijn gezin aan veel erger ontsnapte.
Lees verder

Rafael (44) stond in publiek toen schutter vuur opende tijdens 4th of July-parade: "Brachten de kinderen naar de kelder, met een film en chips, en wachtten bang af"
Vlaming Rafael (44) stond maandag samen met zijn vrouw en twee kinderen naar de parade te kijken in Highland Park in Chicago. Hij woont al bijna twintig jaar in de Verenigde Staten en was ooggetuige van hoe een dolle schutter zes mensen doodschoot. "Plots sta je middenin zo'n schietpartij. In het rustige stadje waar je al heel lang woont." Het verhaal van een emotionele vader die met zijn gezin aan veel erger ontsnapte.
Lees verder

Chad Smith van de Red Hot Chili Peppers bezoekt Brussels restaurant: "Een zeer aangename en vriendelijke man"
De Red Hot Chili Peppers sloten zondag de 46ste editie van Rock Werchter af. Na heel wat twijfels of hun optreden wel zou doorgaan, gaf drummer Chad Smith (60) hoop. Hij werd zaterdag namelijk al gespot in Brussel. Het restaurant dat Smith bezocht geniet nog volop na van zijn visite.
Lees verder

Goudprijs zakt naar laagste niveau dit jaar
Goud is momenteel het goedkoopst sinds december 2021. Een troy ounce (ongeveer 31,1 gram) van het edelmetaal werd dinsdag verhandeld voor 1.765 euro. In vergelijking met maandag gaat het om een daling met 43 dollar (42 euro).
Lees verder

Geen enkele West-Europese politicus geeft meer uit: Tom Van Grieken spendeert meer dan 200.000 euro aan advertenties op sociale media
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft dit jaar reeds 219.059 euro uitgegeven aan advertenties op Instagram en Facebook, waarmee hij de West-Europese politicus is die het meest uitgeeft. Dat schrijft Knack dinsdag op zijn website op basis van cijfers van AdLens, een organisatie die onderzoek doet naar politieke advertenties op Facebook.
Lees verder

Vlaamse regering vraagt aan Dermagne om van 11 juli betaalde feestdag te maken
De Vlaamse regering heeft aan federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne gevraagd om van 11 juli, de Vlaamse feestdag, een betaalde feestdag te maken. Die bijkomende feestdag zou dan gecompenseerd kunnen worden door bijvoorbeeld een andere betaalde feestdag te schrappen die in het betrokken jaar op een zondag of een andere dag van inactiviteit valt. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens.
Lees verder

Na Kate Bush scoort ook Metallica opnieuw een hit dankzij 'Stranger Things'
Metallica scheert weer hoge toppen met hun wereldberoemde nummer uit 1986, 'Master Of Puppets'. De song speelt namelijk een belangrijke rol in de epische seizoensfinale van het vierde seizoen van 'Stranger Things'. De band gaat hiermee Kate Bush (63) achterna, die dankzij de Netflix-reeks haar liedje 'Running Up That Hill' opnieuw tot een monsterhit zag uitgroeien.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. We krijgen een beslissende vijfde set: Goffin of Norrie, wie stoot door naar de halve finale?
Staat David Goffin (ATP-58) straks in de halve finales van Wimbledon? Alleen thuisspeler Cameron Norrie (ATP-12) staat tussen hem en zijn beste resultaat ooit op een Grand Slam. Volg de kwartfinale van onze landgenoot hier LIVE.
Lees verder

Mama en papa Van Aert: "Wij hebben het beste van ons weggegeven aan Wout... En wij zitten met 'den overschot'"
Zelden moeten ouders trotser zijn als Henk Van Aert en Ivonne Boeckx vandaag na de historische prestatie van hun Wout vandaag. "En vorig jaar op de Ventoux, dat was ook een groot nummer hé", herinnert vader Henk zich nog maar al te goed. "Door die drie tweede plaatsen is zijn 'drive' nog wat groter geworden. Dat is bij Wout altijd zo: na een 'nederlaag' wil hij altijd zo snel mogelijk winnen. Dat is zijn instelling." Waarop mama Ivonne inpikt: "Ik kan nu niet zeggen van wie hij dat heeft." Dat weet Henk wel. "Van ons beiden. Onder ons gezegd: 'wij hebben het beste weggegeven aan onze Wout... en wij zitten met 'den overschot'. En dit hoef je echt niet te knippen."
Lees verder

Mokerslag voor Britse regering: ministers uiten forse kritiek op premier Johnson en stappen op
De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid en zijn collega van Financiën Rishi Sunak hebben hun ontslag aangekondigd. Beiden hebben harde kritiek geuit op premier Boris Johnson. Waarnemers spreken over een mokerslag voor de Britse regering.
Lees verder

Meer dan helft pakjesbezorgers geeft toe soms of vaak te snel te rijden
Meer dan de helft van pakjesbezorgers die deelnamen aan een enquête van veiligheidsinstituut Vias zegt soms of vaak te snel te rijden. Dat blijkt dinsdag uit de studie, die Vias uitvoerde in opdracht van minister van Post Petra De Sutter (Groen). Voor minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) moeten de oorzaken aangepakt worden "door betere arbeidsomstandigheden en minder druk op de bezorgers".
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Aanwinst Larin traint eerste keer mee bij Club, Lang moet passen met pijn aan onderrug - Waaghals bij Antwerp 'plankt' op fiets
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Roebel verliest zowat 10 procent tegenover dollar en euro
Na maanden van waardestijgingen is de Russische roebel gekelderd op de beurs in Moskou. Tegenover de Amerikaanse dollar en de euro verloor de Russische munt dinsdag zowat 10 procent. Volgens persbureau RBC loopt het verlies over de voorbije drie handelsdagen zelfs op tot zowat 20 procent.
Lees verder

Boerenblokkades in Nederland lijken voorbij
De blokkades van distributiecentra door actievoerende boeren in Nederland lijken vanavond voorbij. Dat heeft Rijkswaterstaat gemeld.
Lees verder

Geen historische halve finale op Wimbledon voor David Goffin: Luikenaar verliest razendspannende vijfsetter tegen Brit Norrie
David Goffin (ATP 58) heeft net naast een ticket voor de halve finale van Wimbledon gegrepen. De Luikenaar ging na een spannende vijfsetter onderuit tegen thuisspeler Cameron Norrie (ATP 12). Die treft nu Novak Djokovic.
Lees verder