Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 juli 2022

Militairen zweren bij deze powernap in bijzondere houding. “10 minuten is genoeg”

HLN
Militairen zweren bij deze powernap in bijzondere houding. "10 minuten is genoeg"
Lastige werkdag? Tijd voor een dutje, en wel eentje dat heel weinig tijd vraagt. De powernap van Amerikaanse militair Jocko Willink is een hit op sociale media: door een bijzondere positie aan te nemen zou je in acht of tien minuten al het 'dutje van je leven' hebben. Slaapexperte Annelies Smolders licht toe of het echt werkt.
Lees verder

Laat geen flesje water in de auto liggen en zet de airco niet té hard in de slaapkamer: dit is hoe je je moet voorbereiden op de hitte
Zweten, puffen en blazen. Deze week is het al warm, maar volgende week stijgt het kwik nog verder. Het wordt tropisch warm met temperaturen tot 35 graden. Veel mensen hebben last van die hitte en proberen op allerlei manieren verkoeling te zoeken. Welke kledij draag je het best? Welke zonnecrème kies je? En hoe krijg je de hitte uit je huis? Wij maken een overzicht met tips hoe je je moet voorbereiden.
Lees verder

Hoe maak je een babyzitje veilig vast? En mag je kind voorin zitten? Zo vertrek je veilig op autovakantie met de kids
Trek je er gezellig met je gezin op uit met de wagen? Of je nu naar het andere eind van de wereld rijdt, of om de hoek een boodschap doet: je kids veilig vastzetten tijdens de rit, dient je eerste bezorgdheid te zijn. Raak je betrokken bij een ongeval en bleek je kind niet volgens de regels te zijn vastgeklikt, dan ben je verantwoordelijk voor de gevolgen. HLN Shop overloopt de regels om je kroost veilig tot op jullie bestemming te brengen.
Lees verder

Dan toch geen afgesloten hoofdstuk? Christian Bale wil terug in de huid kruipen van Batman
Christian Bale (48) vertolkte de rol van Batman in Christopher Nolans 'Batman Begins', 'The Dark Knight' en 'The Dark Knight Rises'. Doorheen de jaren groeide de acteur uit tot de meest geliefde actieheld van de trilogie. In een interview met 'Screenrant' geeft Bale toe dat hij wel wil terugkeren als Batman. Op één voorwaarde: als Christopher Nolan (51) weer in de regiestoel kruipt.
Lees verder

Patrick Lefevere over toekomst met Soudal: "Grote ronde winnen met Evenepoel blijft de ambitie, maar wereld zal niet vergaan als het niet lukt"
Het grote woord is er sinds vandaag (officieel) uit: Soudal treedt vanaf 2023 voor minstens vijf jaar toe als sponsor van de ploeg van Patrick Lefevere. Die is blij met de deal, zijn langste ooit. "Het moest voor mij een overeenkomst zijn voor vijf jaar, anders hoefde het voor mij niet meer." De ambitie van het team, dat Soudal-Quick.Step zal heten, blijft onveranderd: een grote ronde winnen met Remco Evenepoel.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Een maand na de brutale drievoudige moord in Kessel-Lo lijkt het onderzoek muurvast te zitten, tot grote frustratie van familie: "De onwetendheid knaagt enorm"
Een maand geleden werd Leuven opgeschrikt door de drievoudige moord in Kessel-Lo waarbij Anita (54), haar zoon Wesley P. (23) en vriend des huizes Rikki J. (47) brutaal om het leven werden gebracht. Het parket van Leuven houdt de lippen stijf op elkaar maar het onderzoek lijkt muurvast te zitten, tot grote frustratie van familie en vrienden. "De politie heeft vorige week nog een grote zoekactie gehouden, in het bos achter de woning van Anita en Wesley", aldus een buurtbewoonster.
Lees verder

LIVE RUSTDAG. Van Aert en co fietsen de benen los en stoppen voor kopje koffie - Geplaagde O'Connor staakt de strijd
In de Tour de France genieten de renners vandaag van de tweede rustdag. Wie gaat losrijden? En valt er nieuws te rapen op de persconferenties? Op deze pagina kunt u het vandaag allemaal volgen!
Lees verder

Wout van Aert in uitgebreid gesprek met Stijn Vlaeminck over kritiek op Jumbo-Visma: "Heb alles bereikt dankzij deze ploeg"
Rustdag in de Tour. Een ideale gelegenheid voor Stijn Vlaeminck om met Wout van Aert (27) - dé man van de eerste Tourweek - terug te blikken op de eerste etappes. Over die magische dagen in het geel, de strijd - nu, ja... - voor het groen en de uitspraken van Eddy Planckaert over het gebrek aan steun van ploeg Jumbo-Visma. "Het is net dankzij de omkadering en mijn sterke ploegmaats dat ik het groen heb en de gele trui heb mogen dragen. Ik voel me hier fantastisch."
Lees verder

KOERS KORT. Alaphilippe komt eind juli aan de start van Ronde van Wallonië
De Ronde van Wallonië (23-27 juli) kan uitpakken met een ferme trekpleister, want niemand minder dan wereldkampioen Julian Alaphilippe (30) verschijnt er aan de start. De Fransman van Quick.Step-Alpha Vinyl geraakte door een stevige valpartij tijdens Luik-Bastenaken-Luik niet tijdig fit voor de Ronde van Frankrijk, die momenteel aan de gang is.
Lees verder

Lichaam aangetroffen in woning in Wetteren nadat buren klagen over geurhinder
In de Victor Van Sandelaan in Wetteren werd maandagochtend een lichaam aangetroffen in een meergezinswoning. Volgens onze bronnen zou het slachtoffer al enige tijd overleden zijn. Buren sloegen alarm omdat ze last hadden van geurhinder. Daarop betraden de brandweer en de politie de woning.
Lees verder

200 koppels hertrouwen op massaceremonie in New York nadat Corona het de eerste keer verpeste
204 koppels zijn gisteren hertrouwd op een massaceremonie nadat hun eerste trouwplannen werden verpest door de coronacrisis. Door de pandemie konden vele koppels hun trouw maar vieren in beperkte kring, of hadden de ceremonie zelfs volledig afgezegd. Maar gisteren konden alle New Yorkse tortelduifjes hun liefde eindelijk écht vieren tijdens de symbolische ceremonie aan het Lincoln Center.
Lees verder

200 koppels hertrouwen op massaceremonie in New York nadat coronacrisis eerste keer verpeste
204 koppels zijn gisteren hertrouwd op een massaceremonie nadat hun eerste trouwplannen werden verpest door de coronacrisis. Door de pandemie konden vele koppels hun trouw maar vieren in beperkte kring, of hadden ze de ceremonie zelfs volledig afgezegd. Maar gisteren konden alle New Yorkse tortelduifjes hun liefde eindelijk écht vieren tijdens de symbolische ceremonie aan het Lincoln Center.
Lees verder

Stefaan D. legt eindelijk verklaringen af nadat hij zijn minnares neerschoot in Overmere
Stefaan D. (30), die al twee weken in de cel zit voor de moord op Sandra Bellaccomo (32) uit Overmere, zou nu toch verklaringen afgelegd hebben waarom hij de vrouw om het leven bracht en wat er die avond allemaal gebeurde. Dader en slachtoffer hadden vroeger een affaire met elkaar, maar Sandra zou de relatie beëindigd hebben.
Lees verder

Prins Harry en Meghan Markle straks opnieuw bij Oprah? "Paleis publiceert rapport over pestgedrag niet omdat ze bang zijn"
Droombazen zijn prins Harry (37) en Meghan Markle (40) naar verluidt niet. Dat bewijst een nieuw koninklijk rapport waarin staat dat het koppel tijdens hun verblijf in Groot-Brittannië het personeel pestte. Het verslag zou bewust worden achtergehouden, uit angst voor een tweede ophefmakende verdediging bij Oprah. "Binnen het bewind van de koningin is dit absoluut ongekend."
Lees verder

LIVE. Lille weigert bod van 30 miljoen euro op Onana - Terugkeer van Paul Pogba naar Juventus is helemaal rond
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Amerikaanse toerist gewond bij val in Vesuviuskrater na nemen van selfie
Een Amerikaanse toerist heeft lichte verwondingen opgelopen nadat hij in de krater van de vulkaan Vesuvius was gevallen toen hij zijn telefoon probeerde terug te vinden. De 23-jarige en zijn familie bereikten de 1.281 meter hoge top van de vulkaan die boven de Zuid-Italiaanse stad Napels uittorent nadat ze een bezoekershek hadden omzeild en een pad hadden gevolgd dat verboden terrein was.
Lees verder

Europese Hof voor de Rechten van de Mens roept Turkije nogmaals op tot vrijlating activist
Turkije moet de opgesloten activist en zakenman Osman Kavala een schadevergoeding betalen omdat het blijft weigeren de zakenman en activist vrij te laten. Dat heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) maandag geoordeeld. De rechtbank had Ankara opgedragen Kavala vrij te laten, maar de man zit nog altijd opgesloten. Volgens de rechtbank in Straatsburg is het niet zeker dat Turkije te goeder trouw handelt in deze zaak.
Lees verder

Zwemverboden aan de kust worden gevoelig korter: nieuwe tool voorspelt waterkwaliteit veel nauwkeuriger
De Vlaamse Milieumaatschappij en het Agentschap Zorg en Gezondheid investeerden in een model dat de zwemwaterkwaliteit sneller en beter kan voorspellen aan onze Belgische kust. Door de tool moeten badgasten niet langer dagen uit het water blijven, zoals dat met de oude staalnames vaak wel het geval was.
Lees verder

Yoga, ballet, strikt dieet én ondersteboven hangen: zo houden oude rockers als de Stones het touren vol
Maandagavond staan de Rolling Stones in het Koning Boudewijnstadion, inclusief Mick Jagger (78), die inmiddels volledig hersteld is van corona. Als hij rent en springt over het podium, zou je niet denken dat hij tijdens corona nog een hartoperatie moest ondergaan. Maar Jagger is niet de enige 70-plusser die nog vol energie op de planken staat. Ook Paul McCartney, Elton John en Tom Jones doen het hem na, maar hoe houden ze dat nu eigenlijk in godsnaam vol? "Rock-'n-roll is niet gemaakt voor zeventigers."
Lees verder

Hoe 'Stranger Things' ook de modewereld domineert: "Zelfs bij jongeren die de eighties niet meemaakten"
The eighties are back alive. Met dank aan het nieuwe seizoen van de immens populaire scifi-serie 'Stranger Things' op Netflix. Tegenwoordig wordt vooral de muziekkeuze (Kate Bush, Metallica ...) ervan geroemd, maar ook op modevlak inspireert de reeks. Modemerken verdringen zich om een 'Stranger Things'-collectie te mogen uitbrengen, want dat is big business.
Lees verder