Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 juli 2022

Meeste Democraten willen Biden niet opnieuw in 2024, blijkt uit nieuwe peiling

HLN
Meeste Democraten willen Biden niet opnieuw in 2024, blijkt uit nieuwe peiling
President Biden wordt geconfronteerd met een alarmerend niveau van twijfel binnen zijn eigen partij. 64 procent van de Democratische kiezers zeggen dat ze liever een nieuwe vaandeldrager zouden hebben in de presidentscampagne van 2024. Dat blijkt uit een peiling van The New York Times.
Lees verder

We betalen meer voor onze zak chips, en dat komt niet alleen doordat aardappels duurder zijn
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Wie het afgelopen jaar bijvoorbeeld een zak chips kocht, merkte ongetwijfeld al op dat deze in prijs meer dan 8 procent is gestegen. Elke week bekijken we één product en kijken we waarom je er meer voor betaalt. En vooral: is er toch nog een manier om te besparen?
Lees verder

Twee rijstroken richting kust versperd door kopstaartaanrijding in Erpe-Mere
Het verkeer op de E40 richting kust verloopt dinsdagochtend moeizaam na aan aanrijding op de linkerrijstrook iets na de oprit Erpe-Mere.
Lees verder

LIVE TOUR. Wie verteert rustdag het best? - Durbridge (BikeExchange) test positief en start niet
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de tiende rit, over ruim 148 kilometer van Morzine Les Portes du Soleil naar Megève. De etappe is een ideale opwarmer voor de pittige Alpencols die de renners de komende dagen op hun bord krijgen, al wordt er ook vandaag wel al stevig geklommen. De aankomst is bergop en volgt wat vroeger dan gebruikelijk, normaal rond 17 uur. Op deze pagina zit u de hele dag goed om de koers te volgen.
Lees verder

Dierenarts Evi (40) overleden na ongeval met paard, Truiense gemeenschap in diepe rouw: "Ze had een hart van goud"
Dierenarts Evi Vandersmissen is niet meer. De 40-jarige vrouw uit Brustum raakte zondag zwaargewond na een incident met haar paard. Maandagavond overleed ze aan haar verwondingen. In Sint-Truiden en omstreken laat ze een enorme leegte achter. Jarenlang hielp ze honderden mensen bij de problemen met hun dieren.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Anderlecht oefent tegen Helmond Sport, Kana krijgt rust
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Hoe gezond is zout? En welke soort gebruikt je het best? "Wie regelmatig zout eet, leeft minder lang"
Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat wie zijn maaltijden altijd voorziet van een stevige portie zout minder lang leeft. Mannen zouden door zout te eten twee jaar verliezen, vrouwen anderhalf jaar, kopt The Guardian. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) en chef-kok Sam D'Huyvetter (Bar Bask) leren je het beste uit zout te halen.
Lees verder

10.000 Vlamingen en Brusselaars vierden Vlaamse feestdag in Brussel
Meer dan 10.000 Vlamingen en Brusselaars hebben op 10 en 11 juli de Vlaamse feestdag gevierd in de hoofdstad. Dat meldt Muntpunt, de organisator van Vlaanderen Feest, Brussel Danst.
Lees verder

129 km/u voor de flitspaal: hoeveel is dat op je dashboard?
Wie voortaan met een snelheid van 129 km/u of meer een flitscamera of een trajectcontrole passeert, krijgt gegarandeerd een boete. Maar met hoeveel komt dit overeen op de kilometerteller van je voertuig? Filip Rylant, woordvoerder van mobiliteitsfederatie TRAXIO, geeft uitleg.
Lees verder

Voetganger gegrepen door trein aan spooroverweg in Sint-Agatha-Berchem: slachtoffer overleden
In de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem is dinsdagochtend een voetganger overleden aan de spooroverweg in de Nestor Martinstraat. De man zou de spoorweg overgestoken zijn toen de slagbomen naar beneden waren.
Lees verder

Voetganger wil gesloten spoorweg nog snel oversteken in Sint-Agatha-Berchem, maar wordt gegrepen door trein: slachtoffer overleden
In de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem is dinsdagochtend een voetganger overleden aan de spooroverweg in de Nestor Martinstraat. De man stak de spoorweg over toen de slagbomen naar beneden waren.
Lees verder

OPROEP. Hoe counter jij de hoge prijzen aan de pomp?
De prijzen voor benzine en diesel kamperen al maanden op recordhoogte: aan de pomp ben je al snel 100 euro kwijt voor een volle tank. Vraag: hoe compenseer je dat? Neem je voor korte verplaatsingen voortaan de fiets in de plaats van de auto? Duw je het gaspedaal minder diep in? Rijd je vaker op cruisecontrol?
Lees verder

Zes miljoen euro voor hulpmiddelen voor personen met beperking ongebruikt in 2021
In 2021 is bijna 6 miljoen euro van het budget van 36,4 miljoen euro voor hulpmiddelen voor personen met een beperking onaangeroerd gebleven. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Tine van der Vloet (N-VA) heeft opgevraagd. Zij vindt het "bijzonder jammer" dat de middelen ongebruikt zijn gebleven. "Hulpmiddelen zorgen ervoor dat personen met een beperking hun bewegingsvrijheid terugwinnen", aldus van der Vloet.
Lees verder

Rapper Snelle reageert na incident met biergooiende fan: "Ik kan er nog steeds niet bij met mijn hoofd, maar heb er al te veel woorden aan vuilgemaakt"
Het voorbije weekend heeft de Nederlandse rapper tijdens zijn optreden op 'Badpop' een fan aangesproken nadat die bier gooide op het podium. Een aantal dagen later reageert Snelle nu ook voor de camera. "Ik blijf het iets raars vinden, en vind gewoon dat het niet hoort", vertelt hij. Tijdens het concert zelf sprak hij de fan er ook meteen op aan. "Er komt bier op een apparaat. Geloof mij vriend, voor dit apparaat moet jij heel lang werken", klonk het toen.
Lees verder

Birgit Van Mol en haar man blijven ondanks medische lijdensweg positief: "Als René zegt dat het goed gaat, weet ik dat hij toch pijn voelt"
Eerlijkheid, humor en niet te veel klagen. Dat zijn volgens Birgit Van Mol (54) en haar man René (68) de ingrediënten van hun lange huwelijk. Een succesvol recept, want hun liefde is de voorbije 25 jaar alleen maar gegroeid, ondanks de gezondheidsproblemen van René. "Sinds hij ziek is, leven wij van dag tot dag", zegt Birgit - die momenteel werkt aan een nieuwe online reeks - in 'Dag Allemaal'. "Deze zomer gaan we voor het eerst in zeven jaar nog eens op vakantie."
Lees verder

Steeds meer én hogere voorschotten in de bouwsector: hoe herken je een betrouwbare aannemer?
Steeds meer bouwbedrijven vragen een voorschot door de stijgende materialenprijzen, dat blijkt uit data van de Confederatie Bouw. Die voorschotten worden bovendien ook groter. Kan je als klant weigeren om een voorschotfactuur te betalen? En zijn die voorschotten te vermijden? Bouwsite Livios vroeg het aan advocaat Mark Huygen.
Lees verder

Met deze tips barbecue je veilig
De komende dagen wordt het stralend weer, tijd dus om 's avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden op tijdens het barbecueën. Hoe barbecue je dan wel veilig en wat moet je doen als het toch misgaat? Bekijk enkele tips in bovenstaande video.
Lees verder

Hongkong introduceert elektronische armbanden om besmette inwoners te volgen tijdens isolatie
Hongkong heeft een nieuwe ingrijpende maatregel aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Zo zullen inwoners die besmet zijn en in isolatie moeten, gevolgd worden door middel van een elektronische armband. Op die manier zal worden gecontroleerd of de coronapatiënten hun woning niet verlaten.
Lees verder

"Jumbo-Visma heeft niet het lef om Wout tot de orde te roepen. Als ze zo verder doen, verliezen ze de Tour": Bjarne Riis zet vraagtekens achter tactiek Jumbo-Visma
Dat Wout van Aert de beste renner van de wereld is, zegt Bjarne Riis. De Deen, ex-ploegleider en ex-winnaar van de Tour de France, is een fan. Maar aan de andere kant: kan zijn team Jumbo-Visma de Tour wel winnen, zoals ze Van Aert nu laten koersen? "Als ik in de volgwagen had gezeten, had ik gezegd: en nu moet je ophouden."
Lees verder

Zag jij ook een omgekeerde regenboog aan de hemel? Onze wetenschapsexpert legt uit hoe dat kan
Gisteren kon je een opmerkelijk weerfenomeen spotten aan de hemel: een circumzenitale boog, ook wel een omgekeerde regenboog genoemd. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit hoe het komt dat de boog de andere kant op buigt en vertelt over andere speciale regenboogfenomenen die je kan zien in de wolken.
Lees verder