Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 juli 2022

LIVE WORLD MATCHPLAY. Noppert en De Sousa door, plaatsen ook Price en Smith zich voor kwartfinale?

HLN
LIVE WORLD MATCHPLAY. Noppert en De Sousa door, plaatsen ook Price en Smith zich voor kwartfinale?
Dag vijf van de World Matchplay. Gisteren plaatste Dimitri Van den Bergh zich voor de kwartfinale, vandaag staan er nog vier affiches in de tweede ronde op het programma. Wie stoot door? Volg het op VTM 2 of in onderstaande liveblog.
Lees verder

IN BEELD. 'H4Z4RD' in première op Tomorrowland
Harde johnnyschijven uit de nineties en veel schoon bekend volk op de 'groene' loper op... Tomorrowland. 'H4Z4RD' is de zotste, hevigste en luidste Vlaamse film van 't moment en vraagt dus om een zotte opening. Eens niet in de bioscoop, maar op de Heilige Grond in Boom. De plek waar Dimitri Vegas (40) al jaren een ancien is als dj, en waar hij vandaag als acteur de Vlaamse filmwereld binnenrijdt.
Lees verder

Nederlander gepakt voor diefstal exclusieve wijnen ter waarde van 1,7 miljoen euro uit kelder Spaans restaurant
Een voormalige Mexicaanse schoonheidskoningin en een Roemeens-Nederlandse handlanger zijn in Kroatië opgepakt voor de diefstal van 45 exclusieve flessen wijn ter waarde van bijna 1,7 miljoen euro in Spanje. De Spaanse politie meldt dat na een zoektocht van negen maanden door heel Europa.
Lees verder

Krijgt omstreden gevangenenruil met Iran groen licht? Kamer stemt zo dadelijk
De stemming over de Irandeal kan nu elk moment plaatsvinden in de plenaire vergadering van de Kamer. Het ziet ernaar uit dat het omstreden verdrag voor de gevangenenruil goedgekeurd zal worden. MR-Kamerlid Denis Ducarme neemt alvast niet deel omdat hij niet tegen zijn geweten in wil stemmen.
Lees verder

Walrus Freya maakt het bont in Noorwegen: "Ik wil haar niet op de steiger of op mijn boot"
Freya, de kolossale walrus, gemakkelijk te onderscheiden door een schattige roze vlek op haar neus, lijkt op een grote Europese tour. Eerder werd ze al gespot voor de kusten van Duitsland, Denemarken en Schotland. Even sluimeren en zonnebaden op een aantal zeeschepen en dan reist ze verder. In oktober vorig jaar nam ze in Nederland de tijd om uit te rusten op onderzeeër. Het dier is recentelijk gespot in Noorwegen.
Lees verder

Staking grondpersoneel Heathrow afgeblazen na nieuw loonvoorstel
Een staking van het personeel van Aviation Fuel Services (AFS), dat vliegtuigen bijtankt op de Londense luchthaven Heathrow, is afgeblazen. Volgens de Britse openbare omroep BBC heeft de vakbond Unite een nieuw loonbod van de werkgever ontvangen en wordt dit nu voorgelegd aan de leden.
Lees verder

Noppert, De Sousa en Price naar kwartfinale World Matchplay
Na Dimitri Van den Bergh hebben ook Danny Noppert, Jose de Sousa en Gerwyn Price zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Matchplay. Herbeleef het hieronder.
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Na Noppert en De Sousa plaatst ook Price zich voor kwartfinale
Dag vijf van de World Matchplay. Gisteren plaatste Dimitri Van den Bergh zich voor de kwartfinale, vandaag staan er nog vier affiches in de tweede ronde op het programma. Wie stoot door? Volg het op VTM 2 of in onderstaande liveblog.
Lees verder

Tesla verdubbelt bijna kwartaalwinst ondanks stilleggen productie en schaarse onderdelen
Tesla heeft in het afgelopen kwartaal bijna dubbel zoveel winst geboekt. Dat maakte de Amerikaanse bouwer van elektrische auto's woensdag bekend.
Lees verder

LIVE. Westerlo haalt Deense middenvelder - Cercle huurt doelman van AS Monaco
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Tv-figuur krijgt gratie van Nederlandse koning: "Rechtsgang in België was niet rechtvaardig", aldus advocaat
De Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer (60) is eerder vrijgekomen uit gevangenschap, door een besluit van de Nederlandse koning Willem-Alexander. Masmeijer zat vast voor drugshandel, waar hij door een Belgische rechter voor was veroordeeld. Hij kreeg gratie echter vanwege "persoonlijke omstandigheden" aldus zijn advocaat. Die zegt daarnaast dat de "rechtsgang in België niet rechtvaardig is geweest".
Lees verder

Zelensky: "Rusland gebruikt Oekraïne als oefenterrein om andere Europese landen aan te vallen" - België keurt toetreding Finland en Zweden tot NAVO toe
"Rusland gebruikt Oekraïne als oefenterrein om andere Europese landen aan te vallen." Dat verklaarde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdag tijdens zijn dagelijkse videotoespraak. Ondertussen bekrachtigde België de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO.
Lees verder

Zelensky: "Rusland gebruikt Oekraïne als oefenterrein om andere Europese landen aan te vallen"
"Rusland gebruikt Oekraïne als oefenterrein om andere Europese landen aan te vallen." Dat verklaarde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens zijn dagelijkse videotoespraak.
Lees verder

Kamer akkoord met deal die gevangenenruil met Iran faciliteert: "Maar er zitten geen automatismen in vervat", waarschuwt Van Quickenborne
De plenaire vergadering van de Kamer heeft woensdag het wetsontwerp goedgekeurd dat het mogelijk maakt dat België en Iran gevangenen aan elkaar uitleveren. Dat gebeurde met 79 stemmen voor, 41 tegen en 11 onthoudingen.
Lees verder

Biden drukt per decreet maatregelen tegen klimaatverandering door na weerstand in Senaat
Enkele dagen nadat een groot investeringsprogramma met daarin ook klimaatmaatregelen sneuvelde in de Senaat, voert Amerikaans president Joe Biden een reeks nieuwe klimaatmaatregelen in via presidentiële besluiten. Dat maakte het Witte Huis woensdag bekend.
Lees verder

Zeldzaam samenzijn familie Trump bij uitvaart Ivana (73)
Onder grote belangstelling was woensdag in New York de uitvaart van Ivana Trump. De 73-jarige ex-vrouw van Donald Trump overleed vorige week. De plechtigheid zorgde voor een zeldzaam samenzijn van de familie. Zowel Donald als de drie kinderen Ivanka, Eric en Donald Trump Jr. waren aanwezig.
Lees verder

Gedetineerden mogen half jaar voor einde straf gevangenis verlaten: zware criminelen uitgesloten
Sommige gedetineerden zullen een half jaar voor het einde van hun straf voorwaardelijk op vrije voeten komen.Dat heeft de plenaire vergadering van de Kamer woensdag besloten. De maatregel maakt deel uit van een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat kreeg 93 stemmen voor, 34 tegen en 4 onthoudingen.
Lees verder

België heeft eindelijk werkwijze voor vrijgave geclassificeerde stukken
De Kamer heeft woensdag unaniem het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel dat een procedure invoert voor de vrijgave van geclassificeerde stukken. België is een van de weinige landen in West-Europa die nog niet over een vaste werkwijze beschikken waardoor geclassificeerde stukken dat in principe voor altijd blijven.
Lees verder

Wat vinden Vlaamse uitbaters van hitte in Europa? "Áls we ooit verhuizen, zal het door deze temperaturen zijn"
Terwijl regen de hitte in ons land op z'n minst eventjes heeft weggespoeld, blijft het zuiden van Europa kreunen onder hoge temperaturen en bosbranden. Twee Vlaamse uitbaters in het hete buitenland ondergaan en maken zich zorgen: "Vroeger gebruikte ik geen airco, nu ben ik blij als ik hem 's nachts 10 minuten kan opzetten."
Lees verder

"Ford schrapt tot 8.000 banen": verbrandingsmotoren moeten elektrische ambities financieren
Ford is van plan om in de komende weken tot wel 8.000 jobs te schrappen. Zo wil de Amerikaanse autobouwer de winst verhogen en de overstap naar elektrische motoren versnellen. Dat bericht het financieel persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
Lees verder