Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Nederlanders van Goldband trappen derde dag van Werchter op gang - zanger bezeert zich na sprong van podium

HLN
LIVE. Nederlanders van Goldband trappen derde dag van Werchter op gang - zanger bezeert zich na sprong van podium
De laatste regenwolken werden vrijdagavond door Metallica de lucht uitgeknald, en dus maakt Rock Werchter zich op voor een stralende festivaldag. Doen vandaag ongetwijfeld de temperatuur nog wat de hoogte in schieten: Måneskin, Anne-Marie, Imagine Dragons en landgenoten Charlotte Adigéry & Bolis Pupul.
Lees verder

LIVE TOUR. Yves Lampaert heeft er een kort nachtje opzitten: "Ik sliep pas om 2 uur, de adrenaline bleef door mijn lijf gieren" - Vier vluchters met Magnus Cort
Vandaag staat het tweede deel van de driedaagse op Deens grondgebied op het menu. Een eerste kans voor de sprinters, al wordt het ook uitkijken of de wind gunstig staat voor waaierspektakel. Voor Wout van Aert is het de eerste echte missie met oog op zijn groene (en misschien ook wel gele?) droom. Volg de etappe hier op de voet!
Lees verder

Achtste coronageval bij QS: nu ook persverantwoordelijke Lowe, die gisteren nog innig knuffelde met Lampaert, positief
Bij Quick.Step-Alphy Vinyl blijven ze vallen als vliegen. Nu heeft ook persverantwoordelijke Phil Lowe een positieve coronatest afgelegd. Lowe knuffelde gisteren nog innig met tijdritwinnaar en gele trui Yves Lampaert, die zich naar verluidt wel goed had ontsmet met alcohol.
Lees verder

PORTRET. Hete strip-acts, een stevige portie 'guyliner' en korte rokjes: dit is Damiano David, frontman van Måneskin
Hij danste al in zijn onderbroek - met een halve erectie - voor duizenden gillende fans, hij lag zwaar onder vuur door een drugsschandaal en hij draait regelmatig zijn bandleden binnen. Damiano David (23) lijkt ondanks zijn androgyne outfits wel de nieuwe, hedendaagse rock 'n roll-god te zijn. En dat terwijl er volgens zijn middelbare schoolleerkrachten maar weinig van hem terecht zou komen... Een portret van een Italiaanse dromer die plots een wereldfenomeen werd.
Lees verder

1 weekmenu, 5 gerechten, 18 euro: met deze recepten breng je de vakantie in je bord
Ook in de vakantie is het soms moeilijk om alle ballen tegelijk de lucht in te houden. De kinderen zijn vaker thuis, het werk vraagt aandacht én je moet nog steeds 's avonds maaltijden op tafel krijgen. Dankzij deze favorieten van de redactie stoom je voor amper 18 euro 5 betaalbare en lekkere weekgerechten klaar.
Lees verder

Belgische chocolatier Neuhaus zegt "te laat" verwittigd te zijn over salmonellabesmetting bij Callebaut: fabriek moet 2 tot 4 weken sluiten
De Belgische chocolatier Neuhaus heeft zijn productie tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van de ontdekking van salmonella in een lot bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze. Neuhaus, dat de chocolade van Barry Callebaut in zijn producten verwerkt, zegt "te laat" verwittigd te zijn, klinkt het in La Dernière Heure.
Lees verder

Al 25 doden en nog veertigtal vermisten na aardverschuiving in India
Het aantal doden na de aardverschuiving in het noordoosten van India is opgelopen tot 25. Dat blijkt uit een nieuwe balans zaterdag. Het gaat om medewerkers betrokken bij de aanleg van een spoorweg, die allemaal bedolven werden door het puin. Reddingswerkers zijn nog op zoek naar een veertigtal vermisten.
Lees verder

LIVE. Antwerp wil Nederlands international Guus Til - Charleroi bevestigt transfer van Bayo naar Watford
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Gewapende overval op tankstati­on in Genk: jonge daders stormen binnen in volle zaak
In een tankstation aan de Hasseltweg in Genk is in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewapende overval gebeurd. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Opvallend is dat de overval gebeurde in een volle zaak. Er zijn nog geen verdachten opgepakt en het parket wil voorlopig geen verdere informatie kwijt.
Lees verder

Het is weer druk in... VENETIË (deel 1): "Iedereen is welkom, maar wees a.u.b. een reiziger, géén toerist"
Ah, la bella Venezia! Zijn zingende gondeliers, zijn Brug der Zuchten, zijn glinsterende Canal Grande en... zijn colaatje van 13,5 euro op Piazza San Marco. "Venetië is werelderfgoed, een unieke plek op de planeet. Maar hier komen 32 miljoen toeristen per jaar. Als er niet ingegrepen wordt, is de stad over enkele jaren piepedood."
Lees verder

Twee miljoen Belgen zijn coöperant
Twee miljoen Belgen maken deel uit van een coöperatieve vennootschap. Dat zegt de Franstalige belangenvereniging Do It Coop zaterdag naar aanleiding van de Internationale Dag van de Coöperatie. De coöperaties vertegenwoordigen slechts 1 procent van het totale aantal actieve Belgische ondernemingen, maar zijn wel goed voor 3 procent van het bbp.
Lees verder

Britse inlichtingendiensten: "Rusland komt moderne wapens tekort"
Rusland heeft bijna geen "moderne wapens" meer over om te gebruiken in de oorlog tegen Oekraïne, beweren de inlichtingendiensten van het Britse ministerie van Defensie in hun meest recente update.
Lees verder

DE HOAXVOETBALLER (3). Carlos 'Kaiser', de enige spits ter wereld die in carrière van 26 jaar wel bij 1.000 vrouwen scoorde, maar niet één keer op het veld
Zico, Socrates, Romario, Bebeto, 'El Fenomeno' Ronaldo... de lijst van mythische Braziliaanse voetballers in de jaren '80 en '90 is lang. Levende standbeelden. En dan is er Carlos Henrique Raposo (59). In Brazilië een even grote legende. 'De grootste voetballer ooit die nooit voetbal speelde'. Een carrière van 26 jaar lang waarin hij voor elf verschillende clubs uitkwam. Zijn statistieken? 0 goals, 0 assists. 1.000 vrouwen, dat wel. Zijn enige vijand was de bal. Maar, zo zegt de seksverslaafde Carlos: "Veel clubs verdienden niet beter dan ook eens op hun plaats gezet te worden."
Lees verder

Hoe zorg je ervoor dat varkensvlees op de barbecue niet te droog wordt? Jeroen Tavernier of 'Monsieur Boudin' tipt: "Prik er géén gaatjes in op voorhand"
De barbecuetemperaturen blijven aanwezig, en ondertussen weten we weer perfect hoe we die vlot moeten aansteken. Over de keuze van het vlees liet Luc Bellings zich eerder al uit: "varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill." Daar is Jeroen Tavernier van Monsieur Boudin het alvast niet mee eens. "Dat hoeft niet zo te zijn", stelt hij. Daarom deelt Tavernier zijn beste tips om varkensvlees op de barbecue wél smakelijk te bereiden.
Lees verder

Opnieuw tientallen vluchten geschrapt op Parijse luchthaven Charles-de-Gaulle
Net als donderdag en vrijdag zijn zaterdag tientallen vluchten van en naar Charles-de-Gaulle (CDG) in Parijs, de grootste luchthaven van Frankrijk, geannuleerd. Oorzaak is een staking bij de brandweer voor meer loon.
Lees verder

Duikteams halen 5700 kilo afval van scheepswrakken uit Noordzee
Duikteams hebben in de afgelopen week ongeveer 5700 kilo aan visnetten en vislood verwijderd van Belgische, Nederlandse en Franse wrakken, meldt Stichting Duik de Noordzee Schoon zaterdag. De organisatie noemt scheepswrakken "biologische hotspots in zee".
Lees verder

Beroemdste seksclub van Nederland gaat na 44 jaar dicht: "Klandizie genoeg, vrouwen te weinig"
De beroemdste privéclub van Nederland gaat dicht. De eigenaren van Club Diana - vroeger Sauna Diana - zien er na 44 jaar seksbusiness in het Brabantse Zundert geen brood meer in, maken zij aan deze site bekend. "Legaal valt er in deze branche niet langer te werken."
Lees verder

De vestimentaire blunder van Geraint Thomas en wat droegen ze bij Quick.Step onder hun helm? Ook dit was dag 1
Valpartijen, duizenden mensen langs het parcours en een Belgische triomf. De openingsdag in de Tour leverde spektakel op. Enkele opvallende zaken raakten echter toch nog ondergesneeuwd. Tot nu.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Trebel meteen in basis Anderlecht tegen Roda, ook aanwinst Ishaq start
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Nederlandse boeren blokkeren ijsbedrijf van kamerlid Romke de Jong
In Nederland hebben boeren zaterdagochtend het ijsbedrijf van tweede kamerlid Romke de Jong (D66) in het Friese Gorredijk geblokkeerd met trekkers. Dat bevestigt de bestuurder van De Jong's IJs en de vader van het kamerlid, Eeuwe de Jong.
Lees verder