Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 juli 2022

LIVE NATOURCRITERIUM ROESELARE. Kinderen baas op het parcours • Wout van Aert komt met helikopter

HLN
LIVE NATOURCRITERIUM ROESELARE. Kinderen baas op het parcours • Wout van Aert komt met helikopter
In Roeselare staat vandaag het natourcriterium op het programma. Ze pakken er uit met een nieuwigheid, want voor de start wagen de renners zich al aan een korte tijdrit op het parcours. De festiviteiten starten om 16 uur met een criterium voor nieuwelingen en ook kinderen mogen de omloop nadien al even verkennen. Om 17.30 uur worden de toprenners – waaronder Wout van Aert en Yves Lampaert – dan voorgesteld. De tijdrit begint om 18 uur, een uurtje later is het dan voor echt.
Lees verder

Nieuwe 'no go zones' doen elektrische deelsteps automatisch stilvallen: "Ook een voorbode voor de privésteps"
Voorbijrazende en rondslingerende deelsteps: u hebt ze ongetwijfeld opgemerkt in het straatbeeld en ook bij de stad Antwerpen regent het klachten. Om komaf te maken met de nonchalance waarmee gebruikers met dit vervoersmiddel in de binnenstad omgaan, bepaalde de stad in samenwerking met de aanbieders beperkingen in de vorm van drie zones: "Als blijkt dat 8 kilometer per uur te traag is, kunnen we de snelheid herevalueren."
Lees verder

Blauwe zone geschrapt, maar parkeerbedrijf blijft boetes uitschrijven
De blauwe zone in het centrum van Merendree (Deinze) is sinds 1 juli van dit jaar opgeheven, maar toch worden nog parkeerboetes uitgeschreven. De signalisatie staat er wel nog, maar is dus niet meer in overeenstemming met het retributiereglement. Het parkeerbedrijf Indigo zal de mensen die onterecht een boete betaalden, vergoeden.
Lees verder

Julius Grauls (30) is herenigd met mama Nicole na de hel in Thailand: "Maar er wachten hem nog operaties in UZ Leuven om zijn been te redden"
Begin juli sloeg het noodlot toe voor Julius Grauls (30) met een zwaar ongeval in Thailand dat hem ei zo na zijn rechtervoet kostte. Een dringende operatie kon dat nog voorkomen maar daar was 60.000 euro voor nodig die mama Nicole (60) hoopte in te zamelen via crowdfunding. Ondertussen is Julius weer in ons land maar echt goed gaat het nog niet met de dertiger. "Het wordt afwachten of zijn been alsnog geamputeerd zal moeten worden", vertelt mama Nicole die in woelig financieel water verkeert door de oplopende kosten.
Lees verder

LIVE. Cyriel Dessers naar Kopenhagen? Genk-spits gespot met Jess Thorup - Qatarese interesse voor Tissoudali
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Enorme media-aandacht voor Ben Affleck en Jennifer Lopez in Parijs: "Ze had hem hiervoor gewaarschuwd"
Een wandeling door de Tuilerieën, een bezoekje aan het Musée d'Orsay en een rondvaart op de Seine. De huwelijksreis van Jennifer Lopez (53) en Ben Affleck (49) in Parijs oogt opvallend gewoontjes. Ware het niet dat het koppel overal achtervolgd wordt door een leger aan fotografen. En het was net die extreme media-aandacht die ervoor zorgde dat hun relatie in 2003 strandde. Zal 'Bennifer' opnieuw bezwijken onder de druk? "Er zit dit keer een uitgekiend plan achter."
Lees verder

IMF: "Russische economie doet het beter dan verwacht ondanks sancties"
De Russische economie zal dit jaar minder afzien van de internationale sancties vanwege de oorlog in Oekraïne dan verwacht. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het voegt toe dat de Europese landen meer dan verwacht de gevolgen dragen van de sancties.
Lees verder

PORTRET. Wie is Nicole Shanahan (37)? Slippertje met Elon Musk kost haar huwelijk met achtste rijkste man ter wereld
Overspel op hoog niveau. Volgens de Wall Street Journal wil Google-oprichter Sergey Brin als 8ste rijkste mens ter wereld scheiden van Nicole Shanahan omdat zij hem bedrogen zou hebben met de allerrijkste, Elon Musk. Relaas met in de hoofdrol een 37-jarige Chinees-Amerikaanse die opgroeide in armoede en als patentadvocate zelf ook flink wat centen bijeengaarde, maar nu met een toegeschoven 1 miljard euro één van de rijkste 'exen' zal worden.
Lees verder

Macron hekelt Afrikaanse "hypocrisie" over Russische invasie
De Franse president Emmanuel Macron hekelt de "hypocrisie" van veel Afrikaanse landen inzake de Russisch-Oekraïense oorlog. Macron wil dat de landen zich duidelijk uitspreken tegen de eenzijdige agressie van Rusland, zoals de Europese Unie doet. Concrete voorbeelden van de hypocrisie gaf de Franse president overigens niet.
Lees verder

Hevige brand in keuken bij firma in Willebroek: politie roept op om ramen en deuren gesloten te houden
Op dit moment woedt er een enorme brand bij firma Teker in de Ten Bergstraat in Willebroek. Het personeel is bezig met de evacuatie. De politie roept om op ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder

'Stranger Things'-fans merken op dat scène werd geschrapt: "Ze willen Jonathan minder creepy maken"
Oplettende fans merkten een verrassend verschil op bij het herbekijken van de eerste 'Stranger Things'-afleveringen. De scène waarin Jonathan (Charlie Heaton) stiekem foto's maakt van Nancy (Natalia Dyer) die zich uitkleedt, heeft Netflix uit de aflevering geknipt.
Lees verder

Middellandse Zee wordt nu ook geteisterd door immense hittegolf onder water
Er sneuvelen deze zomer niet alleen hitterecords aan land. De Middellandse Zee wordt momenteel geteisterd door een immense hittegolf onder water. "Op sommige plaatsen is het meer dan 5 graden Celsius warmer dan gemiddeld", meldt de Britse weerman Scott Duncan, die overal ter wereld recordtemperaturen in de gaten houdt.
Lees verder

"Normaalste zaak van de wereld": deze winkeliers doen hun deuren dicht om energie te besparen
In Frankrijk moeten winkeliers binnenkort hun deuren dichthouden als de airco aanstaat. In België is het vooralsnog niet zover, en staan de meeste winkeldeuren nog wagenwijd open. Wij spraken enkele winkeliers die wél de deuren sluiten. Zij leggen uit waarom. "Maar iedere winkel moet zelf kunnen bepalen wat voor hen het best werkt", klinkt het.
Lees verder

Plastisch chirurg maakt 'Stranger Things'-ster Natalia Dyer onherkenbaar in video en fans zijn razend: "Dit is walgelijk"
In een viraal TikTok-filmpje krijgt 'Stranger Things'-actrice Natalia Dyer (27) een wel heel speciale make-over. Plastisch chirurg Miranda Wilson (28) geeft, zonder medeweten van Dyer zelf, haar ongevraagde mening over het gezicht van de actrice. Ze geeft suggesties over wat ze aan haar uiterlijk zou veranderen. Fans zijn woedend en uitten volop hun ongenoegen op sociale media. "Wie denkt ze wel dat ze is? Natalia is perfect zoals ze er nu uitziet", klinkt het misnoegd.
Lees verder

Twijfels EU-rekenkamer over succes afbouwplan Russische energie
De Europese Rekenkamer zet vraagtekens bij de kans van slagen van de Europese plannen om voor 2030 met een strategische, Europese aanpak onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit Rusland. Er zitten volgens de rekenmeesters veel haken en ogen aan de financiering en uitvoering van het 'REPowerEU' gedoopte plan van de Europese Commissie. Ze waarschuwen dat het totale bedrag aan daadwerkelijk beschikbare middelen mogelijk ontoereikend is om de benodigde investeringen te dekken.
Lees verder

EU-Rekenkamer twijfelt aan succes afbouwplan Russische energie
De Europese Rekenkamer zet vraagtekens bij de kans van slagen van de Europese plannen om voor 2030 met een strategische, Europese aanpak onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit Rusland. Er zitten volgens de rekenmeesters veel haken en ogen aan de financiering en uitvoering van het 'REPowerEU'-plan van de Commissie. Ze waarschuwen dat de beschikbare middelen mogelijk ontoereikend zijn om de investeringen te dekken.
Lees verder

Ongelukkig einde voor scouts Bolderberg op E40 in Erpe-Mere: vrachtwagen met kampmateriaal gaat in vlammen op
Het jaarlijkse kamp van scouts Bolderberg uit het Limburgse Zolder eindigde dinsdagnamiddag in mineur. Om onduidelijke reden vatte de vrachtwagen met kampmateriaal omstreeks 16.30 uur ter hoogte van de afrit Erpe-Mere vuur.
Lees verder

Adil en Bilall geven de eerste beelden van hun nieuwste film 'Rebel' vrij
Het succesvolle regisseursduo Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36) wagen zich voor de vijfde keer aan een nieuw filmproject. 'Rebel' kan je pas vanaf 5 oktober in de cinema bewonderen, maar de twee geven nu alvast de trailer en poster vrij.
Lees verder

Football Talk. Oyen (Genk) scheurt kruisband en is maanden out - Primeur: Premier League krijgt vrouwelijke voorzitter
Alison Brittain is als eerste vrouw ooit verkozen tot voorzitter van de Premier League, zo raakte vandaag bekend. De 57-jarige Brittain werd unaniem verkozen door de 20 clubs uit de Engelse hoogste afdeling. Ze volgt begin 2023 Peter McCormick op, die na het ontslag van Gary Hoffman sinds januari als interim-voorzitter fungeert. Brittain was voorheen president-directeur van hotel- en restaurantketen Whitbread, nadat ze eerst werkte in de banksector.
Lees verder

Mag je fruit eten na de maaltijd of toch best niet? Voedingsexperte neemt de mythe onder de loep
Een verfrissend stukje watermeloen of verse aardbeien en frambozen nu ze in het seizoen zijn: in de zomer eten we al eens graag een stuk fruit als dessert. De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts legt het voor eens en altijd uit.
Lees verder