Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Dimitri Vegas over zijn emotionele passage op Tomorrowland: “Je wil altijd de show van het jaar neerzetten”

HLN
LIVE. Dimitri Vegas over zijn emotionele passage op Tomorrowland: "Je wil altijd de show van het jaar neerzetten"
De tijd vliegt, we zijn alweer bij de laatste dag van het eerste Tomorrowland-weekend beland. Ook al volgen er nog twee weekends, het wordt ongetwijfeld een afsluiter van formaat. Onze reporters ter plekke volgen alles op de voet. Volg hier alles live mee.
Lees verder

Welke soort citroenboom koop je het best? En hoe moet je die verzorgen? Onze tuinexperte geeft advies
Ze zien er zo verleidelijk uit, die boompjes vol citroenen, limoenen en mandarijntjes die in het tuincentrum naar je staan te lonken. Maar weet waar je aan begint. Zo'n boom vraagt veel aandacht en verzorging. Het goede nieuws: van een gelukkige citrus oogst je jaar na jaar vruchten. If life give you lemons... Onze tuinexperte Laurence geeft tips over hoe je je citrusboom jaar na jaar in leven houdt.
Lees verder

Kim Van Oncen schrijft een brief aan haar eerste vakantielief. "Jij was een Johnny, ik een Marina"
"Je was zo'n echte beachboy, de knapste van de kust. Veel te knap voor mij." Toen ze veertien was, had actrice Kim Van Oncen (37) een 'vakantieliefje' aan zee, Tom. In een brief haalt ze twintig jaar later herinneringen op aan hun allereerste date - één die rampzalig afliep. "Mijn grootmoeder nam me bij de kraag en zei: 'Naar huis, gij'."
Lees verder

En toen keerden hun kinderen zich tegen hen: het waargebeurde verhaal van de moord op Robert en Kay Swartz
Van buitenaf leken ze het perfecte gezin: actief in de plaatselijke kerk, graag gezien bij hun buren, lieve ouders voor hun drie geadopteerde kinderen. Maar toen Robert en Kay Swartz in 1984 op een beestachtige manier vermoord werden, bleek achter hun gesloten deuren extreme wreedheid te schuilen. Ze pakten hun kroost zo hard aan, dat het hen uiteindelijk fataal werd. "Hij was diep getroubleerd, met 'afwijkende' neigingen."
Lees verder

LIVE TOUR. Van Aert laat zich uitzakken, Politt en Honoré blijven met twee over
De vijftiende etappe van de Tour is er op papier één voor de sprinters. Die moeten dan wel onderweg van Rodez naar Carcassonne twee colletjes van de derde categorie zonder al te veel energieverlies zien te passeren. In de laatste 50 kilometer gaat het grotendeels in dalende lijn, maar is er wel kans op zijwind. Zorgt die voor spektakel? Van Aert was mee met de vlucht van de dag, maar liet zich uitzakken.
Lees verder

IN BEELD. Een zwembad, klassieke muziek en make-overs: zo gaat het eraan toe op de luxecamping van Tomorrowland
De derde dag van Tomorrowland trekt zich gestaag op gang, maar op de luxecammping van het festival zijn de voorbereidingen al enkele uren bezig. Verkoeling zoeken in het zwembad, een trendy kapsel uitkiezen of luisteren naar een koor: het kan hier allemaal.
Lees verder

Dertiger overleden in Zutendaal, drugslab aangetroffen in kelder van woning
Een 39-jarige man is gisteravond onwel geworden in zijn woning in de Dorpsstraat in Zutendaal. De man kon niet meer worden gered en is overleden. In de woning werd een drugslab aangetroffen.
Lees verder

Een wereldgoal zoals u ze nog nooit zag: geweldige treffer van Giroud werd gefilmd door... een opponent
Een leuk experiment. Een oefenduel tussen FC Köln en AC Milan (Telekom Cup) werd dit weekend op een unieke manier in beeld gebracht. Enkele spelers en de wedstrijdleiding droegen bodycams en kregen een microfoon opgespeld. Daardoor leek het bij momenten alsof de kijkers zelf op het veld stonden.
Lees verder

Raoul Hedebouw: "Ik ben het beu dat we geld halen bij de gepensioneerden en niet bij belastingparadijzen"
De Partij Van De Arbeid behaalde in 2019 net de kiesdrempel, maar volgens de laatste peilingen zou ze tot wel 8,5 percent van de stemmen kunnen halen. Dat is groter dan Groen, en bijna zo groot als Open VLD. VTM Nieuws sprak met Raoul Hedebouw, de voorzitter over pensioenen en koopkracht.
Lees verder

Zeker twaalf doden bij aanslag op Somalisch hotel
Bij een bomaanslag op een hotel in het Oost-Afrikaanse Somalië zijn zondag zeker twaalf mensen omgekomen. Er vielen ook verschillende gewonden. Volgens de eerste bevindingen heeft een zelfmoordterrorist een met explosieven geladen vrachtwagen tot ontploffing gebracht, aldus een politiewoordvoerder. Ook de terrorist kwam om.
Lees verder

Maakt vakantie je dommer? Neuroloog: "Te lang weinig doen, is niet goed voor je hersenen"
Volgens een bekende reclameslogan is het 'de mooiste tijd van het jaar', maar maakt vakantie ons ook écht gelukkig? En hoe lang duurt zo'n vakantie idealiter voor een maximaal effect? "Even een break nemen, verfrist je brein en geeft je hersenen de kans om op te laden", zegt neuroloog prof. Steven Laureys.
Lees verder

LIVE WK ATLETIEK. Pakt Bashir Abdi in de marathon eerste Belgisch medaille van het WK?
Tussen 15 juli en 24 juli vindt in Eugene (Oregon, Verenigde Staten) het WK atletiek plaats. Wat doen onze Belgen? En sneuvelen er wereldrecords? In onderstaande liveblog mist u niets van het gebeuren.
Lees verder

Puffen en zweten: zo koelt de massa af op de snikhete laatste dag van Tomorrowland
De derde en laatste festivaldag van het eerste weekend van Tomorrowland is meteen ook de heetste. Het kwik klimt richting 28 graden in Boom en dat betekent puffen en zweten. De meeste festivalgangers hebben hun eigen manier om het hoofd koel te houden.
Lees verder

Onderweg naar Tomorrowland? Ga via E19! Parkings langs A12 zijn allemaal volzet
De Lokale Politie Rupel en het Vlaams Verkeerscentrum laten weten dat wie naar Tomorrowland gaat best via de E19 rijdt, want alle parkings langs de A12 zijn ondertussen volzet.
Lees verder

LIVE SUPERCUP. Opmerkelijke statistiek in het voordeel van blauw-zwart - Nieuwkomer Jutglà en niet De Ketelaere in de basis verwacht bij Club, Cuypers aan de aftrap bij AA Gent?
Club Brugge en AA Gent strijden vanaf 18u om de Supercup in de officieuze opener van de nieuwe voetbaljaargang. Blauw-zwart verzekerde zich afgelopen seizoen voor de derde opeenvolgende keer van de landstitel. De Buffalo's kaapten dan weer de Croky Cup weg door RSC Anderlecht te verslaan in de finale. Wie begint het nieuwe seizoen ook met een prijs? Volg het op deze pagina!
Lees verder

LIVE TOUR. Politt en Honoré verliezen steeds meer terrein, Van Aert liet zich uitzakken
De vijftiende etappe van de Tour is er op papier één voor de sprinters. Die moeten dan wel onderweg van Rodez naar Carcassonne twee colletjes van de derde categorie zonder al te veel energieverlies zien te passeren. In de laatste 50 kilometer gaat het grotendeels in dalende lijn, maar is er wel kans op zijwind. Zorgt die voor spektakel? Van Aert was mee met de vlucht van de dag, maar liet zich uitzakken.
Lees verder

Nieuw boek over Poetin: "Vlad de Gifmenger zou zichzelf wel eens vergiftigd kunnen hebben"
De Russische president Vladimir Poetin (69) zou zichzelf wel eens vergiftigd kunnen hebben met steroïden, die hij mogelijk begon te nemen na een val van zijn paard enkele jaren terug. Dat staat te lezen in een nieuw boek van de Britse onderzoeksjournalist John Sweeney.
Lees verder

Lahbib maakt debuut op Europese scène met discussie over nieuwe Rusland-sancties
Drie dagen na haar eedaflegging wacht de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib haar diplomatieke vuurdoop. Maandag bespreken zij en de andere buitenlandministers van de lidstaten van de Europese Unie in Brussel bijkomende sancties tegen Rusland.
Lees verder

Schuddend hoofd en hartjes in nieuwe kleuren: deze nieuwe smileys komen dit jaar naar je smartphone
Het is vandaag Wereld Emoji Dag, waarmee we het bestaan van die inmiddels - echt waar - duizenden smileys op je smartphone vieren. En daar worden later dit jaar weer een paar aan toegevoegd.
Lees verder

Britse admiraal: slechte gezondheid Poetin 'wishful thinking'
Speculaties over een slechte gezondheid van de Russische president Vladimir Poetin zijn door de bevelhebber van de Britse strijdkrachten afgedaan als "wishful thinking". Ook suggesties dat Poetin zou kunnen worden vermoord, schaart admiraal Tony Radakin onder die noemer van wensdenken.
Lees verder