Doorgaan naar hoofdcontent

KV Oostende houdt punten thuis tegen KV Mechelen, dat achterblijft met 0 op 6

HLN
KV Oostende houdt punten thuis tegen KV Mechelen, dat achterblijft met 0 op 6
KV Oostende hield de drie punten thuis in de eigen Diaz Arena. Ondanks een mannetje minder wisten de troepen van Vanderhaeghe een 2-1 met succes te verdedigen. KVO charmeerde bij wijlen met leuk voetbal, Mechelen moet terug naar de tekentafel.
Lees verder

Onze man in Spanje over de zege van Evenepoel: "Niet de solo zelf, maar de manier waarop die tot stand kwam, is belangrijk"
"Door de manier waarop is dit een van de mooiste koersen die ik al gewonnen heb", is Remco Evenepoel laaiend over zijn winnende solo van 45 kilometer in San Sebastian. Groot gelijk. Zoals zijn carrière echt begon in San Sebastian, heeft hij in de duurste stad van Spanje een nieuwe stap gezet. Niet de solo zelf, maar de manier waarop de solo tot stand kwam, is belangrijk.
Lees verder

Nieuw-Zeeland heropent na meer dan twee jaar zijn grenzen volledig
Nieuw-Zeeland heropent zondag zijn grenzen nadat die door de coronapandemie sinds maart 2020 gesloten waren. Dat heeft de regering bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE. Cuypers brengt AA Gent op voorsprong
• 2de speeldag • Ghelamco Arena • Aftrap: 20u45 • AA Gent gaf op de eerste speeldag de zege uit handen bij Standard
Lees verder

Biden terug in isolatie na positieve coronatest: lijfarts verwijst naar bijwerking van medicijn
De Amerikaanse president Joe Biden keert terug in strikte isolatie omdat hij opnieuw positief is getest op corona, na een reeks negatieve testen. Volgens zijn arts voelt de 79-jarige president zich "vrij goed" en is een speciale behandeling op dit moment niet nodig.
Lees verder

LIVE. AA Gent op voorsprong, maar Tissoudali valt uit
• 2de speeldag • Ghelamco Arena • Aftrap: 20u45 • AA Gent gaf op de eerste speeldag de zege uit handen bij Standard
Lees verder

Britse prins Charles accepteerde gulle donatie van familie Osama bin Laden
De Britse prins Charles heeft in 2013 een donatie van 1 miljoen pond aangenomen van familieleden van Osama bin Laden, de radicaalislamitische terrorist die in 2011 werd gedood. Ondanks bezwaren van naaste adviseurs accepteerde Charles het geld voor liefdadigheid, meldt de Britse broadsheet The Sunday Times.
Lees verder

LIVE. AA Gent teert nog steeds op krappe voorsprong tegen STVV
• 2de speeldag • Ghelamco Arena • Aftrap: 20u45 • AA Gent gaf op de eerste speeldag de zege uit handen bij Standard
Lees verder

Unicef vreest sterke stijging van zwaar ondervoede kinderen in oosten van Congo door gewapend conflict
Duizenden kinderen zijn de voorbije maanden uit hun dorpen gejaagd in het oosten van Congo, waar een conflict woedt tussen de Congolese veiligheidsdiensten en de gewapende rebellen van M23. Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, kaart zaterdag de problematiek aan.
Lees verder

Schreuder en Ajax moeten Johan Cruijff Schaal na doelpuntenkermis aan PSV laten, gewezen Antwerp-target Til scoort er drie
PSV heeft op spectaculaire wijze de Johan Cruijff Schaal gewonnen. In een zeer doelpuntrijk duel wonnen de Eindhovenaren met 3-5 van Ajax in de Johan Cruijff Arena. Johan Bakayoko, een 19-jarige Belg, stond in de basis bij PSV. Gewezen Antwerp-target Til was de grote man met een hattrick.
Lees verder

President Zelensky kondigt verplichte evacuatie van Donetsk-regio aan: "Terreur is belangrijkste wapen van Russen"
De Oekraïense regering heeft besloten tot een verplichte evacuatie van alle burgers in de regio rond de oostelijke stad Donetsk. Dat heeft president Volodymyr Zelensky zaterdagnacht aangekondigd. In het gebied vinden zware bombardementen plaats door de Russische troepen.
Lees verder

LIVE. AA Gent krijgt het deksel op de neus, Hayashi scoort!
• 2de speeldag • Ghelamco Arena • Aftrap: 20u45 • AA Gent gaf op de eerste speeldag de zege uit handen bij Standard
Lees verder

Alweer geen zege voor AA Gent, Buffalo's geven voorsprong uit handen tegen STVV
Twee punten de vuilbak ingooien, heet dat dan. AA Gent gaf, net als vorig weekend, zijn voorsprong weg in de slotfase tegen STVV. Sterkhouder Tarik Tissoudali viel geblesseerd uit.
Lees verder

Football Talk. Bayern wint DFL Supercup na spektakelmatch tegen Leipzig - Rangers tankt vertrouwen voor Union met zege tegen Livingston
Bayern München heeft zijn seizoen met een prijs op gang getrapt. In de DFL Supercup, een duel tussen de Duitse landskampioen en bekerwinnaar dat traditioneel de nieuwe voetbaljaargang inluidt, ging de Duitse recordkampioen met 5-3 voorbij uitdager RB Leipzig.
Lees verder

Blik achter de schermen bij Valentino Rossi, dé vedette op de 24 Uur van Spa-Francorchamps: "Ik mik op de top 10"
Dit weekend wordt de 74ste editie van de 24 Uur van Spa-Francorchamps afgewerkt. Dé blikvanger is ex-MotoGP-vedette Valentino Rossi. Een blik achter de schermen bij 'The Doctor'.
Lees verder

'Ongecontroleerde' Chinese raket valt uit elkaar boven Indische Oceaan
Een deel van een Chinese raket die vorige week gelanceerd is, is zaterdag teruggekeerd in de atmosfeer en is uit elkaar gevallen boven de Indische Oceaan. Dat meldt het Amerikaanse leger, zonder te specificeren of het puin schade heeft veroorzaakt.
Lees verder

Italië geschokt nadat Nigeriaanse straatverkoper wordt beroofd en doodgeslagen op klaarlichte dag
In Civitanova Marche, een stad aan de Italiaanse Adriatische kust, is een Nigeriaanse man van 39 jaar op klaarlichte dag aangevallen en doodgeslagen door een 32-jarige man. Dat maakte de politie zaterdag op een persconferentie bekend. Italië reageert geschokt, vooral omdat niemand tussenbeide kwam om het slachtoffer te helpen.
Lees verder

Moskou laat VN en Rode Kruis aanval op gevangenenkamp onderzoeken
De Verenigde Naties (VN) en het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) mogen onderzoek doen naar de aanval op een gevangenenkamp in de Oost-Oekraïense regio Donetsk eerder deze week. Het Russische ministerie van Defensie zegt zaterdagavond in een verklaring dat het experts van de organisaties heeft uitgenodigd "met als doel om een objectief onderzoek uit te voeren".
Lees verder

Oekraïne veroordeelt tweet Russische ambassade over "ophangen" soldaten Azov-bataljon
Oekraïne heeft een tweet die de Russische ambassade in het Verenigd Koninkrijk vrijdag plaatste veroordeeld. In de tweet schreef de ambassade dat militanten van het Azov-bataljon het verdienen om geëxecuteerd te worden. Dat zou moeten gebeuren door ze "op te hangen, in plaats van door ze neer te laten schieten door een executiepeloton". Volgens de ambassade verdienen de militanten "een vernederende dood, omdat ze geen echte soldaten zijn".
Lees verder

Half miljoen Brazilianen ondertekenen petitie voor democratie
In Brazilië hebben meer dan een half miljoen mensen een petitie ondertekend "ter verdediging van democratie" in een reactie op opmerkingen van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die zich in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van begin oktober herhaaldelijk kritisch heeft uitgelaten over onder meer het kiessysteem in Brazilië, dat sinds 1996 wordt gebruikt. Door zijn opmerkingen bestaat twijfel of hij een eventuele verkiezingsnederlaag zal accepteren.
Lees verder