Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 juli 2022

Jumbo-Visma is hoopvol met langere cols en hitte in verschiet: “Dat Vingegaard nu al strijd kon leveren met Pogacar...

HLN
Jumbo-Visma is hoopvol met langere cols en hitte in verschiet: "Dat Vingegaard nu al strijd kon leveren met Pogacar is een goed teken"
Hij heeft vaak last van platvoeten en oogt wat schriel, maar Jonas Vingegaard - spreek uit Vingego - wordt de komende weken dé uitdager van Tadej Pogacar. Op La Planche des Belles Filles moest de Deen nipt het hoofd buigen. Kan het in de Alpen en de Pyreneeën andersom? Bij Jumbo-Visma zijn ze hoopvol, en wel om verschillende redenen. Het wordt warmer én de langere cols komen eraan.
Lees verder

Duizenden enthousiaste fans van Harry Styles zingen luidkeels mee met 'Bohemian Rhapsody'
Wachten op je idool hoeft niet per se saai te zijn. Toch niet wanneer je vol ongeduld wacht op een concert van Harry Styles. Zo zongen duizenden fans in het Sportpaleis uit volle borst mee met 'Bohemian Rhapsody' van Queen. Kwestie van de kelen op voorhand goed te smeren.
Lees verder

Russisch veto tegen verlenging grensoverschrijdende humanitaire hulp Syrië
Rusland heeft vrijdag zijn veto gebruikt in een stemming van de VN-Veiligheidsraad over een ontwerpresolutie van Noorwegen en Ierland om de toelating voor grensoverschrijdende humanitaire hulp in Syrië, zonder goedkeuring van Damascus, te verlengen. Moskou aanvaardt slechts een verlenging van zes maanden.
Lees verder

Grenswacht VS handelde "niet professioneel" tegenover Haitiaanse migranten
De agenten te paard van de grenswacht van de Verenigde Staten hebben "niet professioneel" en "beledigend" gehandeld tegenover de Haïtiaanse migranten die in september 2021 probeerden om de VS te bereiken. Maar ze hebben hen niet geslagen met hun teugels. Dat blijkt vrijdag uit een officieel onderzoeksrapport.
Lees verder

Nieuwe arrestatie na moord op Britse journalist en zijn gids in Amazonewoud
De Braziliaanse politie zegt vrijdag dat ze een nieuwe arrestatie heeft verricht in het onderzoek naar de executie van de Britse journalist Dom Phillips en de inheemse expert Bruno Pereira in het Amazonewoud een maand geleden. De man, met de bijnaam 'Colombia', verklaarde aan de politie dat hij vissen uit de regio kocht van een van de mannen die al gearresteerd is. Even daarvoor zou die man, Amarildo da Costa de Oliveira of "Pelado", zijn betrokkenheid bij de moord toegegeven hebben.
Lees verder

Louis Meintjes doet 'Froompje' op La Planche: Zuid-Afrikaan loopt met fiets over de streep
Het deed wat terugdenken aan Chris Froome op de Ventoux in 2016. Met dat verschil dat de viervoudige Tourwinnaar toen zónder fiets verder de berg opliep. Louis Meintjes, in de finale op La Super Planche des Belles Filles te voet gesteld na mechanische problemen, had hem op het grindpad nog wel bij zich.
Lees verder

Elon Musk wil Twitter dan toch niet kopen: overnamedeal van 44 miljard dollar op de helling
In een document ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC laat Elon Musk weten de overnameovereenkomst met Twitter te beëindigen en het sociaal medium dus toch niet wil overkopen voor 44 miljard dollar (omgerekend 43 miljard euro). Aan de basis van die beslissing ligt het conflict tussen Twitter en Musk over het aantal valse en spamaccounts op het netwerk.
Lees verder

Musk wil Twitter dan toch niet kopen, maar bedrijf stapt naar rechter om deal van 44 miljard dollar toch door te laten gaan
In een document ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC laat Elon Musk weten de overnameovereenkomst met Twitter te beëindigen en het sociaal medium dus toch niet wil overkopen voor 44 miljard dollar (omgerekend 43 miljard euro). Aan de basis van die beslissing ligt het conflict tussen Twitter en Musk over het aantal valse en spamaccounts op het netwerk. Twitter heeft laten weten naar de rechter te gaan om de koop alsnog af te dwingen.
Lees verder

Musk maakte einde aan overnameovereenkomst met Twitter
In een document ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC laat Elon Musk weten de overnameovereenkomst met Twitter te beëindigen.
Lees verder

Musk wil Twitter dan toch niet kopen: trekt bedrijf "ten oorlog" om deal van 44 miljard dollar door te laten gaan?
In een document ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC laat Elon Musk weten de overnameovereenkomst met Twitter te beëindigen en het sociaal medium dus toch niet wil overkopen voor 44 miljard dollar (omgerekend 43 miljard euro). Aan de basis van die beslissing ligt het conflict tussen Twitter en Musk over het aantal valse en spamaccounts op het netwerk.
Lees verder

LIVE. Club Brugge wil Muriqi enkel huren, speler terug naar Italië - Cullen op weg naar Burnley - Juventus heeft Di Maria beet, ook Pogba in Turijn
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE F1. Verstappen wint kwalificaties voor sprintrace, Hamilton en Russell belandden naast circuit - Sergio Pérez moet negen plaatsen achteruit
Max Verstappen start morgen in de GP van Oostenrijk de sprintrace vanop de kop. De wereldkampioen Formule 1 won de kwalificaties voor het Ferrari-duo Charles Leclerc en Carlos Sainz. Zowel Lewis Hamilton als George Russell belandden naast het circuit. De sprintrace morgen bepaalt de startvolgerde van de echte race zondag. Ook strijkt de winnaar acht punten op voor het WK-klassement. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog!
Lees verder

9 nieuwe miljonairs dankzij EuroMillions, maar recordpot van 230 miljoen valt nog niet
Vrijdagavond is de recordjackpot van EuroMillions niet gevallen. Het bedrag van maar liefst 230 miljoen euro schuift door naar dinsdag. Wel wonnen 9 deelnemers ieder krap 1,5 miljoen euro tijdens de 1544ste trekking. Deze winnende loten werden echter buiten België verkocht.
Lees verder

Carl Devos. Meer dan ooit moet politieke hervorming op tafel komen
De Wetstraat maakt zich op voor de slotrit naar 11 en 21 juli. Daarmee wordt het Vlaamse en federale politiek jaar afgerond, al is niet uitgesloten dat Vivaldi ook na 21 juli nog even doorgaat, bijvoorbeeld als onderhandelingen met Engie dat vereisen.
Lees verder

Californië gaat insuline tegen kostprijs maken: diabetici betalen nu nog tot 500 euro per maand
De Amerikaanse deelstaat Californië gaat z'n eigen insuline produceren. Dat kondigde gouverneur Gavin Newsom vrijdag aan in een video die hij op Twitter plaatste. De staat trekt 100 miljoen dollar (ongeveer 98 miljoen euro) uit om Californiërs met diabetes insuline tegen kostprijs (of net daarboven) te kunnen verkopen.
Lees verder

Californië gaat zelf insuline maken om hoge kosten voor diabetici te drukken
De Amerikaanse deelstaat Californië gaat z'n eigen insuline produceren. Dat kondigde gouverneur Gavin Newsom vrijdag aan in een video die hij op Twitter plaatste. De staat trekt 100 miljoen dollar (ongeveer 98 miljoen euro) uit om Californiërs met diabetes insuline tegen kostprijs (of net daarboven) te kunnen verkopen.
Lees verder

De ene mens houdt van warmte, de andere kan er niet tegen: professor legt uit: "Het wereldrecord zweten staat op 3,07 liter in één uur"
Er is een warmtegolf op komst, met temperaturen die dagenlang tegen de 30 graden aanschurken. De hemel voor de ene, de hel voor de andere. Maar waarom kunnen sommige mensen beter tegen hoge temperaturen dan andere? Hein Daanen, professor in environmental exercise physiology aan de Vrije Universiteit Amsterdam, legt uit.
Lees verder

ONZE OPINIE. Waarom, meneer de minister?
Een adviseur van de Amerikaanse president Jimmy Carter gebruikte de uitdrukking als eerste: "Als het niet stuk is, probeer het dan niet te repareren." Gezondheidsminister Frank Vandenbroucke (Vooruit) lijkt daar anders over te denken. Amper zeven weken voor de start van de nieuwe vaccinatiecampagne gooit hij achter de schermen alles om en wil hij de organisatie in handen geven van een ander bedrijf. Misschien heeft hij er goede redenen voor, maar voorlopig blijft het akelig stil over de enige vraag die er toe doet: waarom, meneer de minister?
Lees verder

Omstreden beslissing Vandenbroucke zorgt voor onrust over vaccinatiecampagne: "Dit is om problemen vragen"
Een omstreden beslissing van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) doet alarmbellen afgaan. Op zeven weken van de start van een nieuwe vaccinatiecampagne wil de minister alles omgooien. "Zorgwekkend."
Lees verder

Crevits steekt 1,7 miljoen euro in nieuw IT-systeem voor opvolging kinderopvang
Vlaams minister van Welzijn en Gezin Hilde Crevits investeert ruim 1,7 miljoen euro voor de uitbouw van een performanter elektronisch dossierbeheer voor de opvolging van de kinderopvang. Concreet zal alle informatie over inspectie en handhaving terug te vinden zijn op één plaats. Het vernieuwde systeem moet volgens minister Crevits helpen om problemen sneller op te sporen en aan te pakken.
Lees verder