Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 juli 2022

Jongetje (7) en zijn zus (24) komen om bij vuurwerk op Franse feestdag, videobeelden tonen hoe vuurpijlen richting pu...

HLN
Jongetje (7) en zijn zus (24) komen om bij vuurwerk op Franse feestdag, videobeelden tonen hoe vuurpijlen richting publiek vliegen
In Cholet, in de Franse Loirestreek, zijn donderdagavond een 7-jarig jongetje en zijn 24-jarige zus om het leven gekomen tijdens een vuurwerk naar aanleiding van de nationale feestdag op 14 juli. Dat heeft het gerecht gemeld. Een derde persoon raakte gewond bij het incident dat zich kort na 23 uur voordeed.
Lees verder

Luc Appermont en Bart Kaëll tonen voor het eerst hun droomvilla in Spanje: "Hier hebben we jaren naar gezocht"
Al twintig jaar is hun villa met adembenemend uitzicht op de baai van Benidorm het ultieme rustoord van Luc Appermont (72) en Bart Kaëll (61). Voor het eerst geven de twee in 'Het Vakantiehuis', een HLN Originals-reeks, een inkijk in hun Spaanse stekje met zwembad en drie badkamers. "We hebben hier hard voor gewerkt."
Lees verder

"Skipak met donzen veren bij 35 graden": puffen en zweten op de set van kerstfilm 'De Familie Claus 3'
Na twee succesverhalen, werkt Netflix nu aan het derde deel van de kerstfilm 'De Familie Claus'. Een echte winterfilm... die in de zomer wordt opgenomen. De acteurs dragen mutsen, sjaals en zelfs skipakken, terwijl de temperatuur buiten stijgt tot wel 30 graden. Showbits-reporter Jarne ging een kijkje nemen achter de schermen om te checken of de acteurs dat wel volhouden.
Lees verder

100.000 tickets de deur uit in één seconde, maar kan dat de boekhouding redden? De cijfers en centen achter Tomorrow­land
Eindelijk: na twee lange jaren van gezegende coronastilte breekt straks met Tomorrowland weer de ultieme hoogmis van de dancemuziek los. Ditmaal zal het heiligdom in Boom gedurende drie weekends 600.000 bezoekers uit 200 landen (!) verwelkomen. En dat is zeker geen overbodige luxe, gezien de voorbije verliesjaren. Een blik in de boekhouding van het populairste festival ter wereld.
Lees verder

De cijfers en centen achter Tomorrow­land: in één luttele seconde vlogen 100.000 tickets de deur uit
Eindelijk: na twee lange jaren van gezegende coronastilte breekt straks met Tomorrowland weer de ultieme hoogmis van de dancemuziek los. Ditmaal zal het heiligdom in Boom gedurende drie weekends 600.000 bezoekers uit 200 landen (!) verwelkomen. En dat is zeker geen overbodige luxe, gezien de voorbije verliesjaren. Een blik in de boekhouding van het populairste festival ter wereld.
Lees verder

CORONACIJFERS. Kaap van 2.000 coronapatiënten in ziekenhuizen ruim overschreden
Het aantal patiënten dat momenteel met of wegens een Covid-besmetting in de Belgische ziekenhuizen ligt, heeft de kaap van 2.000 overschreden. Volgens de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano zijn er momenteel 2.183 mensen met corona opgenomen.
Lees verder

Dwars door Limburg, waar een dorp verdwijnt en het laatste huis onder water liep: "Het hart is uit Herbricht weggesneden. We zijn ten dode opgeschreven"
Daar staat het, in het gehuchtje Aldeneik, op een zucht van de plaats waar de Maas definitief de grens met Nederland oversteekt: het laatste huis van het land dat vorig jaar overstroomde. Want de oude verweerde dijkmuur stopt blijkbaar een metertje te vroeg. Of hoe Limburg er - ondanks een dijkbreuk in Moelingen en het verder verdwijnen van Herbricht - er al bij al goed van af is gekomen.
Lees verder

Meer dan 10.000 bezwaarschriften verwacht tegen stikstofakkoord: "Uitzonderlijke tijden vergen uitzonderlijke maatregelen"
Het departement Omgeving verwacht meer dan 10.000 bezwaarschriften tegen het Vlaamse stikstofakkoord. Topman Peter Cabus roept werknemers van andere overheidsinstanties op om zich vrijwillig aan te sluiten bij zijn team. Dat schrijft 'De Morgen'.
Lees verder

Jeugd van Club onder Hoefkens meer dan ooit aan zet, maar: "Ze zullen geen rode loper krijgen"
'The time is now' voor de Brugse toptalenten, die onder Carl Hoefkens hun kans kunnen afdwingen: "Zij die de volgende stap zetten, zullen de deur niet opendoen - ze zullen hem inbeuken."
Lees verder

Jeugd van Club Brugge onder Hoefkens meer dan ooit aan zet, maar: "Ze zullen geen rode loper krijgen"
'The time is now' voor de Brugse toptalenten, die onder Carl Hoefkens hun kans kunnen afdwingen: "Zij die de volgende stap zetten, zullen de deur niet opendoen - ze zullen hem inbeuken."
Lees verder

Gesjoemel met vastgoed door lokale politici: leiden alle wegen naar West-Vlaanderen?
De nauwe banden tussen de vastgoedwereld en lokale bestuurders doen soms de wenkbrauwen fronsen. Van de recente spraakmakende dossiers zijn er veel terug te brengen naar West-Vlaanderen: wat is daar aan de hand? "We leven in een immocratie".
Lees verder

Barry Callebaut start chocoladefabriek begin augustus weer in fases op
Barry Callebaut zal de chocoladefabriek in Wieze begin augustus in fases opstarten. De opkuis van de betrokken chocolade en de reiniging van de installaties na de eerder vastgestelde salmonellabesmetting verloopt "voorspoedig", meldt het bedrijf. Na enkele weken moet de fabriek opnieuw aan volle capaciteit draaien.
Lees verder

Dashcam filmt hoe laagvlieger inhaalt via pechstrook E34
Een gele wagen steekt een auto met een caravan voorbij via de pechstrook op snelweg E34 ter hoogte van Torhout. Voor een dergelijke overtreding van de derde graad is de boete 174 euro boete bij een onmiddellijke inning, en 235 euro bij een minnelijke schikking. Bij de politierechtbank gaat de boete van 240 tot 4000 euro en is ook een rijverbod mogelijk.
Lees verder

LIVE TOUR. Peloton even verlost van zware cols, ruiken de vrijbuiters hun kans?
Het Tour-peloton rijdt vandaag de dertiende etappe, over bijna 193 kilometer van Bourg d'Oisans naar Saint-Étienne. De hoge bergen liggen voorlopig even achter ons, maar betekent dat ook een wapenstilstand? Op deze pagina kunt u de etappe vandaag van start tot aankomst volgen.
Lees verder

Saoedi-Arabië opent luchtruim voor "alle luchtvaartmaatschappijen"
Saoedi-Arabië gaat zijn luchtruim openstellen voor "alle luchtvaartmaatschappijen", zo heeft het land vrijdag aangekondigd. Het lijkt erop dat de beslissing gezien mag worden als een gebaar van goede wil naar Israël toe. De toegeving komt er net voor het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden, die naar alle verwachting later op de dag doorreist van Israël naar Saoedi-Arabië.
Lees verder

Football Talk. Club Brugge presenteert nieuwe thuistenue - Nilis opent Walk of Fame bij PSV
Vanaf vandaag kunnen de supporters van Club Brugge zich een exemplaar van het nieuwe thuisshirt aanschaffen. De landskampioen stelde het truitje vanmorgen voor op sociale media. Met "In case you've missed it" verwijst Club Brugge met een knipoog naar het foutje van speler Abakar Sylla, die het shirt gisteren per ongeluk al had gedeeld op zijn sociale media.
Lees verder

Football Talk. Lewandowski hervat voorlopig training met Bayern München - Nilis opent Walk of Fame bij PSV
Luc Nilis, Phillip Cocu, Hans van Breukelen, Berry van Aerle en de familie van wijlen Willy van der Kuijlen openen zaterdag tijdens de fandag van PSV de zogenoemde PSV Walk of Fame. De clubiconen werden verkozen door duizenden PSV-supporters die hun favoriete top drie aller tijden samenstelden.
Lees verder

William Boeva daagt BV's uit in nieuwe Streamzreeks 'Don't scream'
William Boeva (32) jaagt binnenkort BV's de stuipen op het lijf. Met de nieuwe reeks 'Don't scream' op Streamz daagt de comedian verschillende duo's uit om zo koelbloedig mogelijk te blijven.
Lees verder

Wie treedt op en waar parkeer ik de wagen? Alles wat je moet weten over de Feesten, in 20 duidelijke vragen en antwoorden
Meer dan duizend dagen geleden, dan moet het geheugen worden opgefrist. Of - erger nog - moet het 'concept Gentse Feesten' worden uitgelegd aan nieuwkomers die nog nooit de Feesten van dichtbij hebben meegemaakt. Waar is de wc en wie staat op het podium, wat zijn de openingsuren en waar parkeer ik mijn auto? Wat moet ik aandoen en mag ik nog met cash betalen? Geen vraag te simpel, het antwoord staat hier.
Lees verder

Ivana Trump (73), ex-vrouw van Donald Trump, overleden: "Politie onderzoekt of ze van trap gevallen is"
Ivana Trump, de ex-vrouw van voormalig Amerikaans president Donald Trump, is overleden op 73-jarige leeftijd. Dat meldt de familie Trump op het social mediakanaal 'Truth Social'. Haar lichaam werd naar verluidt onderaan een trap gevonden. De politie onderzoekt nu of ze een ongelukkige val gemaakt heeft, weet de 'New York Post'.
Lees verder