Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 juli 2022

Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

HLN
Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen
De Britse premier Boris Johnson lag zwaar onder vuur tijdens het wekelijks vragenuurtje in het Lagerhuis. Gisteren zag de premier een resem regeringsmedewerkers en twee topministers opstappen en ook vandaag blijven er ontslagen binnenstromen, waaronder 3 belangrijke ministers. In totaal goed voor 21 ontslagbrieven op 24 uur tijd. Oppositieleider Keir Starmer, van de partij Labour, trok vandaag hard van leer tegen Johnson, maar de premier maakte geen aanstalten om zich terug te trekken.
Lees verder

'Friends'-maker Marta Kauffman heeft spijt van grappen over transgender personen: "Ik wist niet beter"
Hoe populair de sitcom 'Friends' ook is, de afgelopen jaren stond de serie onder vuur vanwege het gebrek aan diversiteit en de manier waarop bepaalde groepen, zoals transgender personen, werden voorgesteld. Marta Kauffman (65), de bedenker van Friends, biedt nu haar verontschuldigingen aan. Onder andere voor het misgenderen van de trans ouder van personage Chandler. "Voornaamwoorden begreep ik toen nog niet. Dat was een grote fout van mij", geeft ze toe in een interview.
Lees verder

'Friends'-maker Marta Kauffman heeft spijt van grappen over transgenders: "Ik wist niet beter"
Hoe populair de sitcom 'Friends' ook is, de afgelopen jaren stond de serie onder vuur vanwege het gebrek aan diversiteit en de manier waarop bepaalde groepen, zoals transpersonen, werden voorgesteld. Marta Kauffman (65), de bedenker van Friends, biedt nu haar verontschuldigingen aan. Onder andere voor het misgenderen van de transouder van personage Chandler. "Voornaamwoorden begreep ik toen nog niet. Dat was een grote fout van mij", geeft ze toe in een interview.
Lees verder

Brand aan de UA in de omgeving van de Prinsstraat: beelden tonen dikke rookpluim boven de dakkapel
Aan de gebouwen van de Universiteit Antwerpen in de omgeving van de Prinsstraat is er een dakbrand uitgebroken. De brand ontstond tijdens dakwerken op de bovenste verdieping van gebouw B, maar verspreidt nu naar de vierde verdieping van de faculteit Business Administration.
Lees verder

Appartement in Zonstraat compleet vernield na uitslaande brand
In de Zonstraat in Borgerhout is woensdagmiddag een bijzonder hevige brand uitgebroken. Het vuur startte in een appartement op de eerste verdieping en richtte behoorlijk wat schade aan. Het getroffen appartement is voorlopig compleet onbewoonbaar.
Lees verder

Grote zoekactie naar vermiste Brusselse politieman (35) die dienstwapen bij zich heeft
Een Brusselse politieagent is sinds gisteren als vermist opgegeven. De 35-jarige man, die zijn dienstwapen bij zich draagt, vertrok gisterenochtend uit zijn woning in het Waals-Brabantse Rebecq en is sindsdien spoorloos. Dat meldt het parket van Waals-Brabant.
Lees verder

"Onderschat prins Charles niet": troonopvolger neemt het stilaan over en huurt meteen de 'vijand' in
Hij is niet langer het kneusje van de familie. Sinds kort mag prins Charles officieel enkele taken van de Queen overnemen. Het is de eerste keer in tien jaar tijd dat het paleis de functieomschrijving van Elizabeth II aanpast. Een voorteken van grote veranderingen, voorspellen royaltywatchers. Charles, al jaren klaar voor de job, slaat het roer immers nu al om: zijn nieuwe medewerker is een zéér gedurfde aanwerving. "Hij weet dat zijn tijd beperkt is, en zal niet aarzelen om de moeilijke beslissingen te maken."
Lees verder

Dochter van omstreden Thaise koning eist aandacht op met 'tepeljurk' van 5.600 euro
Prinses Sirivannavari Nariratana (35), de enige dochter van de Thaise koning Rama X (69), gaat tijdens de modeweek in Parijs met alle aandacht lopen. De Thaise prinses woonde er de modeshow bij van luxelabel Schiaparelli en verscheen in een peperdure zwarte jurk met gouden 'tepels'.
Lees verder

Vijf tv-remedies voor de post-'Stranger Things'-dip
Hebt u alle vier de seizoenen van 'Stranger Things' inmiddels achter de kiezen en vreest u stilletjes dat niets deze show zal kunnen vervangen? Dan hebt u gelijk. Zoals het geesteskind van 'The Duffer Brothers' bestaan er geen twee. Maar enkele titels komen toch prettig in de buurt. Deze reeksen en films uit onze Kijkgids hebben genoeg neon, nostalgie, tienerhorror en bovennatuurlijke toestanden om het zwarte gat na de recente 'Stranger Things'-finale op te lichten.
Lees verder

Als je eet tot je vol zit, eet je dan automatisch te veel?
6 op 10 volwassen Belgen kampt met overgewicht, zo blijkt uit cijfers van de WHO. Een van de redenen: we blijven maar dooreten - en drinken, terwijl ons lichaam allang genoeg energie heeft binnengekregen. "Of je voldaan bent, wordt veel meer bepaald door de textuur en smaak van het voedsel dan door calorieën of vetten", vertelt Kees de Graaf, hoogleraar sensoriek en eetgedrag. Hij legt samen met hoogleraar Ellen Blaak uit hoé je herkent wanneer je precies genoeg gegeten hebt.
Lees verder

Vrijdag recordjackpot van 230 miljoen euro te winnen met EuroMillions
Een recordjackpot van 230 miljoen euro. Dat is vrijdag de inzet van de trekking van EuroMillions, zo heeft de Nationale Loterij woensdag meegedeeld.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Wout van Aert ontsnapt aan tweede valpartij tijdens nerveuze terugkeer richting peloton!
Zet u schrap, want vandaag staat in de Tour de France de gevreesde kasseienrit op het programma. Tussen Lille en Arenberg liggen 11 kasseistroken. De meeste klassementsmannen zullen met een klein hartje aan de start verschijnen. De klassieke coureurs hopen zich dan weer volledig te kunnen uitleven. Volg de aanloop en uiteraard de etappe zelf op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Ontsnapte stier doodt landbouwer op quad in provincie Luxemburg
Een 64-jarige landbouwer is zondag in Chiny door zijn stier aangevallen en om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van de provincie Luxemburg.
Lees verder

KOERS KORT. Vos houdt Kopecky van ritzege in Bergamo - Livyns op weg naar Lotto-Dstny
De Belgische Lotte Kopecky (Team SD Worx) is woensdag als tweede geëindigd in de vijfde etappe van de Giro Donne, de Ronde van Italië voor vrouwen. In de sprint van een elitegroep in de straten van Bergamo moest ze enkel de Nederlandse Marianne Vos (Jumbo-Visma) voor zich dulden. Annemiek van Vleuten (Movistar), een landgenote van Vos, behoudt de roze leiderstrui.
Lees verder

Regering bereikt akkoord over noodopvangcapaciteit voor vluchtelingen
Het kernkabinet is het deze middag eens geraakt over een pakket maatregelen om de opvangcrisis in het asielnetwerk het hoofd te bieden. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) aangekondigd in de Kamer.
Lees verder

Na het verlies van hun zoontje én dochtertje is er eindelijk gezinsgeluk voor Simon en Kimberly: "Krijst Henri? Dan vind ik dat super"
In nog geen tien maanden tijd werden Annemoon en Lucas stilgeboren. Twee keer overviel intens verdriet Kimberly (22) en Simon (32) uit Moorslede. Vandaag wordt er gelachen thuis, met en door de kleine Henri. Eindelijk is het er, gezinsgeluk. Net als de badjes en bákken speelgoed. "Maar broer en zus zullen hier altijd een plekje hebben."
Lees verder

Nederlandse rechtbank heropent onderzoek in moordzaak Peter R. de Vries
De behandeling van de moordzaak over de dood van Peter R. de Vries wordt heropend. De rechtbank in Amsterdam ziet zich daartoe genoodzaakt, omdat het Openbaar Ministerie (OM) een aantal nieuwe stukken heeft ingebracht en stelt dat het onderzoek niet volledig is geweest.
Lees verder

Een privéjet van 56 miljoen met Rolls-Roycemotoren en eentje met de namen van het gezin op het trapje: deze supersterren doen nog wat zotter dan Ronaldo
Cristiano Ronaldo wil een nog grotere privéjet, maar de Portugese superster is natuurlijk lang niet de enige in de sportwereld die over een vliegtuig beschikt. Ook onder andere Lionel Messi en Max Verstappen hebben een jet, met als enige verschil: de whereabouts van die laatste zijn voortaan te traceren via @VerstappenJet, een Twitteraccount die speciaal daarvoor in het leven is geroepen.
Lees verder

Leidt combinatie van stijgende coronacijfers en start van festivalseizoen tot nog meer besmettingen? "Gevaar niet veel groter dan op privébijeenkomst"
Net nu het festivalseizoen opnieuw op gang is getrokken, krijgen we alweer af te rekenen met een nieuwe coronagolf. Moeten we vrezen voor een sterkere stijging van de cijfers? Viroloog Marc Van Ranst stelt alvast gerust: "De festivals spelen zich grotendeels af in openlucht, waardoor er niet per se meer overdracht zal zijn dan op een privébijeenkomst." Toch blijven enkele basismaatregelen belangrijk, klinkt het.
Lees verder

Heeft Hermelien van 'Harry Potter' een dubbelganger? Brits meisje lijkt als twee druppels water op het personage
Heeft Hermelien Griffel een dubbelganger rondlopen? Daar lijkt het wel op, want de Britse Ellie Rowe (10) lijkt sprekend op het 'Harry Potter'- personage. Al vanaf haar kleutertijd wordt ze met haar vergeleken.
Lees verder