Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 juli 2022

Iwein Segers openhartig over overlijden van zijn broer: “Toen mijn vader belde, wist ik meteen wat er aan de hand w...

HLN
Iwein Segers openhartig over overlijden van zijn broer: "Toen mijn vader belde, wist ik meteen wat er aan de hand was"
Eerder deze maand kreeg zanger en acteur Iwein Segers (42) vreselijk nieuws. Zijn broer Lander (47) overleed in Spanje na een fatale zonneslag. Tijdens een interview met 'De Morgen' praat Iwein openhartig over hoe de laatste momenten van Landers leven verliepen en hoe hij zich zelf voelde na het noodlottige telefoontje van zijn vader. "Ik was heel angstig en had het gevoel dat alles zou ineenstorten."
Lees verder

Remco Evenepoel voert bisnummer op in Clasica San Sebastian: "Door de manier waarop is dit een van de mooiste koersen die ik al gewonnen heb"
Remco Evenepoel heeft op een fantastische manier voor de tweede keer de Clasica San Sebastian gewonnen. Onze 22-jarige landgenoot van Quick.Step-Alpha Vinyl pakte de zege na een solo van liefst 45 kilometer. Tiesj Benoot eindigde als derde.
Lees verder

Arabische landen verbannen 'Thor: Love and Thunder' vanwege "scènes met homoseksuele personages"
Thor: Love and Thunder is vanaf deze week niet meer te zien in enkele conservatieve Arabische landen, China en Maleisië. De Marvel-kaskraker krijgt er kritiek vanwege expliciete LGBTQ+-verwijzingen.
Lees verder

Prinses Delphine vereert Tomorrowland met een bezoek: "Ik ben een heel grote fan van technomuziek"
Koninklijk bezoek backstage op Tomorrowland: niemand minder dan prinses Delphine dook daar plots op tijdens de laatste zaterdag van het festival. Ze werd zoals steeds vergezeld door haar echtgenoot Jim. "Ik ben hier écht om te dansen", lacht ze.
Lees verder

Hoog bezoek op Tomorrowland: prinses Delphine duikt op op het festival
Koninklijk bezoek backstage op Tomorrowland: niemand minder dan prinses Delphine dook daar plots op tijdens de laatste zaterdag van het festival. Ze werd zoals steeds vergezeld door haar echtgenoot Jim.
Lees verder

LIVE. Thorsteinsson tikt rebound voorbij Bolat: 1-0 voor OHL
• King Power aan Den Dreef • Aftrap: 18u15 • Beide ploegen begonnen het seizoen met een zege
Lees verder

LIVE. Promovendus Westerlo kijkt OH Leuven in de ogen aan Den Dreef
• 2de speeldag • King Power aan Den Dreef • Aftrap: 18u15 • Beide ploegen begonnen het seizoen met een zege
Lees verder

Wat een huzarenstukje! Van Vleuten degradeert tegenstand en zet Tour de France Femmes op zijn kop, Vollering in tranen na finish
Annemiek Van Vleuten heeft de Tour de France Femmes naar haar hand gezet. De Nederlandse van Movistar won na een solo van maar liefst 62 (!) kilometer. Demi Vollering - die als tweede over de streep kwam - moest meer dan drie minuten toegeven. Ze barstte in tranen uit.
Lees verder

Wat een huzarenstukje van Annemiek! Van Vleuten degradeert de tegenstand en zet de Tour de France Femmes op zijn kop
Annemiek Van Vleuten heeft de Tour de France Femmes naar haar hand gezet. De Nederlandse van Movistar won na een solo van maar liefst 62 (!) kilometer. Demi Vollering - die als tweede over de streep kwam - moest meer dan drie minuten toegeven. Een ongeziene prestatie.
Lees verder

Activisten verstoren dolfijnenshow in Boudewijn Seapark: dolfinarium even ontruimd
In het Boudewijn Seapark in Brugge hebben enkele activisten zaterdagnamiddag de dolfijnenshow verstoord. Ze sprongen plots het water in en toonden bordjes met de slogan "Stop shows met dieren". Het publiek moest de zaal tijdelijk verlaten.
Lees verder

Matig en tienkoppig Anderlecht lijdt al na twee speeldagen eerste nederlaag: gretig Cercle te sterk voor paars-wit
Eerste nederlaag voor Anderlecht en Felice Mazzu. Een tienkoppig, maar vooral matig paars-wit voetbalde nauwelijks een kans bij elkaar en ging terecht onderuit bij Cercle: 1-0. Geen ideale voorbereiding voor de Conference League, die er donderdag aan komt.
Lees verder

BV 24/7. Thibaut Courtois is met zijn verloofde in LA en Anouk Matton krijgt maar niet genoeg van haar zoontje
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Testament van prins Philip blijft nog 90 jaar geheim: "Uitzonderlijke omstandigheden"
Het testament van de overleden prins Philip moet niet openbaar gemaakt worden. De Britse krant The Guardian vond het onrechtvaardig dat de pers werd uitgesloten op de hoorzitting rond het document en zette een rechtszaak in gang. Die verloren ze, want de rechters beslisten dat het om een uitzonderlijke situatie gaat. "De hoorzitting is een enorm gevoelig moment voor de koninklijke familie."
Lees verder

Testament van prins Philip moet niet openbaar gemaakt worden: "Uitzonderlijke omstandigheden"
Het testament van de overleden prins Philip moet niet openbaar gemaakt worden. De Britse krant The Guardian vond het onrechtvaardig dat de pers werd uitgesloten op de hoorzitting en zette een rechtszaak in gang. Die verloren ze, want de rechters beslisten dat het om een uitzonderlijke situatie gaat. "De hoorzitting is een enorm gevoelig moment voor de koninklijke familie."
Lees verder

Martine Prenen openhartig over tegenslagen: "Mijn carrière bij de VRT eindigde zo abrupt"
Martine Prenen (58) doorzwom al heel wat watertjes. Ze werd flink gepest als kind, vocht zich een weg door de modellenwereld, werd - naar eigen zeggen - veel te vroeg zwanger en zag haar carrière bij de VRT abrupt ten einde komen. Maar na regen kwam zonneschijn: een nieuwe man, kind en tv-carrière zorgde voor een vliegende start. Uit die pieken en dalen werd het boek 'Restart' geboren. "De laatste jaren bij de VRT had mijn job de diepgang van een glazen plaat", blikt ze terug in Primo.
Lees verder

Man (51) schiet bejaarde vrouw dood in Duitsland neer en pleegt vervolgens zelfmoord
In de Duitse stad Ottweiler, in de deelstaat Saarland, vielen vrijdag twee doden bij een schietpartij. De dader schoot op twee bejaarde mensen, waarbij een vrouw overleed. Nadien pleegde hij zelfmoord. Het ging om een ruzie over een gehuurde flat.
Lees verder

"Ze hebben zich nog kéihard geamuseerd": Wilrijkse scouts komt uitgeput maar opgelucht toe aan zijn lokalen na intens kamp
Druppelsgewijs arriveerden zaterdagnamiddag de bussen met zo'n 260 leiding en leden van scouts Oosterveld aan zijn lokalen in Wilrijk. Deze kregen eerder deze week bevel van de burgemeester van Samreé om hun kampterrein te verlaten na geluidsoverlast, maar trokken naar de Raad van State en sloten alsnog hun kamp in alle schoonheid af. Naast een aantal uitgeputte jongeren zagen we vooral veel opgeluchte gezichten, ook bij de ouders: "De hele situatie heeft ons nog meer vertrouwen in de leiding gegeven."
Lees verder

Shoot-outs houden Young Red Panthers van goud op EK U21, brons voor Young Red Lions: "Onze prestatie moet motivatie voor volgende generaties zijn"
Na een zeer knap toernooi – voor het eerst eindigen de Belgische vrouwen op een EK voor Nederland – konden de Young Red Panthers op het EK U21 in Gent nét niet de kers op de taart zetten. In finale domineerde Duitsland in de eerste helft, na de pauze kwam België opzetten, maar de shoot-outs gingen verloren. De Belgische mannen veroverden brons.
Lees verder

LIVE. GOAL! Alexander-Arnold zet Liverpool verdiend op voorsprong
• King Power Stadium (18u) • Ref: Craig Pawson • Man City werd kampioen, Liverpool won de FA Cup • Maken De Bruyne en Haaland meteen een statement?
Lees verder

LIVE. Eerste kans is voor Oostende: Bätzner vindt Coucke op zijn weg
• 2de speeldag • Diaz Arena • Aftrap: 18u15 • Beide teams verloren op de openingsspeeldag
Lees verder