Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 juli 2022

Italiaanse brandweer krijgt grote brand in Zuid-Tirol onder controle

HLN
Italiaanse brandweer krijgt grote brand in Zuid-Tirol onder controle
De Italiaanse brandweer laat weten dat ze een brand in een populair wandelgebied in de regio Zuid-Tirol onder controle heeft. Er is een hele nacht geblust. Ongeveer 150 brandweerlieden zijn ingezet, net als een helikopter.
Lees verder

Sterke stijging van aantal begravingen in door Rusland gecontroleerde regio's in Oekraïne
In Oekraïne vinden er opvallend meer begravingen plaats in gebieden die bezet zijn door de Russen. Dat blijkt uit een analyse van satellietfoto's en foto's op sociale media, stelt het Centre for Information Resilience (CIR) vrijdag in een rapport.
Lees verder

Voormalige uitbaatster 't Sloeberhuisje blijft in de cel
De vrouw die de crèche 't Sloeberhuisje uitbaatte in de Gentse deelgemeente Mariakerke, waar een meisje van zes maanden levensgevaarlijk gewond geraakte dat later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse raadkamer beslist.
Lees verder

Demir wil vandaag beslissing in Ventilusdossier: "Als we nu niet beslissen, doen we het nooit"
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) wil vandaag een beslissing in het Ventilusdossier. Dat heeft ze gezegd in een interview aan VTM NIEUWS. "We kunnen niet blijven nadenken", aldus de minister.
Lees verder

Waalse 'Blind Getrouwd' van de buis gehaald in Frankrijk na kritiek van kijkers
Net als bij ons is 'Blind Getrouwd' een groot succes in Frankrijk. Het meest recente seizoen van 'Mariés au premier regard', zoals het programma daar heet, liep onlangs af met recordcijfers. En dus wilde de Franse zender M6 een vervolg breien aan dat succes, door ook de Waalse versie uit te zenden. Maar na amper twee weken wordt het programma alweer van de buis gehaald.
Lees verder

Al 10.000 kampeerders geëvacueerd door grote bosbrand in Gironde, brandweer krijgt vuur niet onder controle
Twee bosbranden in het Franse departement Gironde hebben sinds dinsdag al meer dan 7.300 hectare grond vernietigd, een oppervlakte van ruim 10.000 voetbalvelden. In Landiras zijn afgelopen nacht bijna 500 mensen geëvacueerd, meldt de prefectuur van het departement op Twitter.
Lees verder

Netwerk dat migranten via Wit-Rusland naar EU smokkelde opgerold bij grote politieactie
Bij een gecoördineerde actie van verschillende Europese politiediensten is woensdag een netwerk ontmanteld dat mensen via Wit-Rusland naar de EU smokkelde. Elf mensen werden opgepakt. Dat meldt de Europese politiedienst Europol vrijdag, die de actie heeft gecoördineerd.
Lees verder

AG Insurance NXTG maakt Tour de France Femmes-selectie bekend, Lefevere: "Ik geloof heel erg in dit team"
Julia Borgström, Ally Wollaston, Anya Louw, Ilse Pluimers, Gaia Masetti en Lone Meertens. Dat is het team waarmee AG Insurance NXTG Racing naar de allereerste Tour de France Femmes trekt. Patrick Lefevere en ploegleider Jolien D'hoore gaven op de ploegvoorstelling uitleg bij de ambities van het nieuwe en jonge team.
Lees verder

Toeschouwersrecord bij EK voetbal voor vrouwen al verbroken
Bij het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen in Engeland is na twee speelronden het toeschouwersrecord al verbroken. Met het duel tussen Frankrijk en België (2-1) is de grens van 240.045 fans gepasseerd. Dat aantal werd bereikt bij het vorige EK, in 2017 in Nederland.
Lees verder

'Gremlins'-maker beschuldigd Disney van diefstal: "Baby Yoda werd schaamteloos gekopieerd"
Filmmaker Joe Dante (75), wie verantwoordelijk is voor de horrorkomedie 'Gremlins', beschuldigd de 'Star Wars'-reeks 'The Mandalorian' van "schaamteloze diefstal". Baby Yoda is volgens hem regelrecht afgekeken van Gizmo, het hoofdpersonage in zijn films.
Lees verder

'Gremlins'-maker beschuldigt Disney van diefstal: "Baby Yoda werd schaamteloos gekopieerd"
Filmmaker Joe Dante (75), wie verantwoordelijk is voor de horrorkomedie 'Gremlins', beschuldigt de 'Star Wars'-reeks 'The Mandalorian' van "schaamteloze diefstal". Baby Yoda is volgens hem regelrecht afgekeken van Gizmo, het hoofdpersonage in zijn films.
Lees verder

Altijd een stukje kunst: dit is het Tomorrowland-hoofdpodium van 2022
Elk jaar is het hoofdpodium van Tomorrowland een stukje kunst op zich. Jammer genoeg moesten we twee jaar aan een stuk genoegen nemen met een digitale versie, maar in 2022 staat er eindelijk weer een échte mainstage in Boom. En dan wel deze. In het thema 'The Reflection of Love'.
Lees verder

België stuurt opnieuw noodhulp naar Oekraïne
België stuurt opnieuw vrachtwagens met noodhulp naar de grens met Oekraïne via het snelle responsteam B-FAST. Dat meldt de FOD Binnenlandse Zaken. Het gaat om ruim 800.000 euro aan medisch materieel en medicatie.
Lees verder

Inbreuken op de wapenwetgeving en aanzetten tot haat en geweld: waarvan worden de leden van Schild & Vrienden beschuldigd? En wat staat er op het spel voor de extreemrechtse jongerenbeweging?
De raadkamer in Gent heeft vandaag een beslissing gemaakt in de zaak rond Schild & Vrienden. Kamerlid Van Langenhove en zes andere leden zijn doorverwezen naar correctionele rechtbank. Al kunnen ze nog beroep aantekenen tegen deze beslissing. Maar waarover gaat deze zaak nu weer? En waarvan worden ze verdacht? Kan Van Langenhove Kamerlid blijven? Alle vragen over de zaak Schild & Vrienden.
Lees verder

Alibaba-aandeel neemt duik na gigantisch gegevenslek
Het aandeel van het Chinese webwinkelconcern Alibaba op de beurs van Hongkong noteert vandaag zowat 6 procent lager. The Wall Street Journal schreef gisteren dat de top van het bedrijf op het matje geroepen is, nadat de clouddienst van Alibaba een rol speelde in een gigantisch datalek dat in juni bekendraakte.
Lees verder

Stijn Vlaeminck hoopt dat Philipsen deze Tour nog kan toeslaan: "Ik gun Jasper een ritzege"
De Ronde van Frankrijk nadert zijn apotheose en dus loopt ook de Gouden Tour bijna op zijn einde. VTM NIEUWS-sportanker Stijn Vlaeminck verwacht van vijf renners nog heel wat spektakel. Een overzicht.
Lees verder

LIVE TOUR. Vertederend beeld: Georges van Aert schrijft 'WvA' op het Franse asfalt om papa Wout aan te moedigen
Het Tour-peloton rijdt vandaag de dertiende etappe, over bijna 193 kilometer van Bourg d'Oisans naar Saint-Étienne. De hoge bergen liggen voorlopig even achter ons, maar betekent dat ook een wapenstilstand? Op deze pagina kunt u de etappe vandaag van start tot aankomst volgen.
Lees verder

Muco-geneesmiddel Kaftrio vanaf september terugbetaald voor patiënten vanaf 12 jaar
Kaftrio, een geneesmiddel voor de behandeling van mucoviscidose, wordt vanaf 1 september volledig terugbetaald voor patiënten vanaf 12 jaar. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft daarover een akkoord bereikt met farmabedrijf Vertex, meldt hij vandaag. Ruim 800 mensen met de ziekte komen in aanmerking voor de terugbetaling.
Lees verder

Viktor Orbán kritisch over sancties tegen Rusland: "De EU heeft zichzelf in de longen geschoten"
De Europese Unie heeft "zichzelf in de longen geschoten" met ondoordachte economische sancties tegen Rusland die de Europese economie zullen vernietigen als ze niet worden teruggedraaid. Dat laat de Hongaarse premier Viktor Orbán weten in een interview met de openbare omroep voor radio.
Lees verder

LIVE. De hekken zijn open, het podium is onthuld: Tomorrowland 2022 barst na 2 jaar uitstel eindelijk los
Na twee digitale edities is het dan eindelijk zover: we mogen nog eens écht het festivalpark van Boom op. Onze Belgische trots Tomorrowland, één van de populairste festivals ter wereld, opent de deuren. Onze reporters ter plekke volgen alles op de voet: de muziek, het eten, de luxe, het feest. Kijk hier live mee.
Lees verder