Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 juli 2022

Inbreker steelt 1.500 euro aan sigaretten uit tankstation: “Ik heb schrik dat hij terugkomt”

HLN
Inbreker steelt 1.500 euro aan sigaretten uit tankstation: "Ik heb schrik dat hij terugkomt"
Een inbreker heeft woensdagnacht toegeslagen in het Esso-tankstation langs de Vredelaan in Torhout. Op camerabeelden is te zien hoe de man in amper enkele minuten tijd het metalen rolluik van de sigarettenkast stuk trekt en op de vlucht slaat met een twintigtal sloffen, goed voor een bedrag van zo'n 1.500 euro. "Al is dat het minste van mijn zorgen", vertelt de uitbater.
Lees verder

Was het nu 'kindje' of 'kitten'? Hulpdiensten rukken massaal uit voor baby op dak, maar schuldige zit bij aankomst alweer gezellig thuis
'Een kind van drie maanden zit op het dak onder zonnepanelen vast'. Dat was de verontrustende oproep die de noodcentrale 112 donderdagavond naar de brandweerzone Midwest verstuurde. Een mugteam, ziekenwagen en enkele brandweerwagens snelden naar Meulebeke. Ter plaatse bleek geen 'kind', maar een… 'kitten' op het dak te zitten. Vanwaar die verwarring?
Lees verder

Onbekende stof ontdekt in de Maas zorgt voor problemen bij drinkwaterwinning: "We kunnen er nog niet van uitgaan dat de stof giftig is"
In Nederlands Limburg is een onbekende stof ontdekt in het water van de Maas. Dat vormt een probleem, aangezien een groot deel van ons drinkwater uit die rivier wordt gehaald. In totaal krijgen 7 miljoen mensen in België en Nederland drinkwater uit de Maas. "Het drinkwater van zo'n 40% van alle Vlamingen is afkomstig uit de Maas", zegt directeur Maarten van der Ploeg die met zijn organisatie Riwa-Maas toeziet op de kwaliteit van het water.
Lees verder

Oud-president van Angola overleden in Barcelona
De voormalige president van Angola, José Eduardo dos Santos, is vandaag op 79-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Barcelona na een langdurige ziekte. Dat meldt de regering op haar Facebookpagina.
Lees verder

Lichaam dat eind vorig jaar gevonden werd bij Olympische Dreef in Anderlecht nog niet geïdentificeerd
Op maandag 27 december 2021 werd het levenloze lichaam van een man aangetroffen in een verregaande staat van ontbinding. Het lichaam werd gevonden vlakbij de Olympische Dreef in Anderlecht, in het bosje langs de Ring. Tot op heden is de persoon nog niet geïdentificeerd.
Lees verder

Portugal zet zich schrap voor hittegolf en risico op bosbranden
Portugal krijgt vanaf vrijdag te maken met een hittegolf en een toenemend risico op bosbranden, waarschuwen de Portugese autoriteiten. "De regering kondigt het alarmniveau af om alle activiteiten te beperken die mensen in gevaar kunnen brengen", verklaarde minister van Binnenlandse Zaken José Luis Carneiro donderdag na een vergadering met de top van de civiele bescherming.
Lees verder

Tot acht jaar cel voor de overvallers van Nikkie de Jager
De verdachten die onder andere bij YouTube-ster Nikkie de Jager (28) een gewelddadige overval pleegden werden vrijdag veroordeeld. De rechtbank in Rotterdam legde celstraffen tot acht jaar op.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Kopgroep spat uiteen na putsch van BORA-renners, Dylan Teuns wel nog mee
Tadej Pogacar pronkt sinds gisteren al in het geel, maar de eerste échte test bergop volgt pas vandaag. Het peloton trekt van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles, een aankomst die de laatste jaren wel vaker in het parcours opgenomen werd. Zet Pogacar op de steile stroken andermaal de puntjes op de i? Op deze pagina volgt u de zevende etappe op de voet.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. La Super Planche des Belles Filles wacht, hoeveel voorsprong houden Teuns en co over aan de voet?
Tadej Pogacar pronkt sinds gisteren al in het geel, maar de eerste échte test bergop volgt pas vandaag. Het peloton trekt van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles, een aankomst die de laatste jaren wel vaker in het parcours opgenomen werd. Zet Pogacar op de steile stroken andermaal de puntjes op de i? Op deze pagina volgt u de zevende etappe op de voet.
Lees verder

Minder collectieve ontslagen aangekondigd in eerste jaarhelft
In de eerste jaarhelft hebben 1.618 werknemers in België te horen gekregen dat hun werkgever wil overgaan tot een collectief ontslag, zo blijkt uit cijfers van de FOD Werkgelegenheid. Dat zijn er weinig in vergelijking met de voorbije jaren.
Lees verder

Aardgaspijpleiding tussen Griekenland en Bulgarije in gebruik genomen
Een nieuwe aardgaspijpleiding tussen Griekenland en Bulgarije is vrijdag in de Noord-Griekse stad Komotini officieel in gebruik genomen. Dat is vooral voor Bulgarije belangrijk, omdat het Zuidoost-Europese land eind april afgesloten werd van Russisch gas.
Lees verder

Geen alcohol in stadions tijdens het WK voetbal in Qatar
De tribunes van de voetbalstadions in Qatar zullen alcoholvrij blijven tijdens het WK voetbal in november en december. Alleen in de omgeving van het stadions zal bij sommige wedstrijden bier te verkrijgen zijn. Dat heeft het persagentschap Reuters vernomen uit een bron die dicht bij de WK-organisatie staat.
Lees verder

Nieuwe vaccinatiecampagne start op 12 september
Vlaanderen gaat op 12 september naar fase twee van de vaccinatiecampagne, wat wil zeggen dat er vanaf dan weer 800.000 prikken per week kunnen worden gezet. Dat heeft de regering vrijdag beslist, meldt Welzijnsminister Hilde Crevits.
Lees verder

"Kleine beslissing kan je leven helemaal overhoop halen": Britse toont hoe haar sprong van brug verkeerd uitdraait
Een Britse jongedame stuurt een duidelijke waarschuwing de wereld in: spring niet zomaar van een hoge brug het water in, anders dreigt een ellenlange calvarietocht. Libbey Sinden (22) kreeg af te rekenen met een gescheurde wervelkolom, waardoor ze vier maanden in een rolstoel moest revalideren. "Een kleine beslissing kan je leven helemaal overhoop halen", klinkt het.
Lees verder

Shinzo Abe: de premier die na reeks schandalen aftrad, maar herrees en langst regerende eerste minister werd in Japanse geschiedenis
De vermoorde Japanse oud-premier Shinzo Abe (67) was een van de machtigste naoorlogse leiders in zijn land. Hij was twee keer eerste minister. De eerste keer van 2006 tot 2007, maar toen moest hij ontslag nemen na een reeks schandalen in zijn kabinet en een nederlaag bij de verkiezing van het Japanse Hogerhuis. Hij keerde echter terug in 2012 en werd toen met een termijn van acht jaar de langst aan één stuk regerende premier in de Japanse geschiedenis.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Black Bird': pokeren met een killer
"Een van de meest meeslepende true crime drama's die dit jaar werden uitgebracht", oordelen Amerikaanse recensenten na het bekijken van 'Black Bird'. Deze nieuwe zesdelige reeks op Apple TV+ is niet alleen gebaseerd op ware feiten, ze kan met Taron Egerton, Paul Walter Hauser en de - ondertussen overleden - Ray Liotta eveneens buigen op een sterke cast.
Lees verder

Een houtskoolbarbecue, kamado of buitenkeuken? Zo maak je de gepaste keuze
Het zomert volop: tijd om die BBQ aan te steken dus! Is jouw barbecue aan vervanging toe? Profiteer dan van de solden om een nieuw exemplaar op de kop te tikken. Kies meteen voor het type grill dat écht aan jouw culinaire behoeften beantwoordt. Een klassieke barbecue, een hippe kamado of een complete buitenkeuken? HLN Shop helpt je kiezen.
Lees verder

Amerikaanse 'Elvis'-acteur schittert in Belgische maatpak van 1.500 euro. "Hij zou ons binnenkort bezoeken"
Amerikaanse acteur Austin Butler (30) zat afgelopen week op de zetel van de 'Late Late Show'. Niets bijzonders, zou je denken. Wél als je weet dat de 'Elvis'- acteur van kop tot teen in Belgische mode werd gehuld. Applaus voor het Belgische Café Costume die begonnen in hartje Antwerpen en het nu tot in Amerika schoppen. Ontwerper Van Gils vertelt het hele verhaal en tipt stijladvies voor wie op zoek is naar een nieuw pak. "Ik verwacht dat we Austin binnenkort weer in een pak van ons zien."
Lees verder

Verhoging stralingsnormen voor 5G in Brussels Gewest stapje dichterbij
De Brusselse regering heeft donderdag het voorontwerp van ordonnantie in tweede lezing goedgekeurd dat de huidige emissienorm van 6 V/m (volt per meter) verhoogt tot 14,57 V/m buitenshuis en 9,19 V/m binnenshuis, met inbegrip van radio- en televisieantennes. Zo meldt het kabinet van minister van Leefmilieu Alain Maron. De verhoging is nodig voor de inplanting van 5G in het Brussels Gewest.
Lees verder

Extreme hitte, bosbranden en droogte: wie straks naar het zuiden vertrekt, houdt hier best rekening mee
Wie binnenkort naar het zuiden vertrekt, moet rekening houden met verschroeiende hitte. In Portugal en het zuidwesten van Spanje klimt het kwik de komende dagen tot mogelijk 45 graden. Maar ook op andere klassieke vakantiebestemmingen wordt het puffen en blazen bij snikhete temperaturen. Waar moet je als toerist nog rekening mee houden als je straks naar het zuiden reist?
Lees verder