Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 juli 2022

Hoe aanstelling van Hoefkens alles veranderde voor Noah Mbamba: felbegeerde tiener nu toch zinnens om te blijven bij ...

HLN
Hoe aanstelling van Hoefkens alles veranderde voor Noah Mbamba: felbegeerde tiener nu toch zinnens om te blijven bij Club
Heel Europa zit achter hem aan, toch is hij zinnens om in Brugge bij te tekenen. Goudhaantje Noah Mbamba (17), die via Carl Hoefkens zijn geloof in Club Brugge terugvond.
Lees verder

'Mean Girls'-acteur ging vrijwillig naar conversietherapie: "Ik wilde geen homo zijn"
Daniel Franzese (44), bekend als Damian uit de komedie 'Mean Girls', reflecteert in een interview met 'Page Six' over zijn ervaring met conversietherapie toen hij 21 jaar was. Hij participeerde vrijwillig in de pseudowetenschappelijke praktijk waarbij geprobeerd wordt om de seksuele geaardheid te veranderen van homoseksueel naar heteroseksueel. "Ik wilde geen homo zijn en wist niet wat ik met mezelf moest aanvangen."
Lees verder

Na strijd van 3 jaar en meer dan 200 klachten over geluidsoverlast bij politie haalt buurman slag thuis: bedrijf moet 2.000 euro betalen voor élke draaiende vrachtwagenmotor
Na een strijd van drie jaar, meer dan 200 klachten bij de politie en ruim 600 filmpjes en foto's heeft Maxime Ceragioli zijn slag thuisgehaald in zijn strijd tegen lawaaioverlast van zijn overbuur, het bedrijf Livlina. Dat moet voortaan 2.000 euro aan haar buurman betalen voor élke draaiende vrachtwagenmotor.
Lees verder

'Bekende' jihadiste onder gerepatrieerde Franse vrouwen uit Syrië
Emilie König, een van de bekendste Franse jihadisten, is een van de zestien moeders die dinsdag door Frankrijk uit Syrische gevangenenkampen werden gerepatrieerd. Dat meldt het Franse persagentschap AFP onder aanhaling van een bron dichtbij het dossier. Tegen de vrouw is een arrestatiebevel uitgevaardigd. Ze wordt wellicht in staat van beschuldiging gesteld en opgesloten.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Nerveus peloton brak even in stukken, Van der Poel liet zich verrassen - Cort en Perez zien voorsprong slinken
De Belgische wielerfan kan zijn hart ophalen. De grensstreek tussen Frankrijk en ons land is het decor van de komende drie etappes in de Tour de France. Vandaag trekt het peloton zich na de rustdag weer op gang in Duinkerke, kuststadje op zo'n tien kilometer van de Belgische grens. Calais is de aankomstplaats. De heuveltjes onderweg kunnen de rasechte sprinters in de problemen brengen. Of houdt een vroege vlucht stand? Volg alle ontwikkelingen hieronder LIVE.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Peloton brak in stukken en Van der Poel liet zich verrassen, maar rust is teruggekeerd - Cort en Perez kleuren vlucht van de dag
De Belgische wielerfan kan zijn hart ophalen. De grensstreek tussen Frankrijk en ons land is het decor van de komende drie etappes in de Tour de France. Vandaag trekt het peloton zich na de rustdag weer op gang in Duinkerke, kuststadje op zo'n tien kilometer van de Belgische grens. Calais is de aankomstplaats. De heuveltjes onderweg kunnen de rasechte sprinters in de problemen brengen. Of houdt een vroege vlucht stand? Volg alle ontwikkelingen hieronder LIVE.
Lees verder

Kim Clijsters gelooft in winstkansen Goffin op Wimbledon: "Een Goffin in deze vorm kan iedereen verslaan"
Staat David Goffin straks in de halve finales van Wimbledon? Alleen thuisspeler Cameron Norrie staat tussen hem en zijn beste resultaat ooit op een Grand Slam. Kim Clijsters gelooft alvast in een goeie afloop. "De Goffin van het begin van het seizoen, met veel twijfels, is ver weg."
Lees verder

Uitkeringen en ambtenarenlonen stijgen nog een keer: bijkomende overschrijding spilindex in december
Er komt nog een bijkomende overschrijding van de spilindex dit jaar, in december. Dat blijkt uit de prognoses van het Planbureau.
Lees verder

Recordaantal elektronische betalingen bij start van solden
Op de eerste dag van de zomersolden is het record van het aantal elektronische betalingen gesneuveld. Dat zegt betalingsverwerker Worldline vandaag.
Lees verder

Ruim 130 mensen opgepakt bij Europese actie tegen kinderhandel
Bij een Europese actie in het kader van een onderzoek naar kinderhandel zijn meer dan 130 mensen opgepakt en 60 nieuwe verdachten geïdentificeerd. Dat meldt de Europese politiedienst Europol dinsdag in een persbericht.
Lees verder

Kremlin ontkent dat Chinese president uitnodiging van Poetin heeft geweigerd voor bezoek aan Rusland
Volgens het Kremlin is het niet waar dat de Chinese president Xi Jinping een uitnodiging van zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin heeft afgeslagen om Rusland te bezoeken.
Lees verder

Het strenge regime van Victoria Beckham: "Ik ben behoorlijk extreem in alles wat ik doe"
Victoria Beckham (49) kan er niet bepaald om lachen dat manlief David Beckham (47) zich liet ontvallen dat ze "al 25 jaar lang elke dag hetzelfde eet". Daarom wil de voormalige 'Spice girl' nu wat verduidelijking scheppen. "Wat hij bedoelde is dat hij nog nooit iemand heeft ontmoet die meer discipline heeft dan ik."
Lees verder

Advocaten denken aan juridische stappen tegen uitleveringsverdrag met Iran
De advocaten de 25 burgerlijke partijen in het proces tegen de tot terrorisme veroordeelde Iraanse diplomaat Assadolah Assadi overwegen juridische stappen tegen het Belgisch-Iraanse uitleveringsverdrag dat de federale regering wil goedkeuren. Dat maakten ze dinsdag bekend op een persconferentie van de Nationale Raad van verzet van Iran (NCRI).
Lees verder

WHO: ruim 5.000 bevestigde gevallen van apenpokken wereldwijd
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft wereldwijd 5.322 door laboratoria bevestigde besmettingen met het apenpokkenvirus vastgesteld. Dat is een stijging met ruim de helft sinds het vorige rapport van 22 juni. Er was slechts één overlijden. Dat heeft een woordvoerster van de WHO dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Arbeiders laten openstaande rioolput onbewaakt achter: 82-jarige vrouw valt metersdiep naar beneden
Een 82-jarige dame viel maandag rond 11.30u metersdiep in een openstaande rioolput. Ze werd onmiddellijk uit de put gehaald en gewond overgebracht naar UZ Leuven.
Lees verder

"Ik doe wat ik wil": Kyrgios riskeert alwéér boete én hij moet voor rechter verschijnen na mishandeling ex
Nick Kyrgios (27) blijft maar de aandacht naar zich toezuigen op Wimbledon. Deze keer omdat hij de strikte kledijvoorschriften schond - iets wat hem wellicht al zijn derde boete tijdens deze grandslam zal opleveren. Vanmiddag raakte trouwens ook nog bekend dat hij voor de rechter moet verschijnen omdat zijn ex-vriendin klacht heeft ingediend tegen hem vanwege mishandeling.
Lees verder

Kind (6) gebeten door loslopende hond in Sint-Truiden
Maandagavond 4 juli werd een zesjarig jongetje naar het ziekenhuis gebracht nadat hij gebeten werd door een loslopende hond. De gebeurtenis vond plaats op de Groenmarkt in Sint-Truiden.
Lees verder

Belgische Laure (54) liet liposuctie uitvoeren in Tunesië, maar het resultaat is niet wat ze verwacht had: "Mijn lichaam is lelijk, ik huil er elke dag om"
Verblind door reclame op Instagram boekte Laure (54) een ticket naar Tunis vorige zomer. In de hoofdstad van Tunesië liet de Waalse vrouw een liposuctie aan haar buik en dijen uitvoeren, maar de arts maakte er een zootje van. "Mijn huid is gerimpeld en mijn dijen zijn krom", getuigt Laure aan RTL Info. Ze wil jonge meisje waarschuwen. "Het is niet omdat sociale media mooie resultaten tonen dat het bij jou ook zo zal zijn."
Lees verder

Boer Kim en Emi uit 'Boer zkt vrouw' wonen officieel samen én doen aan gezinsuitbreiding
Het afgelopen seizoen van 'Boer zkt vrouw' was een groot succes. Cupido schoot bij maar liefst vier van de vijf koppels raak, waaronder ook bij boer Kim. De aardappelboer legde een turbulent parcours af door eerst nog voluit voor uitverkorene Ginny te kiezen, maar zijn hart besloot er toch anders over. Hij koos uiteindelijk voor Emi. De twee zijn nog steeds erg gelukkig samen: ze maakten op sociale media bekend dat ze officieel zijn gaan samenwonen én al aan gezinsuitbreiding doen.
Lees verder

STREAMINGTIP. De officieuze biopic van Whitney Houston
Het is dit jaar een decennium geleden dat Whitney Houston op haar 48ste dood werd aangetroffen in het bad van een hotelkamer in Beverly Hills. Een hartfalen als gevolg van overmatig druggebruik luidde de doodsoorzaak toen. Een tragisch einde van 'The Voice', maar zoals dat gaat in Hollywood ook de aanzet voor scenaristen, producers en investeerders om rond te snuffelen voor een biopic.
Lees verder