Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 juli 2022

Herenthout: Schenk spullen aan Oekraïense vluchtelingen

Herenthout
Schenk spullen aan Oekraïense vluchtelingen
Heb jij spullen om weg te schenken? Voor de Oekraïnse vluchtelingen zijn we nog op zoek naar verschillende zaken: van een bed tot een strijkijzer, van handdoeken tot bestek. Check de volledige lijst en draag bij waar je kan.
Lees verder

Weg- en rioleringswerken: afsluiting Mikhoeve 2-19 augustus
In Mikhoeve vangen vanaf 2 augustus 2022 de werken aan voor een nieuwe verkaveling. Voor de effectieve bouwwerken starten, moet de aansluiting op de bestaande riolering gebeuren in de rijbaan van Mikhoeve zelf. Om deze werken uit te kunnen voeren, wordt de rijbaan volledig onderbroken voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers en fietsers.
Lees verder

Feest mee op onze nationale feestdag!
Op donderdag 21 juli organiseert het lokaal bestuur traditiegetrouw, in samenwerking met de cultuurraad, een gezellige avond op de verkeersvrij gemaakte Markt. De cafés zetten hun terrasjes buiten en aan de kiosk op het plein word je een hele avond op muziek getrakteerd. Vanaf 19.00 uur speelt fanfare Sint-Pieter ten dans en na een toespraak van onze burgemeester neemt Discobal National het podium over om er een ferme tricolore lap op te geven. Ambiance met énkel het allerbeste uit de Belgische...
Lees verder

Tijdelijke uitbreiding onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor de hele provincie Antwerpen
Door het droge weer en de lage tot zeer lage waterstand in de onbevaarbare waterlopen breidt gouverneur Cathy Berx het huidige onttrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen verder uit. Vanaf vrijdag 15 juli 2022 is er een politiebesluit van kracht dat een onttrekkingsverbod instelt op alle stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen.
Lees verder