Doorgaan naar hoofdcontent

Herentals kleurt groen om lokale held te verwelkomen: “We gaan naar een recordeditie van het na-Tourcriterium”

Herentals kleurt groen om lokale held te verwelkomen: "We gaan naar een recordeditie van het na-Tourcriterium"

Herentals telt 21.000 inwoners, maar het zou niet verbazen als er donderdag dubbel zo veel mensen in de straten van het centrum staan. De topattractie van het jaarlijkse wielercriterium is deze keer immers een lokale jongen die ook de massa van buiten de stad beroert. We gingen al eens een kijkje nemen tijdens de voorbereidingen.

Lees verder

Antwerp heeft maar één optie, beseffen ook De Laet en Nainggolan: "Uitschakeling zou bijna een schande zijn"

Drita uit: altijd lastig. Neen, alle gekheid op een stokje. Uiteraard kan het vanavond warm worden voor Antwerp, maar het móét Kosovo met de kwalificatie op zak verlaten. Dat beseffen ook Ritchie De Laet (33) en Radja Nainggolan (34). "Als dit al niet lukt, verdienen we de poules niet."

Lees verder

Dieumerci Mbokani verbreekt contract in Koeweit: "Bij interessant voorstel graag terug naar België"

Het avontuur van Dieumerci Mbokani (36) in Koeweit komt vroegtijdig ten einde. De Congolees heeft zijn contract bij Kuwait SC, dat nog liep tot het einde van dit seizoen, onlangs verbroken.

Lees verder

Geen publiek, wel schuilplekken: voetbal hervat binnenkort in Oekraïne, waar de oorlog nog volop woedt

Bogdan Mykhaylichenko (25) verlaat Anderlecht voor Shakhtar Donetsk. De Oekraïners huren hem met een aankoopoptie. In zijn thuisland, dat nog steeds in oorlog verkeert, wacht de linksachter een van de meest surrealistische seizoenen uit zijn carrière.

Lees verder

Vincent Kompany wil weer naar de Premier League: "Als Burnley nu niet promoveert, dan misschien volgend jaar. Of het jaar nadien"

Vincent Kompany (36) begint vrijdag met Burnley aan de competitie tegen Huddersfield, maar de coach houdt de druk af. Ja, ook op Turf Moor is The Process begonnen: een nieuw systeem, technischer voetbal, talenten die ervaren spelers vervangen... Hoewel het bestuur en de fans dromen van een snelle promotie naar de Premier League, vraagt Kompany tijd. "Ik betwijfel of alles al perfect zal zijn vanaf de eerste match."

Lees verder

Oproep van AA Gent krijgt gehoor: Pro League belooft 'protocol' voor scheidsrechters en VAR

Amper één speeldag ver of scheidsrechterlijke beslissingen zorgen (alweer) voor onvrede in de Jupiler Pro League. AA Gent werd afgelopen weekend tegen Standard (2-2) ten onrechte twee strafschoppen door de neus geboord. De Buffalo's lanceren daarom nu een "goedbedoelde oproep".

Lees verder

Lotto-Soudal en Israël – Premier Tech dreigen plek te verliezen maar panikeren niet: "Moeten wij wel in de World Tour blijven?"

Het wielerseizoen is voorbij halfweg. Volgend seizoen mag enkel de top achttien van de laatste drie campagnes deel uitmaken van de World Tour en dat zorgt voor oplopende spanning bij een deel van het peloton. Ploegleiders Nikolas Maes (Lotto-Soudal) en Dirk Demol (Israel-Premier Tech) staan beiden op een degradatieplaats, maar willen nog niet panikeren. "Moeten wij wel in de World Tour blijven?", vraagt Nikolas Maes zich luidop af.

Lees verder

COMMENTAAR. "ASO wil met deze Tour tonen dat ook vrouwen voor spanning en spektakel kunnen zorgen. Dan hoort zo'n graveletappe er gewoon bij"

Er werd moord en brand geschreeuwd: de vierde rit in de Tour de France Femmes zou een helletocht worden. Was het wel verantwoord de vrouwen over vier chemins blancs te sturen, samen goed voor bijna 13 kilometer?

Lees verder

Marijn de Vries, de graag geziene analist in 'Vive le vélo': "In Parijs vond ik het wel even jammer dat ik geen profrenster meer ben"

Vivé le vélo trekt nog een weekje door tijdens de Tour de France voor de vrouwen. Graag geziene gast en analist is Marijn de Vries (43). De Nederlandse journaliste en ex-renster schuift vanavond opnieuw aan tafel aan bij Karl Vannieuwkerke. "Als renster kijk je vooral naar het achterwiel voor je, als journalist beleef ik het hier meer."

Lees verder

F1-racer als lead-out (en drinkbusaangever): Tiffany Cromwell kan in Tour rekenen op haar vriend Valtteri Bottas

Ze reed voor Lotto en won ooit de Omloop Het Nieuwsblad, maar de Australische Tiffany Cromwell (34) is vooral bekend dankzij haar vriend Valtteri Bottas (32). De Finse F1-rijder brengt tussen twee races een bezoek aan de Tour. Tot vreugde van zijn Tiffany. "F1 en wielrennen hebben veel gemeen: een klein detail kan een groot verschil maken."

Lees verder

Slaande ruzie tussen coach en technisch directeur Torino stiekem gefilmd: "Toon wat respect voor iemand die je altijd verdedigt bij die eikel"

De onderlinge verhoudingen binnen de technische leiding van Torino FC zijn op zijn zachtst gezegd niet ideaal. Tijdens het trainingskamp van de Serie A-club in Oostenrijk gingen trainer Ivan Juric en technisch directeur Davide Vagnati bijna met elkaar op de vuist.

Lees verder

Club Brugge en Milan blijven pokeren met De Ketelaere als inzet: nieuw verhoogd bod, maar blauw-zwart hapt nog niet toe

Een verhoogd bod – het zoveelste intussen – maar Club Brugge hapte nog niet toe. En toch hangt een deal stilaan in de lucht. Is Charles De Ketelaere (21) bezig aan zijn laatste dagen als speler van blauw-zwart?

Lees verder

Fenerbahçe-fans scanderen "Vladimir Poetin" tijdens duel met Dynamo Kyiv, Oekraïeners kegelen Turken uit Champions League

Fans van Fenerbahçe hebben woensdag met hun gedrag de zege van Dynamo Kyiv op hun club in de voorronde van de Champions League overschaduwd. Op filmpjes op social media is te zien hoe een deel van de aanhangers van de thuisclub de naam van de Russische president Vladimir Poetin scandeert. De club en de Europese voetbalbond UEFA moeten nog reageren op het voorval.

Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Wie zegeviert er in de langste rit richting Saint-Dié-Des-Vognes

Na de Strade Bianche Light van gisteren hoopten verschillende renners op een rustiger parcours vandaag. En op het eerste zicht krijgen ze die ook: een vlakke rit met drie korte hellingen, ideaal voor sprinters. Maar ASO vroeg aan UCI of ze het parcours langer mochten maken dan anders waardoor we de langste vrouwenrit voorgeschoteld krijgen: 175 km (waar de grens normaal op 165 km ligt).

Lees verder

Geen Wout van Aert in Clasica San Sebastian door verkoudheid

Wout van Aert (27) zal dan zaterdag toch niet aan de start komen van de Clasica San Sebastian. Dat meldt zijn team Jumbo-Visma. Van Aert, die donderdagavond zijn opwachting maakt op het criterium van zijn thuisstad Herentals, heeft last van een verkoudheid.

Lees verder

Peter Sagan start op WK e-mountainbike: "Het wordt een feestje"

Vlak voor Peter Sagan naar Canada vertrekt om het WK wielrennen voor te bereiden, zal de Slovaakse ex-wereldkampioen in Frankrijk deelnemen aan het WK E-mountainbike.

Lees verder

Burnley biedt (nog altijd) veel te weinig voor Benson

Vincent Kompany blijft doorduwen voor enkele spelers uit België. Vitinho (23), de rechtsback van Cercle Brugge, staat dan wel dicht bij een overgang naar Burnley, maar wat Jack Hendry (27) en Benson (25) betreft, is het water nog veel te diep.

Lees verder

Diep in het rood, maar Barcelona is toch de koning van de transfermarkt: Hoe een club zonder geld toch de beste spelers ter wereld kan kopen

Elke week houdt sportredacteur Wim Conings een opvallend cijfer uit de sportwereld tegen het licht. Deze week het cijfer 600, de miljoenen euro's waarmee FC Barcelona zich tot koning van de transfermarkt kroont dankzij een voor het voetbal ongeziene regeling.

Lees verder

Duitse topscheidsrechter Aytekin zet punt achter internationale loopbaan

De Duitse topscheidsrechter Deniz Aytekin zet na twaalf jaar en honderd duels op 44-jarige leeftijd een punt achter zijn internationale carrière, zo maakte de Duitse Voetbalbond DFB donderdag bekend.

Lees verder

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel kondigt afscheid van de Formule 1 aan

Sebastian Vettel stopt op het einde van dit seizoen als piloot in de Formule 1. Dat heeft de Duitse viervoudige wereldkampioen zelf aangekondigd aan op Instagram. De 35-jarige Vettel wil meer tijd maken voor zijn familie.

Lees verder

Ook Paul en Ria Gheysens reizen naar Kosovo om match van Antwerp bij te wonen

Het was lang onduidelijk of Paul Gheysens zelf aanwezig zou zijn bij de wedstrijd van zijn Antwerp tegen FC Drita. Maar donderdag, enkele uren voor de match, besliste de voorzitter en eigenaar van Antwerp FC dan toch om samen met zijn vrouw met een privéjet af te reizen naar Pristina, Kosovo.

Lees verder

Italiaanse media brengen slecht nieuws voor Frankrijk: "WK van Paul Pogba in gevaar na ernstige blessure"

Volgens berichten in de Italiaanse media is het WK van eind dit jaar in Qatar mogelijk in gevaar voor de Franse international Paul Pogba, die op training bij zijn club Juventus een blessure aan de meniscus van de rechterknie heeft opgelopen.

Lees verder

Jolien D'hoore over vele valpartijen in Tour de France Femmes: "Niveauverschil tussen ploegen iets te groot"

Jolien D'hoore reed zelf nooit een Tour de France tijdens haar carrière omdat die er simpelweg niet was. Vandaag is ze ploegleider bij AG Insurance-NXTG Team. "Het is een job die me enorm bevalt", zegt ze, "ik heb het gevoel dat ik de rensters heel veel kan bijbrengen."

Lees verder

Alle twijfels weg: Wout van Aert rijdt vanavond mee in het na-Tourcriterium van Herentals

Eerder raakte bekend dat Wout van Aert komend weekend niet naar de Clasica San Sebastian afzakt door een verkoudheid. Vandaag staat het na-Tourcriterium in Herentals op het programma waar de groene trui wél aanwezig zal zijn. "Wout komt", liet de organisatie weten.

Lees verder

Op recht stuk gaat het helemaal mis in Tour Femmes: plots ligt half peloton op een hoop tijdens langste etappe

Er gaat tijdens de Tour de France Femmes jammer genoeg geen dag voorbij zonder serieuze valpartijen. Donderdag lag bijna de helft van het peloton plots tegen de vlakte op een lange rechte baan, op 45 kilometer van de finish. Het is nog niet duidelijk wie de massale valpartij veroorzaakte.

Lees verder

Alle twijfels weg: Wout van Aert rijdt vanavond mee in het na-Tourcriterium van Herentals

Komt hij nu vanavond naar Herentals of niet? Dat was de vraag die de fans van Wout van Aert zich heel de dag stelden toen eerder deze ochtend bekend werd gemaakt dat de winnaar van de groene trui in de Tour wegens een verkoudheid forfait moet geven voor de Clasica San Sebastian. Maar inmiddels kwamen de organisatoren van het na-Tourcriterium met uitstekend nieuws: "Wout komt straks gewoon naar Herentals!"

Lees verder

Antwerp speelt vanavond voor ongeveer 7.500 Kosovaarse fans tegen Drita

FC Drita gaat Antwerp donderdagavond het vuur aan de schenen leggen, maar niet alle Kosovaarse supporters lopen warm voor de affiche. In het Fadil Vokrristadion is plek voor 13.429 toeschouwers, maar geschat wordt dat er tussen 7.000 en 8.000 fans aanwezig zullen zijn.

Lees verder

Marc Brys en OH Leuven op hun hoede voor promovendus Westerlo: "De moeilijkste wedstrijd van de vijf"

Op de openingsspeeldag van het seizoen 2022-2023 won OH Leuven met een clean sheet (0-2) op het veld van KV Kortrijk. Zaterdagavond komt Westerlo, de kampioen in eerste klasse B van vorig seizoen, op bezoek. "Het wordt wellicht de moeilijke wedstrijd van de eerste vijf competitieduels", beseft trainer Marc Brys. In de aanloop naar dat duel laat de T1 van OHL zijn licht schijnen over enkele thema's

Lees verder

Gangnam Style! Zuid-Koreaanse aanwinst van Napoli gaat helemaal uit de bol voor nieuwe ploegmaats

Kim Min-Jae heeft zijn entree niet gemist bij Napoli. De Zuid-Koreaanse verdediger moest na het avondmaal een liedje zingen voor de spelers en staf van zijn nieuwe club, stilaan een traditie in het voetbal. Min-Jae koos voor 'Gangnam Style', het liedje van de Zuid-Koreaanse zanger-rapper PSY dat tien jaar geleden een wereldwijde hit werd, en bracht dat met verve. Ambiance!

Lees verder

Witte trui Julie De Wilde gehinderd door valpartij in volle finale: "Jammer, ik had nochtans heel goede benen"

Julie De Wilde (27e) kon donderdag in de vijfde Tourrit  haar kansen niet verdedigen in de sprint, nadat ze werd gehinderd door een valpartij. "Ik voelde me de hele dag goed, ook op het einde nog", aldus De Wilde na de finish.

Lees verder

LIVESTREAM. Herentalse Grote Markt helemaal vol voor criterium: volg hier de voorstelling van de renners

Meer dan 20.000 bezoekers worden vandaag in Herentals verwacht voor het Boretti Na-Tourcriterium in Herentals. Het kan wel eens een uitzinnig feest worden want thuisrijder én groene trui Wout van Aert maakt zijn opwachting. Wij zijn er ook bij met de RTV-livestream van onder meer de voorstelling van de renners om 18u30 en ook sfeerbeelden en nieuwsupdates van dit wielerfeest.

Lees verder

Peter Wout van Aert steekt To Walk Again hart onder de riem in moeilijke tijden: "Deze organisatie mag niet verdwijnen"

Net voor hij zijn groene trui aantrekt om in de straten van de Herentalse binnenstad te racen, neemt Wout van Aert de tijd om de postrevalidatieafdeling van vzw To Walk Again in het AZ Herentals te bezoeken. Aan Gazet van Antwerpen legt hij uit waarom hij jaren geleden het peterschap van TWA aanvaardde en waarom dat het enige goede doel is dat hij met hart en ziel steunt. "Hier heb ik het gevoel dat ik het verschil kan maken."

Lees verder

Wauw! Wout van Aert baant zich door uitzinnige massa in Herentals voor criterium

Het zestiende Na-Tourcriterium van Herentals is er een voor de geschiedenisboeken. Lokale held Wout van Aert werd door een uitzinnige massa onthaald op de Grote Markt die voor de gelegenheid groen kleurde. Wat volgde was een wereldrecord handtekeningen uitdelen van het podium naar de startplaats.

Lees verder

Antwerp naar Noorse Lillestrom (als het doorstoot tegen Drita) in Conference League

Als alles goed gaat, ontmoet Royal Antwerp FC in de volgende voorronde van de Conference League Lillestrom uit Noorwegen. De Noren schakelden met gemak het Finse SJK uit. Antwerp moet uiteraard zelf eerst zien door te stoten tegen FC Drita donderdagavond.

Lees verder

Meer dan 20.000 fans in dorpje met 1.600 inwoners: Tourwinnaar Jonas Vingegaard nu ook in woonplaats als held onthaald

Meer dan 20.000 fans hebben donderdag Jonas Vingegaard verwelkomd in zijn woonplaats, volgens de lokale politie. Dat is bijna vijftien keer de totale bevolking van zijn dorpje Glyngore, in het westen van Denemarken.

Lees verder

COMMENTAAR. "Antwerp wankelde meermaals in de Kosovaarse hel, maar brak niet. Chapeau!"

Oef! Antwerp FC heeft de Kosovaarse klip FC Drita bedwongen. Na een onvoorstelbaar spannende wedstrijd, heroïsch zelfs, negentig minuten lang op het scherp van de snee. In een regelrechte Kosovaarse hel, op en naast het veld, wankelde Antwerp. Meermaals. Maar was het koelbloedig genoeg om toch die broodnodige goal binnen te prikken. En volwassen genoeg om overeind te blijven en in het slot nog een tweede te maken. Volgende week donderdag al moet Antwerp in de volgende ronde naar het Noorse Lilleström. Met de wetenschap dat het daar, tegen een steviger tegenstander, écht wel beter moet. Maar eerst: toch maar genieten.

Lees verder

ONS OORDEEL. Uitgerekend Krasniqi breekt de ban voor Antwerp

Oef, Antwerp stoot door naar de volgende ronde in de Conference League. FC Drita bleek een taaie tegenstander, maar uitgerekend Krasniqi en Balikwisha vonden een gaatje in de Kosovaarse muur: 0-2. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Great Old.

Lees verder

REACTIES. Laurit Krasniqi: "Mijn hele familie zat hier, wat een droom"

Dat uitgerekend Laurit Krasniqi, de Kosovaarse Belg van Antwerp, op bezoek bij Drita scoorde. "Dit is een droom", zei hij na afloop van zijn derde (!) profmatch. "Ik kan het nog altijd niet geloven. Ik weet niet hoe ik me voel. Ik weet alleen dat ik niet veel ga slapen. Die goal? Ik weet dat Benson goeie crosses in de tweede zone kan droppen en van de coach mag ik mee naar voren gaan, dus ik heb niet getwijfeld."

Lees verder

Radja is big in… Kosovo! Nainggolan gaat maar al te graag op de foto met Drita-fans

Voor FC Drita is het verhaal in Europa misschien uit, de Kosovaarse supporters hebben toch maar mooi voormalige wereldsterren als Alderweireld en Nainggolan aan het werk gezien. Die laatste was erg populair na de wedstrijd en ging maar al te graag mee op de foto

Lees verder

Lamkel Zé (Antwerp) wil naar Cyprus

Didier Lamkel Zé (25) pusht voor een transfer naar Omonia Nicosia, maar de Cyprioten boden nog niet genoeg, dus wacht Antwerp gewoon af. Voor het Saoedi-Arabische Abha Club haalde de Kameroense winger zijn neus op. Voor het overige is er wat Turkse interesse, maar niks concreet.

Lees verder

De nieuwe koning van de internationale transfermarkt is een vrouw: zij regelde in alle stilte toptransfers van Haaland, De Ligt en Pogba

De nieuwe koning van de internationale transfermarkt is een vrouw. De Braziliaanse advocate Rafaela Pimenta is een onbekende voor het grote publiek, maar de voormalige rechterhand van Mino Raiola heeft in alle stilte de fakkel overgenomen van de overleden topmakelaar.

Lees verder