Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 juli 2022

Heb jij ‘bleachorexia’? Steeds meer mensen willen hagelwitte tanden, tandarts legt uit wat (niet) werkt

HLN
Heb jij 'bleachorexia'? Steeds meer mensen willen hagelwitte tanden, tandarts legt uit wat (niet) werkt
Bijna acht op de tien Belgen vinden witte tanden een belangrijk aspect van ons uiterlijk. Geen wonder dat onze glimlach steeds witter wordt. Al leidt dat tot één probleem: mensen beginnen aan 'bleachorexia' te lijden en wagen zich aan extreme middeltjes. Tandarts Elisabeth De Maesschalck wijst ons op de gevaren van wittere tanden en verklaart hoe je een gebit wel mooi (en gezond!) houdt. "Whitening tandpasta's zijn bedrog. Ze kunnen je tanden zelfs geler maken."
Lees verder

Felice Mazzu 'heeft zin' in zijn debuut als RSCA-coach en ziet veelbelovende Fábio Silva: "Je merkt zo dat hij enorm veel talent heeft"
• Jupiler Pro League • Lotto Park • Aftrap: 18u30 • Ref: Alexandre Boucaut
Lees verder

Geen kattenmens? Videogame 'Stray' mààkt er een van je!
Die kattengame die ondertussen heel je social media heeft ingepalmd? Spelen, dat ding! Gamers die nog geen kattenmens waren zullen er geheid een worden nadat ze dit toppertje achter de kiezen hebben.
Lees verder

CELEB 24/7. Britney Spears geeft zich opnieuw bloot en Drew Barrymore deelt een foto uit de oude doos
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Aandeel Twitter onderuit op de beurs na teleurstellende kwartaalresultaten: 270 miljoen dollar nettoverlies
Terwijl de saga tussen Twitter en Elon Musk blijft aanslepen, moet het bedrijf natuurlijk blijven draaien. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar groeide het aantal gebruikers sterk, met 16,6 procent ten opzichte van een jaar geleden. Wel daalde de omzet omzet licht, met één procent en was er een nettoverlies van 270 miljoen dollar. Het aandeel op de Nasdaq daalde met meer dan één procent vlak na de opening van de beurs.
Lees verder

Aantal actieve Twitter-gebruikers stijgt sterk, maar bedrijf boekt verlies van 270 miljoen dollar
Terwijl de saga tussen Twitter en Elon Musk blijft aanslepen, moet het bedrijf natuurlijk blijven draaien. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar groeide het aantal gebruikers sterk, met 16,6 procent ten opzichte van een jaar geleden. Wel daalde de omzet omzet licht, met één procent en was er een nettoverlies van 270 miljoen dollar.
Lees verder

Vier nieuwe Europese procedures tegen Verenigd Koninkrijk over Noord-Ierland
De Europese Unie heeft vier nieuwe procedures opgestart tegen Groot-Brittannië omwille van overtredingen van de afspraken rond Noord-Ierland in het brexitakkoord.
Lees verder

Een hotelontbijt in ons land is het duurst in Brugge: "Kwaliteit heeft z'n prijs"
Uit een onderzoek van het Gentse databedrijf OTA Insight bij 55.000 hotels in Europa blijkt dat hotelontbijten fors geprijsd zijn dit jaar. Ze zijn het duurst in voornamelijk Zwitserse steden, maar ook Brugge staat met een gemiddelde van 18,15 euro in de top-5. "Wij geven de gasten bijvoorbeeld yoghurt van een A-merk, een detail dat ze in andere landen vaak over het hoofd zien", zegt Dimitri Thirion, voorzitter van vzw Hotels Brugge.
Lees verder

LIVE TOUR. Kopgroep nu al in het vizier van het peloton, dat even halt moest houden door nieuwe protestactie
Het zware klimwerk is achter de rug voor de renners in de Tour de France. De negentiende etappe, van Castelnau-Magnoac naar Cahors, telt twee klimmetjes van de vierde categorie, maar die lijken niet zwaar genoeg om de sprinters echt uit te schakelen. De wind doet dat mogelijk wél. Hij komt uit het westen en er zijn op papier voldoende open vlaktes om de boel op de kant te gooien. Lukt dat ook en komt het tot een waaierspektakel? Volg het live op deze pagina!
Lees verder

Flair en snelheid voorin bij Anderlecht, maar wat met de defensie? En kan Holzhauser de rol van Mercier bij OHL evenaren? Onze clubwatchers blikken vooruit
Vanavond trappen Standard en AA Gent het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League op gang. Maar hoe staan de achttien 1A-clubs er op dit moment nu voor? Waar mikken ze dit seizoen op en welke plannen hebben ze nog op de transfermarkt? Vandaag maken onze clubwatchers de oefening voor Anderlecht, Standard en OHL.
Lees verder

30 doden bij zwaar verkeersongeval in Nigeria
Dertig mensen zijn donderdag omgekomen toen twee bussen en een auto botsten op een weg in de Nigeriaanse noordwestelijke deelstaat Kaduna. Verscheidene anderen raakten ernstig gewond, aldus de plaatselijke autoriteiten.
Lees verder

Oekraïne ondertekent geen enkel document met Rusland: "Graanakkoord sluiten we enkel met VN en Turkije af"
Oekraïne zal het erg verwachte akkoord over de graanuitvoer enkel ondertekenen met de VN en Turkije. Rusland moet een afzonderlijk akkoord ondertekenen, zegt een raadgever van het Oekraïense presidentschap.
Lees verder

Volgens WHO Europa nemen gevolgen van klimaatverandering elk jaar toe: "Honderdduizenden mensen gestorven aan extreme hitte voorbije decennia"
De bosbranden en hittegolven die Europa teisteren, houden volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) steeds meer gezondheidsrisico's in. "De klimaatverandering is niet nieuw. Toch nemen de gevolgen ervan seizoen na seizoen en jaar na jaar toe, met catastrofale gevolgen van dien." Dat zegt Hans Kluge, regionaal directeur van de WHO in Europa.
Lees verder

Pearl Jam-zanger Eddie Vedder kampt nog steeds met stemproblemen, band zegt opnieuw concert af
Pearl Jam heeft een tweede show moeten afzeggen vanwege stemproblemen van frontman Eddie Vedder (57). Ook het concert in Praag van vrijdagavond gaat niet door. Dat heeft de band zelf laten weten in een bericht op hun Instagram-account. "Het spijt ons verschrikkelijk."
Lees verder

Vrancken staat voor debuut met Genk: "Geen nadeel om op Club Brugge te moeten starten"
Club Brugge-uit. Het wordt niet de gemakkelijkste vuurdoop voor Wouter Vrancken bij RC Genk. De 43-jarige coach kan niet beschikken over Gouden Schoen Paul Onuachu, maar reist zondag zeker niet met schrik naar Jan Breydel af.
Lees verder

LIVE TOUR. Sprintersploegen geven bijzonder weinig ruimte aan kopgroep van vier met Mohoric
Het zware klimwerk is achter de rug voor de renners in de Tour de France. De negentiende etappe, van Castelnau-Magnoac naar Cahors, telt twee klimmetjes van de vierde categorie, maar die lijken niet zwaar genoeg om de sprinters echt uit te schakelen. De wind doet dat mogelijk wél. Hij komt uit het westen en er zijn op papier voldoende open vlaktes om de boel op de kant te gooien. Lukt dat ook en komt het tot een waaierspektakel? Volg het live op deze pagina!
Lees verder

"Niet de eerste keer dat Bénédicte enkele dagen van de radar verdwijnt", zegt anonieme bron na mysterieuze verdwijning van mama Bénédicte (35) en dochtertje Lea (8)
Bénédicte Demoulin (35) en haar dochtertje Léa Leenders-Demoulin (8) zijn sinds dinsdagavond spoorloos na een verblijf in Oostende. Volgens anonieme bron die dichtbij de familie staat, is het niet de eerste keer dat Bénédicte is weggelopen samen met haar dochter. "We weten niet of Bénédicte is weggelopen met Léa of dat er iets met hen is gebeurd", zegt de bron aan 7sur7.
Lees verder

"Niet de eerste keer dat Bénédicte wegloopt", zegt anonieme bron na mysterieuze verdwijning van mama Bénédicte (35) en dochtertje Lea (8)
Bénédicte Demoulin (35) en haar dochtertje Léa Leenders-Demoulin (8) zijn sinds dinsdagavond spoorloos na een verblijf in Oostende. Volgens anonieme bron, die dicht bij de familie staat, is het niet de eerste keer dat Bénédicte is weggelopen samen met haar dochter. "We weten niet of Bénédicte is weggelopen met Léa of dat er iets met hen is gebeurd", zegt de bron aan '7sur7'.
Lees verder

Ed Sheeran, superster en vader van twee, zoekt zijn heil in 9-to-5-leven: "Op tijd naar bed en geen vettige rommel meer"
Een week na het dubbele concert van The Rolling Stones staat vanavond ook hun landgenoot Ed Sheeran (31) twee keer op het podium in het Koning Boudewijnstadion. Met de + - = ÷ x Tour (spreek uit als The Mathematics Tour) doet hij voor het eerst sinds 2019 weer grote stadions aan. In die periode is er veel veranderd voor de Brit, niet het minst omdat hij in tussentijd twee keer vader is geworden.
Lees verder

Dit zijn de 5 leukste zomerbars van het jaar: onze HLN-jury passeert bij elk van hen om de beste te kiezen
Na massaal te stemmen op de meer dan 350 zomerbars uit alle uithoeken van Vlaanderen, komen er 5 finalisten uit de bus voor De Leukste Zomerbar van het jaar. Elke provincie heeft één trotse finalist, die zich deze week mag verwachten aan een bezoek van de HLN-jury. Piet Huysentruyt, Sepideh Sedaghatnia en Jelle Beeckman krijgen de zware opdracht om uit deze vijf toppers een winnaar te kiezen. Dit zijn de 5 Leukste Zomerbars van Vlaanderen waar ze zullen passeren.
Lees verder