Doorgaan naar hoofdcontent

GENTSE FEESTEN LIVE. Openingsavond lokt 150.000 bezoekers, ook nu stroomt volk alweer toe

HLN
GENTSE FEESTEN LIVE. Openingsavond lokt 150.000 bezoekers, ook nu stroomt volk alweer toe
De Gentse Feesten zijn eindelijk — na 1.050 dagen — weer begonnen. De eerste dag lokte zo'n 150.000 toeschouwers, een pak meer dan de vorige editie van 2019. Helaas meldde een vrouw ook een verkrachting op diezelfde openingsavond. Mis niks van de Gentse Feesten in onze liveblog.
Lees verder

Gouverneur Amerikaanse staat Louisiana niet meer welkom op Fêtes de Wallonie na verbod op abortus
De Amerikaanse staat Louisiana is niet langer uitgenodigd voor de Fêtes de Wallonie, omdat de Amerikaanse staat een verbod op abortus wil invoeren. De gouverneur van de staat is erover op de hoogt gesteld, zei de Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS) bij de collega's van RTL Info.
Lees verder

RECENSIE. 'Tell Me Your Secrets': "Een drassig vertoon"
Wat hebben de handlangster van een seriemoordenaar, een serieverkrachter en de rouwende moeder van een vermiste jonge vrouw met elkaar gemeen? Ze worden in 'Tell Me Your Secrets' allemaal tot het uiterste gedreven in hun zoektocht naar verlossing. Maar is deze geheimzinnige thriller op Streamz van de producenten van 'Big Little Lies' en 'The Undoing' ook één waar u zich tien afleveringen aan moet vergapen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Tolk moet nog 150.000 euro ontvangen van FOD Justitie: "Het is onbetaalbaar om dit als zelfstandige aan te vechten"
Gerechtstolk José D'Hoore is op z'n zachtst gezegd 'not amused' met de manier waarop FOD Justitie hem de afgelopen jaren heeft vergoed. Nog steeds wacht hij op de uitbetaling van bepaalde facturen uit 2014 en inmiddels moet hij nog 150.000 euro. "De zaak blijft maar aanslepen, waardoor ik quasi gestopt ben met te werken voor Justitie", legt hij uit.
Lees verder

Ongeruste Voerense boeren wachten Jambon en Demir op tijdens werkbezoek
Een dertigtal jonge boeren uit de omgeving van Voeren hebben tijdens het werkbezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) aan Moelingen geprotesteerd tegen de onduidelijkheid die in het stikstofdossier heerst.
Lees verder

Dronken buschauffeur rijdt fietser aan en pleegt vluchtmisdrijf
In Berchem heeft een bus vrijdag een fietser aangereden, waarna de buschauffeur vluchtmisdrijf pleegde. Het slachtoffer raakte lichtgewond. De chauffeur kon in Boechout aan de kant worden gezet. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol.
Lees verder

Joe Biden tot Arabische leiders: elite moet kritiek verdragen
Op een top van de VS en de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC) in het Saoedische Jeddah heeft de Amerikaanse president Joe Biden tegenover de Arabische leiders het belang van een open samenleving en van vrijheid van mening benadrukt.
Lees verder

"De voorbije acht jaar waren speciaal, dat vergeet je niet zomaar": Lewandowski neemt afscheid van Bayern-ploegmaats en trekt naar FC Barcelona
De transfer komt er dan toch: Robert Lewandowski (33) trekt naar FC Barcelona. De Poolse superster had al een hele tijd geleden duidelijk gemaakt dat-ie wou vertrekken bij de Duitse recordkampioen en Barça was de voorkeursbestemming. Maar door de financiële perikelen waar de Blaugrana zich in bevinden, bleven er toch vraagtekens achter de transfer staan. Tot nu dus. Er is een mondeling akkoord. "De voorbije acht jaar waren speciaal, dat vergeet je niet zomaar", vertelt de sluipschutter aan Sky Sport News, na zijn laatste training met de Bayern-spelers.
Lees verder

Darts en verf gaan niet helemaal samen: verfballon ontploft in gezicht van Kim Huybrechts
Het is eens wat anders. Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en Mike De Decker kregen de opdracht om met verfballonnen en enkele dartpijltjes een kunstwerk te maken. Voor Huybrechts liep dat niet helemaal volgens plan, tot groot jolijt van 'Dancing Dimi'. De heren moesten ook 15 keer rond hun as draaien om dan in de bullseye te gooien. Kijk hierboven naar de grappige beelden.
Lees verder

LIVE. Koulibaly (ex-Genk) maakt toptransfer naar Chelsea - Overbodige Mbenza verlaat Antwerp
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE TOUR. De kopgroep begint aan de steile slotklim - Deelt Pogacar straks nóg een prik uit
Rit 14 in de Tour de France tussen Saint-Étienne naar Mende begon spectaculair. Al op de eerste klim stak Tadej Pogacar het vuur aan de lont. Jumbo-Visma werd even uit elkaar gescheurd, maar kon vrij snel orde op zaken zetten. Intussen strijden de vluchters voor de etappezege. De slotklim belooft vuurwerk: drie kilometer klimmen aan gemiddeld 10,2 procent met een piek van 18 procent. Volg de etappe hier LIVE!
Lees verder

LIVE TOUR. De kopgroep spat uiteen - Deelt Pogacar straks nóg een prik uit op steile slotklim?
Rit 14 in de Tour de France tussen Saint-Étienne naar Mende begon spectaculair. Al op de eerste klim stak Tadej Pogacar het vuur aan de lont. Jumbo-Visma werd even uit elkaar gescheurd, maar inmiddels is de rust teruggekeerd met een ruime kopgroep van 23 - zonder Belgen. De slotklim belooft vuurwerk: drie kilometer klimmen aan gemiddeld 10,2 procent met een piek van 18 procent. Volg de etappe hier LIVE!
Lees verder

Liefde gaat door de maag: mede dankzij vrouw Anna groeide Lewandowski uit tot een recordbreker
Zijn vrouw Anna Lewandowska, ex-atlete, nu voedingsspecialiste en auteur, schrijft de succesrecepten uit en brengt ze op tafel. Op zijn 33ste kiest Robert Lewandowski, recordbreker, voor een nieuwe wending in zijn carrière. Portret van een Poolse seriekiller met een zoete zonde. Guardiola: "Hij is de meest professionele speler die ik ooit ontmoet heb."
Lees verder

Noord-Macedonisch parlement plaveit weg voor onderhandelingen met EU over toetreding
In Noord-Macedonië heeft het parlement zaterdag ingestemd met een compromis in het geschil met buurland Bulgarije. Dat plaveit de weg naar de opening van toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie. De nationalistische en centrumrechtse oppositiepartij VMRO-DPMNE verliet uit protest de zaal.
Lees verder

Drie Belgen omgekomen bij ongeval in Kenia: snelweg naar de dood maakt elk jaar 3.000 slachtoffers
500 kilometer zo goed als rechtdoor en maar één rijvak per richting: de 'highway' tussen Nairobi en Mombasa in Kenia, waar vrijdag drie landgenoten om het leven kwamen, is al jaren een snelweg naar de dood. Jaarlijks vallen er duizenden slachtoffers. "Vrachtwagenchauffeurs sukkelen op die eindeloos lange, rechte stukken in slaap: met wat geluk crashen ze naast het asfalt want anders knallen ze frontaal op een tegenligger."
Lees verder

Je lief eren met een tattoo, not done? "Ik krijg elke dag zo'n tortelduif over de vloer", zegt tattoo-artiest
Kim Kardashian en Pete Davidson zijn nog steeds dolgelukkig samen. Door enkele leuke foto's van hen samen op Instagram konden oplettende fans een nieuwe tattoo opmerken op het sleutelbeen van Pete. En ja hoor, het is een eerbetoon aan zijn Kim. Komen zulke liefdestatoeages bij ons ook nog vaak voor? Of zijn Vlamingen daar te voorzichtig voor? Jasper De Jonge (29), tattoo-artiest bij het bekende Antwerpse Vinnie stones' SinSin Tattoo, maakt nogal wat mee in zijn studio.
Lees verder

Congolese Senaatsvoorzitter vraagt vertrek van VN-blauwhelmen
De voorzitter van de Congolese Senaat, Modeste Bahati, wil dat de VN-missie in zijn land zijn koffers pakt. Er is volgens de man sprake van een complot tegen zijn land. Dat heeft Bahati verklaard in een bezoek aan het bijzonder onrustige oosten van het land, schrijven plaatselijke media zaterdag.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Antwerp klopt Dynamo Kiev in 'Match van de Vrede' - OHL speelt gelijk tegen zusterclub Leicester City
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

IMF-baas wil dat landen inflatie bestrijden en waarschuwt voor schuldencrisis: "Situatie verslechtert snel"
De landen van de G20 moeten dringend actie ondernemen om de inflatie te bestrijden. Dat zei Kristalina Georgieva, hoogste baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De Bulgaarse waarschuwde dat de toch al "uitzonderlijk onzekere" vooruitzichten voor de wereldeconomie nog slechter kunnen worden als de prijsstijgingen aanhouden.
Lees verder

Vluchter Michael Matthews wint de etappe met aankomst in Mende na fantastische remonte - Pogacar probeert Vingegaard te lossen, maar de gele trui kraakt niet
Michael Matthews heeft de veertiende rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De 31-jarige Australiër won na een héérlijk duel met Alberto Bettiol. Pogacar probeerde Vingegaard te lossen, maar de gele trui kraakte niet.
Lees verder