Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Zottegem: Bib Zottegem opent deuren op tijdelijke nieuwe locatie: Buke 44

Bib Zottegem opent deuren op tijdelijke nieuwe locatie: Buke 44
De nieuwe tijdelijke locatie van Bibliotheek Zottegem is gisteren feestelijk geopend. De bib verhuist tijdens de renovatiewerken aan het Egmontkasteel naar het pand op Buke 44. Meer dan 71.000 boeken, 12.000 cd's en 10.000 dvd's kregen een nieuwe stek en het bib-team zorgde voor een sfeervolle inkleding. Bezoekers zijn welkom tijdens de normale openingsuren.
Lees verder

Vlaanderen Feest op de Markt in Zottegem
Stad Zottegem viert de Vlaamse feestdag op maandag 11 juli op de Markt. De festiviteiten starten om 17.00 uur met een concert van stadsbeiaardier Paul Hoste. Nadien wordt jong en oud getrakteerd op een muzikaal feest met Bal Merklez, de Louie Louie Coverband en Yevgueni. Alle activiteiten zijn gratis. Meer info via www.cczoetegem.be
Lees verder

Strijd tegen zwerfvuil: GAS-handhavers starten dit weekend
Zwerfvuil blijft ondanks de vele campagnes een groot probleem in Vlaanderen, ook in Zottegem.  Daarom besliste het stadsbestuur om samen met de Openbare Vlaamse afvalstoffenmaatschappij (OVAM) gericht te controleren op zwerfvuil en boetes te geven aan wie afval achterlaat waar het niet hoort. Vanaf dit weekend gaan gewestelijke GAS-handhavers de Zottegemse straten op om overtreders te beboeten.
Lees verder

Actieplan tegen uitdroging Molenvijver Elene
Het stadsbestuur werkt aan een oplossing voor de problematiek van de Molenvijver in Elene. Door het dichtslibben van de vijver droogt hij uit en hebben de dieren geen water genoeg in droge periodes. Na advies van Agentschap Natuur en Bos is beslist om de volledige vijver te laten leegvissen. Intussen wordt gewerkt aan een structurele oplossing om de vijver te ontslibben en is een onderzoek van de waterbodem gepland voor augustus.
Lees verder