Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 juli 2022

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Verkeersmaatregelen wielerwedstrijd GP Gemeente Beveren (Schaal Sels)

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Verkeersmaatregelen wielerwedstrijd GP Gemeente Beveren (Schaal Sels)
Op maandag 4 juli is het de wielerwedstrijd GP Gemeente Beveren (Schaal Sels). Het peloton rijdt ook door onze gemeente. Er zijn 2 doortochten op ons grondgebied.
Lees verder

Kinderopvangdienst Gezinsbond Sint-Gillis-Waas zoekt kinderbegeleiders
Heb je een groot hart voor kinderen en ben je op zoek naar een job in de kinderopvang? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Kinderopvangdienst Gezinsbond Sint-Gillis-Waas zoekt voltijds werkende onthaalouders voor verschillende locaties.
Lees verder

Fiets mee voor de 10 Mondiale uitdagingen in onze gemeente!
Als gemeente engageerden we ons om de 10 Mondiale Uitdagingen van de provincie Oost-Vlaanderen te behalen. Daarom stippelde een werkgroep twee fietsroutes uit langs verschillende gebouwen/sites en lokale bedrijven in onze gemeente.
Lees verder

Ontdek voorsmaakjes van culturele voorstellingen via Video van de dag
Video van de dag is een gloednieuwe website voor culturele curieuzeneuzen. Op dit tijdelijk digitaal platform krijgen mensen via een dagelijkse prikkelende video een voorsmaakje van een podiumvoorstelling die dit najaar te zien is.
Lees verder

Vanavond vervolg van de gemeenteraad van 30 juni
Door het groot aantal agendapunten werd vorige week beslist om de gemeenteraad op te splitsen. Vanavond om 20.30 uur is het vervolg van de gemeenteraad van 30 juni. Je kan alles live volgen op onze website.
Lees verder

LEO'S (Leukste Economische Onderneming Sint-Gillis-Waas)
We zijn ontzettend fier op onze ondernemers. Daarom delen we op dinsdag 8 november voor de eerste keer de LEO'S uit. Dat zijn de prijzen voor Leukste Economische Onderneming Sint-Gillis-Waas. Er zijn 3 hoofdprijzen te winnen.
Lees verder

Volledig onttrekkingsverbod van water uit onbevaarbare waterlopen
Op advies van de Vlaamse droogtecommissie besliste de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen dat er een volledig onttrekkingsverbod komt van water uit onbevaarbare waterlopen. Het verbod gaat in vanaf zaterdag 16 juli.
Lees verder

Geactualiseerd mobiliteitsplan voor onze gemeente

De gemeente actualiseerde het mobiliteitsplan. Het vorige plan dateerde van 2004. Er was dan ook nood aan een actualisering van dit verouderde mobiliteitsplan. Aan de actualisatie ging een lang proces vooraf.

Lees verder

Bebloemingswedstrijd met nieuw concept

Ook dit jaar organiseert de gemeente een bebloemingswedstrijd, maar met een splinternieuw concept! Niet alleen mensen met een bebloemde voorgevel kunnen in de prijzen vallen. Ook personen met bebloemde voortuinen maken kans op een prijs.

Lees verder

Schrijf je voor 12 augustus is voor de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij

Tot 12 augustus kan je je inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij van de provincie Oost-Vlaanderen. Daarna volgt de veiling en ontvangt elke geïnteresseerde een persoonlijk voorstel.

Lees verder

#Een hart voor Waas: tot 10.000 euro voor jouw sociaal en groen initiatief

Heb jij een schitterend idee waarmee je de wereld een beetje beter maakt voor je streek en je streekgenoten? Toon je engagement en zet voor 8 november een projectidee op papier.

Lees verder