Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 juli 2022

Gemeente Mol: Kindertijd op de kermis van Donk op maandag 11 juli

Kindertijd op de kermis van Donk op maandag 11 juli

Op maandag 11 juli namen 87 enthousiaste kinderen deel aan de kindernamiddag tijdens de kermis van Donk. De werkgroep kinderspelen van Donk organiseerde die dag spelletjes voor kleuters en kinderen van de lagere school. Daarnaast boksten de kinderwerking van dienst samenlevingsopbouw samen met Fristap een talentenshow in elkaar voor alle kinderen van het gehucht. Verschillende woensdagnamiddagen oefenden de kinderen tijdens de kinderwerking hun talenten in. Donk zit bomvol talent, daar mag je na maandag zeker van zijn. Zangtalent, dj's, krachtpatsers, voetballers, ridders … het talentenkanon van Donk vuurde heel de namiddag jong talent af op het publiek. Het tekentalent kon je bewonderen in het Pop Up museum. Na de spelletjes en de talentenshow konden de kinderen genieten van een ijsje en drankje. Als afsluiter mochten ze genieten op de kermisattracties.

Lees verder

Gemeentebestuur distantieert zich van 'onafhankelijke' energieadviesbureaus

Het gemeentebestuur distantieert zich volledig van het 'Onafhankelijk Adviesplatform' en het 'Het Vergelijkloket'. Zij nemen telefonisch contact op met verschillende inwoners over hun energiefactuur en proberen zo een contract af te sluiten met een andere energieleverancier. We ontvingen meerdere oproepen van inwoners die over deze praktijk terecht kritische vragen stellen. We benadrukken dat het hier gaat om een 100% commercieel initiatief, zonder enige samenwerking met officiële overheidsinstanties. Als gemeentebestuur vinden we deze praktijk bedenkelijk, zeker in tijden waarin veel inwoners moeite hebben met fors gestegen energieprijzen.

Lees verder

Dorpsteam Ginderbuiten verder aan de slag met gehuchtsbevraging

Het dorpsteam van Ginderbuiten – een groep van gemotiveerde vrijwilligers – is gestart met de verwerking van de gehuchtsbevraging die het afgelopen jaar liep. Dit moet uiteindelijk leiden tot een dossier en visiedocument waarin de ideeën en voorstellen vanuit het gehucht helder samengevat worden. Komend voorjaar organiseert het dorpsteam hiervoor een toonmoment.

Lees verder

Deputatie bevestigt vergunning voor woonproject Zillelande

De Deputatie van de provincie Antwerpen besliste dat woonproject Zillelande opnieuw een verkavelingsvergunning krijgt. In november 2021 leverde het college van burgemeester en schepenen een vergunning af voor dit woonproject met een publiek park van 1 hectare en 350 wooneenheden. Tegen deze vergunning werd door een aantal buurtbewoners een beroepsprocedure ingesteld bij de Deputatie. Na een grondig dossieronderzoek bevestigt de Deputatie de afgeleverde verkavelingsvergunning. De verkavelingsvergunning is voor de eigenaar een noodzakelijke stap om stedenbouwkundige vergunningen te kunnen aanvragen voor de verschillende fases van dit grootschalige woonproject in de stationsomgeving.

Lees verder