Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 juli 2022

Exact één jaar geleden speelde Jérémy Doku Italië bij momenten tureluurs, nadien volgde vooral veel blessureleed...

HLN
Exact één jaar geleden speelde Jérémy Doku Italië bij momenten tureluurs, nadien volgde vooral veel blessureleed. Wordt hij weer opnieuw die "tovenaar"?
2 juli 2021. Die dag maakte het Europese voetbal definitief kennis met Jérémy Doku (20). Zijn glansprestatie tegen Italië op het EK ging de wereld rond. Wat volgde was tien maanden vol miserie.
Lees verder

EU legt cryptosector aan wetgevende banden: wat betekent dat voor je belegging in bitcoins? Paul D'Hoore: "Zie het als een trajectcontrole in de cryptowereld"
De EU-lidstaten en het Europees parlement hebben een akkoord bereikt over nieuwe cryptowetgeving. Wanneer zal die regulering uitgerold worden? Wat zal er veranderen? En wat betekent deze ingreep voor je investering in Bitcoin en co? We legden ons oor te luister bij Thomas Walther, assistent-professor financiën en cryptovaluta-expert aan de Utrecht University School of Economics, en onze geldexpert Paul D'Hoore.
Lees verder

Opnames voor vijf fictiereeksen: Ketnet gaat drukke zomer tegemoet
Er beweegt wat bij Ketnet. Deze zomer worden er maar liefst vijf fictiereeksen opgenomen. Daar zitten wat oude bekenden bij, maar ook de gloednieuwe fictiereeks 'Kids on the Block'.
Lees verder

Mascotte van Gentse gym is bijna zeventig, en één blok spieren: "Fitness heeft mijn leven gered"
Wie regelmatig naar de fitness op de Korenmarkt gaat in Gent, weet dat daar een bijzonder figuur rondloopt. Guy Hutsebaut is bijna zeventig, maar hij ziet er fitter uit dan veel dertigers die er rondlopen. Elke dag traint hij er drie tot vier uur aan een stuk. "Fitness is een levensstijl voor mij", zegt hij. "Mijn hele routine is errond gebouwd."
Lees verder

Het onheilspellende sluitstuk van rit 2: brug van 18 kilometer die te gevaarlijk is voor fietsers maar niet voor de Tour
Een brug met een eigen weerbericht: dat voorspelt weinig goeds. De Storebæltsbroen — de Grote Beltbrug — vormt hét decor van de eerste koninklijke sprint van deze Tour. 18 kilometer lang, 18 weetjes over het onheilspellende sluitstuk van rit twee.
Lees verder

Te gevaarlijk voor fietsers, maar niet voor de Tour: de Storebæltsbroen is dé hoofdrolspeler van rit twee
Een brug met een eigen weerbericht: dat voorspelt weinig goeds. De Storebæltsbroen — de Grote Beltbrug — vormt hét decor van de eerste koninklijke sprint van deze Tour. 18 kilometer lang, 18 weetjes over het onheilspellende sluitstuk van rit twee.
Lees verder

Minister De Sutter wil geen anonieme spermadonoren meer na wantoestanden bij fertiliteitsarts
Vicepremier De Sutter (Groen), die ook fertiliteitsexperte is, wil af van het gebruik van anonieme spermadonoren. "Donorkinderen moeten de mogelijkheid hebben om de identiteit van hun biologische vader na te gaan", vertelt ze aan Terzake naar aanleiding van de wantoestanden bij een West-Vlaamse voormalige fertiliteitsarts.
Lees verder

23-jarige YouTuber Technoblade overleden aan kanker: "Dit waren de gelukkigste jaren van mijn leven"
De Amerikaanse YouTuber Technoblade, die vooral bekend werd met video's waarin hij Minecraft speelde, is op 23-jarige leeftijd overleden. De YouTuber, die maar liefst 10,8 miljoen volgers had, maakte vorig jaar bekend dat hij aan kanker leed.
Lees verder

LIVE TOUR. Krijgen we waaiers vanaf de tussensprint? - Steels verlaat Tour met corona, al zeker zeven positieve gevallen binnen Quick.Step-ploeg
Vandaag staat het tweede deel van de driedaagse op Deens grondgebied op het menu. Een eerste kans voor de sprinters, al wordt het ook uitkijken of de wind gunstig staat voor waaierspektakel. Voor Wout van Aert is het de eerste echte missie met oog op zijn groene (en misschien ook wel gele?) droom. Volg de etappe hier op de voet!
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Op deze parkingverkoop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs
Juli is de maand dat er een grote tent verschijnt op de parking van warenhuisketen Auchan in Roncq, net over de grens met Frankrijk. Op een hele reeks (fris)dranken en andere dagdagelijkse producten krijg je fikse kortingen, waardoor ze soms maar de helft zo veel kosten als bij ons. Daarom maakt Promojagers België er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

Politie moet prioriteit maken van fietsdiefstallen: "Eindelijk gaan ze dit au sérieux nemen"
Er komt één nationaal registratiesysteem voor fietsen, zodat de politie een teruggevonden fiets gemakkelijker aan de eigenaar kan terugbezorgen. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) maakt van fietsdiefstallen - bijna 70 per dag - voortaan ook een prioriteit voor de politie. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg zaterdag.
Lees verder

R. Kelly onder permanente bewaking geplaatst om zelfmoord te voorkomen
R. Kelly (55) staat onder permanente bewaking in zijn cel in New York om te voorkomen dat de R&B-zanger zelfmoord pleegt. Dat laat zijn advocaat, Jennifer Bonjean, weten aan 'CNN'. De 55-jarige artiest werd eerder deze week veroordeeld tot dertig jaar cel in de misbruikzaak in New York.
Lees verder

DE HOAXVOET­BAL­LER (2). "Alsof hij nog nooit op een voetbalveld had gestaan": hoe 'de neef van George Weah' zich een weg naar de Premier League loog
Ali Dia, iemand? Meer dan waarschijnlijk niet. Begrijpelijk, want bestaat er wel een Ali Dia? Zeker is wel dat Ali Dia op 23 november 1996 na twintig minuten inviel voor Matt Le Tissier in Southampton - Leeds (0-2). Om 53 minuten en menig onbeholpen actie/foute loopbeweging later van Graeme Souness opnieuw naar de kant te moeten. En dat voor een speler die zogezegd Senegalees international is, bij Bologna en PSG gespeeld heeft en de 'neef van George Weah' is. Zo verkocht hij zich, in Frankrijk, Finland, Duitsland, in Engeland ook. Le Tissier: "Ik dacht dat die jongen dankzij een gewonnen prijsvraag met ons een keertje mocht meetrainen. Maar niet dat hij voor mij zou invallen!"
Lees verder

Van trager rijden tot 's nachts vertrekken: deze trucs helpen (niet) om met je elektrische auto zuinig op je reisbestemming te raken
Met almaar meer zijn ze, gebruikers van een elektrische wagen. En dat betekent ook dat er straks meer elektrische auto's dan ooit tevoren op weg zijn naar een reisbestemming. Wat de gevolgen zijn voor je budget, kan je hier lezen. Praktische tips om zo efficiënt mogelijk ter plekke te raken, doet onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn je hier uit de doeken. "Door trager te rijden kan je volgens allerlei tests minstens 20 tot zelfs 36 procent energie uitsparen."
Lees verder

Vergeetachtig of toch een geheugenstoornis? Experts lichten toe wanneer je alert moet zijn. "De signalen zijn subtiel"
Hoe ouder je wordt, hoe meer je vergeet, lijkt het wel. Vandaag is het 'I Forgot Day', dus vroegen we een psycholoog en neurowetenschapper welke soorten vergeetachtigheid onschuldig zijn en welke niet. En hoe je kan ingrijpen als je bepaalde alarmsignalen opmerkt bij jezelf of een ander. "Wees alert als je bijvoorbeeld halverwege je uitleg niet meer weet wat je aan het vertellen bent of ineens stopt zonder uitleg."
Lees verder

"De 'jour de gloire' van een onopvallende rouleur": Franse kranten hadden krachttoer van Yves Lampaert duidelijk niet zien aankomen
Yves Lampaert start vandaag in het geel in de Tour de France. Dat had de West-Vlaamse boerenzoon niet verwacht en de Franse pers duidelijk ook niet. Allemaal hebben ze lof voor de krachttoer, maar ze spreken toch vooral over een surprise. "Dit voorspellen was geen Belgenmop geweest, maar toch bijna..."
Lees verder

Alleen al 462.000 euro aan wijn en sterke drank: de financiën van de Britse royals doorgelicht
Het lijdt geen twijfel dat de Britse koninklijke familie tot de rijksten der aarde behoort. Kijk maar naar hun paleizen, hun transport en hun vakanties. En toch zal de Queen moeten besparen, want volgens het jaarrapport dat Buckingham Palace vrijgaf staat het paleis voor een financieel 'uitdagende tijd'. Welke bedragen gaan er gemoeid bij de monarchie, en naar wie of waar vloeit al dat geld? Dit zijn alle exacte cijfers uit de boekhouding van de Britse royals.
Lees verder

Betogers de straat op in Spanje en Marokko na migrantendoden
In verscheidene Spaanse steden en in de Marokkaanse stad Rabat zijn duizenden mensen de straat opgegaan om te demonstreren in verband met de dood van 23 Afrikaanse migranten in de Spaanse enclave Melilla een week geleden. Volgens de betogers is het Europese migratiebeleid gericht op het "militariseren van de grenzen."
Lees verder

Luc Bellings proeft 'mosselen natuur' aan de kust en deelt zelfs één 9/10 uit: "Als de kok van de frieten werk had gemaakt, was dit zonder discussie een 10"
Zomer betekent maar één ding: chef Luc Bellings die zijn smaakpapillen op de gerechten aan de kust afvuurt. De komende 8 weken zoekt hij de Belgische kust af naar de beste én slechtste versies van klassiekers. Hij start deze week met mosselen natuur met frietjes. Nog net buiten het seizoen, wel al verkrijgbaar. Bellings bezoekt 5 zaken op de zeedijk van Nieuwpoort, Blankenberge, Knokke, De Haan en Oostende. "Zo'n gigantische slierten ajuin zijn niet bepaald appetijtelijk."
Lees verder

Wielrenster die van moord wordt verdacht is opgepakt na klopjacht van 43 dagen
Kaitlin Armstrong, een 34-jarige wielrenster is na een 43-dagen durende klopjacht eindelijk opgepakt. Ze wordt ervan verdacht haar collega-wielrenster Moriah Wilson te hebben vermoord uit jaloezie. Wilson is namelijk het ex-lief van de huidige vriend van Armstrong. Na de moord, sloeg Armstrong op de vlucht en vermomde ze zich. Nu werd ze toch gevat door de politie.
Lees verder