Doorgaan naar hoofdcontent

Elaine Thompson-Herah, de vrouw die sprinten tot kunst verhief

Elaine Thompson-Herah, de vrouw die sprinten tot kunst verhief

Elaine Thompson-Herah hoopt zondag op de WK het wereldrecord op de 100 meter te breken. 'Als iemand het kan, kan zij het.'

Lees verder

Man overleden bij zware crash, 7-jarige zoon naar ziekenhuis

Bij een zwaar ongeval langs de Torhoutsesteenweg in Veldegem is zaterdagavond een 41-jarige Torhoutenaar om het leven gekomen. Zijn zevenjarige zoon werd met een hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht, maar is buiten levensgevaar.

Lees verder

'De ene mens kent mij van de koers, de andere van mijn bordeel'

Er passeerden deze week alweer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

Vijf familieleden omgekomen bij woningbrand

Vijf leden van dezelfde familie zijn in de nacht van zaterdag op zondag omgekomen bij een woningbrand in Le Roeulx, in de provincie Henegouwen. Dat bevestigt burgemeester Benoît Friart.

Lees verder

Ismael Debjani zwaar teleurgesteld na snelle uitschakeling op WK atletiek: 'Ik kon gewoon niet volgen'

Ismael Debjani (31) heeft zich, net zoals landgenoot Ruben Verheyden, niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 1.500 meter bij de mannen op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanser Eugene (Oregon). Debjani vond naar eigen zeggen de snelheid niet: 'Dit is zonder enige twijfel een zware teleurstelling.'

Lees verder

De nieuwe sprintkoning heet Fred Kerley, de man die beter wil worden dan Usain Bolt

Geheel op z'n Amerikaans vlogen vlak voor de 100 meter-finale twee straaljagers boven het stadion. 'U-S-A, U-S-A', schreeuwde het publiek nadien toen drie Amerikanen op het podium stonde, met als nieuwe sprintkoning Fred Kerley. De man die beter wil worden dan Usain Bolt en nog veel meer. Hij heeft nog wat werk. Maar hij verdient wel credits hoe hij het vanuit zijn moeilijke jeugd tot wereldkampioen schopte.

Lees verder

Lichaam uit water gehaald in Gent, vlak bij feestzone Gentse Feesten

In Gent is zondagochtend een levenloos lichaam uit het water gehaald nabij de Lousbergskaai, vlak bij de feestzone waar dezer dagen de Gentse Feesten plaatsvinden.

Lees verder

Albinowalvis spoelt aan op Australische kust

Een kadaver van een witte walvis werd gisteren gevonden op een strand in het Australische Victoria. De ontdekking deed vrezen voor Migaloo, de iconische bulrug die er al twee jaar niet meer werd gezien. Maar het blijkt dan toch niet om Migaloo te gaan: het karkas is dat van een vrouwtje, terwijl Migaloo een mannetje is.

Lees verder

Een herhaling van 2021: Primoz Roglic stapt uit de Ronde van Frankrijk

De Sloveen Primoz Roglic (32) zal zondag niet aan de start verschijnen van de vijftiende etappe in de Tour de France. Dat maakte zijn ploeg Jumbo-Visma zondagochtend bekend. Gele trui Jonas Vingegaard moet zo met een mannetje minder richting Parijs.

Lees verder

Vuurwerkbom beschadigt gevel en auto's in Berchem

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht in de Deken De Winterstraat in Berchem. Daarbij raakten de gevel van een woning en enkele geparkeerde wagens beschadigd.

Lees verder

Tomorrowland, geurmarketing in openlucht: 'Zoals de airco aanzetten in een cabrio'

Verdord gras in een marinade van bier en - als de wind goed zit - nog een vleugje dixie erbij. Het is de festivalgeur zoals we die doorgaans kennen. Niet op Tomorrowland, waar over het hele terrein een ware parfumerie de lucht in gestuwd wordt.

Lees verder

Renners moeten door hitte van veertig graden: 10.000 liter water moet wegen afkoelen

De temperaturen tikten de voorbije dagen in het zuiden van Frankrijk de dertig graden aan. Zondag moeten de renners in de vijftiende etappe nog hogere temperaturen trotseren. De Tourorganisatie komt met frappante maatregelen om de wegen af te koelen tegen de verwachte hitte van ongeveer veertig graden.

Lees verder

Bosbranden in Gironde razen voort: 10.500 hectare natuur vernield

De bosbranden in de streek rond Bordeaux zijn nog steeds niet onder controle. Zaterdagnacht werden meerdere campings rond Dune du Pilat opnieuw bedreigd door de vlammen. Ook oostelijker in de gemeente Landiras blijft het branden.

Lees verder

Meisje begraven dat omkwam bij Russische raketaanval

Familie en vrienden hebben afscheid genomen van Liza Dmitrieva, het vierjarige meisje dat omkwam bij een Russische raketaanval op het Oekraïense stadje Vinnytsja.

Lees verder

Tamirat Tola haalt goud op WK-marathon, Bashir Abdi derde

Tamirat Tola heeft goud gepakt op de marathon in het Amerikaanse Eugene. Op acht kilometer van de streep liep de Ethiopiër weg uit een klein groepje met onze Bashir Abdi, die de bronzen plak op zijn naam mocht schrijven. Het zilver was weggelegd voor die andere Ethiopiër Mosinet Geremew.

Lees verder

Casper Nielsen lijkt toch op weg naar Club Brugge

Casper Nielsen kan opgelucht ademhalen: de Deense middenvelder staat op een zucht van Club Brugge. Union en Club Brugge bereikten een akkoord voor een som rond de 5 miljoen euro, en ook Nielsen zelf is rond met Club. Enkel de medische en fysieke testen kunnen nog roet in het eten gooien.

Lees verder

Jasper Philipsen haalt eerste ritzege in Carcassonne

Het peloton bereikt stilaan het kookpunt, letterlijk. En dan is een etappe tussen Rodez en Carcassonne nooit een pretje. Een sprintersetappe, op papier, maar dat werd het nauwelijks. Jumbo-Visma verloor Primoz Roglic nog voor de start en zag Steven Kruijswijk met een sleutelbeenbreuk opgeven na een val. Tot overmaat van ramp kwam ook gele trui Jonas Vingegaard zelf ten val, zonder tijdsverlies. In Carcassonne werd uiteindelijk gesprint door een uitgedund peloton, de ritzege ging naar Jasper Philipsen, voor Wout van Aert.

Lees verder

'Mag er ook nog een hoek af zijn?'

Een recordaantal bezoekers vierde vrijdag de terugkeer van de Gentse Feesten. Maar het grootste volksfeest van België danst op een slap koord, op zoek naar plezier zonder zorgen. Ook dit jaar verlopen de Gentse Feesten niet zonder slag of stoot. Afgelopen vrijdagnacht werden ontsiert door een verkrachting, zondagochtend om acht uur kwam er bij de Gentse politie een melding van een lichaam in het water van de Visserijkaai.

Lees verder

Skov Olsen schenkt Club Brugge en Carl Hoefkens eerste prijs na matige Supercup tegen AA Gent

De eerste prijs voor Carl Hoefkens als trainer van Club Brugge is een feit. Blauw-zwart haalde het in een matige pot voetbal na een goal van Skov Olsen in de eerste helft met het kleinste verschil van AA Gent. Misschien nog belangrijker: Charles De Ketelaere bleef op de bank. Uit voorzorg voor een nakende transfer naar AC Milan?

Lees verder

XXL-versie van Dour trekt 223.000 bezoekers

De extra lange editie van het Dour festival heeft 223.000 bezoekers getrokken. Dat laat de organisatie zondagavond weten.

Lees verder

Nog geen akkoord over pensioenhervorming, kernkabinet vergadert maandagmiddag wellicht verder

Het federale kernkabinet is zondagnacht omstreeks 1.30 uur uiteengegaan zonder akkoord over de pensioenhervorming. Volgens bronnen worden de onderhandelingen wellicht maandagmiddag hervat.

Lees verder

Podcast | Waarom in West-Europa alleen België de leugendetector vertrouwt

De leugendetector: een omstreden toestel dat in geen enkel West-Europees land gebruikt wordt in gerechtelijke procedures. Behalve… in België. Waarom doet ons land dat? En wat is er zo controversieel aan de leugendetector?

Lees verder

Kindje doodgestoken in Rotterdam, 22-jarige militair opgepakt

In de Rotterdamse wijk Charlois is zondagmiddag een kindje om het leven gebracht met een mes. De politie heeft een 22-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte.

Lees verder

Vijf familieleden omgekomen bij woningbrand
Lees verder

Nafi Thiam op kop in zevenkamp op WK atletiek, Noor Vidts vijfde

Nafi Thiam staat zondag aan de leiding na de eerste dag van de zevenkamp op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene.

Lees verder

Vier doden bij schietpartij in winkelcentrum VS, waaronder de schutter

In de Amerikaanse plaats Greenwood zijn door een schietpartij in een winkelcentrum vier mensen om het leven gekomen en twee mensen gewond geraakt. Onder de doden is ook de schutter.

Lees verder

Rapport: 376 agenten bij schietpartij basisschool Uvalde, grepen te laat in door 'systematisch falen'

Bij de fatale schietpartij eind mei op een basisschool in de Amerikaanse plaats Uvalde waren uiteindelijk 376 politieagenten in en om de school aanwezig. Dat blijkt zondag uit een onderzoek van het Texaanse parlement.

Lees verder

Code oranje voor hitte

Het is maandag zonnig en zeer warm met tijdelijk wat hoge wolkenvelden. De maxima schommelen van 30 graden in de Hoge Ardennen en langs de kust, tot 34 à 35 graden in de meeste andere streken en lokaal tot 36 graden vlakbij de Franse grens. Het KMI kondigt daarom code oranje aan.

Lees verder

Opnieuw ontploffing in Borgerhout

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag opnieuw een aanslag gepleegd op Poke Bowl Place, een restaurant dat toebehoort aan de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik. Net als enkele dagen geleden, werd een brandbom tegen de gevel gegooid.

Lees verder