Doorgaan naar hoofdcontent

Eind deze week staking bij grondpersoneel Heathrow

HLN
Eind deze week staking bij grondpersoneel Heathrow
Op de Londense luchthaven Heathrow gaat het personeel van Aviation Fuel Services (AFS), dat vliegtuigen bijtankt, deze week staken. Dat maakte de vakbond Unite dinsdag bekend.
Lees verder

Beruchte klimaatactivist plakt zich vast aan glas voor wereldberoemd schilderij van Jan Van Eyck in Brugs Groeningemuseum: "Hopelijk geen schade aan glas van 80.000 euro"
De stilaan beruchte Brugse klimaatactivist Wouter Mouton liet weer van zich horen. Hij plakte zich dinsdagnamiddag vast aan het beveiligingsglas voor het wereldberoemde kunstwerk 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele' van Jan Van Eyck, dat in het Groeningemuseum hangt. Hij had eerst een ander kunstwerk in gedachten voor zijn actie, maar de politie was hem voor.
Lees verder

Klimaatactivist plakt zich vast aan glas voor wereldberoemd schilderij van Jan Van Eyck in Brugs Groeningemuseum: "Hopelijk geen schade aan glas van 80.000 euro"
De stilaan beruchte Brugse klimaatactivist Wouter Mouton heeft weer van zich laten horen. Hij plakte zich dinsdag vast aan het beveiligingsglas voor het wereldberoemde kunstwerk 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele' van Jan Van Eyck in het Groeningemuseum. Hij had eerst een ander kunstwerk in gedachten, maar de politie was hem voor.
Lees verder

LIVE TOUR. Na drie aanvallen op de Port de Lers houdt Pogacar zich koest op de Mur de Péguère, Canadees Houle op weg naar ritzege
De renners beginnen vandaag aan de laatste week van de Tour. Op het menu staat een pittige overgangsetappe naar Foix, een plek aan de voet van de Pyreneeën. Klimmetjes van vierde en derde categorie zijn de ideale opwarmers voor twee cols van eerste categorie in de laatste 60 kilometer. Vooral de Mur de Péguère spreekt tot de verbeelding met stroken tot 18%. Kan Tadej Pogacar geletruidrager Jonas Vingegaard in verlegenheid brengen? Volg de 16de etappe hier LIVE!
Lees verder

"Als hij één keer weer kan schitteren, zullen anderen hem ook weer willen": Johnny Depp werkt in Frankrijk aan zijn comeback
Stilzitten is duidelijk niets voor Johnny Depp (59). Nog geen twee maanden na z'n overwinning in de rechtbank, staat hij opnieuw volop in de belangstelling. Om muzikale redenen dan, want de acteur is met muzikant Jeff Beck (78) aan een reeks Franse concerten begonnen. En ook nadien zal Frankrijk voor een tijdje z'n uitvalsbasis blijven, want Depp gaat er een nieuwe film opnemen. Eentje waarvan hij hoopt dat het z'n filmcarrière nieuw leven in zal blazen. "Al wordt het hoog tijd dat hij zijn Frans wat opkalefatert."
Lees verder

Droogrot en andere gevaren voor je auto tijdens extreme hitte
Het is overdag nu zo heet dat je een ei kunt bakken op je motorkap, maar de hitte brengt ook gevaren mee voor je auto. De banden, motor, lak en het interieur hebben flink te lijden onder deze tropische temperaturen.
Lees verder

Rishi Sunak blijft aan de leiding in race naar Downing Street: nog drie kandidaten over
Voormalig Brits minister van Financiën Rishi Sunak blijft op kop in de race om Boris Johnson op te volgen als leider van de Conservatieve Partij en premier van het Verenigd Koninkrijk. In een nieuwe stemronde onder Conservatieve parlementsleden haalde hij 118 stemmen. Voor de tweede plaats is het een nek-aan-nekrace.
Lees verder

"Voor mijn overleden broer": Canadees Houle boekt de mooiste zege uit zijn carrière, Pogacar geraakt opnieuw niet van onwrikbare Vingegaard af
Hugo Houle (31) heeft de zestiende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Canadees was in de eerste Pyreneeënrit de beste van een omvangrijke vroege vlucht. Een eerbetoon van formaat aan zijn overleden broer, die tien jaar geleden werd doodgereden door een dronken bestuurder. In de strijd om het geel deed Tadej Pogacar meerdere pogingen om leider Jonas Vingegaard te kraken, maar de Deen kwam op geen enkel moment in de problemen.
Lees verder

"Pensioenbonus werkt om hoger pensioen te krijgen, maar is minder efficiënt om mensen langer aan het werk te houden"
De pensioenbonus die de federale regering opnieuw wil invoeren, is effectief om mensen een hoger pensioen te laten krijgen. Om mensen langer aan het werk te houden, is ze minder doeltreffend. Dat zegt Yves Stevens (KU Leuven), die gespecialiseerd is in pensioenen en pensioenhervormingen.
Lees verder

BEKIJK. Van Aert en vier andere Belgen in het offensief, Pogacar probeert bergop én bergaf maar krijgt er Vingegaard niet af: de momenten van etappe 16
Tadej Pogacar - die onderweg een pion verloor - probeerde het zowel bergop als bergaf, maar kon leider Jonas Vingegaard niet op afstand rijden in de zestiende etappe van de Tour de France. Voorts trok alweer Wout van Aert in het offensief, samen met vier andere Belgen maakte hij deel uit van een kopgroep met liefst 30 renners. Hugo Houle was uiteindelijk de beste vluchter en schreef de eerste Pyreneeënrit op zijn naam. Kijk bovenaan dit artikel naar de belangrijkste momenten.
Lees verder

Netflix start in Latijns-Amerika tweede test met toeslag voor delen van wachtwoord
De streamingdienst Netflix gaat in vijf Latijns-Amerikaanse landen zijn klanten vragen een toeslag te betalen als ze hun account gebruiken op een tweede adres. Via dat nieuwe proefproject hoopt het bedrijf het delen van wachtwoorden tegen te houden en extra inkomsten te genereren, nadat het dit jaar al miljoenen abonnees verloor. Dat heeft Netflix maandag meegedeeld.
Lees verder

Justin Bieber aan de beterhand na verlamming van gezicht: eind juli hervat de zanger z'n tournee
Justin Bieber hervat zijn 'Justice World Tour' op 31 juli met een optreden tijdens het Lucca Summer Festival in Italië. Daarna doet de 28-jarige zanger meerdere Europese festivals aan. In juni moest de Canadese ster een aantal shows uitstellen vanwege een verlamming van een deel van zijn gezicht.
Lees verder

Verbod op huisdieren: nieuw wetsvoorstel in Iran ziet honden als "symbool van verwestersing"
Politie in de Iraanse hoofdstad Teheran kondigden onlangs nog aan dat uitlaten van honden in parken zal worden gezien als een misdaad. Het verbod werd gerechtvaardigd als een maatregel om "de veiligheid van het publiek te beschermen". Daarnaast zou het Iraanse parlement binnenkort een wetsvoorstel betreffende "de bescherming van de rechten van burgers tegen dieren" goedkeuren waardoor het bezit van huisdieren sterk zal worden beperkt.
Lees verder

Apple in VS aangeklaagd vanwege monopoliepositie met betaaldienst Apple Pay
Volgens de Amerikaanse Affinity Credit Union heeft Apple een monopoliepositie met zijn betaaldienst Apple Pay. Daarin zijn verstrekkers van betaalkaarten en creditkaarten verenigd. De organisatie zegt dat Apple door contactloos betalen met een iPhone enkel mogelijk te maken via Apple Pay een oneerlijk concurrentie voordeel heeft, dat meldt 'Bloomberg'.
Lees verder

3 mannen over hun onzekerheden. "Ook wij zijn bezig met ons uiterlijk, maar we komen er minder mee naar buiten"
Wie het nieuwe seizoen van 'Love Island' kijkt, kan er niet omheen. De ene spierbundel is nog strakker dan de anderen. Mannen met een gewoon lijf vallen er duidelijk uit de boot. Omdat de bodypositivity-beweging aan mannelijke zijde nog flink achterloopt, praten we met drie Vlamingen over hun zelfbeeld. Wat vinden Glenn (27), Phisanou (34) en Gyan (23) van hun benen, biceps en (bier)buikje? "Je zal nooit een foto vinden van mij in een bloot bovenlichaam. Veel te ongemakkelijk."
Lees verder

CM wil onderhandelde oplossing nu maar 40 procent van logopedisten geconventioneerd is
De Christelijke Mutualiteit erkent dat er een probleem is met de verloning van logopedisten, maar betreurt dat de patiënt voor de kosten moet opdraaien. CM Gezondheidsfonds wil graag tot een onderhandelde oplossing komen, klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Hongarije wil rechtstreeks verkozen Europees Parlement afschaffen
De rechts-nationalistische meerderheid in het Hongaarse parlement wil het rechtstreeks verkozen Europees Parlement afschaffen. Boedapest wil terug naar een parlement dat is samengesteld uit afgevaardigden die door de lidstaten zijn aangeduid.
Lees verder

Vrachtwagenfabrikant Volvo Group verhoogt winstcijfer
De Zweedse vrachtwagenfabrikant Volvo Group, die een grote productiesite heeft in Gent, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer winst geboekt. Dat blijkt uit de cijfers die de onderneming dinsdag in Stockholm bekendmaakte.
Lees verder

Bloedheet Bumba-pak bij 40 graden: "Héél warm, maar die glimlach van de bezoekers maakt veel goed"
Het was kalm in Plopsaland De Panne op de warmste dag van de zomer. Tussen al het gepuf en gezweet spotten we Calvin Faassen (22) uit Diksmuide. Zijn taak? De kinderen animeren in een pak van Studio 100, ook al is het bijna 40 graden. En al is het zweten geblazen, hij doet het met plezier.
Lees verder

LIVE. Torino mikt op Denayer - Burnley en Wolfsburg azen op Jack Hendry van Club Brugge - AA Gent rondt transfer Torunarigha af
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder