Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 31 juli 2022

Eén van rijkste zakenmannen in Oekraïne gedood bij beschietingen: “Geen toeval maar moord met voorbedachten rade”

HLN
Eén van rijkste zakenmannen in Oekraïne gedood bij beschietingen: "Geen toeval maar moord met voorbedachten rade"
Bij beschietingen in de stad Mykolajiv, in het zuiden van Oekraïne, is zondag Oleksi Vadatoersky (74), een bekende ondernemer, om het leven gekomen. Dat melden de Oekraïense autoriteiten.
Lees verder

Alweer dodelijk ongeval in zwemvijver: hoe zwem je veilig in open water? "Nee, brevet van 50 meter schoolslag is niet genoeg"
Een 16-jarige Belgische jongen is dit weekend overleden na een ongeval in een zwemvijver in Duitsland. Een week eerder verdronk ook een 19-jarige jongeman in De Plas in Houthalen. Er gaat helaas geen zomer voorbij zonder verdrinkingsdoden. Vaak is er sprake dat de slachtoffers niet 'goed genoeg' konden zwemmen. Maar vanaf wanneer kan je zogezegd 'goed' zwemmen? En hoe zwem je veilig in open water? Tom Cocle, zwemcoach en al 24 jaar hoofdredder in Blankenberge, legt uit.
Lees verder

Na wekenlange strijd en tegen de wil van de ouders: behandeling van hersendode Archie (12) wordt morgen stopgezet
Morgen om 14 uur Britse tijd zal de beademing van de 12-jarige Archie Battersbee, die hersendood werd verklaard, worden afgekoppeld. Dat bericht het persagentschap AP, op basis van een brief van het ziekenhuis aan de ouders van de jongen. De ouders hebben altijd gestreden om hem te blijven behandelen en zo in leven te houden, maar verschillende rechterlijke uitspraken gaven aan dat de jongen van de beademing mag worden gehaald tegen de wil van zijn ouders.
Lees verder

Oostenrijk reageert geschokt op zelfmoord arts die bedreigd werd door antivaxers
In Oostenrijk wordt geschokt gereageerd op de zelfmoord van een vrouwelijke arts die bedreigd werd omdat ze campagne voerde voor vaccinatie tegen COVID-19. Zondagavond wordt in de stad Steyr een wake gehouden. Maandag zal in het centrum van Wenen een herdenking worden georganiseerd met een zee van lichtjes. Dat kondigde initiatiefnemer David Landau aan op Twitter, onder de hashtag YesWeCare.
Lees verder

Indringer op tweede verdieping van huis in Tervuren blijkt... sluwe vos: "Lag er te rusten na nachtelijke jachtpartij"
In Tervuren werd vanmorgen een bewoner gewekt door de melding van een bewegingssensor. De bewoner dacht dat het om een brand ging en waarschuwde meteen de brandweer. De 'indringer' bleek echter van een andere orde.
Lees verder

RECENSIE. 'Surface': "Zinkt recht naar de bodem"
Vraag ons niet hoeveel verhalen over getraumatiseerde vrouwen die hun aan stukken gescheurde geheugen weer bij elkaar moeten puzzelen we in ons leven al hebben gezien. We zijn het mogelijks zelf vergeten. 'Surface', het nieuwste psychologisch drama op Apple TV+ over een vrouw die wil uitvlooien waarom ze haar perfecte leventje en zichzelf over de balustrade van een ferry gooide, maar daarbij verzuipt in haar eigen begraven geheimen, voelt vanuit de verte aan als een gespannen genoegen, maar of het memorabel is? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Chris Rock na video van Will Smith: "Wie zegt dat woorden pijn doen, is nog nooit in het gezicht geslagen"
Vier maanden na het Oscarincident tussen Will Smith (53) en Chris Rock (57) publiceerde Will vrijdag een openhartige video. Daarin excuseerde de acteur zich uitgebreid tegenover Chris, maar langs de andere kant kwam daar weinig reactie op. Enkele uren nadat de video online kwam, stond de komiek op het podium. Er klonk geen woord over de video, wel over de klap van enkele maanden geleden. "Iedereen probeert een slachtoffer te zijn."
Lees verder

Chris Rock enkele uren na video van Will Smith: "Iedereen die zegt dat woorden pijn doen, is nog nooit in het gezicht geslagen"
Drie maanden na het Oscarincident tussen Will Smith (53) en Chris Rock (57) publiceerde Will vrijdag een openhartige video. Daarin excuseerde de acteur zich uitgebreid tegenover Chris, maar langs de andere kant kwam daar weinig reactie op. Enkele uren nadat de video online kwam, stond de komiek op het podium. Er klonk geen woord over de video, wel over de klap van enkele maanden geleden. "Iedereen probeert een slachtoffer te zijn."
Lees verder

LIVE. Club Brugge 2-1 achter op Eupen, dat kans na kans mist en met tien komt te staan
• Tweede speeldag • Am Kehrweg • Club won moeizaam met 3-2 van RC Genk • Eupen verloor in Charleroi met 3-1
Lees verder

Tientallen Brazilianen verzamelen voor huwelijksaanzoek op Tomorrowland
Wat leek op een groepsfoto van tientallen Brazilianen aan de mainstage op Tomorrowland, werd plots een huwelijksaanzoek. Raphael Barbarioli uit Rio de Janeiro stapte uit de groep met een spandoek - met daarop: "Prinses wil je met me trouwen"? Zijn vriendin Chris Aires, zei ja. Bekijk hier de video.
Lees verder

Reddingsschip Ocean Viking mag 380 migranten naar Italië brengen
Ocean Viking, het reddingsschip van de Franse ngo SOS Méditerranée, mag met 380 migranten aanmeren in de haven van Salerno, ten zuiden van de Italiaanse stad Napels. Dat meldt de Franse ngo zondag op Twitter.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Aanval Van Vleuten op La Super Planche des Belles Filles, geletruidraagster op weg naar nieuwe zege
Nog één etappe scheidt Annemiek Van Vleuten van de eindzege in de allereerste Tour de France Femmes. De Nederlandse soleerde gisteren naar de gele trui. Vandaag wacht de aankomst op La Super Planche Des Belles Filles. Wie wint de slotrit? En stelt Van Vleuten haar eindzege veilig? Volg alles hier LIVE!
Lees verder

LIVE. Dessoleil meteen in de basis bij KV Kortrijk, Benchaib krijgt de voorkeur op Sissoko
• Tweede speeldag • Stade du Pairay • Kortrijk verloor van OHL (0-2) en Belhocine meteen onder vuur • Seraing ging met 2-0 boot in bij Zulte Waregem
Lees verder

CELEB 24/7. Hailey Bieber houdt thuis een lingerieshoot en Elton John viert bijzondere verjaardag
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Annemiek Van Vleuten zet de puntjes op de i op La Super Planche des Belles Filles en wint met overwicht de Tour
Annemiek Van Vleuten heeft haar eindzege in de Tour de France Femmes nog wat meer glans gegeven. De Nederlandse van Movistar won boven op La Super Planche des Belles Filles nadat ze zes kilometer voor de top solo ging. Het is haar tweede ritzege deze Tour. Demi Vollering toonde zich andermaal 'the best of the rest'.
Lees verder

Stunt Am Kehrweg: onmachtig Club Brugge gaat onderuit bij Eupen dat in slotfase met tien viel
Club Brugge kreeg een les in enthousiasme van KAS Eupen. Wat blauw-zwart liet zien Am Kehrweg leek nergens naar. De landskampioen leed zijn eerste nederlaag van het seizoen.
Lees verder

Fans halen opgelucht adem: ook Marvel-comics zijn nu officieel wereldliteratuur, en dit is waarom
Ook strips horen thuis in de wereldliteratuur, vindt de Britse uitgeverij Penguin, die een aantal Marvel-helden opneemt in haar serie klassiekers. Al lezend ontdek je dat de invloed van Captain America & co. op de Amerikaanse cultuur niet te overschatten is.
Lees verder

'Jane the virgin'-actrice Gina Rodriguez zwanger van eerste kindje
Wat een verjaardag voor Gina Rodriguez (38). De actrice die Jane in 'Jane the virgin' speelt maakte haar zwangerschap bekend. Met haar man - die ze leerde kennen op de set van de hitserie - Joe LoCicero (35) verwacht ze haar eerste kindje.
Lees verder

Graansilo's in haven Beiroet gedeeltelijk ingestort
Een deel van de graansilo's in de haven van Beiroet in Libanon, die twee jaar geleden zwaar beschadigd raakten als gevolg van een zware ontploffing, is vandaag ingestort. Dat gebeurde na een brand die enkele weken geleden ontstond. De instorting veroorzaakte een dikke stofwolk.
Lees verder

"Pizza en ijsjes vanavond": Annemiek Van Vleuten zet de puntjes op de i op La Super Planche des Belles Filles en wint met overwicht de Tour
Annemiek Van Vleuten heeft haar eindzege in de Tour de France Femmes nog wat meer glans gegeven. De Nederlandse van Movistar won boven op La Super Planche des Belles Filles nadat ze zes kilometer voor de top solo ging. Het is haar tweede ritzege deze Tour. Demi Vollering toonde zich andermaal 'the best of the rest'.
Lees verder