Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 3 juli 2022

Een geur van solfer en vuur boven Silverstone: hoe de Britse pers van de rel rond Piquet gebruik maakt om de rivalite...

HLN
Een geur van solfer en vuur boven Silverstone: hoe de Britse pers van de rel rond Piquet gebruik maakt om de rivaliteit tussen Hamilton en Verstappen op te poken
In Silverstone wordt vooral niet over autosport gepraat. Des te meer over het n-woord van Nelson Piquet. De Britse pers wringt zich in alle bochten om met de uitschuiver van Piquet de rivaliteit tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton weer op te poken. Dit moet het weekend van die laatste worden - desnoods met een karaktermoord op de Nederlander?
Lees verder

Paradise City waarschuwt festivalgangers voor gevaarlijke drugs: "Wie hulp nodig heeft, kan onze Angels of Paradise aanspreken"
In een bericht waarschuwde de organisatie voor gevaarlijke drugs op het terrein. "Draag zorg voor elkaar. Het is een feestje, maar hou het veilig", klonk het. Daarmee willen ze de festivalgangers sensibiliseren rond veiligheid. "We willen iedereen preventief waarschuwen," zegt medeorganisator Gilles De Decker.
Lees verder

In deze villa aan de Costa Blanca brengt Rode Duivel Simon Mignolet zijn vakanties door: " Dit huis is ook een investering in onze levenskwaliteit"
De voorbije twee weken genoot Rode Duivel Simon Mignolet volop van de zeldzame momenten die hij samen met zijn gezin kan doorbrengen. Dat doet de keeper in zijn strakke, moderne nieuwbouwvilla aan de Spaanse Costa Blanca die hij helemaal naar zijn hand zette. Mignolet legde aan onze woonexpert Björn Cocquyt uit hoe hij dat deed.
Lees verder

Opnieuw woning beschoten in Borgerhout: mogelijk verkeerde huis geviseerd
In de nacht van zaterdag op zondag is opnieuw een woning beschoten in Borgerhout. Dat bevestigt het parket. Het incident deed zich voor ter hoogte van Drink, een zijstraat van de Turnhoutsebaan.
Lees verder

Adele praat voor het eerst over afgezegde concerten in Las Vegas: "Ik ga geen show geven omdat het moét"
Adele (34) heeft in een interview met 'Desert Island Discs' voor het eerst gepraat over de concerten in Las Vegas die ze in januari last minute afzegde. "De show was gewoon niet goed genoeg", klinkt het in het interview. De zangeres had het verder ook nog over haar gewichtsverlies én haar wens om nog meer kinderen te krijgen.
Lees verder

LIVE TOUR. Sprint Van Aert, die luid wordt toegejuicht door Deense fans, op eerste dag in het geel naar de zege?
Wout van Aert strandde gisteren voor de tweede dag op rij op de tweede plaats, maar onze landgenoot hield er wel het geel én het groen aan over. Ook vandaag moet Van Aert er weer vol tegenaan, want een nieuwe massasprint lijkt het voorbestemde scenario. Is er deze keer wel iets te doen aan Fabio Jakobsen of zet de Nederlander de reeks van Quick.Step-Alpha Vinyl in deze Tour gewoon verder? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

LIVE TOUR. Sprint Van Aert, die op de voorpagina van L'Équipe prijkt, op eerste dag in het geel naar de zege?
Wout van Aert strandde gisteren voor de tweede dag op rij op de tweede plaats, maar onze landgenoot hield er wel het geel én het groen aan over. Ook vandaag moet Van Aert er weer vol tegenaan, want een nieuwe massasprint lijkt het voorbestemde scenario. Is er deze keer wel iets te doen aan Fabio Jakobsen of zet de Nederlander de reeks van Quick.Step-Alpha Vinyl in deze Tour gewoon verder? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

Nooit te oud om te paaldansen? Thea (70) startte 3 jaar geleden. "Ik liep eerst niet te koop met mijn nieuwe passie"
Als je geluk hebt, vind je die ene hobby die jouw mentale en fysieke batterij helemaal oplaadt. Thea (70) vond dat in paaldansen. Een zware sport die niet vrij is van taboe, maar de therapeute liet zich noch door andere meningen, noch door haar leeftijd tegenhouden. "Paaldansen is voor mij: mijn grenzen aanvoelen, en ze daarna verleggen. En ondertussen mezelf niét vergelijken met de andere vrouwen, die stukken jonger zijn dan ik."
Lees verder

LIVE. Cristiano Ronaldo wil alweer vertrekken bij Man United - Antwerp-target Til legt medische testen af bij PSV
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Belgisch Blauw Bloed. Op bezoek bij de steenrijke gravin Diana du Monceau de Bergendal: "Maar ik geef geen cent uit aan mezelf"
Gravin Diana du Monceau de Bergendal (70) is een buitenbeentje in de toch al bijzondere wereld van de Belgische aristocratie. Met een 50-tal honden, evenveel pony's, paarden en ezels, plus nog wat geiten, kippen en konijnen woont ze op een oude boerderij in Waals-Brabant. "Ik kan gemakkelijk een villa aan zee betalen, met personeel erbij", zegt ze in Story. "Maar tussen mijn dieren ben ik gelukkig."
Lees verder

Hooggerechtshof verbiedt abortus opnieuw volledig in Texas
Het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Texas heeft de beslissing van een rechter ongedaan gemaakt om tijdelijk toch abortussen toe laten tot de zesde week van de zwangerschap. Dat meldt het Amerikaanse persagentschap Associated Press. Abortusklinieken moesten daardoor zaterdag weer de deuren sluiten.
Lees verder

"Laxeermiddelen kunnen helpen, maar geven soms andere ongemakken": specialisten geven advies om vakantiekwaaltjes te voorkomen én behandelen
Eindelijk, je favoriete tijd van het jaar: vakantie! Helaas is de pret voor sommigen snel voorbij. Ongeveer de helft van de internationale reizigers ondervindt namelijk een of ander medisch probleem tijdens of na de reis. Omdat voorkomen beter is dan genezen geven specialisten advies om jezelf te wapenen tegen de courantste reiskwalen.
Lees verder

LIVE. Festivalgangers zouden vanop de camping Rock Werchter soundcheck van Red Hot Chili Peppers horen
Komen ze of komen ze niet? Voorlopig blijft het wachten op een officiële mededeling van de organisatie, maar fans van Red Hot Chili Peppers zouden toch opgelucht kunnen ademhalen. Festivalgangers die op de camping verblijven, melden namelijk dat ze deze ochtend konden genieten van een soundcheck van de Amerikaanse band ...
Lees verder

Nsoki moet schorsing vrezen na kopstoot in oefenmatch tegen Beerschot
Club Brugge heeft zijn oefenmatch tegen Beerschot winnend afgesloten. Maar achteraf ging één onderwerp met alle aandacht lopen: de kopstoot van Nsoki. Er hangt de centrale verdediger van blauw-zwart een schorsing boven het hoofd.
Lees verder

Einde verhaal voor kapsalon van wereldkampioen 'Joske Knip' (86): "Het is schoon geweest"
Deurne verliest een iconische zaak: kapsalon Jos Verdonck houdt na meer dan 60 jaar op te bestaan. De kapperszaak op de Gallifortlei verwierf in de jaren 70 wereldfaam nadat zaakvoerder Jos 'Joske Knip' Verdonck in het Duitse Stuttgart wereldkampioen herensnit werd. Geen enkele Vlaming deed het hem tot op heden na.
Lees verder

Als Evert op zijn sterfbed ligt, doet Linda hem nog één belofte: een paar seconden later overlijdt hij
Haar terminale man bereikte miljoenen Nederlanders met een foto in een roze balletjurk. In een 'open brief' luchtte de toen nog onbekende Evert zijn hart over kanker, zijn kinderen en de toekomst. Nu is hij er niet meer. Weduwe Linda Muis-Dorrestein (41) blijft achter met vier kinderen. "Soms app ik hem, ook al weet ik dat er geen reactie komt."
Lees verder

Beelden tonen hoe Bart De Wever de benen losgooit met Valerie Van Peel tijdens zomerfeest N-VA
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij niet voor het eerst uitgehaald naar de federale regering. Het begrotingstekort, de belastingdruk en het koopkrachtverlies zijn "onhoudbaar en onaanvaardbaar", klonk het in Mechelen. Na zijn toespraak gooide De Wever de benen los op de dansvloer met Valerie Van Peel, die dit najaar stopt als ondervoorzitter.
Lees verder

Onze reisexpert tipt zijn favoriete bestemmingen voor een fietsvakantie: "'37.000 kilometer veilige fietspaden in Nederland"
Fietsvakanties worden altijd maar populairder. Maar waar vind je de comfortabelste fietspaden in Europa? En hoe boek je je fietsreis? Onze reisexpert Johan Lambrechts zet je op weg voor zijn drie aanraders - Nederland, Frankrijk en Duitsland - en geeft tips voor de optimale vakantie met stalen ros.
Lees verder

Nu ook officieel: Red Hot Chili Peppers zullen vanavond wel degelijk op Rock Werchter spelen
Alle tekenen wezen erop, maar nu is het ook officieel: de Red Hot Chili Peppers zullen vanavond optreden op Rock Werchter. "Hun materiaal is binnen", laat de organisatie weten op sociale media.
Lees verder

Blote borsten op het strand zijn passé. Experten: "We weten ons geen raad meer met het vrouwenlichaam"
Ooit was de monokini de normaalste zaak van de wereld, vandaag zien we vooral bedekte borsten op het strand. Ook Lesley-Ann Poppe en Karen Damen denken twee keer na voor ze hun bikinitop uitzwieren. "Al hangt het wel af van de plek waar ik op vakantie ben." Waarom durven vrouwen hun boezemvriendinnen steeds minder te showen? Hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman en seksuoloog Goedele Liekens lichten toe. "De ideale borst ligt nu tot op de centimeter vast."
Lees verder