Doorgaan naar hoofdcontent

Domper op feestvreugde bij Jumbo-Visma: Nathan Van Hooydonck verlaat Tour de France door familiale omstandigheden

Domper op feestvreugde bij Jumbo-Visma: Nathan Van Hooydonck verlaat Tour de France door familiale omstandigheden

Jumbo-Visma staat op het punt om de gele trui, groene trui en bollentrui definitief te winnen, maar op de voorlaatste dag van de Tour de France is er ook een domper op de feestvreugde. Na Primoz Roglic en Steven Kruijswijk zal ook Nathan Van Hooydonck Parijs niet halen, zo maakte de ploeg zaterdagochtend bekend. Onze landgenoot is omwille van familiale omstandigheden vroeger naar huis vertrokken.

Lees verder

LIVE TOUR. Deze keer wel prijs voor Van Aert? Volg de tijdrit op de voet!

De teerling is geworpen, de strijd om het geel is gestreden. Dan is het in de afsluitende tijdrit maar Wout van Aert voor een vijfde Belgische ritzege. Of liggen er opnieuw kapers op de kust? Volg het hier LIVE!

Lees verder

Officieel: Antwerp legt nieuwe linksback Avila vast voor vijf seizoenen

Het hing al weken in de lucht, donderdag landde hij en zaterdag was het officieel. Gaston Avila is de nieuwe linksachter van Royal Antwerp FC. De Argentijn tekende een contract voor vijf seizoenen.

Lees verder

Wout van Aert in fraai gezelschap: deze renners wonnen de vorige tijdritten op de voorlaatste dag van de Tour de France

De voorlaatste etappe in de Tour de France, een tijdrit van 40,7 kilometer tussen Lacapelle-Marival en Rocamadour, zal voor veel Belgische wielerfans ongetwijfeld mooie herinneringen terugbrengen. Vorig jaar was het immers Wout van Aert die op de voorlaatste dag de tijdrit won. Zaterdagnamiddag start hij met hetzelfde doel in Lacapelle-Marival. Intussen doken wij terug in de archieven om te zien welke renners naast Van Aert de vorige tien afsluitende tijdritten in de Tour wonnen.

Lees verder

Jasper Stuyven reed bijna heel de tijdrit met een bloedneus: "Niet het leukste gevoel op de fiets"

Jasper Stuyven beleefde niet zijn leukste dag op een fiets. Hoewel onze landgenoot voor zijn kunnen een degelijke tijdrit reed, kreeg Stuyven een ander ongemak op zijn bord. De renner van Trek-Segafredo reed namelijk bijna heel de rit met een bloedneus rond. "Ik kon moeilijk stoppen", verklaarde Stuyven achteraf.

Lees verder

Beerschot sluit zomerstage af met late zege tegen Sparta Rotterdam

Beerschot heeft de enige oefenwedstrijd tijdens de stage in Garderen met 1-0 gewonnen tegen Eredivisieclub Sparta Rotterdam. Beide ploegen hielden elkaar een hele namiddag in evenwicht, maar met het einde in zicht brak Ramiro Vaca de ban.

Lees verder

Het kon niet anders, na zo'n Tour de France: Wout van Aert winnaar van de Superstrijdlust

Groene trui Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft de Prijs van de Superstrijdlust gewonnen in de Ronde van Frankrijk. Dat delen de organisatie en zijn team zaterdag mee.

Lees verder

Wout van Aert kan emoties niet bedwingen na tijdritzege in de Tour: "Ik ben gewoon erg moe na drie weken"

Net als in de openingsetappe moest Wout van Aert vanuit de hotseat het spannende slot van de rit bekijken. Toen werd hij nog geklopt door Yves Lampaert, deze keer was het wel raak. Een emotionele Wout van Aert was dan ook bijzonder gelukkig met de zege.

Lees verder

KOPMAN. "Als Team UAE de juiste conclusies trekt, dan zien we Tadej Pogacar volgend jaar (helaas) niet terug in de Ronde van Vlaanderen"

Team Jumbo-Visma verplettert de concurrentie. Ook in de afsluitende tijdrit domineerde het Nederlandse team: winst voor Van Aert, zijn derde ritzege, voor Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar, op respectabele afstand. Dat Tadej Pogacar het volgend seizoen over een andere boeg zal gooien, zou de logica zelve zijn.

Lees verder

Jonas Vingegaard zet gele trui nog wat extra in de verf: "Wat twee jaar geleden gebeurde, mocht nu niet opnieuw gebeuren

Zonder ongelukken wint Jonas Vingegaard morgen zijn eerste Ronde van Frankrijk. De Deense gele trui kwam in de tijdrit richting Saint-Émilion nog bijzonder dicht bij de ritzege, maar moest tevreden zijn met de eindzege. Iets waarmee de Deen absoluut kon leven. "Sinds vorig jaar geloofde ik erin dat ik het kon, en nu is het gelukt", aldus de Deen.

Lees verder

Beerschot heeft geslaagde zomerstage achter de rug: "Onze band is hier in Nederland nog sterker geworden"

En of het een geslaagde stageweek was voor Beerschot. In het zonovergoten Garderen werd er stevig getraind op fysiek, tactiek, teamgeest en dat met een groep die door de week zelfs nog groter is geworden. Als kers op de taart wonnen de Mannekes hun enige oefenduel met 1-0 tegen Eredivisieclub Sparta Rotterdam. Coach Andreas Wieland: "Het is nog te vroeg om al op ons best te zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we dat wel zullen zijn tegen de start van de competitie."

Lees verder

Voorzitter Aurelio De Laurentiis bevestigt vertrek van Rode Duivel Dries Mertens bij Napoli: "Hij zei nee tegen 2,4 miljoen"

Rode Duivel Dries Mertens zal zijn aflopend contract niet verlengen bij Napoli. De clubtopschutter verlaat zo de stad waar hij bijzonder geliefd is via de achterdeur. Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van de club, bevestigde het nieuws op de Italiaanse radio: "Hij zei nee tegen 2,4 miljoen." Mertens zelf hult zich in stilzwijgen.

Lees verder

Helmond Sport smeert Lierse eerste oefennederlaag aan

Lierse is niet langer ongeslagen in deze voorbereiding, nadat de Pallieters op een 0-1 nederlaag liepen tegen de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport. Ex-Pallieter Jellert Van Landschoot zorgde voor de enige treffer uit de partij.

Lees verder

Het Tour-rapport van de Belgen: een 11/10 voor "de Hulk", maar er zijn nog heel wat landgenoten met een knap cijfer

15 van de 18 Belgen die in Kopenhagen aan de start stonden, sluiten in Parijs de Tour de France af. Dat Wout van Aert met voorsprong de meest succesvolle was, hoeven we niet te duiden. Dat doen zijn drie ritzeges, de groene trui én de superstrijdlust al. Daarnaast was er ook ritwinst én geel voor Yves Lampaert. Philipsen pakte eindelijke die etappezege waar hij al zo vaak dichtbij kwam. In de schaduw waren er ook eervolle vermeldingen voor Benoot, Teuns en Stuyven. Het is uiteraard nog wachten op de slotrit met de traditionele sprint op de Champs Elysées, die kan eventueel hier of daar nog iemand aan een hogere score helpen, maar onder licht voorbehoud zijn dit de punten

Lees verder

Kunnen we Jumbo-Visma vertrouwen? Wout van Aert reageert geprikkeld: "Geen zin om te antwoorden op die 'shitquestion'"

Geel, groen, de bolletjestrui en tal van ritzeges: de heerschappij van Jumbo-Visma was op z'n zachtst gezegd overweldigend in deze Tour de France. Helaas heeft het wielrennen een donker verleden en hangt er over elke topprestatie al snel een even donkere schaduw. Wout van Aert reageerde geprikkeld toen een journalist de vraag stelde of we hem en zijn ploeg kunnen vertrouwen.

Lees verder

Turkse superster Arda Turan brengt bezoekje aan Westerlo

Opmerkelijke gast vandaag in Westerlo: Arda Turan. De Turkse vedette bracht een bezoekje aan de Kempense club en zal zondag de openingswedstrijd tegen Cercle Brugge bijwonen.

Lees verder