Doorgaan naar hoofdcontent

De Roeck en Westerlo zijn klaar, maar …: “Het verhaal van Union is in ons nadeel”

De Roeck en Westerlo zijn klaar, maar …: "Het verhaal van Union is in ons nadeel"

Jonas De Roeck en Westerlo zijn klaar voor de competitiestart. Het huiswerk op de mercato is af en de Kempense coach beschikt over een volledig fitte kern. Nu nog de prestaties op het veld. "Een 8e of 10e plaats? Daar teken ik meteen voor."

Lees verder

Dit verzin je niet: Anne Zagré wordt opgevist na klacht, mag helemaal alleen weer lopen in de herkansing, en dan struikelt ze

Wie het niet zag, zou denken: Belgisch surrealisme, of een slechte Belgenmop. Voor Anne Zagré was het de pijnlijke realiteit op de 100m horden. Ze kreeg een herkansing na een klacht, mocht alleen lopen in een vol stadion, en struikelde toen. "Toen dacht ik: dit is mijn dagje niet."

Lees verder

DISCUSSIE. Kan Wout van Aert de Tour winnen?

Geel, groen, de bolletjestrui en tal van ritzeges: de heerschappij van Jumbo-Visma was op z'n zachtst gezegd overweldigend in deze Tour de France. Wout van Aert zal het voor deze editie moeten doen met de groene trui, maar zal hij de Ronde van Frankrijk kunnen winnen volgend jaar?

Lees verder

Eddy Merckx stelt zich vragen bij de voorbereiding van Pogacar: "Als je de Tour al eens te makkelijk hebt gewonnen, denk je dat je je alles kan veroorloven"

Geen nieuwe Touroverwinning voor Tadej Pogacar. Volgens Eddy Merckx zit zijn voorbereiding daar voor iets tussen.

Lees verder

Mark Cavendish in verregaande onderhandelingen met Proteam van Jérôme Pineau, dat prominent Franse hoofdstad 'Paris' op shirt zal dragen

Mark Cavendish zou dicht bij een overgang naar B&B Hotels staan, dat vanaf volgend jaar prominent 'Paris Cycling Club' op het shirt zal dragen. Ook Michael Matthews werd eraan gelinkt, maar de Australiër heeft intussen zijn contract bij BikeExchange-Jayco verlengd. Met de 'Paris Cycling Club' wil de stad Parijs aan 'city branding' doen. Zeer binnenkort zou ook de naam bekendgemaakt worden van een hoofdsponsor die onder het logo van 'Paris Cycling Club' figureert op de trui van het ProTeam van ploegmanager Jérôme Pineau.

Lees verder

15 vragen aan de nieuwe Tourwinnaar Jonas Vingegaard: "Als Wout een klimmer wil worden, ben ik bereid het kopmanschap te delen"

De rit naar de Champs Elysées levert straks alleen nog een ritwinnaar op. Het strijd om het geel is definitief beslecht. Jonas Vingegaard, 25 uit Denemarken, rijdt straks als de tweede Deense Tourwinnaar ooit Parijs binnen. 15 vragen aan de eerste renner die Pogacar verslaat in de Tour de France. "

Lees verder

LIVE TOUR DE FEMMES. Marianne Vos meteen snelste in eerste tussensprint, Kopecky pakt ook punten!

Bezoekers van de Champs Elysées krijgen vandaag twee ritten voor de prijs van één. Vooraleer Wout van Aert en Co. het einde van de Tour vieren op de bekende boulevard, beginnen Kopecky en Co. aan de Tour de Femmes. Is de overmacht van Jumbo-Visma ook aanwezig bij de vrouwen? Volg het hier!

Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Wint Wout van Aert zijn tiende Touretappe op de Champs-Elysées?

Hier hebben alle renners drie weken lang naar uitgekeken. Daarom alleen al is Michael Woods nu al de pechvogel van de dag: de Canadees testte positief op corona en zal er dus niet bijzijn op de Champs Elysées. Wie mag er dan wel de handen in de lucht steken in de mooiste rit van de Tour? Wint Wout van Aert zijn tiende Tourrit of pakt de vlam van Ham zijn tweede? Volg het hier!

Lees verder

Tourbaas Christian Prudhomme blikt terug op voorbije editie en vindt het overdreven om Wout van Aert als dé man van de Tour te zien

In een interview met persbureau AFP blikte Tourbaas Christian Prudhomme zondag terug op de Ronde van Frankrijk. Met nog één etappe te gaan evalueert hij de wedstrijd van 2022 als een mooie koers waarin er "elke dag iets ongelofelijks gebeurde".

Lees verder

LIVE. Wie anders? Hans Vanaken maakt er 2-2 van

Opvallende statistiek: Club Brugge verloor slechts 3 keer in de laatste 21 partijen tegen Genk. Kunnen de Limburgers het tij keren? Scoort Ito opnieuw zo'n heerlijke goal als vorig jaar? Wat doet de landskampioen -- zonder Charles De Ketelaere?

Lees verder

REACTIES. Lorena Wiebes "genoot" van eerste etappezege in Tour de France Femmes, Lotte Kopecky hoopvol: "Dit geeft vertrouwen voor wat volgt"

De eerste etappe van de Tour de France Femmes is een feit: Lorena Wiebes spurtte naar de zege, landgenote Lotte Kopecky eindigde derde. Aan de finish waren beide dames tevreden met hun prestatie.

Lees verder

Carl Hoefkens verklaart waarom Vanaken niet trapte: "Er was geen discussie over die penalty, Hans kon gewoon niet meer"

Trainer Carl Hoefkens was uiteraard tevreden met de drie punten en kwam ook nog eens terug op die vreemde situatie bij de penalty van Club, waarbij Larin trapte en niet vaste strafschopnemer Hans Vanaken. "Niks aan de hand, Hans zat er gewoon door."

Lees verder

Beerschot blijft tegen sterk KSK Heist steken op gelijkspel: 1-1

Gisteren wist Beerschot nog te winnen tegen Sparta. Vandaag kregen we een heel andere ploeg te zien. Letterlijk én figuurlijk - want er stonden elf nieuwe spelers op het veld. Ook was het Heist dat lang op weg leek naar de overwinning... maar daar besliste Okyere even anders over in de allerlaatste minuut.

Lees verder

3X3 Team Antwerp wint Nederlandse 3X3 Pro League

Team Antwerp heeft de Nederlandse 3X3 Pro League bijgeschreven op het stilaan indrukwekkend palmares. Een evenement dat gebaseerd is op twee toernooien. De Sinjoren wonnen in Utrecht en eindigden tweede in Den Haag. Goed voor de eerste plaats, voor 10.000 euro en een ticket voor de 3X3 World Tour Masters in Utrecht (24 en 25 september).

Lees verder

Oier Lazkano houdt Loïc Vliegen van zege in tweede rit Ronde van Wallonië

De Spanjaard Oier Lazkano (Movistar) heeft zondag de tweede etappe in de 43e Ronde van Wallonië (2.Pro) op zijn naam geschreven.

Lees verder

Antwerp graait de volle buit mee in Mechelen, Frey is alweer topschutter

Opnieuw KV Mechelen versus Antwerp om het nieuwe seizoen mee te openen. Waar we vorig jaar echter nog een stunt zagen met 3-2, boekte het aanzienlijk versterkte Antwerp deze keer een logische 0-2-overwinning. Michael Frey kroonde zich tot matchwinnaar met beide doelpunten achter zijn naam.

Lees verder

ONS OORDEEL. Uitschieters bij KV Mechelen begonnen op de bank

Opnieuw KV Mechelen versus Antwerp om het nieuwe seizoen mee te openen. Waar we vorig jaar echter nog een stunt zagen met 3-2, boekte het aanzienlijk versterkte Antwerp deze keer een logische 0-2-overwinning. Michael Frey kroonde zich tot matchwinnaar met beide doelpunten achter zijn naam.

Lees verder

ONS OORDEEL. Scorende Frey en onvermoeibare Yusuf uitblinkers bij Antwerp

Opnieuw KV Mechelen versus Antwerp om het nieuwe seizoen mee te openen. Waar we vorig jaar echter nog een stunt zagen met 3-2, boekte het aanzienlijk versterkte Antwerp deze keer een logische 0-2-overwinning. Michael Frey kroonde zich tot matchwinnaar met beide doelpunten achter zijn naam.

Lees verder

Wout van Aert en ploegmaats bij Jumbo-Visma eren 'afvallers' tijdens slotetappe van meer dan geslaagde Tour de France

Een perfecte Tour de France was het voor Jumbo-Visma: met de groene trui, de bolletjestrui en vooral ook de gele trui kan de Nederlandse ploeg terugblikken op een meer dan geslaagde editie.

Lees verder

IN BEELD. Jumbo-Visma haalt al tijdens slotetappe Tour de France de champagne boven, Deense renners verzamelen voor gezellig onderonsje

De slotetappe van de Tour de France is een feest. En zeker voor Jumbo-Visma: met de bolletjestrui, de groene trui en vooral de gele trui was het een meer dan geslaagde editie. Wout van Aert en zijn ploegmaats konden alleszins al niet meer wachten tot de finish om de champagne te ontkurken. En terecht.

Lees verder

REACTIES. Danny Buijs: "Op een bal van dertig meter mag je zo niet in de fout gaan", Nikola Storm had meer verwacht

Organisatorisch leek er een halfuur lang geen vuiltje aan de lucht voor KV Mechelen en zelf knutselde het ook enkele kansen in elkaar, inclusief een bal op de paal. Tot de Mechelse defensie op korte tijd twee keer gepakt werd.

Lees verder

COMMENTAAR. "Misschien moet Antwerp FC deze Michael Frey nog even houden en niet té snel verkopen"

Michael Frey. Moet je hem nu verkopen of houden, als je Antwerp FC bent? Tegen KV Mechelen toonde de Zwitserse topschutter van vorig seizoen dat zijn torinstinct nog prima werkt en hij nog steeds van goudwaarde kan zijn. Maar ook binnen de club weet men dat die goudwaarde soms relatief is. Nu cashen voor zijn waarde daalt? Of toch nog maar even als back-up voor Vincent Janssen houden, tot die zijn drive heeft gevonden? De tweede optie lijkt voorlopig veiliger.

Lees verder

Jasper Philipsen pakt zijn mooiste overwinning op de Champs-Elysées: "Een kinderdroom die werkelijkheid wordt"

Voor de tweede keer mag de vlam van Ham zijn handen in de lucht steken. Eén keer tijdens etappe 15 en nu ook op de Champs-Elysées. "Dit moet nog even inzinken", weet Philipsen.

Lees verder

LIVE. Hoe verloopt de eerste competitiematch van Westerlo tegen Cercle? Volg het HIER!

Menig voetballiefhebber keek er lang naar uit: KVC Westerlo speelt terug in de hoogste voetbalafdeling. Kunnen de jongens van Jonas De Roeck ook de volle buit pakken tegen Cercle?

LEES OOK. De Roeck en Westerlo zijn klaar, maar …: "Het verhaal van Union is in ons nadeel"

Lees verder

COMMENTAAR KV MECHELEN. "Het post-Vrancken-tijdperk is nu ook symbolisch ingegaan"

Het post-Vrancken-tijdperk is officieel ingegaan bij KV Mechelen, jammer genoeg voor geel-rood met een nederlaag op de openingsspeeldag. Maar de tegenstander was Antwerp en verliezen van een topclub is geen schande. Al was het toch niet de binnenkomer waarvan Danny Buijs stiekem gedroomd had bij zijn nieuwe club.

Lees verder

Jago Geerts triomfeert voor eigen publiek in GP van Vlaanderen MX2 en bouwt WK-voorsprong uit

In de tweede race van de Grote Prijs MX2 van België kwam onze landgenoot Jago Geerts (Yamaha) zondag als eerste over de streep. Hij haalde het voor de Nederlander Kay de Wolf (Husqvarna), eerder zondag nog winnaar van de eerste reeks. De Noor Kevin Horgmo (Kawasaki) eindigde als derde. De GP-zege is voor Geerts.

Lees verder

Wout van Aert blikt tevreden terug op waanzinnig sterke Tour én groene trui: "Onze tactiek heeft goed gewerkt"

Wout van Aert heeft tijdens deze editie van de Tour de France monden doen openvallen. Niet alleen won hij het groen: hij lanceerde aanval na aanval en was een meesterknecht voor zijn ploeggenoten. De 27-jarige renner van Jumbo-Visma mag fier zijn op zijn Ronde van Frankrijk.

Lees verder

KOPMAN. "Nieuwe generatie maakte er een waanzinnige Tour van. Met een Belg als het grote uithangbord"

Er ging geen rit voorbij of er gebeurde wel iets waarbij monden openvielen. Bergritten beklijfden letterlijk van de eerste tot de laatste meter. En ondanks alle strijd vierden sportiviteit en wederzijds respect hoogtij. Dit was een Tour om duimen en vingers bij af te likken.

Lees verder

Jumbo-Visma ziet ijzersterke Tour de France bekroond worden met smak prijzengeld: ontdek hier hoeveel elke ploeg verdiende

Jumbo-Visma heeft 779.750 euro aan prijzengeld verzameld in de Tour de France 2022. Dat hebben de organisatoren zondag bekendgemaakt.

Lees verder

Gele trui Jonas Vingegaard vol lof over Wout van Aert tijdens slotceremonie Tour de France: "Hij is de beste renner ter wereld"

Niet Tadej Pogacar, wel Jonas Vingegaard (25) heeft de Tour de France 2022 gewonnen. De Deen zette op de Col du Granon al een reuzestap richting eindwinst door Tadej Pogacar drie minuten aan te smeren, een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf.

Lees verder

ONS OORDEEL. "De Cuyper charmeert met onbevangen debuut, Daci toont zijn neus voor goals"

Westerlo heeft zijn start bij zijn terugkeer in de Jupiler Pro League niet gemist. Op de eerste speeldag won het verdiend van Cercle Brugge dat na een halfuur al met tien verder moest na rood voor Popovic. Erdon Daci en Igor Vetokele scoorden voor Westerlo.

Lees verder

Jasper Philipsen kan zijn geluk niet op na winst op Champs-Elysées: "De allermooiste zege voor sprinters"

Jasper Philipsen (24) heeft zijn tweede ritzege in deze Tour beet, één jaar nadat hij luidop vloekend door Van Aert geklopt werd op de Champs Elysées. Revanche heet dat. Met een indrukwekkende sprint bewees Philipsen opnieuw wat zijn statistieken al veel langer vertellen: we gaan hem nog vaak terugzien in de Tour.

Lees verder

In bloedvorm: Michael van Gerwen wint na de Premier League ook de World Matchplay Darts na overwinning tegen Gerwyn Price

Michael van Gerwen (33) heeft de World Matchplay, een prestigieus dartstoernooi, gewonnen. De Nederlander haalde het van Gerwyn Price (37) met 18-14 Een troostprijs voor Price: hij bekleedt opnieuw de eerste plaats op de Order of Merit.

Lees verder

COMMENTAAR WESTERLO. "Vier tegen nul, het had zomaar gekund"

Vijfentwintig jaar geleden debuteerde Westerlo op het hoogste niveau met een klinkende 4-1 tegen STVV. De kiem voor de spektakelploeg van 't Kuipje was gelegd. Bijna twintig jaar lang moest je in de Kempen zijn voor doldwaze voetbalavonden. Vraag maar aan de supporters van Anderlecht.

Lees verder

Cheetahs weer bij beste acht, nu nog 'coachprobleem' uitklaren

Op hun eerste WK, in Doha 2019, eindigden de Belgian Cheetahs, de 4x400m-vrouwen, als vijfde. Op hun eerste Spelen eindigden ze, zonder speerpunt Cynthia Bolingo, als zevende. Op dit WK stonden ze al zeker in de finale, die afgelopen nacht werd betwist. Kortom, ze hebben sinds hun oprichting geen finale gemist. Imke Vervaet: "De continuïteit van het project is heel belangrijk."

Lees verder

Antwerp graait volle buit mee in Mechelen dankzij topschutter Michael Frey: "Vertrekken bij Antwerp? Dat moet je me zelfs niet vragen"

Daar zit je dan als kersverse topaankoop en grootverdiener bij de Great Old. Op de bank. Toe te kijken hoe je grootste concurrent zich in de openingswedstrijd van de competitie tot matchwinnaar kroont. Ook Vincent Janssen zag hoe Michael Frey gisteren rond het halfuur twee doorslaggevende doelpunten maakte tegen KV Mechelen. Nu is de vraag: heeft Frey tegen Malinwa zijn transferprijs opgedreven, of bewezen dat Antwerp hem gewoon moet houden?

Lees verder

Landskampioen klopt sterk Genk na strafschop in laatste minuut… en met dank aan Mignolet

In Jan Breydel kwamen we ogen en oren tekort. Dankzij een late strafschop haalde Club Brugge het van een nochtans sterk Genk. De prestatie van blauw-zwart in vijf punten.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "De manier waarop Alderweireld de Antwerpdefensie stuurde, was indrukwekkend"

GVA-voetbalanalist Patrick Goots was aandachtig toeschouwer tijdens de seizoensopener voor zowel KV Mechelen als Antwerp FC. En hij zag dat het goed was, voor de Great Old dan. "Antwerp heeft toch redelijk gemakkelijk afstand kunnen nemen van KV, waarna het simpel de match dood kon maken en controleren. Een zeer volwassen zege."

Lees verder

Jonas De Roeck tevreden over eerste wedstrijd van Westerlo: "Efficiëntie is geen minpunt, wel een werkpunt"

De opluchting in Het Kuipje was zondagavond groot. Bij spelers, supporters én trainer Jonas De Roeck. "Het is leuk om de fans na vijf jaar in 1B meteen iets terug te geven op het hoogste niveau."

Lees verder

Nog nooit zoveel aandacht voor de dames in de koers

Voor het eerst in vele jaren wordt met de Tour de France Femmes ook een volwaardige meerdaagse Ronde van Frankrijk voor vrouwen gereden: van Parijs naar La Super Planche des Belles Filles in de Vogezen. Tot komende zondag integraal op televisie en radio.

Lees verder

Slik en bewonder: de indrukwekkende cijfers van Wout van Aert tijdens de voorbije weken

Als dit de Tour was van Jonas Vingegaard, dan zeker ook de Tour van Wout van Aert. Drie ritten, inclusief de tijdrit vorige zaterdag. Met een recordvoorsprong de groene trui. Tussendoor ook nog even de Superstrijdlust. En uiteraard die ploegmaat in het geel in Parijs. Zelden kon een Belg zo'n rijtje indrukwekkende cijfers, statistieken en uitslagen voorleggen. Haal even adem, slik en bewonder: de fenomenale Tour van Van Aert.

Lees verder

Al van oktober wilde Jumbo-Visma geel én groen veroveren: "Pogacar liep recht in onze val"

Al van oktober broedde Jumbo - Visma op een plan om het geel én het groen te grijpen en uiteindelijk deed het er zelfs de bolletjes nog bij. Maandenlang overleg, het bekijken en analyseren van beelden en data mondden uit in een gedetailleerde strategie voor elke rit met het bekende succes tot gevolg. Sportief manager Merijn Zeeman ontrafelt wat nu precies het plan was, van Kopenhagen tot Parijs.

Lees verder

Kopecky in het spoor van Van Aert: "Puntentrui is niet zo belangrijk"

Ritten winnen, onderweg de gele trui dragen en finaal een ploeggenote aan de eindwinst helpen en zelf de groene trui pakken. Lotte Kopecky (26) wil in de Tour de France Femmes graag hetzelfde doen als Wout van Aert. Met een derde plaats op de Champs-Elysées was de start alvast veelbelovend.

Lees verder

Veertien jaar aan de top: Tornados blijven fenomeen op 4x400m

Best mogelijk dat de Tornados afgelopen nacht - net zoals op het WK in Doha - een medaille pakten op de 4x400m. Hoe dan ook is Eugene 2022 hun 29ste finale op een internationaal kampioenschap.

Lees verder

Brons voor Belgian Tornados op WK atletiek! Belgian Cheetahs zesde in finale

De Belgian Tornados hebben zondag op de slotdag van het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene de bronzen medaille veroverd in de finale van de 4x400 meter. Het is het derde eremetaal dit WK voor Team Belgium, na het brons voor Bashir Abdi op de marathon en het goud voor Nafi Thiam op de zevenkamp. De Belgian Cheetahs werden zondag zesde in de finale van de 4x400 meter.

Lees verder