Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 juli 2022

“De grootste stunt ooit in het vrouwenvoetbal”: Red Flames schrijven geschiedenis met plek in EK-kwartfinale

HLN
"De grootste stunt ooit in het vrouwenvoetbal": Red Flames schrijven geschiedenis met plek in EK-kwartfinale
Geschiedenis! De Red Flames hebben zich voor de eerste keer ooit geplaatst voor de kwartfinales van een groot toernooi. De laatste EK-groepsmatch tegen Italië - een zenuwslopende partij - werd gewonnen met 0-1. Tine De Caigny trapte het enige doelpunt van de avond overtuigend binnen. In de kwartfinales treffen ze vrijdag Zweden. "Dit is enorm belangrijk voor het vrouwenvoetbal in België", aldus De Caigny.
Lees verder

PORTRET. De zorgeloze, maar niet vanzelfsprekende jeugd van Nafi Nafi: "Als ik het moeilijk heb, denk ik aan wat mijn mama heeft moeten doormaken"
Zelf vond Nafi Thiam (27) haar jeugd zorgeloos. Een beetje atletiek omdat haar mama Daniele dat deed. Goeie punten op school. Veel vriendinnen. Rhisnes, een dorpje bij Namen, was een veilige haven. Maar vanzelfsprekend was het niet, in een gezin van vier kinderen met enkel het leerkrachtenloon van moeder. Gelukkig was er...een pot confituur om haar aan het lopen te krijgen.
Lees verder

PORTRET. De zorgeloze, maar niet vanzelfsprekende jeugd van Nafi Thiam: "Als ik het moeilijk heb, denk ik aan wat mijn mama heeft moeten doormaken"
Zelf vond Nafi Thiam (27) haar jeugd zorgeloos. Een beetje atletiek omdat haar mama Daniele dat deed. Goeie punten op school. Veel vriendinnen. Rhisnes, een dorpje bij Namen, was een veilige haven. Maar vanzelfsprekend was het niet, in een gezin van vier kinderen met enkel het leerkrachtenloon van moeder. Gelukkig was er...een pot confituur om haar aan het lopen te krijgen.
Lees verder

Sylvester Stallone wil rechten op 'Rocky' terug: "Ik wil iets nalaten aan mijn kinderen"
Acteur Sylvester Stallone (76) heeft zich op Instagram beklaagd over zijn aandeel in de winst die de 'Rocky'-filmfranchise maakt. Volgens de filmster heeft hij recht op meer winst dan producent Irwin Winkler hem toekent. "Ik wil iets van Rocky nalaten aan mijn kinderen."
Lees verder

"Op de beurs kan je al met 1.000 euro in vastgoed beleggen": geldexpert adviseert Cypriaan (26) bij zijn eerste stappen op de beurs
Kopen, verkopen of houden? Als professionele beleggers het in deze woelige tijden al niet zo goed meer weten, wat dan met de beginnende investeerder? Cypriaan Sacré (26) uit Aalter zette al zijn eerste stappen op de vastgoedmarkt maar wil graag ook de beurs verkennen. Hij legt zijn vragen voor aan onze geldexpert Pascal Paepen, die met verrijkende antwoorden komt.
Lees verder

Prins Harry over het moment waarop hij besefte dat Meghan Markle z'n "soulmate" is
Prins Harry (37) heeft een speech gegeven voor de Verenigde Naties. Daarin had hij het onder meer over de afschaffing van de Roe v. Wade-wetgeving, maar ook over zijn "soulmate", Meghan Markle (40).
Lees verder

CORONACIJFERS. Aantal patiënten op intensieve zorg stijgt, ook aantal overlijdens gestegen
Tussen 11 en 18 juli waren er gemiddeld 162,7 ziekenhuisopnames per dag als gevolg van het coronavirus, een stijging van 9 procent ten opzichte van de vorige referentieperiode.
Lees verder

Telenet en Fluvius beklinken glasvezelsamenwerking
Telecomoperator Telenet en netbeheerder Fluvius richten een nieuw infrastructuurbedrijf op om supersnelle glasvezelverbindingen uit te rollen in Vlaanderen. Daarover bereikten ze een bindend akkoord, zo maakten ze dinsdag bekend. Doel is een dekkingsgraad van 78 procent tegen 2038.
Lees verder

LIVE TOUR. Benoot goed ingepakt na val - Kan Pogacar Vingegaard bestoken in lastige 'overgangsetappe'?
De renners beginnen vandaag aan de laatste week van de Tour. Op het menu staat een pittige overgangsetappe naar Foix, een plek aan de voet van de Pyreneeën. Klimmetjes van vierde en derde categorie zijn de ideale opwarmers voor twee cols van eerste categorie in de laatste 60 kilometer. Vooral de Mur de Péguère spreekt tot de verbeelding met stroken tot 18%. Kan Tadej Pogacar geletruidrager Jonas Vingegaard in verlegenheid brengen? Volg de 16de etappe hier LIVE!
Lees verder

Heel warm en zonnig weer zorgt ervoor dat zonnepanelen minder produceren én uitvallen: dit kan je doen als consument
Vandaag verwachten we temperaturen tot 39 graden Celsius in Vlaanderen. Dat blijkt eerder een vloek dan een zegen voor je zonnepanelen. Die wekken tijdens hete dagen een pak minder energie op. Daarnaast vallen panelen in verschillende regio's steeds vaker uit door een overbelasting van het elektriciteitsnet. Netbeheerder Fluvius kreeg daar dit jaar al 1.300 klachten over. Hoe komt dat? En wat kan je daartegen doen? Mijnenergie.be adviseert.
Lees verder

Schilderijen, anekdotes en een boek: twee neven brengen hun persoonlijke ode aan de Tour de France
Toen bekend werd dat de afsluitende tijdrit van de Tour de France op 23 juli zou plaatsvinden in het Franse Rocamadour, kregen Werner Van Hoyland (70) en Frans Vandamme (64) een lumineus idee. "We gaan een boek maken, als eerbetoon", klonk het vastbesloten. Zes maanden later sieren 73 schilderijen, voorzien van leuke weetjes, een honderdtal pagina's. En zo brengen de twee Reetse neven de Tour de France tot leven.
Lees verder

Wereldrecord: deze enorme ring bevat 24.679 (!) diamanten en kost 94.000 euro
SWA Diamonds in India heeft een Guinness World Records-titel behaald voor de meeste diamanten in één ring. De ring is bezet met maar liefst 24.679 diamanten. Het duurde drie maanden om elke steen met de hand te plaatsen. De ring weegt 350 gram en kost 94.000 euro. De vorige recordhouder bevatte 12.600 diamanten.
Lees verder

Unieke ring verpulvert wereldrecord meeste diamanten in één ring
SWA Diamonds in India heeft een Guinness World Records-titel behaald voor de meeste diamanten in één ring. De ring is bezet met maar liefst 24.679 diamanten. Het duurde drie maanden om elke steen met de hand te plaatsen. De ring weegt 350 gram en kost 94.000 euro. De vorige recordhouder bevatte 12.600 diamanten.
Lees verder

Auto perte totale? Deze vergoeding krijg je dan van de verzekering
Het kan iedereen gebeuren: een ongeval waarbij je auto 'perte totale' of total loss wordt verklaard. Maar hoeveel krijg je er dan nog voor? Independer.be adviseert.
Lees verder

"Het verhaal-Roglic zit niet goed en geel verdedigen zou nu prioriteit moeten zijn voor Van Aert": Armstrong en co scherp voor Jumbo-Visma
In z'n podcast 'The Move' hebben Lance Armstrong en ex-ploegmaat George Hincapie het uitgebreid gehad over de pechdag die Jumbo-Visma zondag beleefde in de Tour de France. Het duo toont zich vooral kritisch voor Primoz Roglic, die al voor de start van de vijftiende rit opgaf. Wout van Aert neemt volgens Armstrong en Hincapie dan weer te veel risico's in deze fase van de Tour.
Lees verder

LIVE RED FLAMES. 205.000 euro voor historische kwalificatie - Drie positieve sneltests bij tegenstandster Zweden
Historisch. Zo kunnen we de kwalificatie van onze Red Flames voor de kwartfinales van het EK het best samenvatten. Ook financieel doet België een goede zaak. Een plaats in de kwartfinales levert 205.000 euro op. Bij de tegenstandster vrijdag, Zweden, blijken drie sneltests positief op corona.
Lees verder

Onze atletiekspecialiste over "competitiebeest" Thiam: "Ze zit serener en zelfzekerder dan ooit op haar troon"
Nafi Thiam bevond zich in Eugene op onbekend terrein. Voor het eerst in haar carrière kon ze de afsluitende proef niet op reserve lopen en waren de twee rondjes op de piste geen formaliteit. Ze was al zeker van een WK-medaille, dat wel, maar niet over het kleurtje. Onze atletiekspecialiste Valerie Hardie volgt de prestaties van Thiam al jaren en keek in de VS andermaal met grote ogen naar de prestaties van 'Queen Nafi'. "Net wanneer het moest, was ze sneller dan ooit tevoren."
Lees verder

GETEST: Avignon e-bike van Gazelle: "Op een vlak parcours bleek het geen probleem om het beloofde rijbereik van 135 kilometer te evenaren"
Het Nederlandse Gazelle bouwde een hele reputatie op rond traditionele, degelijke en comfortabele fietsen. 'Een beetje saai', zou je die ook kunnen noemen. Maar het merk probeert traditie te verzoenen met de almaar groter wordende aandacht voor design. De nieuwe Avignon bewijst dat. Maar heeft ook een aanzienlijk prijskaartje van 4.499 euro. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn testte uit of de e-bike zijn geld waard is. "Op deze fiets kan je gerust de hele dag zitten."
Lees verder

Grootmeester & grootverdiener: Wout van Aert bracht in deze Tour in zijn eentje al meer op dan eender welk volledig team
Wout van Aert is een ploeg op zichzelf. Dat lijken de cijfers toch aan te tonen. In zijn eentje pakte hij de voorbije twee weken meer prijzengeld dan gelijk welke ploeg in deze Tour de France. Hij verdiende tien keer meer dan het volledige Lotto-Soudal.
Lees verder

Ontdekking van kankeronderzoekers kan groei hersentumor bij kinderen verminderen
Een nieuwe ontdekking van een team van internationale onderzoekers, gebaseerd op onderzoek van kankeronderzoekers Peter Carmeliet en Rakesh Jain, stopt het ziekteverloop van agressieve hersenkanker bij kinderen. De groei van bepaalde tumoren kon worden onderdrukt door een nieuw ontwikkeld antilichaam. Dat heeft het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) dinsdag bekendgemaakt. De studie is vorige week verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift 'Clinical Cancer Research'.
Lees verder