Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 juli 2022

De genomineerden voor de Zomerhit zijn bekend: wie gaat er straks met de hoofdprijs naar huis?

HLN
De genomineerden voor de Zomerhit zijn bekend: wie gaat er straks met de hoofdprijs naar huis?
Zonet zijn op Radio2 de twintig genomineerden voor de Zomerhit 2022 bekendgemaakt. Het feestje wordt dit jaar groter dan ooit, dankzij een samenwerking tussen Radio 2 en Eén. Er zijn dus ook meer genomineerden: geen tien, maar twintig.
Lees verder

Vierde bemanningslid gered van schip dat voor Chinese kust in twee brak: nog 14 vermist
Na een schipsongeluk voor de Zuid-Chinese kust is een vierde bemanningslid gered. De Chinese staatstelevisie meldt dat het bemanningslid maandagochtend vroeg werd aangetroffen. Van de 30 mensen aan boord van het in tweeën gebroken kraanschip zijn er nu nog 14 vermist. Nog op maandag lieten de Chinese autoriteiten weten dat 12 lichamen aangetroffen werden.
Lees verder

10-jarig verkrachtingsslachtoffer in de VS mag geen abortus plegen in haar staat
De zaak rond een 10-jarig slachtoffer van kinderverkrachting in de Amerikaanse staat Ohio heeft de schokkende gevolgen van de uitspraak van het Hooggerechtshof aan het licht gebracht. Het Hooggerechtshof besliste vorige maand een eind te maken aan het nationale recht op abortus. In de staat waar het meisje woonde kwam ze niet in aanmerking voor een abortus, omdat ze al 6 weken zwanger was. Daarom kon ze niet anders dan naar een andere staat reizen voor de ingreep.
Lees verder

Eerste Duitse handelstekort in dertig jaar
Duitsland heeft zijn eerste maandelijkse handelstekort opgetekend sinds 1991. Dat blijkt uit cijfers over de Duitse in- en uitvoer van mei door het bureau voor statistiek Destatis.
Lees verder

Vlaamse werkloosheidsgraad daalt naar 5,4 procent
Vlaanderen telde eind juni 172.730 werkzoekenden zonder werk, 8 procent minder dan in juni vorig jaar. De werkloosheidsgraad daalde tot 5,4 procent. Dat heeft de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Nieuwe lockdown in China: 1,7 miljoen inwoners in oosten moeten gedwongen binnen blijven
China heeft andermaal een strikte lockdown ingevoerd, dit keer in de oostelijke provincie Anhui. Daar zijn vandaag driehonderd nieuwe coronabesmettingen aan het licht gekomen, waardoor een lockdown werd afgekondigd die zowat 1,7 miljoen inwoners zal treffen.
Lees verder

LIVE. Pogacar etaleert z'n rapkunsten in opmerkelijke video: "Moge de beste winnen"
Rustdag in de Tour. Dat is opvallend vroeg, na amper drie ritten, maar daar is natuurlijk een goeie reden voor. De Tourkaravaan verplaatst zich van Denemarken naar Frankrijk. De renners stapten gisteravond na de rit zelfs nog op het vliegtuig richting Noord-Frankrijk. Wie rijdt daar straks de benen los? En wie krijgt familie op bezoek? Op deze pagina kunt u het vandaag allemaal volgen.
Lees verder

Republikeinse Liz Cheney wil Trump niet nog eens als president: "Hij mag nooit meer in Oval Office belanden"
De Republikeinse politica Liz Cheney heeft in een interview haar partij gewaarschuwd voor een nieuwe termijn als president voor Donald Trump. "Ik denk dat hij niet de kandidaat van de partij kan zijn", aldus Cheney.
Lees verder

Republikeinse Liz Cheney wil Trump niet nog eens als president: "Donald Trump mag nooit meer in het Oval Office belanden"
De Republikeinse politica Liz Cheney heeft in een zondagsinterview haar partij gewaarschuwd voor een nieuwe termijn als president voor Donald Trump. "Ik denk dat hij niet de kandidaat van de partij kan zijn", aldus Cheney.
Lees verder

Uitdagers gezocht: wie kan Wout van Aert bedreigen in strijd om groene trui?
De Tour is amper drie dagen ver en het lijkt dat Wout van Aert al freewheelend de groene trui zal winnen. Zijn snelste rivalen hebben of geen interesse, of te weinig punten. Wil de strijd om het puntenklassement nog spannend worden, moet snel een uitdager opstaan. Van good old Peter Sagan zal het allicht niet meer komen.
Lees verder

Stop met schrobben in je badkamer: zo richt je je badkamer onderhoudsvriendelijk in
Vuile voegen, vlekken rond je kranen, kalkaanslag in de douche… Er komt heel wat kijken bij het proper houden van je badkamer. Maar sla je liever niet elke dag aan het poetsen? Interieurarchitect Ingrid Nelissen verklapt haar tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer aan bouwsite Livios.
Lees verder

Heb jij recht op een schadevergoeding van het Asbestfonds? "Asbestvezels sluimeren soms 25 tot 30 jaar in ons lichaam voor ze schade aanrichten"
Asbest is en blijft een stille killer: ziektes die door deze stof veroorzaakt worden zijn vaak erg moeilijk te detecteren en te behandelen. Maar hoe kan je dan weten of jouw aandoening samenhangt met asbest? En wat moet je doen om een schadevergoeding aan te vragen? Alexander Van De Sande, woordvoerder van het Asbestfonds, legt uit. "Een slachtoffer van mesothelioom heeft recht op een eenmalige vergoeding van 10.824 euro en een maandelijks bedrag van 1.979,25 euro."
Lees verder

Luc Appermont over exclusiviteitscontracten: "Ik werd goed betaald, dat ga ik niet ontkennen"
"Als kind was ik onhandelbaar", aldus Luc Appermont (72) in Primo. "Ik moest dus naar een streng internaat." Een katholieke school, zoals zijn geloof dat oplegt. "Ik heb heel het parcours doorlopen: misdienaar, voorlezer, koorknaap…" Tot hij, tegen alle verwachtingen in, in de showbizz belandde. Maar ook daar liep niet alles van een leien dakje. Een openhartig gesprek over zijn jeugd, zijn geloof en zijn relatie. "Ik had een stalker. En opeens stond die vrouw in mijn tuin."
Lees verder

Wout van Aert krijgt boete aangesmeerd en riskeert nu tijdstraf bij volgende overtreding
Wout van Aert kreeg gisteren na de rit nog een boete aangesmeerd. Niet omdat hij volgens de jury iets verkeerds had gedaan in de sprint, wel omdat hij zich tijdens de rit schuldig had gemaakt aan sluikstorten - hij gooide afval weg in een zone waar dat niet toegelaten was. Hij moet 500 euro betalen.
Lees verder

Dag voor noodlottige gletsjerbreuk in Italiaanse Dolomieten werd recordtemperatuur gemeten op top van de berg
Gisteren zijn door een gletsjerbreuk in de Italiaanse Dolomieten zeker zes mensen om het leven gekomen. Een vijftiental mensen is nog vermist. Een dag voor de noodlottige lawine van ijs, sneeuw en rotsen, werd er nog een recordtemperatuur gemeten op de top van de berg.
Lees verder

Schrijver en dichter Remco Campert (92) overleden
De Nederlandse schrijver en dichter Remco Campert is afgelopen nacht op 92-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Zijn uitgeverij De Bezige Bij maakte het nieuws namens de familie bekend. De uitgeverij laat weten "intens bedroefd en diep getroffen" te zijn door zijn dood.
Lees verder

"Let's get tropical": deze 12 singles gaan op zoek naar de liefde in het nieuwe seizoen van 'Love Island'
Liefhebbers van realitytelevisie hebben er even op moeten wachten, maar volgende week is het eindelijk zover. Op 11 juli gaat het nieuwe seizoen van 'Love Island' van start op Streamz. Net zoals in de vorige edities gaan ook nu twaalf singles op zoek naar de ware liefde in een prachtige villa onder de Spaanse zon.
Lees verder

Frans Bauer wordt in zijn billen genepen door fan tijdens voorstelling in Brugge
'Heb je even voor mij?' is altijd aanleiding voor een polonaise, maar sommige fans vergeten dan even waar ze hun handen mogen leggen. Tijdens een voorstelling in Brugge kroop een overenthousiaste fan van Frans Bauer op het podium, om zich vervolgens aan de zanger vast te klampen, en in zijn billen te knijpen. Frans bleef de hele tijd professioneel en zong gewoon door.
Lees verder

Kampen en evenementen in verontreinigde PFAS-zones kunnen gewoon plaatsvinden
Jeugd- of sportkampen, festivals en andere evenementen op plaatsen waar no-regretmaatregelen vanwege een PFAS-verontreining van kracht zijn, kunnen gewoon plaatsvinden mits het respecteren van die maatregelen. Dat heeft PFAS-opdrachthouder Karl Vrancken meegedeeld. Daarnaast moeten de bezoekers ook voldoende handhygiëne in acht nemen.
Lees verder

Vakantie met vliegtuig? Onze beautyredactrice legt uit hoe je de 'flight face' vermijdt en wat je best wel en niet smeert
Je stapt van het vliegtuig en denkt: yes, vakantie. Maar je huid is net iets minder in de wolken, want de lucht in een vliegtuig zorgt immers voor een gezwollen gevoel en uitdroging. Wie zich opmaakt voor een verre reis, verwent zijn velletje maar best, voor, tijdens en na de vlucht. Beautyredactrice Sophie legt uit hoe je dat doet. "Anders heb je misschien tot zelfs dagen later nog last."
Lees verder