Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 juli 2022

Britse volksgezondheidsdienst NHS kampt met grootste personeelstekort ooit

HLN
Britse volksgezondheidsdienst NHS kampt met grootste personeelstekort ooit
De Britse National Health Service (NHS) maakt de grootste personeelscrisis in zijn geschiedenis door, meldt een parlementscommissie in Londen vandaag. "De aanhoudende onderbezetting vormt een ernstig risico voor de veiligheid van het personeel en de patiënten, zowel in de gewone zorg als op de spoedeisende hulp", stelt de commissie in een rapport over de Britse volksgezondheidsdienst.
Lees verder

Eutelsat wil met OneWeb fusioneren om te concurreren met Starlink van SpaceX
De Franse satellietoperator Eutelsat heeft maandag bevestigd met het Britse OneWeb besprekingen te zijn gestart voor een fusie om internet aan hoog debiet te kunnen aanbieden en daarmee te concurreren met Starlink van het Amerikaanse SpaceX.
Lees verder

"Complete nonsens": Elon Musk ontkent affaire met vrouw van medeoprichter Google die voor scheiding van mogelijk 1 miljard staat
Complete nonsens noemt Elon Musk het verhaal van de Wall Street Journal als zou hij een affaire hebben gehad met Nicole Shanahan, de inmiddels ex-vrouw van Sergey Brin, medeoprichter van Google. Volgens Musk is er niks van aan en is hij wel degelijk nog altijd goed bevriend met Brin.
Lees verder

Elon Musk ontkent affaire met vrouw van medeoprichter Google
Complete nonsens noemt Elon Musk het verhaal van de Wall Street Journal als zou hij een affaire hebben gehad met Nicole Shanahan, de inmiddels ex-vrouw van Sergey Brin, medeoprichter van Google. Volgens Musk is er niks van aan en is hij wel degelijk nog altijd goed bevriend met Brin.
Lees verder

Is aftersun zonde van het geld? Expert legt uit wat je moet doen als je verbrand bent door de zon
Iets te veel zon gepakt dit weekend? Tja, wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. En een dikke laag aftersun smeren, zo luidt het advies. Maar in hoeverre helpt aftersun eigenlijk wanneer de huid verbrand is door de zon? Of werkt een gewone bodylotion evengoed? We vroegen het aan Jetske Ultee, onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie.
Lees verder

IN BEELD. De laatste nacht: de Gentse Feesten 2022 zijn officieel voorbij
Omdat beelden nog steeds meer zeggen dan woorden, trok fotograaf Wannes Nimmegeers de nacht door. Van Raymond die het trok tot bijna 8 uur vanmorgen, tot Conner Rousseau die pas om 10.50 huiswaarts keerde. Van Ivago die de feestvierders de vlasmarkt afveegde, tot de Feestenburgemeester die het ook de hele nacht uithield.
Lees verder

Ondergrondse tunnels en verborgen boodschappen in het plafond: de geheimen van het Koninklijk Paleis van Brussel
Er staan jaarlijks duizenden mensen voor de poort van het Koninklijk Paleis in Brussel, maar het merendeel krijgt nooit te zien wat er schuilgaat achter de gevels. Het is nochtans mogelijk, want ieder jaar tijdens de zomermaanden zwaait koning Filip (62) de deuren open voor het publiek. Bezoekers kunnen er verbazingwekkende kamers en objecten ontdekken, al krijgen zij lang niet alles te zien. Wij nemen je mee achter de schermen van het Koninklijk Paleis.
Lees verder

Keuzestress voor Mazzu: Silva en Esposito swingen in aanval, Raman en Refaelov moeten vrezen voor hun plaats
Het wordt wringen voorin bij Anderlecht. Fábio Silva scoorde bij zijn debuut en is op weg naar een basisplaats tegen Cercle Brugge, net als Esposito. Wat betekent dat voor Raman en Refaelov? Keuzestress voor Felice Mazzu. "Dat managen wordt een uitdaging, maar dat is mijn job."
Lees verder

Italiaanse chef Peppe Giacomazza proeft 10 kant-en-klare pesto's en deelt lage scores uit: "Deze heeft een uitgesproken melksmaak, echt niet lekker"
Pesto is een onweerstaanbare smaakmaker, maar niet iedereen heeft de tijd om de smaakmaker zelf te maken. Kunnen kant-en-klare pesto's uit de supermarkt even lekker smaken? We lieten de Italiaanse topchef Peppe Giacomazza 5 groene en 5 rode pesto's uit de winkelrekken proeven om erachter te komen. Daarnaast deelt hij zijn ultieme pestorecept én extra tips om zelf een topversie op tafel te zetten.
Lees verder

Bestuurder (21) die voetganger voor dood achterliet is aangehouden
De bestuurder die vrijdagnacht een 29-jarige Riemstenaar aanreed en voor dood achterliet, is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter vandaag beslist. De man wordt naar de gevangenis overgebracht zolang het onderzoek loopt. Het slachtoffer zou intussen niet meer in kritieke toestand verkeren.
Lees verder

LIVE. Pogacar supportert voor verloofde, tweede rit in Tour de France Femmes biedt nieuwe kans voor de sprinters
Na de ritzege van Lorena Wiebes in de openingsrit zijn de sprinters maandag in de Tour de France Femmes wellicht opnieuw aan zet in de tweede etappe van Meaux naar Provins (136,4 km). Wiebes mag starten in het geel en Lotte Kopecky, als tweede in het puntenklassement, draagt de groene trui. Kan onze landgenote opnieuw meedoen voor de dagzege? Volg het live op deze pagina.
Lees verder

Conner Rousseau "geen fan" van beslissing om 16 afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' niet meer uit te zenden wegens "ongepast"
De Vlaamse publieke omroep VRT herhaalt niet langer elke aflevering van de populaire komische serie 'F.C. De Kampioenen'. Zestien van de in totaal bijna driehonderd afleveringen zijn aangemerkt als "ongepast", meldt 'Het Nieuwsblad'. "Ik ben geen fan van deze beslissing", reageert Vooruit-voorzitter en 'Kampioenen'-fan Conner Rousseau op zijn Instagrampagina.
Lees verder

Kremlin: zoveel gas "als technologisch mogelijk" door Nord Stream zodra turbine is geïnstalleerd
Zodra een onderhouden gasturbine voor de Nord Stream-gaspijplijn aan Rusland is teruggegeven wordt die meteen geïnstalleerd. Daarna kan er zoveel gas "als technologisch mogelijk" is door de leiding onder de Oostzee wordt gepompt, heeft Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov gezegd. Daarmee lijkt hij aan te geven dat Rusland dan het gasvolume op zal voeren.
Lees verder

Songfestival gaat volgend jaar door in het Verenigd Koninkrijk
De kogel is door de kerk. De European Broadcasting Union (EBU) heeft laten weten dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar zal plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk. Eerder raakte al bekend dat het muziekfestijn niet kon doorgaan in Oekraïne vanwege de aanhoudende oorlog met Rusland.
Lees verder

Niet Oekraïne, maar Verenigd Koninkrijk zal Eurovisiesongfestival organiseren
De kogel is door de kerk. De European Broadcasting Union (EBU) heeft laten weten dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar zal plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk. Eerder raakte al bekend dat het muziekfestijn niet kon doorgaan in Oekraïne omwille van de oorlog met Rusland.
Lees verder

Herdenkingsbomen voor nazislachtoffers vernield in Duitsland
Onbekenden hebben vorige week tot tweemaal toe herdenkingsbomen voor slachtoffers van het concentratiekamp Buchenwald gevandaliseerd. De bomen staan vlak bij het kamp in de Duitse stad Weimar, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog tienduizenden doden vielen.
Lees verder

Vlaming Philippe moet tijdens interview op de vlucht slaan voor uitbreidende bosbrand in Lesbos: "Muis, zet de koffer klaar hé!"
Op het Griekse eiland Lesbos moeten inwoners opnieuw evacueren doordat de bosbranden er maar blijven uitbreiden. Gisteren vluchtten Philippe en zijn vrouw al uit hun dorp Vrisa omdat het vuur te dichtbij kwam, maar vanmorgen mochten ze terug naar huis. Tot het vuur plots opnieuw aanwakkert en Philippe tijdens het interview met VTM NIEUWS zo snel mogelijk zijn huis moet verlaten op politiebevel.
Lees verder

De ene al wat uitgeslapener dan de andere: Ben Affleck en Jennifer Lopez genieten van huwelijksreis in Parijs
Een week geleden gaven ze elkaar dan toch het jawoord in Las Vegas: zo'n twintig jaar nadat Ben Affleck (49) en Jennifer Lopez (53) voor het eerst een relatie begonnen, zijn ze eindelijk man en vrouw. De twee genieten op dit moment met hun kinderen van een huwelijksreis in Parijs. Al zijn het toch vooral de beelden van een slapende Affleck die de wereld overgaan.
Lees verder

De ene al wat meer uitgeslapen dan de andere: Ben Affleck en Jennifer Lopez genieten van huwelijksreis in Parijs
Een week geleden gaven ze elkaar dan toch het jawoord in Las Vegas: zo'n twintig jaar nadat Ben Affleck (49) en Jennifer Lopez (53) voor het eerst een relatie begonnen, zijn ze eindelijk man en vrouw. De twee genieten op dit moment met hun kinderen van een huwelijksreis in Parijs. Al zijn het toch vooral de beelden van een slapende Affleck die de wereld rondgaan.
Lees verder

TreinTramBus pleit voor snellere evacuaties Thalys: "Evenwicht tussen veiligheid en aandacht voor reizigers"
TreinTramBus, de belangenorganisatie van gebruikers van het openbaar vervoer, vindt dat spoorwegmaatschappij Thalys er beter op moet nazien dat passagiers snel geëvacueerd worden uit een defecte trein, na de twee incidenten van vorige week. "Thalys moet een oplossing zoeken die het evenwicht houdt tussen veiligheid en aandacht voor de reizigers", klinkt het.
Lees verder