Doorgaan naar hoofdcontent

Bosbrand in nationaal park Yosemite bedreigt sequoiabomen

HLN
Bosbrand in nationaal park Yosemite bedreigt sequoiabomen
Een bosbrand in het nationaal park Yosemite, in de Amerikaanse staat Californië, bedreigt de Mariposa Grove. Dat bos huisvest meer dan 500 mammoetbomen of reuzensequoia's. Volgens de autoriteiten heeft het vuur zich vrijdag (lokale tijd) uitgebreid richting het zuiden van het nationale park.
Lees verder

Lichaam van Japanse ex-premier Shinzo Abe overgebracht naar Tokio
Een verslaggever van het Franse persbureau AFP meldt dat een lijkwagen is aangekomen bij het huis van Abe in Tokio. Televisiebeelden tonen leiders van de Liberaal-Democratische Partij (LDP) van de voormalige premier gekleed in het zwart die een erehaag vormen.
Lees verder

Verdachte van moord op Japanse ex-premier Shinzo Abe had eerst ander doelwit
De man die vastzit voor de moord op de Japanse oud-premier Shinzo Abe heeft tegen de politie gezegd dat hij aanvankelijk een leider van een religieuze groep wilde doden. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo. Zijn moeder zou door donaties aan die groep, die volgens de verdachte door Abe werd gepromoot, financieel in de problemen zijn geraakt.
Lees verder

Onze fiscaal expert somt op wat je nu kan doen om in 2023 minder belastingen te betalen: "Investeer in startende bedrijven of doe aan pensioensparen"
Als jij de voorbije dagen of weken bezig was met je belastingaangifte, heb je je ongetwijfeld afgevraagd wat je kon doen om te besparen op je belastingen. Het antwoord is voor iedereen gelijk: niets. De aangifte die nu moet worden ingevuld gaat namelijk over de situatie in 2021. Maar je kan natuurlijk wél een aantal stappen ondernemen om volgend jaar te genieten van belastingvermindering. Onze fiscaal expert Michel Maus zet ze op een rij.
Lees verder

LIVE TOUR. Mathieu van der Poel vat opnieuw moed: "Maar ik mag nu niet té veel ineens willen"
Dole-Lausanne, de achtste rit in de Tour is opnieuw op maat van Wout van Aert. Maar zal onze landgenoot opnieuw all-in gaan of zingt een aanval het tot aan de meet uit? De kans is niet onbestaande. Voor de klassementsmannen wordt het in theorie een halve snipperdag. U volgt alles live op de voet op deze pagina.
Lees verder

'Stranger Things'-fans verbaasd: telefoonnummer dat te zien is werkt écht
Fans van de serie 'Stranger Things' hebben een ontdekking gedaan: het telefoonnummer dat op een busje in de serie staat, werkt écht. Het gaat om het nummer van pizzeria 'Surfer Boy Pizza'. De bestuurder daarvan, Argyle, bezorgt pizza's om zo zijn drugs te kunnen betalen.
Lees verder

Terwijl De Bruyne met kroost geniet van laatste daagjes verlof, zit vakantie er voor Courtois en Lukaku op
Aan alle mooie liedjes komt een einde. Ook voor Romelu Lukaku. De vakantie zit erop voor de spits: vrijdag moest hij zich opnieuw melden bij Inter. Thibaut Courtois begon er ook aan bij Real Madrid. Kevin De Bruyne geniet van zijn laatste dagen verlof, Eden Hazard krijgt nog een weekje rust.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Weekenddeals bij Lidl: Hugo, tapas en barbecuevlees met stevige kortingen
De zomer is helemaal terug en wie ervan wil genieten met een hapje, een drankje en misschien wel een barbecue, kan vandaag zaken doen bij warenhuisketen Lidl. Volgens Promojagers België kan je stevige kortingen krijgen, onder meer voor het zomerse aperitief Hugo.
Lees verder

KOERS KORT. Pogacar twijfelt aan kasseiklassiekers in 2023, ook Giro ligt op tafel
De kans is groot dat Tadej Pogacar volgend voorjaar de kasseiklassiekers links laat liggen. De Sloveense Tourwinnaar maakte dit jaar zijn profdebuut in het Vlaamse voorjaar met de tiende plaats in Dwars door Vlaanderen en de vierde plek in de Ronde van Vlaanderen. Achteraf zei Pogacar dat het naar meer smaakte en hij zeker eens wil terugkeren. "Op een dag wil ik ook eens Parijs-Roubaix rijden", maar dat lijkt nog niet voor meteen. Pogacar wil volgend jaar in april vooral focussen op de klimkoersen zoals bijvoorbeeld de Ronde van het Baskenland. Binnen zijn ploeg UAE ligt ook de Giro op tafel als alternatief in het voorjaar. In november wordt het programma van Pogacar voor 2023 vastgelegd. (BVDC)
Lees verder

96 bekende Vlamingen en nieuwe locatie: 'Waarheid, durven of doen' keert terug op VTM
Van maandag tot en met donderdag zorgt 'Waarheid, Durven of Doen' binnenkort weer voor gezelligheid en amusement in een zomerse setting. Het VTM-programma komt deze zomer terug met een nieuw seizoen. In het programma spelen telkens vier bekende gasten het spel waarbij uitdagende opdrachten, moeilijke dilemma's en pittige vragen elkaar afwisselen.
Lees verder

Open Vld-voorzitter Lachaert wil kiessysteem in ons land drastisch hervormen
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zegt dat hij het kiessysteem in ons land drastisch wil hervormen. "We kunnen de politiek deblokkeren als we het aantal partijen inperken", zegt Lachaert in een interview met 'Het Nieuwsblad'. "Dat lukt enkel door het kiessysteem drastisch te hervormen."
Lees verder

Nieuw rondje moddergooien tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton: "Hij moet er zelf maar mee leven"
Een vileine opmerking van Max Verstappen en een crash van Lewis Hamilton. De eerste dag van het Formule 1-weekend in Oostenrijk maakt duidelijk dat de rivaliteit tussen de twee kemphanen weer helemaal is opgelaaid. "Ik vind zijn opmerking een beetje lomp."
Lees verder

INTERVIEW. "Alsjeblieft, leg nu even geen druk meer op mij": olympisch turnkampioene Nina Derwael past voor EK in augustus en stoomt zich klaar voor WK
Opgelet, fans van Nina Derwael (22): het is nog even wachten voor de olympische turnkampioene weer in al haar glorie te bewonderen zal zijn. Het EK in augustus komt voor haar te vroeg, in het najaar hoopt ze er wel bij te zijn op het WK in Liverpool. "Mijn carrière is áf, maar ik wil er alles uithalen." Derwael onder meer over haar langeafstandsrelatie en resterende sportieve ambities.
Lees verder

Tuinieren in juli: deze 10 klussen doe je best nu
De zomer is aangebroken: het hoogseizoen van je tuin. Je spendeert er veel tijd, je kan groenten en fruit oogsten en er staan nog heel wat planten in bloei. Maar er moet ook geklust worden. Bouwsite Livios zet de 10 belangrijkste tuinklussen in juli op een rijtje.
Lees verder

Van aan het water tot tussen de koeien: dit zijn de tofste camperplekken van België
Last minute: dat is de trend in de camperboekingen deze zomer. Camperverhuurder Goboony zag de afgelopen week de huurverzoeken met bijna de helft stijgen. Grootste oorzaak zijn de problemen op de luchthavens. Onze reisexpert Johan Lambrechts tipt daarom nog een paar van de tofste camperplekken voor deze zomer.
Lees verder

23 Vlammen voorgesteld (4): topscorer aller tijden, gebroken knieschijf en dezelfde voetbalschool als De Bruyne en Courtois
De Red Flames zijn gesetteld in Engeland voor het tweede EK in hun geschiedenis. Zondag openen onze voetbalvrouwen tegen IJsland. De Flames spelen vervolgens op 14 juli tegen Frankrijk en op 18 juli tegen Italië. Wij stellen de komende dagen onze 23 Rode Vlammen aan u voor. Vandaag: Tessa Wullaert, Elena Dhont, Davina Philtjens, Jody Vangheluwe en Julie Biesmans.
Lees verder

Bart Swings schenkt België meteen gouden medaille op Wereldspelen: "De grote druk is nu al weg"
Skeeleraar Bart Swings heeft op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham, Alabama goud veroverd in de 10.000 meter puntenafvalling. "De echte druk is er niet meer. Dat doet deugd. Ik kan vrijer in de andere wedstrijden stappen."
Lees verder

Politiechef denkt dat agent die op tractor schoot bij boerenprotest "verkeerde inschatting" maakte
De Nederlandse politie geeft toe dat de agent die deze week bij een boerenprotest op een tractor schoot mogelijk een "verkeerde inschatting" heeft gemaakt. De tractor werd bestuurd door een 16-jarige. De agent schoot omdat hij naar eigen zeggen dacht dat de 16-jarige tractorbestuurder op agenten wilde inrijden en hij "beducht was voor de veiligheid" van zijn collega's.
Lees verder

Ook (al) stress door je kids? Linde Merckpoel en Sabine Hagedoren vertellen hoe ze aan 'mild moederen' doen
Een op de twaalf Belgische ouders lijdt aan een parentale burn-out. Misschien zit jij ook al met de handen in het haar, na deze eerste week zomervakantie. Geen zorgen, experts Moïra Mikolajczak en Klaar Hammenecker pleiten voor 'goed-genoeg-ouderschap'. Ze leggen uit hoe je het zelf toepast en Linde Merckpoel (37) en Sabine Hagedoren (53) vertellen hoe zij zich een pak vrijer voelen door milder te moederen. "Grote toekomstplannen met mijn kinderen? Die heb ik niet direct."
Lees verder

Chinese inflatie hoger door gestegen prijzen varkensvlees
De inflatie in China is in juni gestegen naar het hoogste niveau in twee jaar, vooral aangejaagd door de stijgende prijzen voor varkensvlees. Volgens de Chinese overheid bedroeg de inflatie vorige maand 2,5 procent op jaarbasis, tegen 2,1 procent een maand eerder.
Lees verder