Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 juli 2022

Bill Barberis, Ella Leyers en Ben Segers spreken de Vlaamse hoofdrollen in voor animatiefilm ‘DC Club van Super-Pet...

HLN
Bill Barberis, Ella Leyers en Ben Segers spreken de Vlaamse hoofdrollen in voor animatiefilm 'DC Club van Super-Pets'
Op 27 juli brengt Warner Bros. Pictures de avontuurlijke animatiefilm 'DC Club van Superpets' uit in de bioscoop. In de Vlaams gesproken versie horen we Ben Segers en Bill Barberis in de hoofdrollen. Ben Segers spreekt niet alleen een stem in, maar debuteert tevens als stemmenregisseur voor een animatiefilm.
Lees verder

1 op de 3 heeft nachtmerries door baas: hoe verbeter je de band met je werkgever?
Wel een op de drie werknemers kampt met nachtmerries als gevolg van de verstandhouding met zijn of haar baas. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone. Hoe komt dat? Wat kun je eraan doen? En wanneer zoek je toch maar beter een andere job? Jobat.be geeft inzichten en tips om de band met je baas te verbeteren.
Lees verder

1 op 3 heeft nachtmerries door baas: hoe verbeter je de band met je werkgever?
Liefst een op de drie werknemers kampt met nachtmerries als gevolg van de verstandhouding met zijn of haar baas. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone. Hoe komt dat? Wat kun je eraan doen? En wanneer zoek je toch maar beter een andere job? Jobat.be geeft inzichten en tips om de band met je baas te verbeteren.
Lees verder

OPROEP. Welk zomerboek geeft jou een instant vakantiegevoel?
Aan het zwembad, op het strand of wiegend in de hangmat in je eigen tuin. Waar je ook bent, met een goed boek ben je meteen op reis vertrokken. Welk zomerboek mag niet ontbreken in onze reiskoffer deze vakantie? Deel jouw beste leestips met andere boekenfans.
Lees verder

Vijf kinderen in ziekenhuis na vergiftiging op scoutskamp in Beauraing: "Het was gewoon pech"
Een scoutskamp in Beauraing, in de provincie Namen, is ontruimd wegens een vergiftiging die wellicht aan het drinkwater te wijten was. Dertien kinderen werden ziek, van wie er vijf in het ziekenhuis zijn opgenomen, zo hebben Franstalige media woensdag gemeld. De burgemeester van Beauraing vermoedt dat het probleem ontstaan is door het water.
Lees verder

Rita Baga van 'Canada's Drag Race' presenteert Belgische versie van 'RuPaul's Drag Race'
Er duiken steeds meer details op over 'Drag Race Belgique', de Belgische versie van 'RuPaul's Drag Race'. Ondertussen weten we namelijk wie de show mag presenteren. Rita Baga, die al te zien was in 'Canada's Drag Race', wordt straks de host van het programma.
Lees verder

Bultrugwalvis die vorige maand opdook voor kust van Knokke-Heist en Zeebrugge, levenloos aangespoeld in Nederland
De bultrugwalvis die een tijd geleden diverse keren opdook voor de kust van Knokke-Heist en Zeebrugge is overleden. Dat meldt de Stichting SOS Dolfijn. De walvis spoelde aan in Nederland.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Peloton moet over 11 kasseistroken: "Genieten gaan we niet doen"
Zet u schrap, want vandaag staat in de Tour de France de gevreesde kasseienrit op het programma. Tussen Lille en Arenberg liggen 11 kasseistroken. De meeste klassementsmannen zullen met een klein hartje aan de start verschijnen. De klassieke coureurs hopen zich dan weer volledig te kunnen uitleven. Volg de aanloop en uiteraard de etappe zelf op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Leeds brengt bod van tot wel 35 miljoen uit, maar Charles De Ketelaere wil naar AC Milan
Club Brugge heeft een concreet bod van Leeds United voor Charles De Ketelaere (21) op tafel liggen, maar de aanvaller heeft geen trek in een avontuur bij de Engelse traditieclub. CDK heeft zijn zinnen op AC Milan gezet… en dus dient blauw-zwart te weigeren.
Lees verder

Yves Lampaert denkt nog aan nieuwe gele trui, maar beseft dat het lastig wordt: "Mij maak je niet wijs dat Wout zich vandaag moet opofferen voor Roglic of Vingegaard"
Zijn weg naar Roubaix eindigde met een pijnlijke koprol. Zijn weg naar de Tour de France begon met de gele trui. Op zijn geliefkoosde kasseien kan Yves Lampaert (Quick.Step Alpha Vinyl) het geel heroveren, maar dan moet hij wel voorbij Wout van Aert: "Hopelijk heeft hij zere benen van gisteren, maar dat betwijfel ik."
Lees verder

INTERVIEW. Yves Lampaert ziet kansje om geel te heroveren, maar is niet naïef: "Mij maak je niet wijs dat Wout zich vandaag moet opofferen voor Roglic of Vingegaard"
Zijn weg naar Roubaix eindigde met een pijnlijke koprol. Zijn weg naar de Tour de France begon met de gele trui. Op zijn geliefkoosde kasseien kan Yves Lampaert (Quick.Step Alpha Vinyl) het geel heroveren, maar dan moet hij wel voorbij Wout van Aert: "Hopelijk heeft hij zere benen van gisteren, maar dat betwijfel ik."
Lees verder

Strijd der influencers in 'Spartacus Run': Average Rob en Lauren Versnick nemen het tegen elkaar op
Average Rob en Lauren Versnick, goed voor respectievelijk 555.000 en 80.000 volgers op Instagram, nemen het vanavond tegen elkaar op het vier kilometer lange hindernissenparcours. Vooral Average Rob blijkt helemaal niet zo average te zijn en ontpopt zich tot een echte kanjer met een stevige portie competitiedrang. Lauren sneuvelt op haar beurt in enkele opdrachten en gaat niet zonder kleerscheuren naar huis.
Lees verder

Spoorstaking in Frankrijk verstoort begin van vakantie
Een staking op het Franse spoornet verstoort het begin van de zomervakantie voor vele reizigers: op het TGV-netwerk rijdt zowat een kwart van de treinen en bij de TER, treinen op middellange afstand, rijden twee op de vijf treinen. De internationale treinen van Eurostar, Thalys en Lyria rijden "normaal of zo goed als normaal".
Lees verder

Op bezoek op een hondenparty: "Ik spendeer de helft van mijn loon aan Coco"
Nog een reden nodig voor een feestje deze zomer? Houd dan eens een puppy shower of verjaardagsbbq voor je viervoeter. Want hoe gek het misschien ook klinkt, feestjes voor honden zitten in de lift. "Ik krijg zeker drie aanvragen per week, terwijl sommige feestjes toch om en bij de 200 euro kosten", zegt hondenpartyplanner Lana, die ons meenam naar de puppy shower van chihuahua Coisnelli.
Lees verder

Herentalse bakker maakt gele 'sjoekes' ter ere van Wout Van Aert: "Ondertussen denk ik na om ook de rest van het assortiment aan te pakken"
Gele éclairs of soezen, in de Kempen ook wel eens 'sjoekes' genoemd, daar pakt de Herentalse bakker Tom Smet mee uit na de fenomenale prestaties van zijn stadsgenoot Wout Van Aert in de Tour de France. En of ze gegeerd zijn. Toen we vanochtend omstreeks 9 uur langsgingen had de bakker net een tweede lading de oven ingestoken. "Hier moest ik gewoon op inspelen", klinkt het.
Lees verder

Paul Gheysens voert nog maar eens kapitaalsverhoging door bij Antwerp
Eens te meer heeft Antwerp-voorzitter Paul Gheysens een kapitaalsverhoging doorgevoerd in zijn club. De grote baas van bouwbedrijf Ghelamco pompt deze keer tien miljoen extra in de Great Old, zo staat te lezen in het Staatsblad.
Lees verder

Getuige koppelt uitvoerders van moord Peter R. de Vries uitdrukkelijk aan groep van topcrimineel Taghi
Justitie beschikt over uitvoerige verklaringen van een getuige die de verdachte uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries koppelt aan de organisatie van topcrimineel Ridouan Taghi (44).
Lees verder

Benzine tanken wordt vanaf morgen weer iets goedkoper
Benzine wordt morgen iets goedkoper. Een liter benzine 95 (E10) mag nog maximaal 2,023 euro kosten, een daling met 4,4 cent. Dat meldt de FOD Economie.
Lees verder

Hannes Anaf (Vooruit) kritisch over vertrek van Groen uit onderzoekscommissie Kinderopvang
Vlaams parlementslid Hannes Anaf (Vooruit) reageert kritisch op de beslissing van Groen om de onderzoekscommissie kinderopvang te verlaten. "Als ze er niet in slagen om te probéren grenzen van meerderheid en oppositie te overstijgen in zo'n gevoelig dossier, waar verdorie een kindje gestorven is, waar zijn we dan in godsnaam mee bezig?", aldus Anaf.
Lees verder

"Wie veel kust, is meer tevreden over zijn orgasmes en relatie." Waarom zoenen we en wat doet het met ons?
Je wisselt speeksel uit en daarbij 1 miljard bacteriën. En tóch zoenen we graag. Arts Stef Henderickx legt uit waarom op deze Wereld Kusdag, aan de hand van 7 verrassende inzichten. Van wat een kus ons allemaal vertelt over de ander (meer dan je denkt) tot hoe lang je de ander moet zoenen voor meer seksueel plezier (minder lang dan je denkt). "Het speeksel van vrouwen bevat oestrogeen. Die hormonen beïnvloeden hoe aantrekkelijk zoeners elkaar vinden."
Lees verder