Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 juli 2022

Bij de huiszoekingen van Bahrain Victorious viel politie ook binnen bij Dylan Teuns in Halen

HLN
Bij de huiszoekingen van Bahrain Victorious viel politie ook binnen bij Dylan Teuns in Halen
Dylan Teuns (30) heeft speurders over de vloer gekregen bij hem thuis in Halen. Donderdagmorgen om half zes, één dag voor de start van de Tour, liep ook de Deense politie het hotel van de ploeg in Glostrup binnen. Vragen bij Team Bahrain Victorious worden steeds groter. Niemand wilde ze vandaag beantwoorden.
Lees verder

Bij de huiszoekingen van Bahrain Victorious viel politie ook binnen bij Dylan Teuns
Bij de huiszoekingen van Bahrain Victorious is de politie ook binnengevallen bij Dylan Teuns. Het parket van Marseille bevestigt verschillende invallen tussen 27 en 30 juni, zo ook een in België. Teuns is de enige Belg in de ploeg. Bovendien zouden maar bij drie renners huiszoekingen hebben plaatsgevonden. "Al deze inbeslagnames zullen het onderwerp zijn van latere analyses", klinkt het bij het parket.
Lees verder

Heineken waarschuwt voor stukjes glas in bierflesjes
De Nederlandse brouwerij Heineken is een terugroepactie gestart voor kleine bierflesjes. De brouwer waarschuwt dat er mogelijk glas in zit. Het gaat om flesjes van 25 centiliter met schroefdrop, zonder statiegeld. Volgens de brouwer kunnen er glasschilfers van de onderzijde loskomen en in het bier terechtkomen.
Lees verder

Belgian Lions verpletteren Slovakije, Obasohan heeft alle geluk van de wereld na mislukte dunk
De Belgische basketbalmannen hebben zich met verve geplaatst voor de tweede (en laatste) kwalificatieronde voor het WK van 2023. De Belgian Lions versloegen Slovakije in Bergen ruim met 102-59 en stoten dankzij de zege een voorronde door.
Lees verder

Een nieuw record: polsstokfenomeen Duplantis lukt hoogste sprong ooit in openlucht
Polsstokspringer Armand 'Mondo' Duplantis heeft tijdens de Diamond League in Stockholm de hoogste sprong ooit in openlucht afgeleverd. De Zweedse olympische kampioen ging er over 6m16. Ben Broeders bleef op een zevende plaats steken.
Lees verder

Wall Street kent slechtste eerste jaarhelft sinds 1970
Wall Street heeft de slechtste eerste helft van het jaar achter de rug in meer dan vijftig jaar. De brede S&P 500-index eindigde donderdag zo'n 21 procent lager dan het jaar werd begonnen, de sterkste daling in New York sinds 1970. Hier volgt een kort beursoverzicht.
Lees verder

LIVE. Vitinha eerste zomeraanwinst voor PSG - "Dost tekent bij FC Utrecht" - Muleka én Bastien op weg naar Burnley
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Nog geen akkoord gevonden over noodopvangcapaciteit, zegt staatssecretaris de Moor
Het federale kernkabinet is het donderdagavond nog niet eens geraakt over noodopvangcapaciteit voor asielzoekers. Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) spreekt wel van "goede gesprekken". De regering bespreekt het dossier op een later moment verder.
Lees verder

EU neemt wet aan tegen valse concurrentie van buitenlands bedrijf: Brussel viseert staatssteun
Bedrijven van buiten de Europese Unie kunnen vanaf begin 2023 niet meer zomaar investeren in de EU als ze gesubsidieerd worden door hun eigen overheid. De EU-lidstaten en het Europees Parlement zijn het in principe eens geworden over nieuwe wetgeving die bijvoorbeeld de overname door een staatsgesteund Chinees bedrijf van een Belgische onderneming zal bemoeilijken.
Lees verder

Geplande fusie tussen Proximus-dochter TeleSign en NAAC stopgezet: beursgang valt in water
De fusieovereenkomst tussen TeleSign, de Amerikaanse dochteronderneming van Proximus, en NAAC is stopgezet. Dat meldt Proximus donderdagavond in een persbericht. Daardoor valt de beursgang van TeleSign in het water.
Lees verder

Zeven gewonden door onweer op Frans festival Eurockéennes de Belfort
Er zijn donderdag zeven gewonden gevallen op Eurockéennes de Belfort, een van de grootste Franse festivals, toen een zwaar onweer uitbrak. De concerten van donderdagavond en vrijdag werden daarom geannuleerd.
Lees verder

Dag op dag 22 jaar na een dodelijk Roskilde: zo beleefde Rock Werchter Pearl Jam
Topschijf 'Ten' werd dit jaar 31. Eddie Vedder 57. Maar bij 'Even Flow' wist Werchter zeker: na een dag vol regen kwam met Pearl Jam een band zonder één spatje roest, maar wel met krassen op de ziel. "Dag op dag 22 jaar geleden stonden we op Roskilde", klonk het. "Onze gedachten zijn bij de mensen die daar het leven lieten. Hold Your Phones Like Candles."
Lees verder

ONZE OPINIE. "Een inflatie van 10%, een begrotingstekort van bijna 30 miljoen euro en een energiecrisis van jewelste. Maar waar is de ernst?"
Een doorsnee dag in België verloopt tegenwoordig zo:
Lees verder

Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoedelijk drugs gebruikt
De vermoedelijke bestuurder van een vrachtwagen in Texas waarin maandag meer dan vijftig dode migranten werden aangetroffen, had methamfetamine gebruikt toen de politie hem vond. Dat zegt Henry Cuellar, de Democratische vertegenwoordiger van het district dat het oostelijke deel van San Antonio omvat. Cuellar baseert zich daarbij op gerechtelijke documenten die hij heeft ingezien.
Lees verder

Minstens tien doden bij Russische raketaanval op flatgebouw Odesa
Een Russische raket heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een flatgebouw getroffen in de Oekraïense havenstad Odesa, aan de Zwarte Zee. Daardoor zijn minstens tien mensen om het leven gekomen, meldt een lokale functionaris op Telegram.
Lees verder

Op TicketSwap koop je voor bodemprijzen festivaltickets: hoe werkt dat?
Meer dan 16.000 tickets voor Rock Werchter 2022 werden er al op verkocht. TicketSwap, een online platform waarop je tickets kan verkopen, is razend populair. Terwijl je vroeger terecht moest op schimmige sites aan woekerprijzen, koop je op TicketSwap voor faire prijs kaartjes voor een uitverkocht concert. Maar de grote organisatoren zijn niet allemaal even tevreden.
Lees verder

EU legt cryptomarkt aan banden: "einde maken aan het Wilde Westen van de crypto"
De EU neemt de cryptosector onder handen met wetgeving die de excessen rond cryptomunten moet beperken. Voor het eerst worden cryptovaluta zoals bitcoins, uitgevers van cryptomunten en aanbieders van diensten voor het wisselen van virtuele cryptovaluta aan Europese regels gebonden. De EU-lidstaten en het Europees Parlement bereikten daar donderdagavond een akkoord over.
Lees verder

EU legt cryptomarkt aan banden: "einde maken aan Wilde Westen"
De EU neemt de cryptosector onder handen met wetgeving die de excessen rond cryptomunten moet beperken. Voor het eerst worden cryptovaluta zoals bitcoins, uitgevers van cryptomunten en aanbieders van diensten voor het wisselen van virtuele cryptovaluta aan Europese regels gebonden. De EU-lidstaten en het Europees Parlement bereikten daar donderdagavond een akkoord over.
Lees verder

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) reageert op voorstel Horeca Vlaanderen: "Witte kassa niet in weegschaal leggen voor belastingvoordeel"
Horeca Vlaanderen kwam vandaag met een opmerkelijk voorstel: de witte kassa invoeren in ruil voor een btw-verlaging naar 6% voor frisdranken. Maar bevoegd minister Van Peteghem wil zwartwerk niet afwegen tegenover lagere belastingen.
Lees verder

Theo Francken richt vrijwilligerskorps op in 'zijn' Lubbeek: krijgt het idee straks navolging in heel Vlaanderen?
Lubbeekse jeugd, meld u! Want burgemeester Theo Francken (N-VA) zoekt u om een vrijwilligerskorps op te richten. "Daar krijgen ze vaardigheden voor het leven." Maar niet iedereen is onder de indruk.
Lees verder