Doorgaan naar hoofdcontent

Automobilist (24) aangehouden voor ongeval met vluchtmisdrijf dat Valerie (45) het leven kostte

HLN
Automobilist (24) aangehouden voor ongeval met vluchtmisdrijf dat Valerie (45) het leven kostte
De verdachte van het dodelijk verkeersongeval in Borgloon is vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter in Tongeren. Bij het ongeval kwam de 45-jarige jogster Valerie (45) om het leven. De 24-jarige verdachte reed na het ongeval door, maar kwam zich later in het gezelschap van zijn vader alsnog melden bij de politie.
Lees verder

"Catastrofaal verlamd": zo is Russische economie er écht aan toe na invoering westerse sancties
De Russische economie is "catastrofaal verlamd" sinds de invoering van de westerse sancties en het vertrek van meer dan duizend internationale bedrijven als gevolg van de invasie van Oekraïne. Dat staat te lezen in een nieuw onderzoek van de universiteit van Yale.
Lees verder

Zwemmen zonder zorgen: deze badpakken en bikini's zijn 'period proof'
Zwemmen als je ongesteld bent: nog steeds doen veel vrouwen het liever niet. Want maandverband in je bikini is geen optie, en niet iedereen vindt tampons of menstruatiecups even comfortabel. Steeds meer merken lanceren daarom zwemkleding die tegen een stootje (of rode vlek) kan als je menstrueert.
Lees verder

Tientallen migranten voor Rhodos opgepikt
De Griekse kustwacht en de bemanning van een vrachtschip hebben woensdagochtend ongeveer honderd migranten opgepikt ten zuidoosten van het eiland Rhodos. De mensen aan boord van een jacht waren onderweg naar Italië, meldt de Griekse openbare omroep. Ze worden ondergebracht in een registratiekamp op het eiland Leros.
Lees verder

Coördinatiecentrum voor Oekraïense graanexport over zee geopend
Het centrum dat in Istanboel de graanexport vanuit Oekraïense havens over de Zwarte Zee naar de wereldmarkten moet regelen, is officieel geopend. In een toespraak zei de Turkse defensieminister Hulusi Akar dat er 25 miljoen ton graan zal worden geëxporteerd. Daarvoor zijn drie havens in Oekraïne uitgekozen.
Lees verder

Hoe gaat het nog met Dean Delannoit uit 'Idool'? "De dood van Stefaan Fernande heeft me erg geraakt"
Hij won in 2007 'Idool' toen hij amper achttien jaar oud was en scoorde nadien nog een paar bescheiden hitjes. Maar daarna werd het stil rond Dean Delannoit (33). Tót nu. Vanaf 1 augustus is Dean te zien in het nieuwe Play4-programma 'Het Beste Bod', waarin bekende en minder bekende verzamelaars op zoek zijn naar unieke voorwerpen. In een gesprek met 'TV Familie' praat Dean over z'n deelname, hoe hij rechtkrabbelt na corona en of hij nog muzikale plannen heeft. "Na de dood van Fernande wilde ik wat meer met mijn gezin bezig zijn."
Lees verder

Hoe krijg je die perfecte 'krak' bij de crème brûlée? Chef tipt: "Laat de crème goed afkoelen voor je de suiker gaat branden"
Het legendarische krokante laagje van een crème brûlée maakt of kraakt het dessert. Letterlijk dan. Jammer genoeg is het niet zo makkelijk om zelf te maken. Hoe krijg je de crème perfect? En hoe brand je dat suikerige laagje zoals het hoort? Chef Jürgen Van Riet van La Chapelle legt uit hoe je eraan begint en wat je zeker niét mag doen. "Schuif de crème brulée niet meteen in de oven wanneer de crème klaar is, dat is een succesrecept voor een mislukt dessert."
Lees verder

Zoon van Madonna danst in jurk samen met zusje
De dansmoves zitten in de familie. Madonna (63) deelde beelden op haar Instagramaccount waarin haar zoon David Banda (16) danst met zijn kleine zus Estere (9), terwijl hij een jurk draagt. De volgers van zijn moeder beladen de post met lieve reacties: "Ik ben zo blij dat mannen nu ook een jurk durven te dragen!"
Lees verder

AC Milan brengt nieuw bod uit op Charles De Ketelaere: 31 miljoen euro plus 4 miljoen aan bonussen
Hapt Club Brugge nu wel toe? AC Milan verleidt blauw-zwart volgens La Gazetta dello Sport met een nieuw en verhoogd bod op Charles De Ketelaere (21). 31 miljoen euro, plus 4 miljoen aan mogelijke bonussen. De vereiste 35 miljoen, maar naar verluidt hoopt Club toch nog steeds op een hoger vast bedrag en minder bonussen. De Rode Duivel kan in Milaan jaarlijks 2,3 miljoen euro verdienen en er ploegmaat worden van Origi en Saelemaekers.
Lees verder

Migrantenopvangkamp Lampedusa opnieuw overvol
Het opvangkamp voor migranten op het Italiaanse eiland Lampedusa is opnieuw overvol, amper twee weken nadat de Italiaanse autoriteiten de plek hebben ontruimd. Dat zegt het Italiaanse persagentschap ANSA.
Lees verder

Belgische motorhelmenfabrikant Lazer failliet
De Belgische fabrikant van motorhelmen Lazer heeft midden juni het faillissement aangevraagd. Dat heeft Clicpublic, dat instaat voor de stockverkoop, vandaag meegedeeld. Het bedrijf uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert is bezweken aan de gevolgen van de coronacrisis.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Kopecky moet de beteren laten rijden op de grindstroken
De Tour de France Femmes is vandaag al toe aan zijn vierde etappe, over 126,8 km van Troyes naar Bar-Sur-Aube, met onderweg vier gravelstroken en vijf gecategoriseerde hellingen. De rit van vandaag wordt ook wel de Franse Strade Bianche genoemd. Spektakel verzekerd dus en hier volgt u alle ontwikkelingen LIVE op de voet!
Lees verder

Lana Del Rey vreest voor veiligheid van zichzelf en familie: haar wagen werd gestolen door stalker
'Summertime Sadness'-zangeres Lana Del Rey (37) heeft goedkeuring gekregen voor tijdelijk contactverbod tegen haar stalker. Eric Everardo (21) bezocht meermaals haar woning en stal ook de wagen van de zangeres. Dat meldt TMZ.
Lees verder

VN-Mensenrechtencomité: Hongkong moet veiligheidswet intrekken
Hongkong moet de door China ingevoerde nationale veiligheidswet intrekken, vindt het Mensenrechtencomité. Het orgaan van de Verenigde Naties maakt zich "ernstige zorgen" over de brede interpretatie en willekeurige toepassing van de omstreden wetgeving.
Lees verder

183 vaten met drugafval gedumpt in Voeren: grootste dumping in Limburg van afgelopen twee jaar
In de Schansweg in Voeren, vlakbij de Nederlandse grens, werden gisteren 183 vaten aangetroffen met een verdacht chemisch product. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het om afval gaat uit een labo waar synthetische drugs gemaakt worden.
Lees verder

Alle natuurlijke hulpbronnen zijn opgebruikt: Earth Overshoot Day valt dit jaar alweer een dag vroeger, op 28 juli
Earth Overshoot Day, de dag dat we de draagkracht van de aarde overschrijden, valt dit jaar op donderdag 28 juli, een dag vroeger dan vorig jaar. Dat blijkt uit het onderzoek van Global Footprint Network.
Lees verder

Europese Commissie spoort lidstaten aan tot contactonderzoek bij apenpokkenvirus
De Europese Commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides heeft de ministers van Gezondheid van de 27 lidstaten in een brief aangespoord om een gecoördineerde aanpak van het apenpokkenvirus uit te werken, onder meer met contactonderzoek.
Lees verder

"Leer jonge kinderen genieten van hun lichaam." Experts vragen aandacht voor iets waar ouders bijna nooit met hun kinderen over praten
Seks is iets voor volwassenen, daar hoef je met kinderen toch niet over te praten? Wel dus, zeggen seksuoloog Chloé De Bie en Sensoa-medewerker Wannes Magits. De twee experts leggen uit waarom dit ongemakkelijk voelt voor ouders, terwijl dat helemaal niet nodig is, en reiken handvaten aan voor seksuele opvoeding bij peuters, kleuters en lagereschoolkinderen. "Wist je dat zelfs foetussen masturberen?"
Lees verder

Amerikanen gebruiken vaker ondertitels: acteur Tom Hardy is de moeilijkste acteur om te begrijpen
Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Amerikanen ondertiteling gebruiken bij het kijken van films en series. 'Preply' wou dit verder tot op de bodem uitzoeken en voerde een enquête uit bij 1200 Amerikanen. Het onderzoek schepte duidelijkheid en toonde aan welke acteurs en actrices simpelweg het moeilijkste verstaanbaar zijn. Een Britse acteur stak er met kop en schouders bovenuit: 'Venom'-ster Tom Hardy (44).
Lees verder

Nationale Bank: "Woning kopen blijft haalbaar, maar kopers moeten steeds meer eigen middelen bijdragen"
Een woning kopen blijft haalbaar in ons land, maar wie wil kopen, moet wel meer eigen middelen bijdragen. Dat blijkt uit een studie van de Nationale Bank. Voor jonge gezinnen, die vaak minder inkomsten hebben, of andere gezinnen in een minder gunstige financiële situatie betekent dat in bepaalde gevallen kleiner kopen of verder van de stad gaan wonen.
Lees verder