Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 juli 2022

Amélie (39) leidt humanitaire missie in woestijn in Marokko: “Berbers leggen leven in onze handen om hun ogen en g...

HLN
Amélie (39) leidt humanitaire missie in woestijn in Marokko: "Berbers leggen leven in onze handen om hun ogen en gebit te redden"
Amélie Verhofstede uit Waregem leidt midden oktober een humanitaire missie naar Marokko. Het doel: er minstens 120 cataractoperaties laten uitvoeren en berbers ook van slechte tanden verlossen. "Huidskleur en religie zijn niet belangrijk. We zijn allemaal van vlees en bloed, iedereen heeft goeie zorg nodig", benadrukt Amélie. Ook Freya Bernaert uit Kortrijk springt nu enthousiast mee op de kar. Beiden werken in het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk. Ook u kan de missie(s) (financieel) steunen. Zo is er nog heel wat medisch materiaal nodig.
Lees verder

Prijsverhogingen tot 43 procent voor Europese Amazon Prime-abonnementen: wat zijn de gevolgen voor Belgische klanten?
Slecht nieuws voor abonnees van Amazon Prime. De techgigant verhoogde begin dit jaar al de abonnementsprijzen in de Verenigde Staten en nu is ook Europa aan de beurt. Vanaf 15 september gaat de kostprijs omhoog in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. De prijzen stijgen in sommige gevallen met wel 43 procent. Die beslissing zal ook gevolgen hebben voor Belgische klanten.
Lees verder

Jogster aangereden en overleden in Borgloon: verdachte (24) geeft zichzelf aan bij politie
Bij een zwaar verkeersongeval met vluchtmisdrijf op de Bilterweg in Hoepertingen (Borgloon) is dinsdagvoormiddag een jogster van in de veertig om het leven gekomen. Het ongeval zou niet zo ver gebeurd zijn van waar het slachtoffer woont. Het betrokken voertuig zette na de aanrijding zijn weg verder. De bestuurder (24) heeft zichzelf gemeld bij de politie.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Kopecky voor derde etappe: "Hoop dat ik mee kan sprinten voor de overwinning"
Vandaag staat de derde etappe in de Tour de France Femmes op het programma. De rensters krijgen een pittige finale voor de wielen geschoven, met daarin twee beklimmingen én een hellende aankomst. Kan Lotte Kopecky meedoen voor de ritzege? Op deze pagina volgt u de koers op de voet.
Lees verder

Duitse exportsector somber gestemd door dreigend gastekort
Het dreigende gastekort leidt tot sombere vooruitzichten bij de Duitse exportbedrijven, zo blijkt uit een rondvraag van het Duitse Ifo-onderzoeksinstituut bij ongeveer 2.300 industriële bedrijven. Vooral in de chemische industrie, waar het gebruik van aardgas bijzonder hoog is, is men flink negatiever geworden over de buitenlandse handel.
Lees verder

Neymar bijt van zich af na 'slechtste schwalbe uit zijn carrière': "Stelletje mensen dat nooit tegen een bal getrapt heeft"
De Japan Tour van PSG hield gisteravond halt in Suita, waar de Parijse trots het opnam tegen Gamba Osaka. Dankzij goals van onder andere Neymar (2), Messi en Mbappé werd het 2-6, maar achteraf was er vooral veel te doen om een actie van eerstgenoemde. En die bijt intussen flink van zich af.
Lees verder

Israëlisch leger vernielt huizen van Palestijnen die beschuldigd worden van moord
Israëlische troepen hebben dinsdag met een bulldozer en explosieven de huizen van twee Palestijnen vernield, die ze ervan beschuldigen in april een Israëlische bewaker te hebben gedood voor de ingang van een nederzetting in de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat meldt het Palestijns agentschap Wafa en bevestigen journalisten van het Frans persagentschap AFP ter plaatse. Er is geen sprake van gewonden
Lees verder

EU-landen bereiken akkoord over gasbesparingen om winter door te komen
De 27 EU-landen zijn het eens geworden over gasbesparingen de komende maanden die moeten voorkomen dat huishoudens, belangrijke bedrijven en ziekenhuizen zonder verwarming komen te zitten als Rusland de gaskraan volledig zou dichtdraaien.
Lees verder

James Webb-telescoop loopt volgend jaar weer gevaar op beschadiging door gruis van komeet Halley
De James Webb-telescoop zal de komende twee jaar door stof en gruis vliegen, achtergelaten door de komeet Halley in ons zonnestelsel. Wetenschappers willen voorkomen dat de telescoop van 10 miljard dollar (9,8 miljard euro) opnieuw zou beschadigd raken zoals in mei van dit jaar.
Lees verder

Ook houtsector vindt nog moeilijk personeel
Net als in heel wat andere sectoren, is het ook in de houtsector tegenwoordig erg moeilijk om voldoende personeel te vinden. Zo moeten er momenteel meer dan honderd werkaanbiedingen worden ingevuld, blijkt vandaag uit een enquête van de Belgische Houtconfederatie bij haar leden.
Lees verder

OPROEP. Wil jouw huisbaas of syndicus besparen op verwarming?
De energiekosten nemen iedere maand toe, ook in appartementsgebouwen. Bepaalde huisbazen of syndici willen daarom besparen op gas of stookolie. Ze vragen voor een groter voorschot of vragen om maar op bepaalde tijdstippen te verwarmen. Herkenbaar? Dan wil de redactie van HLN jouw verhaal graag horen.
Lees verder

In tien jaar tijd 238.000 meer mensen van niet-Belgische herkomst aan de slag
Er zijn vandaag 238.000 mensen van niet-Belgische herkomst meer aan de slag dan tien jaar geleden in Vlaanderen. Dat blijkt uit de barometer Samenleven, die de Vlaamse overheid publiceerde onder impuls van Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld).
Lees verder

Complottheorie: gebruikt Lady Gaga een onzichtbaar scherm tijdens haar optredens?
Het internet heeft er weer een nieuwe complottheorie bij. Lady Gaga-fans denken dat de zangeres een onzichtbaar scherm zou gebruiken om zich te beschermen tegen objecten die op het podium worden gegooid. Die theorie startte door Twittergebruiker @noah3020. De persoon postte een video waarin een voorwerp naar de zangeres wordt gegooid, maar dat wordt teruggekaatst. De maker grapt dat er een onzichtbaar scherm voor de zangeres staat, maar andere gebruikers gaan helemaal mee in het verhaal.
Lees verder

Touring verwacht zwart weekend met monsterfiles van en naar vakantiebestemmingen
Mobiliteitsorganisatie Touring verwacht komend weekend "monsterfiles" op alle Europese vakantiewegen, zowel zuid- als noordwaarts. Wie de verkeersdrukte enigszins wil vermijden, kan volgens Touring beter vertrekken op een donderdag of maandag, en terugkeren op een vrijdag of maandag.
Lees verder

Jonas Van Geel heeft breuk met Evelien Bosmans nog niet helemaal verteerd: "Ik kan niet zeggen dat ik het leven weer graag zie"
Zo'n jaar geleden gingen Jonas Van Geel (37) en Evelien Bosmans (32) uit elkaar en daar heeft de presentator het nog steeds moeilijk mee. Dat vertelt hij in een interview met HUMO. "Het was zeer lastig om de vrolijke versie van mezelf boven te halen."
Lees verder

Woordvoerder Myanmarese junta: "Vier geëxecuteerde activisten verdienden meerdere doodstraffen"
De vier geëxecuteerde activisten in Myanmar verdienden "meerdere doodstraffen". Dat heeft de woordvoerder van de militaire junta gezegd. Onder de activisten bevond zich een voormalig parlementslid van de partij van de afgezette regeringsleider Aung San Suu Kyi.
Lees verder

Lufthansa annuleert woensdag bijna alle vluchten in Frankfurt en München door staking
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa annuleert woensdag zo goed als alle vluchten van en naar Frankfurt en München door een staking bij het grondpersoneel vanwege een loonconflict. Dat meldt Lufthansa in een persbericht.
Lees verder

Lupita Nyong'o openhartig over 'Black Panther 2' zonder Chadwick Boseman: "Het filmen werkte therapeutisch"
Het duurt niet lang meer voordat de nieuwe 'Black Panther'-film op de wereld wordt losgelaten. Actrice Lupita Nyong'o (39) vertelde openhartig aan 'The Hollywood Reporter' hoe het was om te filmen zonder de voormalige hoofdrolspeler Chadwick Boseman, die onverwacht overleed in 2020. "Ik ben erg trots dat we deze film hebben kunnen maken, tegen alle verwachtingen in."
Lees verder

Keke Palmer wordt vergeleken met Zendaya en kan daar niet mee lachen: "Ik ben een onvergelijkbaar talent"
Actrice Keke Palmer (28) staat in het middelpunt van een groot Twitter-debat. Haar carrière wordt namelijk onder de loep genomen en vergeleken met die van collega Zendaya (25). Twitteraars beweren dat Zendaya succesvoller is en dat het verschil in succes het gevolg is van colorisme. Palmer besloot de virale tweets het zwijgen op te leggen door zelf een reactie de wereld in te sturen waarin ze van zich afbijt. "Een goed voorbeeld van colorisme is geloven dat ik met iedereen kan worden vergeleken. Ik ben een onvergelijkbaar talent", aldus Keke.
Lees verder

LIVE. Nog geen enkel concreet bod op Tielemans - Ronaldo in gesprek met United, Atlético ligt op de loer - Mangala legt medische tests af bij Nottingham Forest
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder