Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 juli 2022

Als logica gevolgd wordt, is kwartfinale mogelijk: de plus- en minpunten van de Red Flames na de 1-1 tegen IJsland

HLN
Als logica gevolgd wordt, is kwartfinale mogelijk: de plus- en minpunten van de Red Flames na de 1-1 tegen IJsland
Na de 1-1-opener tegen IJsland, wat zat goed en wat moet beter donderdag tegen Frankrijk? Een pluspunt alvast: als de voetballogica gevolgd wordt, is de kwartfinale mogelijk voor de Red Flames.
Lees verder

Football Talk. Duitse trainer voor Standard-beloften - Mané en Salah in running voor prestigieuze prijs
SL16 FC, de beloftenploeg van Standard die komend seizoen uitkomt in 1B, heeft eindelijk een trainer gevonden: de Marokkaanse Duitser Joseph Laumann. Laumann, een ex-speler van Schalke, werkte voor Bochum en recenter voor Barnsley. Hij was bij de Engelse club onder meer assistent van Valérien Ismaël. De 38-jarige oefenmeester krijgt Kevin Caprasse als assistent. (BFA)
Lees verder

LIVE RUSTDAG. Van Aert relaxt met Sarah en zoontje Georges - Thomas: "Pogacar staat een stapje hoger dan Froome en Contador"
In de Tour de France genieten de renners vandaag van de tweede rustdag. Wie gaat losrijden? En valt er nieuws te rapen op de persconferenties? Op deze pagina kunt u het vandaag allemaal volgen!
Lees verder

Verhofstadt in raad van bestuur van nieuwe anticorruptiestichting opgericht door Russische dissident Navalny
De opgesloten Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft een internationale stichting opgericht om corruptie te bestrijden. Dat meldt hij vandaag op Telegram. In de raad van bestuur zit onder meer Europarlementslid Guy Verhofstadt.
Lees verder

Van Quickenborne introduceert nieuwe richtlijn om inzet van leugendetectors te stroomlijnen
Een nieuwe richtlijn van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) moet verzekeren dat leugendetectors overal in ons land volgens dezelfde regels worden ingezet. De minister lichtte de richtlijn vandaag toe tijdens een bezoek aan de dienst polygrafie van de federale gerechtelijke politie in Brussel.
Lees verder

Biden "vastberaden" verdere stappen te zetten in wapenwetgeving
De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd "vastberaden" te zijn om verdere stappen te zetten in de strijd tegen het vuurwapengeweld dat van de Verenigde Staten een "slagveld" hebben gemaakt. De toespraak werd onderbroken door een man die uitriep dat de recent goedgekeurde wet niet volstaat. Volgens Amerikaanse media gaat het om een vader die zijn zoon in 2018 verloor, bij de schietpartij in Parkland, Florida.
Lees verder

"Alles goed?" Mick Jagger verwelkomt Brussel meteen in twee talen
Ze zijn vertrokken: maandagavond rond 21 u trapten The Rolling Stones hun concert in het Koning Boudewijnstadion af, en dat deden ze meteen af in stijl. Frontman Mick Jagger verwelkomde Brussel met een woordje Frans en Nederlands. "Hallo Brussel. Alles goed?"
Lees verder

Opvolger van Britse premier Boris Johnson bekend op 5 september
De Britse Conservatieven zullen op maandag 5 september aankondigen wie de opvolger wordt van Boris Johnson als premier en partijleider. Dat heeft Graham Brady, het hoofd van het bevoegde partijcomité, bekendgemaakt.
Lees verder

Twintigjarige Amandine uit 'Love Island' verrast medekandidaten: "Ik ben nog maagd"
De kop is eraf. Vandaag ging op Streamz het derde seizoen van 'Love Island' van start, en dat bleek almeteen goed voor een verrassende bekentenis. Tijdens een partijtje jenga, waarbij de deelnemers per blokje een gewaagde vraag moesten beantwoorden, vertelde de Belgische kandidate Amandine dat ze nog nooit seks had.
Lees verder

VN-Veiligheidsraad stemt in met verlenging grensoverschrijdende hulp aan Syrië
De vijftien leden van de Veiligheidsraad zijn het maandag alsnog eens geraakt over een verlenging van de grensoverschrijdende militaire hulp aan Syrië. Dat melden diplomatieke bronnen. Vorige week kantte Rusland zich tegen een verlenging met een jaar, maar maandag konden de vijftien leden zich alsnog vinden in een verlenging, zij het met slechts zes maanden.
Lees verder

IN BEELD. Een zwanger K3'tje en Peter Van de Veire toont zoontje Lex op 'Vlaanderen feest'
Vandaag, op 11 juli, wordt de Vlaamse feestdag bij Eén traditiegetrouw dubbel en dik gevierd. 'Vlaanderen feest' zorgt voor een uitgelaten avond in Antwerpen vol Vlaamse muziek van onder andere Clouseau, Pommelien Thijs, Metejoor, Regi en K3. Dit zijn de hoogtepunten:
Lees verder

KOERS KORT. Veldrit Gieten stopt na 46 edities - Alaphilippe rijdt Vuelta
De internationale veldrit van Gieten houdt na 46 edities op te bestaan. De organiserende Stichting Wielerpromotion Oostermoer ziet geen andere mogelijkheid, omdat de wedstrijd geen deel meer uitmaakt van de Superprestige. "Het is zuur dat de oudste internationale veldritorganisatie in Nederland na 46 internationale wedstrijden (waarvan 33 keer Superprestige), een WK in 1991 en zes keer een nationaal kampioenschap veldrijden, op deze wijze een einde aan het evenement ziet komen", meldt de organisatie in een persverklaring.
Lees verder

Wout van Aert verkozen tot meest strijdlustige renner tot dusver in Tour
Wout van Aert werd bij een stemming op Twitter verkozen tot de meest strijdlustige renner van de eerste negen dagen van de Tour. Onze landgenoot maakt daardoor kans om in Parijs de prijs van de Superstrijdlust in de wacht te slepen.
Lees verder

'The Crown'-acteur Emma Corrin is de eerste non-binaire persoon die de cover siert van Amerikaanse Vogue
Emma Corrin (26), die beroemd werd als prinses Diana in de Netflix-serie 'The Crown', schrijft geschiedenis. De acteur zal in augustus als eerste non-binaire persoon op de cover van de Amerikaanse Vogue staan. Tijdens een interview met het modeblad reflecteert Corrin openhartig over hun coming-out en het gebruik van de voornaamwoorden die/hen/hun.
Lees verder

Dit waren The Rolling Stones in Brussel: "It's goed om toeroeg te zain"
Een paar dagen waren Mick Jagger en co. in ons landje. En wat deden ze? Zich vooral kostelijk amuseren. De Marollen bezoeken, Brusselse wafels eten, Kuifje prullaria aanschaffen en een straf, ruim twee uur durend concert in het Koning Boudewijn Stadion geven.
Lees verder

Lobbyist Mark MacGann uit zich als klokkenkluider achter onthullingen Uber
Lobbyist Mark MacGann heeft zich in de Britse krant The Guardian geuit als de klokkenluider die achter de onthullingen over taxi-app Uber zit. Hij zou de duizenden compromitterende documenten over het Amerikaanse bedrijf aan de krant hebben bezorgd.
Lees verder

Nieuwe omikron-subvariant BA.5 raast door de VS en China
De jongste omikron-subvariant BA.5 verspreidt zich rap door de Verenigde Staten, meldt The Washington Post. Hoewel het dagelijks aantal nieuwe besmettingen met Covid-19 in de VS volgens officiële cijfers al weken rond de 100.000 ligt, zijn er volgens sommige experts in werkelijkheid ongeveer 1 miljoen nieuwe gevallen per dag. De onderschatting van het aantal besmettingen zou komen door een gebrekkige dataverzameling en het vele thuistesten.
Lees verder

"VS: Iran gaat drones leveren aan Rusland"
Iran is van plan honderden bewapenbare drones te leveren aan Rusland, zegt de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan. "Onze inlichtingen suggereren ook dat Iran Russische troepen zal trainen om deze drones te gebruiken", meldt hij.
Lees verder

Oekraïne roept Canadese ambassadeur op het matje over levering gasturbine voor Nord Stream
De Canadese ambassadeur in Oekraïne is maandag in Kiev op het matje geroepen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky noemt het "onaanvaardbaar" dat Canada een turbine wil leveren aan Duitsland, bestemd voor de Russische gasleiding Nord Stream.
Lees verder

Hardloopgrootheid Mo Farah onthult als kind slachtoffer van mensenhandel te zijn geweest
Viervoudig olympisch kampioen Mo Farah heeft onthuld dat hij als kind het slachtoffer werd van mensenhandel. De 39-jarige Brit doet dat in een BBC-documentaire die woensdag uitgezonden wordt. Op 9-jarige leeftijd werd hij illegaal naar het Verenigd Koninkrijk gebracht, waar hij verplicht werd voor een gezin te werken.
Lees verder