Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 juli 2022

Aantal gevallen apenpokken in Europa in twee weken verdrievoudigd: “Dringend actie nodig”

HLN
Aantal gevallen apenpokken in Europa in twee weken verdrievoudigd: "Dringend actie nodig"
Het aantal gevallen van het apenpokkenvirus is de afgelopen twee weken in Europa verdrievoudigd. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept Europese landen op snel actie te ondernemen.
Lees verder

Inbrekers hebben het gemunt op Rudy's miniatuurauto's van Kuifje: "Erg jammer, want ik wilde mijn verzameling aan mijn kleinzoon geven"
Rudy Van Iseghem (78) heeft enkele dagen nadat er bij hem werd ingebroken nog altijd een krop in de keel als hij de lege plank toont waar zijn verzameling miniatuurauto's uit de strips van Kuifje stonden. "De dieven wisten heel goed waar ze moesten zijn. Ik ben maar een uurtje weggeweest."
Lees verder

Inbrekers stelen 70 miniatuurauto's van Kuifje: "Zo jammer, want ik wilde mijn verzameling aan mijn kleinzoon geven"
Rudy Van Iseghem (78) heeft – enkele dagen nadat er bij hem werd ingebroken – nog altijd een krop in de keel, als hij de lege plank toont waar zijn verzameling miniatuurauto's uit de Kuifje-strips stond. "De dieven wisten heel goed waar ze moesten zijn. Ik ben maar een uurtje weggeweest."
Lees verder

Van Twinkies tot Pop Tarts: bijzondere snoepwinkel geopend in Gent met Amerikaanse snacks en schepsnoep
In het hart van Gent is een nieuwe snoepwinkel geopend en die ziet er helemaal anders uit dan je zou verwachten. Geen schattige, roze gevel, maar een kleurenbom met graffiti. Binnen vind je een wand vol schepsnoep, maar ook Amerikaanse koekjes, ontbijtgranen en andere snacks. Van Twinkies tot popcorn die smaken naar Snickers.
Lees verder

INTERVIEW. Goldband klaar voor verovering Vlaanderen: "Niet slecht voor jongens die het wilden maken als stukadoor"
Rock Werchter, Tomorrowland én Pukkelpop. Als er een band deze zomer volop inzet op de verovering van Vlaamse festivalpodia, zijn het de noorderburen van Goldband wel. Drie Hagenezen die met luchtige songs, eightiesvibes en loeiharde beats genadeloos de popconventies onderuit halen. "Zo'n nummer als 'Witte Was'? Nou, dat gaat dus niet over onderbroeken."
Lees verder

'Benidorm Bastards'-bedenker Tim Van Aelst trekt na dertien succesjaren de stekker uit productiehuis Shelter: "Ik heb geen enkel idee wat ik ga doen"
Serieus bommetje in de Vlaamse tv-wereld: het succes-duo Tim Van Aelst-Sofie Peeters trekt na dertien jaar de stekker uit hun productiehuis Shelter. "Ik heb écht het gevoel dat we er alles uitgehaald hebben wat erin zat", aldus Van Aelst. De twee scoorden met reeksen als 'Tragger Hippy', 'Benidorm Bastards', 'Wat Als?', 'Safety First', 'Studio Tarara' en 'Hoe zal ik het zeggen?' zowel internationaal als bij ons. "Ik hoop vooral dat het een afscheid vol liefde is. En niet met haat of nijd."
Lees verder

Worden onze katers erger met de leeftijd?
Wie af en toe graag eens een glas drinkt, heeft ongetwijfeld al horen zeggen dat de katers erger worden naarmate je veroudert. Maar klopt dat wel, dat er een verband bestaat tussen je leeftijd en de intensiteit van de kater de dag erna? Of heeft de uitvinder van deze volkswijsheid misschien zelf te diep in het glas gekeken toen hij dit aan iedereen vertelde? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters zoekt het uit.
Lees verder

Voor mama's die borstvoeding geven is Rock Werchter dit jaar een pak aangenamer. "Hier moet je de melk niet weggooien"
Borstvoedende mama's beleven Rock Werchter dit jaar een pak zorgelozer. Het festival biedt voor de eerste keer 'The Milk Factory' aan, een plek waar ze terechtkunnen om in alle rust — en met een streep livemuziek op de achtergrond — melk af te kolven. Ze kunnen er hun melk zelfs koel bewaren. Gedaan dus met stressen op de wei over lekkende borsten of verspilde moedermelk.
Lees verder

Rock Werchter heeft dit jaar 'The Milk Factory', een plek waar mama's melk kunnen afkolven én bewaren
Borstvoedende mama's beleven Rock Werchter dit jaar een pak zorgelozer. Het festival biedt voor de eerste keer 'The Milk Factory' aan, een plek waar ze terechtkunnen om in alle rust — en met een streep livemuziek op de achtergrond — melk af te kolven. Ze kunnen er hun melk zelfs koel bewaren. Gedaan dus met stressen op de wei over lekkende borsten of verspilde moedermelk.
Lees verder

John de Mol eist 27.500 euro van Nederlands juicekanaal Roddelpraat
John de Mol (67) is een bodemprocedure gestart tegen 'Roddelpraat'-presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten. Dat heeft een woordvoerder bevestigd. Hij eist 27.500 euro van elk van de twee presentatoren.
Lees verder

Vrouw met baby van dichtbij neergeschoten op straat in New York
In New York is een vrouw op straat neergeschoten terwijl ze met haar baby aan het wandelen was. De vrouw werd van dichtbij benaderd door een nog onbekende man en schoot haar in het hoofd. De hulpdiensten brachten haar nog naar het ziekenhuis, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de burgemeester van New York gaat het niet zomaar om een willekeurige aanval. Hij vermoedt huiselijk geweld, dat zei hij tijdens een persconferentie.
Lees verder

LIVE. Gaat Kompany nu toch bij Anderlecht shoppen? - Tottenham trekt geldbuidel open voor Richarlison - Salah drie jaar langer bij Liverpool
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Een dijk van een stem en eerbetoon aan overleden art director: Belgische Charles etaleert wereldklasse
Drie jaar geleden stond ze nog covers te zingen op het podium van 'The Voice Belgique', vandaag pakte Charlotte 'Charles' Foret moeiteloos Klub C in. Dat terwijl ze enkele dagen eerder pas wist dat ze op Rock Werchter zou staan. "Ik ben hier als vervangster van Sam Fender, want hij is ziek", verontschuldigde ze zich aanvankelijk nog. 'Sam wie?', klonk het na haar set.
Lees verder

Prinses Amalia mag pas na haar studies mee op staatsbezoek
Prinses Amalia viert komend weekend nog een keer haar achttiende verjaardag. De prinses was in december al jarig, maar ze heeft altijd gedroomd van een zomerfeest, zo vertelden haar ouders woensdag tijdens een persgesprek aan het einde van het staatsbezoek aan Oostenrijk.
Lees verder

Dodenaantal in Syrië is waanzinnig hoog: meer dan 300.000 burgerdoden op 10 jaar tijd, meldt VN
Er vielen meer dan 300.000 doden in Syrië op tien jaar tijd, dat blijkt uit een uitgebreid rapport van de VN-Mensenrechtenraad. Het cijfer komt neer op 83 burgerdoden per dag, waaronder iedere dag ook 9 vrouwen en 18 kinderen.
Lees verder

RECENSIE. 'Stranger Things 4.2': "Voor wie het bij deel één niet drooghield, wordt het nu pas echt wenens"
Het slot van het vierde seizoen van 'Stranger Things' is ein-de-lijk aangebroken. En dat is wederom goed nieuws voor Kate Bush die nog meer royalty's mag opstrijken, maar ook voor de jongens van Metallica, wiens 'Master of Puppets' de legendarische battle tussen de jonkies uit Hawkins en übermonster Vecna aandrijft en de anticipatie voor hun passage op Werchter vanavond nog meer aanstookt. Maar kan deze in totaal bijna drieënhalf uur durende finale, na die fantastische voorzet van het eerste deel, ook episch binnenkoppen? Of struikelen de Duffer-broers toch over de veters van hun ambitieuze schoenen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Advocaat Johnny Depp verkoopt notitieboekje dat hij volschreef tijdens rechtszaak voor 15.000 dollar
Larry Forman was één van de advocaten die Johnny Depp (58) verdedigde tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36). Tijdens het proces schreef hij heel wat aantekeningen op in een notitieboekje, dat verkoopt hij nu voor 15.000 dollar (ongeveer 14.400 euro).
Lees verder

Deniz Undav proeft van eerste trainingsweek bij Brighton: "Ik zal geen 26 keer scoren in de Premier League, maar ietsje minder is ook goed"
Als Belgisch topschutter met 26 goals arriveert Deniz Undav (25) met adelbrieven bij Brighton & Hove Albion. Hij proefde nu van zijn eerste trainingsweek in Engeland en toonde al zijn spontane zelve in een clubinterview: "De fans willen een topscorer. Ik zal ze de beste Deniz geven die ik kan zijn."
Lees verder

Nederland zet eerste stap om rekeningrijden in te voeren: "We kiezen voor eenvoudigste systeem"
De Nederlandse regering heeft een eerste stap gezet om rekeningrijden in 2030 in te voeren. Ze kiest volgens minister van Infrastructuur Mark Harbers voor een "eenvoudig systeem" waarbij de automobilist alleen wordt afgerekend op het aantal gereden kilometers.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Elise Mertens klopt ex-winnares Angelique Kerber - Joran Vliegen dubbelt voort
Elise Mertens nam in haar derde ronde op Wimbledon de maat van ex-winnares Angelique Kerber. Joran Vliegen wist in het mannendubbel dan weer zijn voorsprong van gisteren te verzilveren. Op deze pagina kunt u alle actua vanop Wimbledon op de voet volgen.
Lees verder