Doorgaan naar hoofdcontent

Zon, zee en véél luxe: Pommelien Thijs krijgt hoofdrol in zomerse Eén-reeks ‘Knokke off’

HLN
Zon, zee en véél luxe: Pommelien Thijs krijgt hoofdrol in zomerse Eén-reeks 'Knokke off'
In Knokke-Heist zijn de opnames gestart voor de zomerse fictiereeks 'Knokke off', die later te zien zal zijn op Eén en op Netflix in Nederland. De tiendelige reeks dompelt iedereen onder in het leven van enkele jonge twintigers die hun zomer doorbrengen in de mondaine kustgemeente.
Lees verder

Raam van pas gerestaureerde stadhuis ingegooid met beker: politie bekijkt camerabeelden
Een onbekend persoon heeft het voorbije weekend een beker door een raam van het Antwerps stadhuis gegooid. Dat laat burgemeester Bart De Wever weten via Instagram. Via camerabeelden probeert de politie de dader te vinden.
Lees verder

"Verband tussen straling en leukemie bij kinderen": werken de beschermende middeltjes die online te koop zijn?
Nieuwe hoogspanningslijnen die er in West-Vlaanderen zouden komen, maken de lokale bevolking woedend. Kinderen zouden leukemie krijgen van de elektromagnetische straling die de lijnen afgeven. 'Gelukkig' zijn er op het internet steeds meer beschermende middeltjes te vinden, van stralingswerende gordijnen tot telefoonhoesjes. Werken die tools, en is straling echt zo gevaarlijk? Gezondheidsexpert prof. dr. Dirk Adang licht toe. "Elke dag gebruiken we een toestel dat veel sterkere straling afgeeft dan een zendmast."
Lees verder

De vorige zaak is nog maar net afgehandeld: Rob Kardashian klaagt Blac Chyna aan
Rob Kardashian (35) is naar de rechter gestapt om een afspraak die hij met zijn ex Blac Chyna (34) zou hebben gemaakt. Zij zou hebben beloofd de wraakpornozaak die ze tegen hem heeft lopen in te trekken, maar dreigt nu toch om deze te laten voorkomen.
Lees verder

Minister Van den Brandt: "Technisch toezicht van tunnels gebeurt zeer nauwgezet"
Het toezicht op de Brusselse tunnels gebeurt zeer nauwgezet. De dringende renovaties werden uitgevoerd en sinds 2017 wordt elke tunnel systematisch geïnspecteerd dankzij het Meerjarig Investeringsprogramma van toenmalig minister van Mobiliteit Pascal Smet. Dat bevestigt de huidige minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).
Lees verder

"Met pijl en boog op everzwijnen jagen, kan dé oplossing zijn voor woonwijken": boogschuttersfederatie hoopt dat minister Demir wet laat aanpassen
Krijgen we weldra Robin Hood-achtige taferelen in Limburg te zien? Als het aan Frank Siedentopf van de Belgische boogschuttersfederatie ligt, worden everzwijnen in de Genkse woonwijken teruggedrongen met pijl en boog. "Je hoort ze niet knallen én ze zijn even efficiënt als een jachtgeweer." In Vlaanderen is die jachtwijze verboden, maar minister Zuhal Demir (N-VA) overweegt de wet te herbekijken.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Kans klein dat Lukaku nog speelt in Wales en Polen - Martínez na afgang tegen Oranje: "Verdedigen doe je met elf, niet met vier"
Na twee vrije dagen verzamelden de Rode Duivels maandag weer in aanloop naar het tweede Nations League-duel tegen Polen, nu woensdag. De training gisteren begon met een opvallend lange speech van bondscoach Martínez, die vandaag op de persconferentie zal verschijnen samen met Youri Tielemans. In deze liveblog kunt u al het nieuws over de Duivels op de voet volgen!
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Kans klein dat Lukaku nog speelt in Wales en Polen - Martínez na afgang tegen Oranje: "Kritiek over te weinig inzet, is dwaas"
Na twee vrije dagen verzamelden de Rode Duivels maandag weer in aanloop naar het tweede Nations League-duel tegen Polen, nu woensdag. De training gisteren begon met een opvallend lange speech van bondscoach Martínez, die vandaag op de persconferentie zal verschijnen samen met Youri Tielemans. In deze liveblog kunt u al het nieuws over de Duivels op de voet volgen!
Lees verder

Wanneer de vonken eraf vliegen: relatietherapeut legt uit wat chemie is. "Het is mysterieus en onvoorspelbaar"
Elkaar diep in de ogen kijken, niets anders kunnen denken dan 'waaaauw' en dan de vonk van passie die overslaat. We zien het vaak op het grote scherm, maar ook in het echte leven komt het voor: chemie. Maar wat veroorzaakt 'chemie' tussen twee mensen? En biedt het garantie voor een fijne, langdurige relatie? Klinisch psycholoog en relatietherapeut Sarah Hertens licht toe. "Elkaars feromonen opvangen en ons liefdesspel erdoor laten leiden, dat doen we al sinds de oertijd."
Lees verder

Wanneer de vonken eraf vliegen: relatietherapeut legt uit wat chemie is. "Activeert hetzelfde systeem als drugs"
Elkaar diep in de ogen kijken, niets anders kunnen denken dan 'waaaauw' en dan de vonk van passie die overslaat. We zien het vaak op het grote scherm, maar ook in het echte leven komt het voor: chemie. Maar wat is het eigenlijk? En biedt het garantie voor een degelijke, langdurige relatie? Klinisch psycholoog en relatietherapeut Sarah Hertens licht toe. "Elkaars feromonen opvangen en ons liefdesspel erdoor laten leiden, dat doen we al sinds de oertijd."
Lees verder

Hugo Sigal over de ziekte van Nicole: "Soms lijkt er niets aan de hand, maar dan vraagt ze me iets drie keer na elkaar"
Deze week is 'Lisa' toe aan de spannende seizoensfinale en daarin duikt een verrassingsgast op: Hugo Sigal (74). De mannelijke helft van het iconische zangduo Nicole & Hugo pikt zo de draad van het acteren weer op en hoopt in de toekomst op nog meer rollen. Die bieden hem zuurstof om opgewekt te blijven sinds Alzheimer vastgesteld werd bij zijn 'Colleke'. "Maar ik wil niet in negativiteit wegzinken", klinkt het in Dag Allemaal, waar hij een update geeft over haar toestand en zijn eigen gezondheid. "Ik besef dat haar situatie niet meer zal verbeteren."
Lees verder

KOERS KORT. Maxim Van Gils blijft tot eind 2024 bij Lotto-Soudal - Geen Tour voor Richard Carapaz
Maxim Van Gils bouwt zijn carrière verder uit bij Lotto-Soudal. De 22-jarige winnaar van de Saudi Tour heeft zijn contract bij het Belgische WorldTour-team met twee jaar verlengd, tot eind 2024. "Ik denk dat ik nog behoorlijk wat groeimarge heb en dat ik nergens anders beter kan zitten dan hier om mijn potentieel te benutten", zei de Antwerpenaar op de website van Lotto-Soudal.
Lees verder

Robbe wint race in Engeland door... achter een bol kaas te rennen: "Verstand op nul en helling af"
De Rode Duivels lieten het tijdens hun jongste match nog afweten om de eer van België te verdedigen, maar tijdens het kampioenschap Cheese-Rolling in Engeland was het wel België boven. Dankzij Robbe Gabriëls (23) uit Baasrode. Hij rende, uitgerust in Rode Duivels-truitje, tijdens de gekke wedstrijd als snelste een steile helling af,... achter een bol kaas aan. "Ik hou gewoon van gekke, zotte uitdagingen", lacht hij.
Lees verder

Johnny Depp zit nu ook op TikTok en geeft 58.000 euro uit in Indisch restaurant
"De jury heeft mij mijn vrijheid teruggegeven", klonk het bij Johnny Depp (58) na zijn overwinning in de rechtbank. De Amerikaanse acteur geniet ondertussen ook weer met volle teugen van zijn leven. Zo zit Depp ondertussen ook op TikTok. Daarnaast heeft de wereldster afgelopen weekend één van de grootste Indische restaurants van het Verenigd Koninkrijk volledig afgehuurd.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Van Aert: "Als ik er op twee kilometer van de streep nog aanhang, maak ik een goede kans" - Kopgroep spat uit elkaar
Voor het eerst een finish bergop in de Dauphiné. Na goed 130 kilometer en de top van de Côte de Besse-en-Chandesse (1,2 km aan 6%) volgt nog de slotklim naar Chastreix-Sancy, met zes kilometer (6,2 km aan 5,6%, met pieken tot 8%). Voer voor de pure klimmers? We weten het even voor 16.50 uur, wanneer de finish voorzien is.
Lees verder

Israël hoofdoorzaak van conflict met Palestijnen, blijkt uit VN-rapport
De bezetting van de Palestijnse gebieden door Israël en de discriminatie van de Palestijnse bevolking zijn "de belangrijkste oorzaken" van de terugkerende spanningen en instabiliteit in de regio. Dat is het besluit van een onderzoekscommissie die een mandaat heeft gekregen van de VN-Mensenrechtenraad.
Lees verder

Kinderen van vermoorde Peter R. de Vries houden emotioneel betoog tijdens proces: "Hij was onze rots in de branding"
Kelly en Royce de Vries, de kinderen van de vorig jaar vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries, hielden vandaag in de rechtbank in Amsterdam een emotioneel betoog over hun vader. Kelly sprak rechtstreeks tegen de verdachten Delano G. en Kamil E. "Delano, ik kijk naar jou zoals je niet naar mijn vader durfde te kijken toen je hem van achter neerschoot."
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Pakt Wout van Aert gele trui terug? Kopgroep spat uit elkaar, peloton op ruim twee minuten
Voor het eerst een finish bergop in de Dauphiné. Na goed 130 kilometer en de top van de Côte de Besse-en-Chandesse (1,2 km aan 6%) volgt nog de slotklim naar Chastreix-Sancy, met zes kilometer (6,2 km aan 5,6%, met pieken tot 8%). Voer voor de pure klimmers? We weten het even voor 16.50 uur, wanneer de finish voorzien is.
Lees verder

Donny M. verdacht van moord op Gino (9), voorarrest met twee weken verlengd
De 22-jarige Donny M. uit het Nederlandse Geleen wordt verdacht van moord van de 9-jarige Gino. Dat maakte de rechter in Maastricht zojuist bekend. Zijn voorarrest wordt met twee weken verlengd. Intussen bekijkt de politie of er mogelijk nog meer verdachten betrokken zijn bij de ontvoering en dood van de jongen.
Lees verder

Van Ranst: "Apenpokken zouden zich al maanden of jaren onder de radar aan het verspreiden kunnen zijn"
De apenpokken, die vorige maand plots over heel de wereld opdoken, zouden zich al maanden of jaren "onder de radar" aan het verspreiden kunnen zijn. Dat heeft viroloog Marc Van Ranst gezegd aan de Amerikaanse tv-zender NBC News. De komende dagen worden cruciaal. Als het totale aantal gevallen een exponentiële curve blijkt te volgen, is de ziekte niet onder controle.
Lees verder