Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 12 juni 2022

“Zes kogels in de rug en in de billen”: schietpartij voor ingang van hotel in Brussel zou een afrekening zijn

HLN
"Zes kogels in de rug en in de billen": schietpartij voor ingang van hotel in Brussel zou een afrekening zijn
De schietpartij in Brussel centrum zaterdagavond zou volgens ooggetuigen een afrekening zijn. Het incident gebeurde om 20.20 uur vlak voor de ingang van het hotel NH Collection aan het De Brouckèreplein in Brussel. De 43-jarige man die zes kogels in het lichaam kreeg, zou geen connectie hebben met het hotel volgens de medewerkers. De getuigen zijn in shock.
Lees verder

Schiphol ten onder door corona? Realiteit is dat het een keer mis móest gaan
De grootste luchthaven van Nederland had lange tijd een goede naam over de hele wereld. Dat imago ligt volledig aan diggelen. Bezoekers spreken schande van de chaos en lange wachtrijen. Het ergste: de directie en het kabinet creëerden zelf het probleem door voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten. Reconstructie van een aangekondigde ramp.
Lees verder

Fabio Jakobsen klopt Caleb Ewan en Tim Merlier in de sprint en schrijft Elfstedenronde op zijn naam
Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl) heeft de Elfstedenronde op zijn naam geschreven. Na 192,3 kilometer met start en aankomst in Brugge was de Nederlander de snelste in een massasprint. Hij haalde het voor de Australiër Caleb Ewan en Tim Merlier, die de voorbije twee edities (2019 en 2021) van de Elfstedenronde won.
Lees verder

Doorbraak in strengere Amerikaanse wapenwet? "Belangrijkste beperkingen sinds jaren 90 op komst"
Een groep Amerikaanse senatoren van beide partijen heeft een voorlopig akkoord bereikt over nieuwe wetgeving die bescheiden nieuwe wapenbeperkingen combineert met aanzienlijke nieuwe investeringen in de geestelijke gezondheidszorg en schoolbeveiliging. De deal wordt later zondag bekendgemaakt en belooft "de belangrijkste nieuwe federale vuurwapenbeperkingen sinds de jaren negentig", meldt The Washington Post.
Lees verder

Zo is het toch nog een mooie vaderdag voor onder andere Boyata en Mertens: daar is Kat met baby Ciro
Vaderdag is het voor iedereen. Ook voor de Rode Duivels die gisteravond op een teleurstellende 1-1 bleven steken in Cardiff. Wat beter om het humeur op te beuren dan een passage van zoon of dochter met vrouwlief. Even nadat de Belgen rond de klok van 15u aankwamen op het nationaal voetbalcentrum in Tubeke, ontstond er spontaan een duivels vaderdagfeestje. De kindjes van alle spelers waren uitgenodigd om naar de training te kijken en te knuffelen met hun papa. Onder andere Kat Kerkhofs met baby Ciro en Manon, de partner van Dedryck Boyata, met dochtertje tekenden present. Mét cadeautje, in de vorm van een tekening. Een opkikker voor de verdediger van Hertha Berlijn, die er een weinig geslaagd luik in de Nations League heeft opzitten. Eerder mochten De Bruyne, Carrasco en Meunier van Martínez vervroegd op vakantie vertrekken.
Lees verder

Zo is het toch nog een mooie vaderdag voor onder andere Witsel en Mertens: daar is Kat met baby Ciro
Vaderdag is het voor iedereen. Ook voor de Rode Duivels die gisteravond op een teleurstellende 1-1 bleven steken in Cardiff. Wat beter om het humeur op te beuren dan een passage van zoon of dochter met vrouwlief. Even nadat de Belgen rond de klok van 15u aankwamen op het nationaal voetbalcentrum in Tubeke, ontstond er spontaan een duivels vaderdagfeestje. De kindjes van alle spelers waren uitgenodigd om naar de training te kijken en te knuffelen met hun papa. Onder andere Kat Kerkhofs met baby Ciro en Rafaella Szabo met dochter Evy (5) tekenden present. Mét cadeautje, in de vorm van een tekening. Witsel, die nog onzeker is voor de uitwedstrijd van dinsdag in Warschau tegen Polen, heeft nog een dochter Maï-Li (7) en sinds vorig jaar ook een zoon, Aydji.
Lees verder

Zowel Red Lions als Red Panthers te sterk voor India, Lions sluiten acht matchen in Antwerpen zo ongeslagen af
Een dag na het 3-3-gelijkspel konden de Red Lions in match nummer twee tegen India wel winnen: 3-2. Zo bleven onze hockeymannen in hun acht matchen aan het Wilrijkse Plein ongeslagen. Volgende week sluiten ze de derde editie van de Pro League af met twee wedstrijden in Engeland. Ook de Red Panthers hebben India over de knie gelegd. Na de 2-1-overwinning van zaterdag, werd het nu een klinkende 5-0-zege.
Lees verder

Schiereiland Testerep strekte zich ooit uit van Westende tot Oostende: hoe archeologen onze kust willen beschermen
Uit de geschiedenis vallen vaak lessen te trekken voor de toekomst. Onderzoekers passen dat adagio nu toe aan zee: door bloot te leggen hoe het kustlandschap rond Oostende de laatste 5.000 jaar evolueerde, hopen ze de beste beschermingsmaatregelen uit te werken.
Lees verder

Nog tientallen vermisten na zware overstromingen in Zuid-Afrika
Twee maanden nadat zware overstromingen in Durban, de op twee na grootste stad van Zuid-Afrika, aan meer dan 400 mensen het leven hebben gekost, zijn nog tientallen personen vermist. Dat meldt de regering zondag.
Lees verder

IN BEELD. Indonesische stam ontdekt Gentse neuzekes: "Ze stonden stijf van de suiker"
Farida Lemeatrag (44) volgde drie dagen lang de Mentawai-stam in de jungle van Indonesië. De Gentse fotografe kwam niet met lege handen aan. Ze nam een doos vol Gentse neuzekes mee. Dat leverde deze prachtbeelden op.
Lees verder

Bende rooft kunstschatten in Oekraïne en brengt ze naar Rusland: "Doelgerichte zet om de Oekraïense identiteit te ondermijnen"
Een gespecialiseerde bende rooft kunstschatten uit bezette gebieden in Oekraïne en brengt ze naar Rusland. Dat zeggen academici en deskundigen na onderzoek. Ze ontdekten een patroon in de diefstal van waardevolle objecten uit Oekraïense musea, meldt de Britse krant 'The Guardian'.
Lees verder

Joël krijgt veel kritiek op zijn gehavende hond, die als pup haar snuit verloor bij treinongeluk: "Laat haar inslapen"
Niemand wilde Moaca, de hond zonder snuit. Ze zou te lelijk zijn en zelfs afgemaakt moeten worden. Joël Wareman adopteerde haar wél en maakte van haar trieste verhaal iets positiefs. Nu is Moaca zelfs wereldwijd bekend.
Lees verder

Maoca verloor als pup haar snuit bij treinongeluk, maar is nu wereldwijd bekend
Niemand wilde Moaca, de hond zonder snuit. Ze zou te lelijk zijn en zelfs afgemaakt moeten worden. Joël Wareman adopteerde haar wél en maakte van haar trieste verhaal iets positiefs. Nu is Moaca zelfs wereldwijd bekend.
Lees verder

Chaos rond verkiezingen in Palermo, 90 voorzitters van stembureaus komen lastminute niet opdagen
Chaos bij de gemeenteraadsverkiezingen in de Italiaanse stad Palermo. Lange rijen voor de stembureaus omdat zo'n negentig voorzitters op het laatste moment niet zijn komen opdagen.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Nóg drie vertrekkers bij Duivels: Lukaku, Boyata en Onana, nadat De Bruyne, Meunier en Carrasco al afhaakten
Na het magere gelijkspel in Wales keren de Rode Duivels vandaag terug naar Tubeke. Niet voor lang, want dinsdag in Polen volgt de laatste confrontatie van het vierluik in de Nations League. Alle ontwikkelingen, nieuws en persconferenties kan u op de voet volgen in onderstaande liveblog.
Lees verder

Tijd om uit te blazen met kinderen en vrouw Michèle: Kevin De Bruyne heeft zijn valiezen gepakt, destination unknown
Kevin De Bruyne heeft zijn valiezen gepakt. Destination unknown. Hij krijgt vrij van Roberto Martínez en mag met vakantie na een slopend seizoen. Rust voor de benen en het hoofd.
Lees verder

Eindelijk verlof voor De Bruyne: middenvelder van Manchester City krijgt vrij van Roberto Martínez en reist niet naar Polen
Kevin De Bruyne heeft zijn valiezen gepakt. Destination unknown. Hij krijgt vrij van Roberto Martínez en mag met vakantie na een slopend seizoen. Rust voor de benen en het hoofd.
Lees verder

Remco Evenepoel neemt energiezuinige en perfecte start in Zwitserland: "Martinez al op 51 seconden? Goed nieuws!"
Remco Evenepoel (22) hoeft niet constant te winnen om gelukkig te zijn. Op reserve liep hij in de openingsrit van de Ronde van Zwitserland als vijftiende binnen met een elitegroepje. 'Just a perfect day', was het voor hem. Blij ook dat hij die in de finale aan de zijde van maatje/generatiegenoot Ilan Van Wilder mocht doorbrengen.
Lees verder

"Klimaatverandering is een grotere bedreiging dan oorlog": Fiji-eilanden roepen op om meer aandacht te besteden aan opwarming van de aarde
"Machinegeweren en gevechtsvliegtuigen zouden niet onze belangrijkste bezorgdheid moeten zijn. De allergrootste bedreiging voor ons bestaan is de klimaatverandering", aldus Inia Seruiratu, de minister van Defensie van Fiji. Seruiratu wilde collega's ervan bewust maken dat de tol van de opwarming van de aarde veel groter is dan de tol van een oorlog.
Lees verder

Kamp Macron aan de leiding in Franse parlementsverkiezingen, maar meerderheid onzeker
Ensemble, de alliantie van partijen die president Emmanuel Macron steunen, heeft op basis van voorspellingen na de eerste ronde van de parlementsverkiezingen uitzicht op een meerderheid in de Nationale Assemblee. Volgens prognoses staat het centrumkamp van de president op 25,2 tot 25,6 procent, ongeveer evenveel als de linkse alliantie (NUPES) van Jean-Luc Mélenchon met 25,2 tot 26,1 procent. De prognoses voorspellen echter een duidelijke meerderheid voor het kamp van Macron bij de verdeling van de zetels na de tweede verkiezingsronde.
Lees verder