Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 juni 2022

Wereldgezondheidsorganisatie verwacht "hoge viruscirculatie" deze zomer

HLN
Wereldgezondheidsorganisatie verwacht "hoge viruscirculatie" deze zomer
De Wereldgezondheidsorganisatie WHO verwacht een "hoge circulatie van het coronavirus" deze zomer in Europa. Ze roept de Europese landen dan ook op om de verspreiding van nabij op te volgen.
Lees verder

Vijf dingen die je moet weten over 'Outriders: Worldslayer'
Wie begin vorig jaar dolle pret had in de hondsbrute thirdpersonshooter 'Outriders', kan die nu nog een eind verderzetten met 'Worldslayer', een nieuwe brok content die de spelervaring met meerdere uren verderzet. Dit is wat je erover moet weten.
Lees verder

Pakkende beelden vanop wei van Werchter: fans zingen uit volle borst mee tijdens eerbetoon aan Arno
Het was magnifique. Een bomvolle mainstage, speciaal voor onze wijlen rockheld Arno. En talloze kelen gingen van 'Oh la la la, oh la la la'. Een eerbetoon aan de man die ons twee maanden geleden verliet op zijn 72ste, na een strijd tegen kanker.
Lees verder

'Oh la la la', Arno lééft (eventjes op Rock Werchter)
Het was magnifique. Een bomvolle mainstage, speciaal voor onze wijlen rockheld Arno. En 88.000 kelen gingen van 'Oh la la la, oh la la la'. Een eerbetoon aan de man die ons twee maanden geleden verliet op zijn 72ste, na een strijd tegen kanker.
Lees verder

'Oh la la la': Arno-fans brengen ultiem eerbetoon op wei van Werchter en zingen uit volle borst mee
Het was magnifique. Een bomvolle mainstage, speciaal voor onze wijlen rockheld Arno. En 88.000 kelen gingen van 'Oh la la la, oh la la la'. Een eerbetoon aan de man die ons twee maanden geleden verliet op zijn 72ste, na een strijd tegen kanker.
Lees verder

Ketanji Brown Jackson ingezworen als eerste zwarte vrouw bij Amerikaans Hooggerechtshof
Ketanji Brown Jackson is donderdag ingezworen als de eerste zwarte vrouwelijke rechter bij het Amerikaans Hooggerechtshof, zo heeft de publieke omroep PBS gemeld.
Lees verder

Junior Planckaert countert kritiek op zijn keuze voor Pauline: "Ik moest míjn gevoel volgen, niet dat van de kijker..."
"Junior brengt mij rust, maar iets plannen met hem is onmogelijk. En ik heb zo graag structuur." Pauline (23) zegt het met 'n milde glimlach, want het is een héél klein minpuntje in een zee van liefde tussen haar en Junior Planckaert (29). Dat ze niet compatibel zouden zijn, zoals vele kijkers beweerden, wuiven ze dus weg. "Ze was er voor mij toen mémé Clara is gestorven", vertelt Junior in Dag Allemaal over hun leven samen.
Lees verder

Waarom iedereen zot is van Casper Nielsen: "Hij kan bij elke Belgische topploeg mee"
Na Anderlecht, Club Brugge en Antwerp is het nu AA Gent dat zijn zinnen op Casper Nielsen heeft gezet. De Buffalo's vonden zelfs een akkoord met Union over een transfersom van vijf miljoen euro. Wat maakt de Deense middenvelder van 28 zo gewild in binnen- en buitenland?
Lees verder

Voor Marinha (31) en haar kinderen werd het gemis na drie maanden te groot: "Bedankt voor alles. Maar wij keren terug naar Oekraïne"
"Bedankt voor alles. Maar mijn kinderen en ik missen hun papa. De oorlog duurt te lang. We keren terug." Terwijl veel Vlamingen hun koffers pakken om op reis te gaan, pakt Marinha (31) in het Oost-Vlaamse Hillegem de bagage om met haar baby Maria en zoontje David (6) om na een verblijf van drie maanden in België terug te keren naar Oekraïne. "Al vinden mijn ouders het geen goed idee: de oorlog is nog niet gedaan."
Lees verder

Amerikaanse Hooggerechtshof begraaft omstreden migratiewetgeving Trump
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft donderdag een omstreden decreet van voormalig Amerikaans president Donald Trump begraven. Het gaat om de zogenaamde 'Blijf in Mexico'-maatregel, waardoor migranten die de VS via Mexico illegaal binnenkwamen hun asielprocedure daar moesten uitzitten. Biden schrapte dat decreet kort na zijn aantreden en kreeg nu gelijk van de hoogste Amerikaanse rechtsinstantie.
Lees verder

Brandstoftoeslag en prijsverhoging van minstens 50 euro per vlucht: Air Belgium verhoogt tarieven en verlaagt capaciteit
Luchtvaartmaatschappij Air Belgium trekt de prijzen op. Een enkele reis in de goedkoopste klasse kan daardoor minstens 75 euro duurder worden, zo blijkt uit een persbericht van de maatschappij. Tegelijkertijd zullen er de komende maanden minder zitjes worden aangeboden. De lancering van vluchten naar Zuid-Afrika midden september blijft wel behouden.
Lees verder

DE HOAXVOETBALLER (2). Ali Dia, de 'neef van George Weah' en na invalbeurt 'de slechtste speler ooit in de Premier League': "Hij leek op Bambi op ijs"
Ali Dia, iemand? Meer dan waarschijnlijk niet. Begrijpelijk, want bestaat er wel een Ali Dia? Zeker is wel dat Ali Dia op 23 november 1996 na twintig minuten inviel voor Matt Le Tissier in Southampton - Leeds (0-2). Om 53 minuten en menig onbeholpen actie/foute loopbeweging later van Graeme Souness opnieuw naar de kant te moeten. En dat voor een speler die zogezegd Senegalees international is, bij Bologna en PSG gespeeld heeft en de 'neef van George Weah' is. Zo verkocht hij zich, in Frankrijk, Finland, Duitsland, in Engeland ook. Le Tissier: "Ik dacht dat die jongen dankzij een gewonnen prijsvraag met ons een keertje mocht meetrainen. Maar niet dat hij voor mij zou invallen!"
Lees verder

DE HOAXVOETBALLER (2). Ali Dia, de 'neef van George Weah' die na een invalbeurt 'de slechtste speler ooit in de Premier League' werd: "Hij leek op Bambi op ijs"
Ali Dia, iemand? Meer dan waarschijnlijk niet. Begrijpelijk, want bestaat er wel een Ali Dia? Zeker is wel dat Ali Dia op 23 november 1996 na twintig minuten inviel voor Matt Le Tissier in Southampton - Leeds (0-2). Om 53 minuten en menig onbeholpen actie/foute loopbeweging later van Graeme Souness opnieuw naar de kant te moeten. En dat voor een speler die zogezegd Senegalees international is, bij Bologna en PSG gespeeld heeft en de 'neef van George Weah' is. In Frankrijk, Finland, Duitsland, in Engeland ook. Le Tissier: "Ik dacht dat die jongen dankzij een gewonnen prijsvraag met ons een keertje mocht meetrainen. Maar niet dat hij voor mij zou invallen!"
Lees verder

Interimmers krijgen twee dagen de tijd om ziektebriefje in te dienen
De zowat 600.000 mensen die in België actief zijn als interimmer, moeten in de toekomst gegarandeerd twee dagen de tijd krijgen om een ziektebriefje in te dienen. Dat is de wettelijke termijn, maar verschillende uitzendkantoren maakten gebruik van een uitzondering en vroegen om binnen de dag het doktersbriefje te bezorgen, zo meldt de christelijke vakbond donderdag.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Enkelcarrière van Flipkens is voorbij: ze verliest in twee sets van Halep
Alweer heel wat Belgen in actie op Wimbledon vandaag. Greet Minnen strandde zonet in tweede ronde, Elise Mertens kon zich wel plaatsen voor de zestiende finales. Op deze pagina kunt u alle actua vanop Wimbledon op de voet volgen.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Elise Mertens zowel door in enkel-als dubbelspel, Greet Minnen is uitgeschakeld
Alweer heel wat Belgen in actie op Wimbledon vandaag. Greet Minnen strandde zonet in tweede ronde, Elise Mertens kon zich wel plaatsen voor de zestiende finales. Op deze pagina kunt u alle actua vanop Wimbledon op de voet volgen.
Lees verder

De tranen de vrije loop: Flipkens heeft laatste enkelmatch gespeeld en krijgt staande ovatie van Wimbledon-publiek
Haar enkelcarrière zit erop. Kirsten Flipkens (WTA 190) heeft haar laatste tennismatch in het enkelspel gespeeld. De Kempense verloor met 7-5 en 6-4 van het Roemeense 16ste reekshoofd Simona Halep (WTA 18) in de tweede ronde van Wimbledon. Na het laatste punt liet ze haar tranen de vrije loop. Flipkens kuste het gras en kreeg een staande ovatie van het publiek.
Lees verder

Afgietsel van Rodins Denker geveild voor ruim 10 miljoen
Een bronzen afgietsel van het beroemde beeld De Denker van Auguste Rodin is voor 11,1 miljoen dollar (10,7 miljoen euro) van eigenaar verwisseld. Veilinghuis Christie's in Parijs had de waarde van het iconische kunstwerk ingeschat tussen de 9 en 14 miljoen euro.
Lees verder

Groen licht voor juridisch kader teruggave koloniaal erfgoed
De plenaire Kamer heeft donderdag haar fiat gegeven voor de juridische basis voor de aanpak van de federale regering bij de teruggave van Congolees cultureel erfgoed. De tekst kreeg de steun van de meerderheid, Les Engagés en DéFi. PVDA onthield zich en N-VA en Vlaams Belang stemden tegen.
Lees verder

Max Verstappen neemt het op voor 'schoonvader' Nelson Piquet: "Hij is absoluut geen racist"
Max Verstappen heeft het voor Nelson Piquet opgenomen in de ophef over diens vermeende racisme. "Ik ken Nelson goed en hij is absoluut geen racist", klonk het bij de Nederlander. Piquet, voormalig F1-wereldkampioen, is de vader van Verstappens vriendin Kelly.
Lees verder