Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 12 juni 2022

WEERBERICHT. Zomer schakelt versnelling hoger: volgend weekend kan kwik stijgen tot 33 (!) graden

HLN
WEERBERICHT. Zomer schakelt versnelling hoger: volgend weekend kan kwik stijgen tot 33 (!) graden
De zomer schakelt een versnelling hoger. Begin volgende week ontwikkelt zich nabij onze streken een nieuw hogedrukgebied en dat jaagt de temperaturen fors de hoogte in. In de loop van de week gaan we richting 30 graden en komend weekend zouden we er zelfs nog over gaan.
Lees verder

Theo Francken niet onder de indruk van plannen Tom Van Grieken: "Onrealistisch scenario"
N-VA-boegbeeld Theo Francken heeft in een interview met De Zondag scherp uitgehaald naar zijn opvolger op Asiel en Migratie, Sammy Mahdi. Zo noemde hij onder andere het beleid van Mahdi een flop.
Lees verder

Avondje uit met lachgas eindigt met felle autobrand voor jonge Fransen
Langs de Kortrijkstraat in Wevelgem brandde zondag een kleine auto met Franse nummerplaat uit. De vier inzittenden bleven ongedeerd.
Lees verder

Dennis maakte zich al zorgen over z'n baby, paar weken later stierf ze gruwelijke dood: "Dit klopt niet!"
Baby Elise was slechts negen maanden oud toen ze door bruut geweld om het leven kwam. Haar moeder en stiefvader, de enigen die op dat moment in huis waren, ontkennen het meisje te hebben gedood. De zaak werd geseponeerd. Vader Dennis lijdt nog iedere dag onder de gruwelijke dood van zijn dochtertje: "Alsjeblieft, kan iemand gaan praten?"
Lees verder

Metalheads van 'de oude garde' over hun liefde voor Graspop: "Vroeger dacht iedereen dat wij crapuul waren"
Donderdag 16 juni start de 25ste editie van Graspop, het grootste metalfestival van het land. Ook de hardrockers van de oude garde zullen niet ontbreken. Vijftigplussers die erbij waren toen het genre groot werd, en die niet alleen de muziek, maar ook de garderobe uit hun jeugd trouw zijn gebleven. Vier rockers op leeftijd vertellen over hun liefde voor het genre, de vooroordelen die ze soms op hun bord krijgen en de magische sfeer op de weide. "Op den duur hielden we onze pas al klaar als we in de verte een flik zagen."
Lees verder

Groep vriendinnen in wachtrij Walibi ingesloten en betast door 'opgefokte jongens': "Dit tolereren we niet"
Terwijl zeven meisjes in pretpark Walibi in het Nederlandse Biddinghuizen nietsvermoedend in een donkere lange wachtrij voor een achtbaan staan, worden ze opeens belaagd door een groep jongens. "Ze werden geknepen en geïntimideerd, terwijl ze nergens heen konden.'' Walibi spreekt van een incident: "Maar we tolereren dit niet.''
Lees verder

Microlino, het elektrisch 'rij-ei', trekt al 30.000 kopers
De compacte Zwitserse Microlino kan sinds deze week besteld worden en dat hebben de makers geweten: al meer dan 30.000 mensen hebben binnen enkele dagen ingetekend op de compacte elektrische auto.
Lees verder

Russische staats-tv neemt meteen retoriek Poetin over en verheugt zich op uitbreiding Rusland: "Wat we verloren zijn, moeten we terugpakken"
De Russische staatstelevisie heeft het geweer onmiddellijk van schouder veranderd na de opmerkelijke toespraak van president Vladimir Poetin afgelopen donderdag. Daarin zei hij onomwonden dat hij - net als tsaar Peter De Grote - wil "terugpakken wat van Rusland is". De commentatoren namen die retoriek meteen over en verheugden zich openlijk op een uitbreiding van Rusland. "Wat we in het verleden verloren zijn, moeten we nu terugpakken. Het gaat interessant worden."
Lees verder

BINNENKIJKEN. Milla Jovovich maakt zich zorgen om haar kinderen en zet villa in Beverly Hills te koop voor 13 miljoen euro
De gloriedagen van Milla Jovovich (46) liggen stilaan achter haar, maar met dochter Ever (14) lijkt de opvolging verzekerd. Een ontwikkeling die de actrice een beetje met lede ogen aanziet, aangezien het begin van haar eigen carrière allerminst vlekkeloos verliep. Om haar kinderen te beschermen en voor haar fouten te behoeden, heeft Jovovich besloten om zich terug te trekken uit Beverly Hills. Kijk mee binnen in de chique villa, inclusief poolhouse, waar ze haar dochters ook haar Russische roots meegaf.
Lees verder

ANALYSE. "Dit is niet Max Verstappen Racing": hoe Red Bull vooral wil dat vader Jos wat leert dimmen
"Red Bull is geen Max Verstappen Racing." De baas van het team heeft het zelf gezegd. En wat die andere baas zei, was er ook niet naast. "Pérez zit nu vol in de titelstrijd." En wij die dachten dat Max de onbetwiste nummer één was bij Red Bull. Wat moet je tussen al die straffe regels dan wel lezen? Want dat het Red Bull echt menens is, zou onze F1-watcher verbazen.
Lees verder

Gerestylede McDonald's opent eerste vestiging in Moskou
Het eerste filiaal van de vernieuwde Russische McDonald's gaat vandaag open, nadat de Amerikaanse fastfoodketen het land had verlaten en zijn Russische activiteiten verkocht. Vijftien vestigingen zullen in Moskou en omgeving openen onder een nieuwe naam en een nieuw logo, maar op dezelfde locaties, met hetzelfde personeel en vrijwel identieke menu's.
Lees verder

Eerste omgebouwde McDonald's Rusland openen de deuren
Russen kunnen in eigen land weer naar McDonald's, althans naar de vernieuwde McDonald's. Vandaag openen de eerste verbouwde filialen de deuren na de beslissing van Amerikaanse fastfoodketen zijn Russische activiteiten te verkopen vanwege de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland. In de omgeving Moskou gaan vijftien filialen weer open onder een nieuwe naam en met een nieuw logo. De restaurants zijn op dezelfde locaties, met hetzelfde personeel en vrijwel dezelfde producten op het menu.
Lees verder

Gestolen Mercedes ex-voorzitter KV Kortrijk duikt op in Franse Hem
De gestolen Mercedes van voormalig voorzitter van voetbalclub KV Kortrijk Joseph Allijns is teruggevonden in het Franse Hem, een gemeente in de buurt van Roubaix.
Lees verder

Niels Albert stapt in het huwelijksbootje met Valeska: "Dat heet dan gelukkig zijn"
Niels Albert (36) heeft zaterdag het jawoord gegeven aan Valeska Van den Broecke (35). "Dat heet dan gelukkig zijn", laat het koppel weten op Instagram.
Lees verder

Auto belandt in Gentse wateren: inzittende overleden
Aan de Nieuwbrugkaai, de 'zijkant' van Portus Ganda, is vanmorgen vroeg een auto in het water beland. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De inzittende is uit het voertuig gehaald, en werd nog gereanimeerd. Het slachtoffer is inmiddels overleden.
Lees verder

Auto belandt in Leie in Gent, toestand inzittende kritiek
Aan de Nieuwbrugkaai, de 'zijkant' van Portus Ganda, is vanmorgen vroeg een auto in het water beland. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De inzittende is uit het voertuig gehaald, maar moest daarna gereanimeerd worden. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is niet duidelijk, maar zijn toestand was zeer kritiek.
Lees verder

Anne De Baetzelier omarmt het ouder worden: "Mijn schoonheid opende deuren, maar was ook een vloek"
Ze won in 1989 Miss België, in badpak. Nu, zoveel jaren later, straalt ze er in opnieuw in. Al was dat voor Anne De Baetzelier (57) geen evidentie. "Mijn grote vrees is dat mensen reageren van: 'Wat wil zij, op haar leeftijd, nog bewijzen?'" In badpak op het strand vertelt ze over dat ouder worden. Ze sukkelt er soms mee, maar beseft ook dat het zorgt voor veel nieuwe levenswijsheid. En net daar is Anne voortdurend naar op zoek. "Ik wil loskomen van mijn ego. De 'echte' Anne moet naar boven komen."
Lees verder

Zo woont presentator Ben Roelants: "Mijn kinderen maken hier een thuis van"
Deze zomer neemt Ben Roelants ons op de regionale zenders mee op een roadtrip door Vlaanderen, in het programma 'Op Stap'. Voor het zover is, bezoeken we hem in zijn jaren dertigwoning in Puurs waar hij, na een eerdere renovatie, de sfeer van vroeger terugbracht.
Lees verder

LIVE. Stelt Primoz Roglic eindzege veilig in zware slotrit Dauphiné?
Primoz Roglic veroverde gisteren de gele leiderstrui. Vandaag moet hij die zien te verdedigen in de slotetappe waar spektakel wordt verwacht. Met twee beklimmingen van eerste categorie en aankomst op een col van buiten categorie is het parcours niet van de poes. De voorsprong van Roglic op eerste achtervolger en ploegmaat Jonas Vingegaard bedraagt 44 seconden, Ben O'Connor volgt op 1'24". Schrijft de Sloveen voor het eerst de Dauphiné op zijn palmares? Volg de slotrit hier LIVE!
Lees verder

LIVE. "Chemiefabriek Sjevjerodonetsk nog altijd in Oekraïense handen"
De chemiefabriek Azot in de zwaar bevochten stad Sjevjerodonetsk in het oosten van Oekraïne is nog altijd in Oekraïense handen. Dat zegt de gouverneur van de regio. Pro-Russische separatisten zeiden eerder dat de fabriek volledig omsingeld was. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder