Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 juni 2022

VRT-nieuwsanker Riadh Bahri over dickvideo’s, 25 kilo afvallen en stoute fantasieën: “Mijn man is een lekker die...

HLN
VRT-nieuwsanker Riadh Bahri over dickvideo's, 25 kilo afvallen en stoute fantasieën: "Mijn man is een lekker dier"
Hij straalt als het nieuwe anker van het late Journaal op Eén. Maar extra faam komt met scherpe kantjes, vertelt Riadh Bahri (33) ons wanneer we hem acht stoute vragen stellen. "Mensen komen me zeggen: 'in het echt ben je minder dik.' Pijnlijk: ik heb altijd al issues gehad met mijn gewicht." Een gesprek over professionele messen in de rug, dromen van Jan Kooijman en oneerbiedige video's in Bahri's inbox. "Toen ik mijn man voor het eerst zag, voelde ik oerkreten opkomen."
Lees verder

Moordmysterie, spoorfietstocht of 'gellyball': deze tien uitstappen beloven een topdag voor de hele familie
De grote vakantie staat voor de deur! Meer dan acht weken lang hoeven je koters niet te studeren of huiswerk te maken, maar net als de scholen, sluiten ook de meeste jeugdverenigingen en sportclubs de deuren. Weet je niet wat aanvangen met die zee aan vrije tijd? HLN Shop tipt tien leuke gezinsuitstapjes in eigen land.
Lees verder

Je kinderen zoet houden deze zomer? Tien uitstappen om niet snel te vergeten
De grote vakantie staat voor de deur! Meer dan acht weken lang hoeven je koters niet te studeren of huiswerk te maken, maar net als de scholen, sluiten ook de meeste jeugdverenigingen en sportclubs de deuren. Weet je niet wat aanvangen met die zee aan vrije tijd? HLN Shop tipt tien leuke gezinsuitstapjes in eigen land.
Lees verder

Oostenrijk schrapt omstreden vaccinatieplicht
Oostenrijk zal nu ook officieel komaf maken met de omstreden vaccinatieplicht tegen Covid-19. Dat heeft de regering vandaag bekendgemaakt. De verplichte vaccinatie was in maart al opgeschort, slechts één maand nadat ze in werking was getreden.
Lees verder

Van Avermaet begrijpt niet-selectie voor de Tour niet: "Ploeg vond blijkbaar dat ik niet goed genoeg bergop reed"
Greg Van Avermaet zit niet in de selectie van AG2R-Citroën voor de Tour de France. De 37-jarige Oost-Vlaming nam in het verleden al negen keer deel aan de Tour en was er sinds 2014 onafgebroken bij. Zelf vindt hij zijn niet-selectie "een grote verrassing", zo zei Van Avermaet net. "Het was niet leuk om dat nieuws te vernemen, nee."
Lees verder

Ingetogen afscheid van Eddy (71), hét gezicht van La Réserve, in Knokke: "Bedankt voor de persoon die je was"
In Knokke-Heist hebben vrienden en familie afscheid genomen van Edouard 'Eddy' Walravens (71). De zaakvoerder van luxehotel La Réserve overleed vorige week na een strijd tegen kanker. Onder andere Marc Coucke en Bart Versluys - die het hotel vorig jaar overkochten - woonden de uitvaart bij. "Bedankt voor de persoon die je was."
Lees verder

"Dit lijkt wel gemaakt met WordArt": zo reageert Twitter op het nieuwe logo van Cercle Brugge
Over smaken en kleuren valt niet te twisten: het is een huizenhoog cliché, maar het nieuwe logo dat Cercle Brugge vandaag voorstelde, lokt wel héél veel reactie uit op Twitter. "De nieuwe look and feel passen perfect bij de toekomstdromen en de gedurfde ambities van Cercle Brugge", laat de club weten. Dat de voetbalminnende Twittergemeenschap niet onder de indruk is van het nieuwe logo, is nog zacht uitgedrukt. Een bloemlezing...
Lees verder

Orde der Artsen wist "niet dat kinderarts Jan D.V. kinderporno bezat", minister Van Quickenborne weerlegt die bewering
De Orde der Artsen zegt dat het op de hoogte was dat er een gerechtelijk onderzoek liep naar kinderarts Jan D.V. uit het West-Vlaamse Zedelgem, maar wist naar eigen zeggen niet dat hij beelden van kindermisbruik bezat. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft die bewering weerlegd tijdens de plenaire vergadering vandaag. "De Orde werd nog voor de arrestatie op de hoogte gebracht van de feiten", zegt Van Quickenborne.
Lees verder

LIVE BK TIJDRIJDEN. Remco Evenepoel vertrekt als een kanonskogel in Gavere, Lampaert houdt als enige min of meer gelijk tred
In en rond Gavere wordt vandaag het Belgisch kampioenschap tijdrijden betwist. Zoals verwacht stond er geen maat op Lotte Kopecky, die haar vierde opeenvolgende titel veroverde. Zo dadelijk zijn de mannen aan zet. Remco Evenepoel is de absolute topfavoriet. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

LIVE BK TIJDRIJDEN. Remco Evenepoel trekt zich op gang, Frison heeft besttijd in handen
In en rond Gavere wordt vandaag het Belgisch kampioenschap tijdrijden betwist. Zoals verwacht stond er geen maat op Lotte Kopecky, die haar vierde opeenvolgende titel veroverde. Zo dadelijk zijn de mannen aan zet. Remco Evenepoel is de absolute topfavoriet. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

Griekenland niet langer veilig voor Russen volgens Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken
Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken is Griekenland geen veilige bestemming meer voor Russen die met vakantie willen. Er zouden meldingen binnen blijven komen over discriminatie en agressie tegen Russische burgers. Dat heeft de directeur van de Vierde Europese Afdeling, Yuri Pilipson, gezegd in een interview met het Russische staatspersbureau TASS.
Lees verder

KOERS KORT. Corona velt Schachmann - Met Merlier als kopman naar EK?
Maximilian Schachmann mist dit weekend de Duitse kampioenschappen op de weg door een positieve test op het coronavirus. Zijn ploeg Bora-hansgrohe zegt nog niet in te kunnen schatten wat dit betekent voor een eventuele deelname aan de Tour de France, die volgende week vrijdag begint in Kopenhagen. Bora-hansgrohe maakt zondag de selectie daarvoor bekend. Schachmann werd vorig jaar in juni kampioen van Duitsland op de weg. Dat was ook zijn laatste overwinning tot nu toe.
Lees verder

Man in Frankrijk in hoofd geschoten bij ruzie om sigaret
Een ex-militair heeft woensdagavond in Frankrijk een andere man in het hoofd geschoten, die geweigerd had hem een sigaret te geven. Dat meldt het parket van Toulouse. Het slachtoffer, 45 jaar oud, is in het ziekenhuis opgenomen en verkeert in kritieke toestand.
Lees verder

Gouverneur Cathy Berckx (CD&V) wil soort 'voetbalwet' voor recreatiedomeinen
De Antwerpse gouverneur Cathy Berckx (CD&V) wil een soort 'voetbalwet' voor recreatiedomeinen om beter te kunnen ingrijpen bij opstootjes zoals er de voorbije dagen waren in de recreatieparken Blaarmeersen (Gent) en De Nekker (Mechelen). Die wet laat de uitwisseling van gegevens toe. Daardoor kan men personen die in één domein de toegang wordt ontzegd meteen ook verbieden om nog andere recreatieparken te bezoeken.
Lees verder

Treinreizigers opgelet: tijdelijk niet mogelijk om treinticket online te kopen
Wie zijn of haar treinticket online wil kopen, kan dat momenteel niet doen. Dat meldt de spoorwegmaatschappij NMBS op haar website.
Lees verder

Metejoor speelt op Pennenzakkenrock: "Een mensenzee aan kinderen die helemaal gek worden, nog nooit meegemaakt"
Na twee jaar corona is het muziekfestival Pennenzakkenrock terug. 25.000 leerlingen uit het zesde leerjaar zingen en dansen met Camille, Regi en Metejoor op het strand van het Zilvermeer in Mol. Ze zingen mee met hits zoals 'Vuurwerk' van Camille en 'Rendez-Vous' van Metejoor.
Lees verder

Bestelwagen knalt vogelhandel van Sandra (50) binnen: "Was dit 40 seconden eerder gebeurd, kon ik het niet navertellen"
Een déjà-vu, zo ervaart Sandra Calus (50) de pech die haar deze week wéér trof na het afsluiten van haar vogelhandel in Torhout. Dinsdag reed een rode bestelwagen na een ongeval op het kruispunt van de Bollestraat met de Schavelarestraat haar winkel binnen. Het derde zware ongeval in dertig jaar tijd. De schade is aanzienlijk. "Ze rijden hier gewoon veel te snel", zegt ze.
Lees verder

Duncan Laurence droomt van wereldtournee: "Optreden in India? Waarom ook niet!"
De Nederlandse zanger Duncan Laurence (28) ziet het groots. Zodra zijn uitgestelde tournee in Europa erop zit, is hij van plan om de rest van de wereld te veroveren. "Optreden in de Verenigde Staten of in India? Dat zie ik helemaal zitten", klinkt het.
Lees verder

Meisje (15) vermoord door jongens van 13 en 14 jaar uit haar school
Een 15-jarig meisje dat sinds zondag vermist was in de Duitse stad Salzgitter (Nedersaksen) is dood teruggevonden op een dichtbegroeid terrein achter een supermarkt. De politie gaat ervan uit dat Anastasia (15) is vermoord door twee jongens van amper 13 en 14 jaar oud. De vermoedelijke daders zaten op dezelfde school als het slachtoffer en woonden in dezelfde wijk. Een derde tiener die getuige was van de moord, zou door de politie vrijgelaten zijn.
Lees verder

Girona-verdediger redt clubfotografe die van feestbus dreigt te vallen en voorkomt drama
Het promotiefeest van Girona had dinsdag zomaar op een drama uit kunnen lopen. Een fotografe van de club schoot tijdens de rondrit door de stad bovenop een dubbeldekker plaatjes van de feestende spelers. Door overhangende takken viel zij echt overboord, waarna twee spelers een pijnlijke val maar net konden voorkomen.
Lees verder