Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 juni 2022

Vlaanderen maakt zich op voor een snikhete zaterdag: vandaag tot 35 graden voorspeld

HLN
Vlaanderen maakt zich op voor een snikhete zaterdag: vandaag tot 35 graden voorspeld
Voor een echte hittegolf schieten we een tropisch dagje tekort, maar Weerman David Dehenauw heeft alvast zijn zwembroek klaargelegd. Ook de doorsnee Vlaming heeft zijn hitteplan voor vandaag wel uitgerold. IJsjes. Rosé. Chipolata's. Check, check, check.
Lees verder

Vlaanderen maakt zich op voor een snikhete zaterdag: vandaag tot 35 graden voorspeld, behalve aan de kust
Voor een echte hittegolf schieten we een tropisch dagje tekort, maar Weerman David Dehenauw heeft alvast zijn zwembroek klaargelegd. Ook de doorsnee Vlaming heeft zijn hitteplan voor vandaag wel uitgerold. IJsjes. Rosé. Chipolata's. Check, check, check. Hieronder doet onze weerman David Dehenauw een nieuwe weerupdate, vanop zijn terras. "Het wordt tropisch warm, behalve aan de kust waar we we nodige verfrissing krijgen".
Lees verder

ANALYSE. Open Vld op dieptepunt in Grote Peiling. Wat nu? "Wij zijn niet getrouwd met de federale regering"
Het gaat niet goed met Open Vld. Nooit scoorde de partij zo laag in de Grote Peiling en ook de premier is niet langer de populairste. De partij zit gevangen in een federale meerderheid waar PS en Ecolo maar weinig zin lijken te hebben om nog grondig te hervormen of te besparen. "Maar wij zijn ook niet getrouwd met de regering", zegt ondervoorzitter Stephanie D'Hose. "De komende weken worden cruciaal."
Lees verder

Wie zijn de drie mysterieuze mannen die week voor drievoudige moord 's nachts plots in Kessel-Lo circuleerden?: "Volledig in het zwart gekleed en sindsdien spoorloos"
Een week na de drievoudige moord in Kessel-Lo blijft het een mysterie wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning waar Anita (54), haar zoon Wesley P. (23) en vriend des huizes Rikki J.(47) om het leven kwamen. Het parket stelt dat ze alle drie werden vermoord met 'onnoemelijk veel snij- en steekwonden' en er nog minstens één dader spoorloos is. Een piste die zeker onderzocht lijkt te worden is die van drie in het zwart geklede mannen.
Lees verder

Eerste vaatje haring geveild voor recordbedrag, hoge dieselprijzen houden vissersschepen in haven Scheveningen op Vlaggetjesdag
De traditionele Nederlandse veiling van het eerste vaatje 'Hollandse Nieuwe' bracht dit jaar een recordbedrag van 113.500 euro op. Vandaag is het in Nederland Vlaggetjesdag. Scheveningen kan voor het eerst in drie jaar op volle toeren vieren dat het haringseizoen begint. Vlaggetjesdag werd in 2020 en 2021 op kleine schaal gehouden door het coronavirus. Dit jaar verwacht de organisatie duizenden mensen in de haven van Scheveningen.
Lees verder

Zeker een dode door grote brand bij chemische fabriek in Shanghai
Door een grote brand bij een chemische fabriek in de Chinese stad Shanghai is zeker een dode gevallen, melden staatsmedia. De brand bij energieconcern Sinopec brak afgelopen nacht uit en was ongeveer halverwege de nacht (onze tijd) onder controle, aldus staatspersbureau Xinhua.
Lees verder

Paul Magnette wil geen staatshervorming in 2024
PS-voorzitter Paul Magnette wil geen nieuwe staatshervorming in 2024, zo stelt hij vandaag in Le Soir. Hij sluit ook uit om onderwijs en cultuur naar de gewesten te halen. Er wordt dus niet geraakt aan de Franse Gemeenschap, klinkt het naar aanleiding van het Waals PS-congres dat morgen op de agenda staat.
Lees verder

Cleymans & Van Geel over nieuwe plaat: "Of ik nog geloof in de liefde? Vraag me dat over een jaar nog eens"
Hoop en dansbaarheid als overwinnaars. Zelfs nadat het leven hem het diepste dal liet zien. Jonas Van Geel (37) recht de rug een jaar na zijn scheiding, leunend op de schouders van zijn beste maat Jelle Cleymans (36). Het verdriet van zich afgeschreven in 'We kunnen ons redden', de nieuwste plaat van het duo. "Ik zou mezelf niet geloofd hebben als ik nu stond te zingen 'alles gaat goed, ik ben kei gelukkig'."
Lees verder

Paul McCartney wordt 80 en krijgt eigen zender bij Joe
Het zijn drukke dagen voor Sir Paul McCartney. De Britse zanger, die vandaag zijn 80ste verjaardag viert, stond afgelopen donderdag nog op de planken met Bruce Springsteen. Volgend weekend staat McCartney dan weer, als oudste headliner ooit, op het Britse festival Glastonbury.
Lees verder

INTERVIEW. Thrillerkoningin Karin Slaughter: "Amerika is crazy. Mijn baarmoeder is meer gereglementeerd dan een vuurwapen"
'Queen of Crime' Karin Slaughter (51) was in het land en dat betekent: een nieuwe portie gruwel voor straks aan het strand: 'Gewetenloos' is haar 22ste thriller in 22 jaar en gaat opnieuw over keihard geweld tegen vrouwen. "Geweld is 'a part of life', zeker in Amerika."
Lees verder

Noodtoestand in hoofdstad van Ecuador door protesten
De president van Ecuador heeft de noodtoestand in drie provincies uitgeroepen vanwege demonstraties van inheemse groepen die eisen dat de brandstofprijzen omlaag gaan. Ook hoofdstad Quito valt onder het gebied waar de noodtoestand van kracht is, zei president Guillermo Lasso.
Lees verder

Jasper Philipsen wil ook scoren in Tour (en achterwaarts bergop wandelen moet daarbij helpen): "Hopelijk kennen ze mij straks niet als de man van de ereplaatsen"
De sprintersbenen van Jasper Philipsen (24) zijn à point. Dat bewees hij donderdag met ritwinst in de Ronde van België. Maar zijn ze goed genoeg voor ritwinst in de Tour? "Ik duw meer vermogen dan Ewan en minder dan Jakobsen, maar op het vlak van snelheid moet ik niemand vrezen." Achterwaarts bergop wandelen moet daarbij helpen.
Lees verder

Belle Perez is zo trots op haar zoontje Ellía: "Nog geen zes jaar, maar al een echte charmeur"
De sfeer van 'Enamorada', haar zomerhit van straks twintig jaar geleden, maar dan in een 2.0-jasje, zorgt ervoor dat Belle Perez (46) vandaag de dag weer even brandend hot is als de Spaanse zon. De zangeres blikt in het weekblad 'Primo' vooruit op haar zomer en onthult hoe ze een drukke carrière gecombineerd krijgt met én voldoende me-time én haar gezin. "Er zijn dagen dat ik drie optredens heb. Dan heb je rust in je hoofd nodig."
Lees verder

Israël onderschept raket en voert luchtaanvallen op Gaza uit
Palestijnse militanten hebben zaterdag een raket afgevuurd op de stad Ashkelon, in het zuiden van Israël. Israël wist de raket te onderscheppen en heeft als reactie op de aanval meerdere luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd, meldt het Israëlische leger.
Lees verder

Nu ook deur-aan-deur om digitale meter te slijten: "Slechts 1 procent van alle gebruikers weigert actief de installatie"
Tegen eind 2024 moet 80 procent van de gebruikers een digitale meter in huis hebben. Dat het de Vlaamse overheid menens is, zal u ook geweten hebben. Wie niet reageert op brieven of telefoontjes krijgt sinds kort een medewerker aan de deur. Maar mag je die zomaar wandelen sturen?
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Lingerieketen houdt uitverkoop: "286 euro voor 80-tal stuks. Originele prijs was 2.021 euro"
Lingerieketen Hunkemöller houdt een uitverkoop en die blijkt meer dan de moeite waard te zijn. Leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - getuigen op Facebook over hoe ze honderden en soms zelfs duizenden euro's uitspaarden.
Lees verder

Makro-winkel dicht na "onrustwekkend nieuws" over overname
De Makro-winkel in Machelen is zaterdag gesloten door een spontane staking van het personeel. De actie is het gevolg van het nieuws over de overname van Makro en Metro door Bronze Properties en GA Europa. "De vrees is groot dat de supermarkten zullen moeten sluiten", klinkt het.
Lees verder

Deze week in 1885: wereldberoemd Vrijheidsbeeld arriveert in New York, met Frans oorlogsschip en in 350 stukken
Het Vrijheidsbeeld op Liberty Island in de baai van New York is vandaag niet meer weg te denken uit de Big Apple. Vrijdag was het exact 137 jaar geleden dat het wereldberoemde geschenk van de Fransen aan de Amerikanen in de haven van New York arriveerde. Met het Franse oorlogsschip 'L'Isère', in 350 stukken. Het zou pas bijna anderhalf jaar later, op 28 oktober 1886, officieel worden ingehuldigd.
Lees verder

Kust kampt met kwallenplaag: wat moet je doen als je gebeten bent? En wat helpt tegen de pijn?
Wie de voorbije weken ging zonnen en zwemmen aan het Noordzeestrand, zal het niet zijn ontgaan: onze kust kampt met een heuse kwallenplaag. Hoe komt dat? Zijn 'onze' kwallen gevaarlijk? En wat moet je doen bij een kwallenbeet? Natuurpuntexpert Hans De Blauwe en dermatoloog Thomas Maselis vertellen je er alles over. "Het gebeurt zelden, maar een beet kan in principe verlamming veroorzaken en zelfs dodelijk zijn."
Lees verder

LIVE F1. Leclerc moet na straf tien plaatsen inleveren - Max Verstappen, die klaagt over bemoeienis van FIA, tweemaal de snelste in Montreal
Komend weekend houdt de Formule 1 halt in Canada. Voor het eerst sinds 2019, in 2020 en 2021 werd er niet geracet in Montreal door corona. Een zesde zege voor Max Verstappen dit seizoen? Of doen de Ferrari's wat terug? Volg het nieuws, ontwikkelingen, kwalificaties en race in onze liveblog.
Lees verder