Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 juni 2022

Vlaams landbouwplan oogst vooral stevige kritiek bij Europa: “Stond in de sterren geschreven”

HLN
Vlaams landbouwplan oogst vooral stevige kritiek bij Europa: "Stond in de sterren geschreven"
De uitstoot van de veestapel wordt onvoldoende aangepakt, er is te weinig ambitie op het vlak van lucht- en waterkwaliteit, en te veel voedingsstoffen gaan verloren: de Europese Commissie tikt Vlaanderen op allerlei vlakken op de vingers voor zijn landbouwbeleid. Dat schrijven 'De Standaard', 'Gazet van Antwerpen', 'Het Nieuwsblad' en 'Het Belang van Limburg'.
Lees verder

Schadevergoeding tot 10% van de woningprijs: dit risico loop je als je onbedacht een bod uitbrengt
Het is zover: je hebt je droomwoning gevonden. Om andere geïnteresseerden te snel af te zijn, hoop je zo snel mogelijk een bod uit te brengen. Maar wanneer moet je dan bij de bank aankloppen voor je hypothecair krediet? Spaargids.be geeft raad.
Lees verder

Prins Harry klaagt alweer uitgeverij aan wegens smaad: "Dit artikel heeft hem veel leed bezorgd"
De Britse prins Harry (37) klaagt uitgeverij Associated Newspapers (ANL) aan wegens smaad naar aanleiding van artikels die in februari verschenen rond de beveiliging van hem en zijn gezin. De bijdrages verschenen in min of meer dezelfde vorm in tabloids Daily Mail en Mail on Sunday, zo bleek donderdag tijdens een hoorzitting in de zaak.
Lees verder

Brandjes, diefstal en talloze akkefietjes: het turbulente leven van Donny M.
Dat de 22-jarige Donny duistere kantjes had, dát wisten degenen die dicht bij hem stonden wel. Hij stal, stichtte brand, had schulden, maakte brokken. Maar betrokkenheid bij de ontvoering en dood van de 9-jarige Gino? Nee, dat had niemand van hem verwacht. Een duik in het turbulente leven van Donny M.
Lees verder

Een tweede verblijf kopen in Spanje? Onze woonexpert vertelt wat je moét weten: "De belastingen verschillen van streek tot streek"
Vlak voor de zomer hopen nog heel wat Belgen hun droom van een tweede verblijf in het zuiden waar te maken. Elk land heeft daarvoor eigen regels. Welke bijkomende kosten zijn er, wanneer krijg je de sleutels, welke belastingen moet je betalen, wat als je later wilt verkopen ...? Onze woonexpert Björn Cocquyt pluist het uit in de populairste zuiderse vakantielanden. Vandaag gaat hij naar Spanje, waar er aan de lening extra kosten zijn verbonden.
Lees verder

De zonneauto van Lightyear is af: "In de zomer rijden zónder op te laden"
Het Nederlandse automerk Lightyear heeft het definitieve productiemodel van haar zonnecelauto onthuld. De Lightyear 0 is een ruim vijf meter lange gezinsauto met vijf vierkante meter zonnepaneel op het dak en de voorkant: daarmee, zo belooft het merk uit Helmond, moet je tot 11.000 kilometer per jaar elektrisch kunnen rijden zónder te stoppen bij een laadpaal.
Lees verder

Demoshow met F-16 op luchtmachtbasis in Kleine Brogel: "Er was wel wat stress, maar je moet je daarvoor afschermen"
Steven 'Vrieske' De Vries maakt deel uit van de demoshow van Defensie. De Belg heeft de meeste vlieguren achter zijn naam in heel Europa. En sinds kort heeft hij ook een nieuwe F-16: de 'Viper', iets waar hij heel trots op is: "Ik ben heel tevreden over de look, uiteraard." Bekijk het nieuwe toestel in bovenstaande video.
Lees verder

Jennifer Lopez stond niet te springen voor Super Bowl-show met Shakira: "Slechtste idee ter wereld"
Jennifer Lopez (52) was aanvankelijk niet te spreken over het voorstel om tijdens de Half Time Show van de Super Bowl in 2020 het podium te delen met Shakira (45). De Amerikaanse noemde het zelfs "het slechtste idee ter wereld". Dat was donderdag te zien tijdens de eerste vertoning van Lopez' Netflix-documentaire 'Halftime', op het Tribeca Festival in New York.
Lees verder

Twintig projecten geselecteerd voor steun uit Energietransitiefonds (dankzij nucleaire belasting)
Twintig projecten die bijdragen aan de versnelling van de energieswitch, kunnen rekenen op een budget van 25 miljoen euro uit het Energietransitiefonds. Ze zijn geselecteerd uit 63 aanvragen die hadden gereageerd op een projectoproep. Zonder ongelukken zet de ministerraad vandaag het licht op groen voor de lijst.
Lees verder

Riadh Bahri wordt journaalanker bij VRT NWS
Riadh Bahri (33) versterkt tijdens de zomermaanden de ploeg van nieuwsankers van VRT NWS. De journalist zal vanaf 28 juni het 'Journaal laat' mee presenteren, rond 23 uur op Eén. Hij combineert dat met zijn andere werk als reporter en als anker van 'VRT NWS Live' en '#BelRiadh'.
Lees verder

Maximumprijs van benzine klimt morgen naar nieuw absoluut record
De maximumprijs voor benzine 95 (E10) klimt morgen met 1,7 cent naar een nieuw absoluut record van 2,155 euro per liter. Dat meldt de FOD Economie.
Lees verder

2,155 euro per liter: maximumprijs van benzine klimt morgen naar nieuw record
De benzineprijs stijgt morgen opnieuw. De maximumprijs voor benzine 95 (E10) stijgt dan met 1,7 cent tot 2,155 euro per liter, zo meldt de FOD Economie. Hiermee komt een nieuw absoluut record in de tabellen. Het vorige record dateert nog maar van vorige week.
Lees verder

Hoeven we straks maar om de 5 jaar een uitstrijkje te laten nemen? "HPV-testen zijn steeds nauwkeuriger"
Niemand vindt een uitstrijkje prettig. Je ligt met de billen bloot in de stijgbeugels en de koude, harde eendenbek lijkt wel een werktuig uit een ver verleden. Toch is het noodzakelijk om via een uitstrijkje afwijkingen aan de baarmoederhals door HPV op te sporen, want dat is de grootste oorzaak van baarmoederhalskanker. Het goede nieuws: wellicht hoeven vrouwen er straks minder vaak voor naar de gynaecoloog. (F)oef!
Lees verder

Dit is Jason Alexander, de ex die het huwelijk van Britney Spears verstoorde: "We hebben nooit een echte kans gekregen"
Domper op de feestvreugde ten huize Britney Spears (40). Op de dag waarop ze haar jawoord gaf aan verloofde Sam Asghari (28) besloot haar ex-man Jason Alexander (40) voor tumult te zorgen. De man probeerde de intieme ceremonie binnen te dringen en werd uiteindelijk gearresteerd. Alexander was ooit 55 uur getrouwd met de popster - één van de kortste celebrity-huwelijken ooit -, maar heeft haar nadien niet meer kunnen vergeten. Dat de situatie ooit zou ontploffen, stond eigenlijk in de sterren geschreven. "Britneys moeder heeft hem destijds bruusk aan de kant geschoven."
Lees verder

Jonas Rickaert, superloods van Merlier en Philipsen, moet vrezen voor carrière: "Mijn been valt uit, zo wil ik niet rondrijden"
Tot drie keer toe kreeg Jonas Rickaert de afgelopen weken te horen dat hij zijn fiets maar beter vergeet. Een knik in de slagader zet de vaste lead-out van Alpecin-Fenix aan de kant. "'Wat wil Rickaert na zijn operatie doen?', vroegen ze. 'Wil hij als toerist verder of stopt hij met koersen?'"
Lees verder

"Alles weghalen en opnieuw bepleisteren wegens asbest, kost al snel meer dan 40.000 euro": expert noemt 5 plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten
Wie een huis van voor 2001 verkoopt, moet sinds november een asbestattest kunnen voorleggen. Niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Asbest zit immers vaak onzichtbaar verwerkt in een woning en dat kan de prijs van een renovatie gevoelig de hoogte injagen. "Als een erkende asbestverwijderaar moet worden ingeschakeld, zit je al snel met een rekening van duizenden euro", waarschuwt experte Cindy Delens van ABL Asbestlabo. Haar 26 jaar ervaring levert vijf tips op, en een heleboel foto's op waarmee je asbesthoudende materialen kan herkennen.
Lees verder

En plots surft Yves (53) vlak naast bultrugwalvis voor kust van Knokke: "We bleven uren samen. Schrik? Ik wou vooral de walvis geen pijn doen"
Dat een bultrugwalvis opduikt voor de kust van Knokke-Heist is al zéér uitzonderlijk. Dat de walvis zó dicht bij de kust zwemt, is al helemaal een unicum. Maar per toeval vlak bij het indrukwekkende dier kunnen surfen én het al spelend achter je aan krijgen? Die kans is quasi helemaal onbestaande. En toch is het net dat wat Yves Depoorter (53) uit Knokke-Heist overkwam. "Ik wist eerst zelfs niet dat er een bultrugwalvis voor onze kust zwom. Tot ik hem plots zag opspringen", glimlacht de man, die uren bij de walvis bleef.
Lees verder

Extreme hitte verwacht in Spanje en Portugal: kwik klimt boven 40 graden Celsius
In Spanje en Portugal wordt een hittegolf verwacht. Het kwik schommelt er komend weekend rond 40 graden Celsius. In het zuiden van het Iberisch Schiereiland zijn zelfs temperaturen tot meer dan 45 graden Celsius mogelijk. Ook volgende week blijft het er snikheet.
Lees verder

Primeur in rechtbank: UZ Leuven veroordeeld omdat het niet kan bewijzen dat het alles deed om ziekenhuisinfectie te voorkomen
Een patiënt die een ziekenhuisinfectie opliep heeft een rechtszaak tegen het UZ Leuven gewonnen. De rechtbank vond dat het ziekenhuis zelf moest aantonen dat het alle maatregelen had genomen tegen besmetting. "Dit is revolutionair omdat het de eerste zaak is waarin de bewijslast wordt omgekeerd", zegt professor Gezondheidsrecht Thierry Vansweevelt (UAntwerpen).
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Liverpool gaat vol voor Darwin (Benfica) - Thibaud Verlinden tekent bij Beerschot
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder